Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Bichon Havanais - 7 kendetegn på havaneser (bomuldshund)

Den populære, familievenlige og silkebløde Bichon Havanais, også kaldet en havaneser, er en lille men livlig selskabshund, der trives med social kontakt. En rigtig familiehund. 
Af 
 Opdateret d. december 28, 2022
bichon havanais

Bichon Havanais - 7 kendetegn på havaneser

  1. En havaneser er den 4. mest populære hunderace i Danmark. 
  2. Hunderacen har en høj levealder på omkring 12-15 år.
  3. En Bichon havanais er udnævnt som Cubas nationalhund - derfra kommer navnet, som referer til hovedstaden Havana.
  4. Det er en ægte familiehund, der søger menneskerne omkring sig. 
  5. Racen kommer i flere forskellige farver, de mest hyppige er sort, hvid og brune nuancer. 
  6. Pelsen kræver omhyggelig pelspleje. 
  7. Da det er en bomuldshund, er den allergivenlig. 

Omkring hunderacen - Hvorfor er den så populær?

Som nævnt har havaneseren rødder i Cuba. Den har sin oprindelse i det vestlige middelhavsområde, hvorefter de blev fragtet på skibsrejser til Cuba. I dag har den spredt sig først gennem USA og derefter til resten af verden, hvor den nu er yderst populær.

En af grundende til at mange måske vælger denne type hund, er på grund af dens allergivenlige pels. Den har ikke er underuld lag i sin pels, hvorfor en bomuldshund karakteriseres som allergivenlig. 

Generelt fælder denne race også mindre end andre, hvilket er positivt for folk med allergi. At den heller ikke har nogen allergifremkaldende proteiner i hud og hår, gør ydermere at den ikke er til gene for menneskers allergier. Man kan dog aldrig være sikker på at en hund ikke vil fremprovokere end allergisk reaktion, så man bør til hver en tid undersøge sin allergi til bunds, før man anskaffer sig et pelsdyr i hjemmet. 

For at mindske generne mest muligt kan man sørge for regelmæssigt at pleje sin bichon havanais pels samt rengøre sit hjem. 

Er du interesseret i, hvilket hundefoder, der er bedst for din hund, så læs vores guide til det bedste hundefoder her. 

Karaktertræk

Når det kommer til at definere en Bichon havanais ud fra karaktertræk, størrelse, alder og pels er der ikke de mest markante forskelle mellem hundene. En havaneser er typisk 21-29 cm i højden og vægten er ideelt set på omkring 4.5-7.5 kg. Dette afhænger selvfølgelig af køn og kropsbygning for den pågældende hund.

I forhold til udseendet på pelsen på denne bomuldshund, så er der forskellige muligheder, som man kan benytte sig af. Naturligt har en havaneser nemlig en forholdsvis lang pels, enten glat eller bølget, på omkring 12-18 cm. 

Man kan vælge at klippe sin hund, hvis håret er i vejen for eksempelvis øjne osv. Det er dog et krav ved deltagelse i udstillinger, at hunden har sin naturlige pelslængde. Pelsen er heller ikke helt uden formål, den er nemlig varme- og kulderegulerende og skærmer mod solen. Disse funktioner går dog ikke tabt, hvis man klipper sin hund. 

Hundefoder til Havaneser

Noget af det vigtigste, hvad angår hundens velbefindende, er den foder, den får. Foderet er med til at styrke hundens knogler og led samt at holde en sund fordøjelse og en sund pels til din bomuldshund. 

Selvom det er vigtigt med det rigtige foder til din hund, kan der stadig være penge at spare. Læs vores guide til billig hundefoder, og find måske dit foretrukne hundemad på tilbud. 

Aktivitetsniveauet for en Bichon Havanais

Noget der er vigtigt at være opmærksom på, når man skal vælge en hund til sig selv og/eller sin familie, er de behov som den pågældende hunderace har. Eksempelvis hvor meget aktivering den kræver for at trives bedst muligt. 

En havaneser kræver ikke så meget motion, hvilket kan være en fordel for en travl familie. Den er dog rigtig glad for både fysisk og mental stimulering, så den tillader dig ikke at ligge helt på den lade side. Daglige gåture og kontakt med mennesker er godt for den og den er altid klar på leg og nye indtryk.

Angivelse af kilder og test

  1. Læs mere her: natashaskitchen.com
  2.  Få mere info her: simplyrecipes.com

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle