Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Senior hundefoder bedste i test - Køb de rette produkter

Det kan være svært at vide, hvilken hundefoder du skal bruge til din hund. Det skifter gennem livet og det er vigtigt at kende forskel på den mad din hund får som hvalp, og den mad den får, når den er senior. Så giv din hund de bedste og sidste gode år - god alderdom.
senior hundefoder 2022

Én af grundene til at din hund skal have anden hundefoder, når den bliver senior hund, er fordi den har et svækket immunforsvar, og det er derfor vigtigt, at den får alle de rigtige næringsstoffer og specifikke foderkrav. 

Anbefaling af bedste senior hundefoder

senior hundefoder 2022

Xiaomi Mi Light BHR4636

God til dyrehår
Kan stå selv
Har god sugeevne

Baseret på en masse anbefalinger, anmeldelser og test har vi lavet en samling af produkter, som lister en masse af de bedste mærker og variationer af hundefoder til din seniorhund. Det er en ud af mange guides i alt fra robotstøvsuger til dyrehår, og sengetøj som er godt til netop dine dyr.

Derudover svækkes både modstandskraft for sygdomme, stress og infektioner, så der stilles høje krav til den bedste senior hundefoder. Det er vigtigt, at der er et indhold af:

  • Letfordøjeligt protein
  • Tilpasset mængde mineraler og vitaminer
  • Begrænset mængde fedt
  • Begrænset mængde salt
  • Masser af fibre

Det kan være svært at vurdere, hvornår din hund går fra voksen til senior og dermed også det tilhørende skift i hundefoder. Det kan variere alt efter størrelsen på hunden. Derudover skal du være opmærksom på, at det ligeledes kan variere i den enkle kategori. 

  • Små racer: 8-10 år
  • Mellem racer: 6-8 år
  • Store racer: 5-7 år

Der er flere producenter, som beskriver hundens alder og mængde på poserne, så du kan finde den specifikke vejledning til det specifikke bedste senior hundefoder. Vi vil altid anbefale, at kontakte din dyrlæge, hvis din hund har specifikke hensyn at tage højde for, så du får den helt korrekte henvisning til rette og bedste produkt.

Hvorfor overveje særligt fodder?

senior hundefoder er vigtigt for ældre hunde
Hundemad mod dårlige led
Godt for svagt gående

VetPro Senior hund

Vetpro Senior hund kan passer perfekt til den lidt mindre race til den mellem store. Foderet indeholder ingen farvestoffer, GMO eller konserveringsmidler. 

Det skal du vide, før du køber VetPro Senior hund

Dette senior hundefoder er velegnet til din mindre race til den mellem størrelse. Men det er velegnet til mange forskellige racer. De garanterer at deres produkt er GMO frit og uden kunstige farvestoffer og konserveringsmidler. Det er et kvalitetsprodukt, som har hunden for øje først, og at den ældre hund blandt andet får et højt indhold omega 3. 

Det kan ProduktEksperten også hjælpe dig med:

Bliv klogere på en masse produkter i alt fra sengetøj, robotstøvsuger, segboard, ladcykler og en masse andet.

Hills - Det skal du vide, før du køber Hills

Hills er et af de bedste og mest velkendte brand for de fleste hundeejere, og med god grund. De er gode til at skabe det gode produkt for hunden. Til den ældre hund har de både Prescription diet eller Vet Essentials Mature, hvoraf sidstnævnte giver avanceret ernæring med sine 5 forskellige fordele, markeret på indpakningen. Det holder ud over de indre organer og tænder og tandkød sundt.

 

Det skal du vide, før du køber Virbac HPM Senior Neutered

De laver fuldfoder til neutraliserede senior hunde, som er overvægtige eller har tendens til at blive det. Det bidrager til at skabe sund kost for din senior hund, så den forbliver rask. De laver denne type foder til forskellige størrelser, i alt fra de små til de store hunde.

Se priser på Royal Canin Senior

Royal Canin Senior hundefoder laves både til de små hunde op til 10 kg., men de producerer også foder til både store modne hunde over 25 kg., såvel som mellem klassen. De er kendt for både at lave foder til katte såvel som hundefoder, og de har mange års erfaring med at afstemme det helt rigtige foder til kæledyr.

 

Hund i hjemmet kræver hyppig støvsugning

Medmindre du har en hunderace, der fælder minimalt, vil det være umuligt at undgå at der spredes hundehår i hjemmet, og behovet for støvsugning er større end ellers. 

Her kan du med fordel investere i en robotstøvsuger, som gør arbejdet for dig, så du ikke skal tænke på at svinge støvsugeren, når du kommer hjem efter en lang dag. En robotstøvsuger kan fås i et utal af varianter of prisklasser.

Du kan på vores side læse om de moderne og sjove segboard.

j7 roomba robotstøvsuger

Hvad skal jeg være opmærksom på i fodring af min senior hund?

Vi kommer, inden vores anbefalinger af hundefoder til din senior hund, med et par gode råd til, hvordan du opnår den bedste fodring af din senior hund. Din hund ændrer sig meget på sine gamle dage, hvilket vi som mennesker også gør. 

Du skal derfor være opmærksom på, at den er mindre aktiv og kroppens organer og funktioner gradvist svækkes. Du kan med den rette senior hundefoder, mængden og træningen udrydde risiko for forringelse i livskvalitet, for din senior hund. 

Hvornår starter man?

Du skal starte på senior hundefoder, når din hund nærmer sig alderen, som angivet tidligere. Det bedste og korrekte hundefoder har stor indvirkning på hundens ve og vel, og det er vigtigt for hundens fordøjelse og kost at få de rette vitaminer og mineraler.

Senior hundefoder er velafbalanceret fuldfoder og har en masse næringsstoffer, som senior hunde har mere brug for en de yngre. Det er ofte af bedste og højeste kvalitet - lidt ligesom hvis du købte lækkert og eksklusivt sengetøj i bedste materiale. Din krop vil elske dig, såvel som din hund vil.

Racen har betydning

Racen på din hund har selvfølgelig også en indvirkning på det hundefoder, du skal fodre den med. Det forholder sig ikke sådan, at ældre hunde skal have den samme type foder, når de når en vis alder. Hvad end din senior hund er en labrador eller en chihuahua, er der fortsat visse typer foder, som er bedst for dens race - også selvom du har at gøre med ældre hunde. 

Dog kan der være andre specifikke hensyn at tage, når dit kæledyr når en vis alder i og med, at den kan have skavanker eller andre besværligheder, der skal tages hensyn til i dens kost, den får gennem hundefoder. 

bedste-senior-hundefoder-hensyn-til-hunden-afsnit
Hensyn til senior hunden

Som nævnt ovenfor skal senior hunde gerne have specifik næringsholdig fuldfoder, så den fortsat får de proteiner, vitaminer med mere, som den også har brug for som en gammel hund, hvor kroppen svækkes. 

Et hensyn, der også kan være, når det kommer til ældre hunde, er at den med årene kan have fået dårlige tænder, hvis du af ren og skær godhed har fodret din vovse med lækkerier og menneskemad. 

Dermed kan der være noget hundefoder, som din hund, der nu er blevet ældre, har svært ved at tygge sig igennem. Derfor er det også en fordel, at du gennem din vovses levetid sikrer, at den har god mundhygiejne. Du kan løbende sørge for, at din hund kommer til dyrelægen og får tjekket tænder - allerede inden den er en senior.

Desuden kan du selv børste tænder på din hund eller blot give de tyggestænger såsom Dentastix, som den får sideløbende med sin hundefoder, og så er det rette legetøj også en god ide at anskaffe til din hund. Dette kan være medvirkende til at sikre god mundhygiejne hos ældre senior hunde, så de uden besvær kan tygge deres hundefoder. 

Se relaterede artikler til hundefoder

Læs vores guide om det bedste hundefoder og kvalitet hundefoder her.

Har din hund allergi eller andet? Så læs med her:

Er du efter hundefoder på til en skarp pris? Så læs med her:

Af gode mærker af hundefoder, kan følgende nævnes:

Se også disse:

Vores kilder og tests benyttet

  1. Vetfamily artikel her

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 2 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle