Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Kompostkværn bedste i test - Din guide til haven 2022

Ved at bruge en kompostkværn har du mulighed for, at give din have, planter og blomster ordentlig og den bedste ernæring.
Af 
 Opdateret d. juli 11, 2022
forsidebillede kompost

Der findes forskellige kompostkværn-typer hvilke der er lavet forskellige test omkring, det er noget vi vil komme ind på her, hos Produkteksperten, så du har mulighed for at købe efter det mest velovervejede valg. 

Vores anbefalinger

AL KO Easy

Al Ko Easy Crush

Billig
Kraftig og støjsvag
Grentykkelse op til maks. 40 mm
bosch kompost

Bosch AXT 25 TC

Hurtig og effektiv kværning
Opsamlingsboks
Kompakt design

Valsekværne 

Denne type kompostkværn er den dyrere af slagsen, yderligere skal udløbet renses helt, når denne type bruges. Dog har den svært ved ujævnheder og skæve og store grene kan være problematiske i denne type kompostkværn. 

Den klarer det bedst i test når det gælder larm og vedligeholdelse, hvilket den er den bedste til imellem de her to typer. Derudover trækker den selv grenene ind. 

Knivkværne 

Denne type er den bedste til at kværne uden at grenene sætter sig fast, derudover er den meget nem at betjene. Ved denne type er det bevist at den tester bedst til kompost flis. 

Dog larmer den mere end den anden typer kompostlværn og man skal vedligeholde knivene ved at slibe og udskifte knivene.  

Vores test anbefalinger på den bedste kompostkværn

VALSEKVÆRNE 

BOSCH AXT 25 TC - BEDST I TEST KOMPOSTKVÆRN 

Denne kompostkværn har en opsamling på 53 liter, grene kan have en tykkelse på 4,5 cm maks. Yderligere er den lydsvag og har en den bedste sikkerhedsordning.

bosch kompost

Læs mere her:

KNIVKVÆRNE

AL-KO EASY CRUSH LH 2800 - BUDGET VENLIG KOMPOSTKVÆRN 

Men denne knivkværn er du sikret den finere flis og dens kraftige motor, har stor ydelse. Den larme dog en del, som er værd at have med i overvejelsen.

AL KO Easy

Læs mere her:

Hvad er en kompostkværn? 

En kompostkværn er en kværner, til alt dit haveaffald sådan at du på lettere vis kan samle alt dit haveaffald til kompost. Det vil sige alt fra blade, grene til buske og ukrudt og alt derimellem. Det bedste ved at have en kompostkværn til sin have er at det er lettere og smartere at kompostere sit affald fra haven. 

Når man samler sit haveaffald bliver det ofte ikke nedbrudt, hvilket en kompostkværn er det bedste bud på at være med til at løse. Ved at gøre brug af sådan et produkt, får du en god muldjord som kan bruges til gødning i haven. I forskellige test viser det sig at det kan være en god investering. 

Ved at løse gødning på denne måde, bliver dit affald nedbrudt på en reel og god måde, så du har ernæring til dine planter. Det er dog en dyrere affære at bruge penge på en kompostkværn, end bare at lave en form for haveaffald bunke.  

Test til at vælge den bedste kompostkværn til dig

For at vælge den bedste type kompostkværn til dig, har vi lavet en lille test hvor du ved følgende udsagn, kan overveje hvilke der matcher bedst op med dine krav til det du skal bruge den til. De forskellige punkter er værd at tænke over, inden man køber en kompostkværn. 

Størrelse 

Alt efter hvor meget plads du har, kan det være en god ide at have i mente, hvor meget opbevaringsplads du har brug for. Test kompostkværns størrelse og beholder for at identificere hvorvidt der er plads, til det haveaffald du får brug for at kværne. Der er ingen grund til at have en større beholder som fylder, hvis ikke den bliver brugt. 

Effektivitet 

Skal du have en effektiv kompostkværn som er den bedste til at gøre tingene selv, er valsesystemet det mest effektive og testet bedst til dette formål. Med knivkværn, har den brug for at du gør det meste, ved at fylde i den. 

Pris 

Budget er en stor faktor når det gælder bedst i test, dog er det ikke altid at den dyreste er det bedste valg. For alt efter om du vælger en kniv kværn eller valsekniv, er det afhængigt af hvilken type have du har, og hvilket affald du ofte skal af med. 

Holdbarhed 

Valsesystemet holder i længere tid end knivsystemet, så hvis du skal have glæde af produktet i lang tid, er dette værd at overveje. 

Støjniveau 

Alt efter hvor tætte dine naboer bor, kan det være værd at tænke over støjniveauet for der er stor forskel på hvilken kompostkværn der er den bedste i forhold til lav støj. Som tidligere nævnt larmer valsekværnen meget mindre end knivkværnen. Så hvis du skal have mindst mulig støj, er det valsekværnen du skal vælge iblandt vores test.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle