Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Segboard til børn test – Bedste hoverboard tilbud 2023

bedste segboard

Et segboard til børn er et brugervenligt og sjovt transportmiddel for børn i alle aldre, som også kaldes et hoverboard. Ligesom en segway styrer du selv udstyret ved at læne dig fremad for at øge farten og tilbage for at bremse.

Produkt:

El m. variabel pris

Bedømmelse

5/5

371 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

Grøn strøm

Bedømmelse

5/5

254 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

Strøm+ Prisgaranti

Bedømmelse

5/5

295 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

Variabel elpris

Bedømmelse

4.9/5

182 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

Spotpris

Bedømmelse

4.7/5

234 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Seneste opdatering: 1. DECEMBER 2023
Vi bruger meget tid på at opdatere vores segboard side, så den altid er opdateret med de nyeste tilbud. Vores seneste ændring har været, Hummer segboard 3.0, Segboard Carbon Black og Segboard 10” DagarGrey

Vi har nøje gennemgået de nyeste ekspertanmeldelser, for at give dig den mest opdateret information, inden du beslutter dig. 

De 7 bedste segboards & hoverboards i test-guiden 2023

Denne guide giver dig et overblik over tilbud på segboards til børn i test, så du kan finde en model til lige netop dig. Skal det kunne noget specielt? Måske skal det have en bestemt farve? Læs mere her.

Vores anbefaling af segboard til børn

Bedste segboard

#1 Bedste segboard i test

Hummer Segboard 3.0

Bedste segboard

#2 Et godt tilbud

Segboard Carbon Black

bedste segboard

#3 Bedste design

Segboard 10'' DagarGrey

Segboard er et transportmiddel, som er utroligt praktisk at bruge, da du hurtigt kan komme rundt. Du styrer selv boardet med dine fødder og din egen balance, hvilket gør et hoverboard til et sjovt transportmiddel.

Hummer Segboard 3.0

Bedste segboard

Bedste priser og tilbud på Hummer Segboard 3.0

Innoliving

2.995,-

Hvorfor Hummer 3.0 er den bedste samlet set

Dette segboard til børn er et godt tilbud og godt segboard test som kan klare alle udfordringer. Det unikke ved boardet er nemlig, at det har terrængående dæk, hvilket gør det muligt at køre i græs, grus eller andet ujævnt terræn. Det kommer samtidig i et smart og sejt design og er virkelig nemt at anvende. Du kan vælge mellem 3 forskellige specialdesignet farver.

Du får samtidig et sikkerhedsgodkendt segboard, som er et godt kvalitetsprodukt med langtidsholdbart batteri. På blot tre timer vil batteriet blive fuldt opladt igen og kan køre op til 15 km på en fuld opladning. Den har desuden tryksenitive fodplader, som sikrer fuldkommen kontrol over dit udstyr, samt et auto-balance system som tåler slid og dagligt brug.

Med dette segboard er du ikke begrænset til kun at køre på asfalt og cykelstier, du kan nu køre hvor du har lyst. Du har samtidig mulighed for at købe et segboard gokart, som kan monteres på, for på den måde at få en endnu bedre køreoplevelse.

Produktekspertens vurdering

Selve brandet Innoliving har en høj vurdering på Trustpilot fra forbrugerne, hvilket er med god grund. Her hos ProduktEksperten er vi også begejstrede over for dette produkt. Segboardet overholder alle regler for kørsel i trafikken, så du er sikker på at køre på en sikker model. Derudover er det også godt i flere forskellige terræn, samt at det lader hurtigt op, så du hurtigt kan være på farten igen. 

Specifikationer

Fordele

Ulemper

Populære produkter

Billigt alternativ

Bedste segboard

Hummer 2.0 – 8,5″

Bedste til vejen

Segboard 6.5''

Segboard Carbon Black

Bedste segboard

Bedste priser og tilbud på Segboard Carbon Black

Innoliving

1.595

Hvorfor vælge Segboard Carbon Black?

Dette test vindende segboard til børn har et dobbeltafbalancerende teknologisystem og tryksensitive fodplader som sikrer fuldkommen kontrol over dit segboard. Det anvender desuden et kraftigt, og vigtigst af alt, sikkert originalt Litium-ion batteri, som kører helt op til 20 km på en fuld opladning. Det oplader også på kun 2 timer, så det er hurtigt klar til brug igen.

Det kommer samtidig i et sejt design og specialdesignet farve som giver et cool look. Du har også mulighed for at forbinde din telefon med boardet via bluetooth, så du derigennem kan se din batteri-status, hastighed og hvor mange kilometer du har kørt.

Dette segboard er altså perfekt til de små pendler ture, hvor du hurtigt og nemt kan transportere dig rundt i byen.  Mangler du andre sjove features eller produkter til dit hjem, så kan du også læse mere om vores anbefaling af de bedste robotstøvsuger i 2022.

Produktekspertens vurdering

Dette produkt kan køre langt med en kort opladningstid. Det vil altså sige, at du ikke skal bruge lang tid på at oplade, inden du kan køre videre. Derudover er sikkerheden i top, så du ikke behøver bekymre dig. Hvis det skal være endnu sjovere, så kan vi også anbefale, at du køber ekstra tilbehør Segkart, som kan forvandle din Segboard Carbon Black til en gokart.

Specifikationer

Fordele

Ulemper

Segboard 10″ DakarGrey til børn

bedste segboard

Bedste priser og tilbud på Segboard 10'' DakarGrey til børn

Innoliving

1.995

Hvorfor vælge Segboard 10″ DakarGrey?

Dette test vindende  segboard til børn skiller sig ud fra de andre ved at have et super smart og futuristisk design med indbygget lys. Ligesom de andre produkter i vores bedst i test guide, har dette udstyr også tryksensitive fodplader og dobbeltafbalancerende teknologisystem.

Den kan køre op til 16 km på en fuld opladning, hvilket tager omkring 2-3 timer at lade op. Med dette segboard får du god kvalitet og sikkerhed, til en god pris og godt tilbud. Når du modtager boardet vil det allerede være ladt op, så det er klar til at køre når du har tændt det.

ProduktEkspertens vurdering

Hvis du skal ud at køre i terræn, så vil vi helt klar anbefale dette board. Dets tykke hjul begrænser dig ikke til at køre, hvor du vil, og her er motoren delt op til hver hjul, så du får en fornemmelse af at køre en ægte firhjulstrækker i både græs, grus og mudder. Vi vil anbefale denne maskine, hvis du ikke kan holde dig til kun asfalt. 

 

Specifikationer

Fordele

Ulemper

Denver segboard DBO-6550

Bedste priser og tilbud på Denver DBO-6550

Innoliving

Hvorfor vælge Segboard 10″ DakarGrey?

Dette smarte og vindende segboard test til børn er ét af de absolut billigste på markedet, især hvis du kan finde det på tilbud, da det kun koster omkring 1.500 kr. Og ja, vi siger “kun”, fordi man får en helt masse med for pengene. Denver DBO-6550 går ikke på kompromis med hverken kvalitet eller sikkerhed, og derfor er dette en rigtig god begynder model til børn, unge og endda voksne.

Det kan køre op til 15 km/t, som gør det til et hurtigt ét af slagsen, måske også ét af de hurtigste på markedet. Modellen er dog udstyret med en hastighedsalarm, som lyder, når den op på 12 km/t, så føreren ved, at de er ved at nå den maksimale hastighed, som dette segboard til børn kan yde.

Det giver masser af mulighed for sjov og leg på vejen med vennerne, herunde med den vilde 360 graders funktion, hvor man kan dreje hele vejen rundt om sig selv. Er du nysgerrig på meget mere, så kan du hos ProduktEksperten også læse meget mere om alt fra sengetøj, hundefoder og til robotstøvsuger og el ladcykler.

ProduktEkspertens vurdering

Her får du en gennemarbejdet produkt, der er godkendt til at køre i Danmark. De holder, hvad de lover, og det kan også holde til at blive brugt. Det er nemt at bruge, og kører stabilt og sikkert. 

Specifikationer

Fordele

Nitrox Flash Segboard

Bedste priser og tilbud på Nitrox Flash segboard

Innoliving

Hvorfor vælge Nitrox Flash Segboard

Det test vindende Nitrox Flash har ganske små hjul, kun 6,5 tommer, der gør det rigtig godt og nemt at køre på asfalt med. Det er med andre ord skabt til at køre rundt og lege med på vejen, og derfor er det et rigtig godt bud på et segboard til børn. Også især fordi prisen ligger i den billige ende af skalaen.

Man kan også ofte finde dette til børn på tilbud, så du kan få det endnu billigere. Med sin høje belastningsgrænse kan du også, som forælder, tage en tur på boardet. Dermed er der ingen defineret alder for dette udstyr til børn. Det er bare primært lavet til at have det sjovt med.

Dette udstyr til børn er desuden udstyret med veludviklet dobbelt afbalanceringssytem, der hjælper føreren med at holde balancen i mere kuperet terræn, såsom på en græsplæne. Vi anbefaler derfor dette gode produkt til børn i enhver alder, for det kan lidt af det hele, og det er vanvittigt sjovt at køre på.

Produktekspertens vurdering

Her får du en gennemarbejdet produkt, der er godkendt til at køre i Danmark. De holder, hvad de lover, og det kan også holde til at blive brugt. Det er nemt at bruge, og kører stabilt og sikkert. 

Specifikationer

Fordele

Ulemper

Hummer Segboard 2.0

Bedste priser og tilbud på Hummer Segboard 2.0

Innoliving

Hvorfor vælge Hummer Segboard 2.0

Hvis du allerede er helt vild med at køre på segboards, eller måske aldrig har prøvet det før, så er dette board perfekt til begge scenarier. Det er nemt og stabil at køre på, og så er det også terrængående. Det vil sige, at du ikke behøver at være begrænset til cykelstier og asfalt. Dette board har nemlig et unikt greb i hjulene, så du kan tage på tur i mere udfordrende terræn, såsom grus, mudder og græs. 

Denne maskine minder om 3.0-modellen, men er lidt billigere. Du går dog ikke på kompromis med kvalitet eller funktioner. 

Specifikationer

Fordele

Ulemper

Denver Segboard HBO-6620

Bedste priser og tilbud på Denver Segboard HBO-6620

Innoliving

Hvorfor vælge Hummer Segboard 2.0

Vi anbefaler dette produkt hvis du ønsker en god pris uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er langt fra det dyreste på markedet, men heller ikke det billigste, så i bunken af segboards til en god pris er dette et topkvalitetsprodukt. 

Specifikationer

Fordele

Ulemper

Børn segboard - bedste i test

Med mor eller far på toppen

Det bedste ved en model til børn er, at det også sagtes kan klare en tur med mor eller far på toppen, så du, som forælder, også kan få glæde af og have  tider med børn – eller rettere: til enhver alder.

Dette skal du huske når du køber et segboard til børn

De fleste modeller til børn varierer ikke særlig meget i hverken pris eller design. De fleste virker nemlig ens, og kan sagtens bruges af børn i alle aldre såvel som voksne. Det vigtigste er dog, at de er sikkerhedsgodkendte med enten CE eller RoHS-mærket. Du har derfor garanti for at dit udstyr opfylder de tekniske sikkerhedskrav i Danmark og EU. 

Du kan også finde forskellige slags tilbehør til boardet. Mange vælger nemlig at købe et – gokart til. Denne kan du købe enten alene eller som pakkeløsning, hvor du både køber et segboard og en gokart til. Dette er en robust gokart adapter som monterer på boardet og derefter kan bruge det som en gokart.

Alt slags terræn

Du kan vælge et  gokart som kan kører på alt slags terræn med samtidig at få en god komfort under kørslen. 

Du kan også finde andre slags tilbehør til udstyret til børn. Det er nemlig muligt at finde et sejt cover eller taske som du kan opbevare dit board. Læs denne segboard test og find svaret. Hvis i kommer til at smide din oplader til boardet væk eller at batteriet dør, vil du også sagtens have mulighed for at købe et nyt til passer lige netop dit udstyr. 

Læs mere om den på vores side sammen med en masse andre anmeldelser af sengetøj, hundefoder, robotstøvsuger, ledningsfrie støvsuger og mange andre gode ting.

Hvad er det og hvordan kan du bruge det?

En model til børn, eller et hoverboard som det også bliver kaldt, er et selvbalancerende personligt transportmiddel. Det består af to motoriserede hjul, som er forbundet på det leddelte bræt eller platform, som man kan have sine fødder på. Personen som fører transportmiddelet styrer retningen og hastigheden udelukkende med sine fødder. Dette gøres ved at vippe kroppen frem, tilbage eller til siderne. 

For at køre fremad, skal man forsøge at lægge vægten forrest på sine fødder. For at køre baglæns, lægger man tilsvarende vægten på hælene. Det kan for mange i starten være lidt grænseoverskridende eller svært at køre, da man lige skal finde ud af hvordan det fungere. 

Bruge beskyttelse

Det anbefales derfor at man bruger hjelm og beskyttelse når man bruger udstyret til børn. Når man først har fået styr på det, er det dog meget nemt og ikke mindst super sjovt at køre rundt på. 

Som nævnt kan de bruges af hele familien. Dog kan du finde nogle som er specifikt lavet til børn og andre til voksne. Det er derfor værd at bemærke hvilket vægt boardet maks kan holde, samt hvor hurtigt det kan køre. Modellerne til voksne vil ofte være større og indeholde flere funktioner, samt kunne køre hurtigere. Kør forsigtigt!

Hvad er fordelene ved et hoverboard til børn?

Det blevet til et populært transportmiddel som ofte ses rundt omkring i byen, hvor børn i stor grad bruger det i stedet for at tage cyklen eller bussen. Hvis man blot skal nogle kilometer til og fra skole, er dette en god løsning for dit barn. Der findes flere fordele ved at give dit barn sådan et køretøj der er bedst i test. 

Det er, for det første, et nemt og hurtigt transportmiddel. Når man først føler sig tryg ved boardet og kan køre på det med sikkerhed, vil man kunne køre de fleste steder, også selvom der er lidt terræn. Det er nemlig meget nemt at bruge og ikke mindst at oplade. 

For det andet, er det nemt at tage med. Det bedste hoverboard til børn vejer nemlig kun få kilo, det er derfor nemt for dit barn at tage det med i hånden, når de er færdig med at bruge det. 

For det tredje, er det et billigt alternativ til både en el cykel eller et el løbehjul. Det er aldrig til at vide hvor lang tid dit barn synes at et elektrisk transportmiddel er sjovt at køre på. Det vil derfor være det bedste alternativ til andre elektriske transportmidler, da det er billigere og samtidig ikke er et køretøj som du kan voksne fra. Både børn og voksne vil kunne bruge det i lang tid. 

Er du også på udkig efter en bambus dyne, læs vores guide her. 

Hvorfor skal du købe et segboard?

Hvilke regler gælder der?

Alder

Er du tvivl om, hvorledes dit barn er gammel nok til at gøre på segboard test? Reglerne siger, at man skal have en alder på mindst 15 år for at køre på det sjove udstyr på offentlige veje uden tilsyn af en voksen.. Selvom det ser hylende morsomt ud er det nemlig stadig ikke helt let at benytte, hvorfor man har valgt at begrænse mindstealderen til 15 år.

Dog må dit barn gerne øve sig på offentlig vej, så længe der er en voksen til stede. Det anbefales desuden, at man altid benytter sikkerhedsstyr uanset hvor erfaren, man er, da man i nogle tilfælde kan styrte ret voldsomt på et hoverboard til børn.

Lys

Du skal altid køre med lys på din segboard, og dette gælder både dag og nat. Lyset skal enten sidde synligt på føreren af boardet, eller blot være placeret på selve boardet. Man skal ligesom i alt andet almen trafik benytte hvidt eller gult lys foran og rød bagved.

Ud over lys skal der altid være reflekser på enten boardet eller føreren af det. Det skal være hvis refleks foran og rød bagved.

Størrelse og hastighed på boardet

Et hoverboard må maks veje 25kg og være 1,2 meter langt samt 70cm bredt. Makshastigheden er 20km/t, hvis man køre offentlige steder. Udenfor bygrænser er makshastigheden 50km/t. Modellerne kan variere alt efter hvilken størrelse og alder, man har.

Vær’ opmærksom på, at man hurtigt kan blive overrasket over, hvor hurtigt det går, og dit barn bør derfor aldrig køre 50km/t uden en voksen til stede.

Opsummeret

Andre generelle regler

Du skal altid vise tydelige tegn, når du standser på board, så andre i trafikken kan se dette.

På et segboard skal man følge cykelreglerne – derfor skal du eller dit barn altid køre på cykelstierne og holde øje med den skiltning, der gælder for cyklisterne. Derfor må du heller ikke køre på hverken foretov eller gåstier, og du skal altid gå over fodgængerover feltet.

Hvis reglerne ikke bliver overholdt, kan du risikerer en bøde for overtrædelser af trafik reglerne.

Anbefalinger til sikker kørsel for børn - segboard test

Selvom det er lovligt for børn at køre segboard test med følge af en voksen, så anbefales det ikke børn under 15 at køre på udstryret på trafikerede steder. Til gengæld anbefales det, at du finder et sikkert sted at øve med dit barn, inden I vælger at køre i trafikken.

Tag en grundig snak med dit barn om de regler, der gælder, og aftal en makshastighed inden han/hun skal ud og køre i trafikken – så kan du være helt rolig, når vedkommende kører rundt på vejene.

Hvad er segboard gokart?

Måske har du hørt om et segboard gokart? Det er nemlig blevet rigtig populært blandt børn og mange i den unge aldersgruppe.

En -gokart er en gokart uden baghjul, men med et hjul foran, som kan påsættes boardet, således at du kan forvandle det til en elektrisk gokart, der er drevet frem af boardet.

Selve karten ligner en almindelig gokart, og er udstyret med et sæde, to håndtag og fodsøtter. De fleste modeller kan justeres, således at det passer til højden på den person, der bruger den.

På spænder gokarten fast på segboardet med sele eller rem og kan derefter sættes i hak, som skaber stabiliet og sikkerhed. Det fungerer som et tilbehøre og skal derfor køves seperat

Måske har du hørt om et segboard gokart? Det er nemlig blevet rigtig populært blandt børn og mange i den unge aldersgruppe.

En -gokart er en gokart uden baghjul, men med et hjul foran, som kan påsættes boardet, således at du kan forvandle det til en elektrisk gokart, der er drevet frem af boardet.

Selve karten ligner en almindelig gokart, og er udstyret med et sæde, to håndtag og fodsøtter. De fleste modeller kan justeres, således at det passer til højden på den person, der bruger den.

På spænder gokarten fast på segboardet med sele eller rem og kan derefter sættes i hak, som skaber stabiliet og sikkerhed. Det fungerer som et tilbehøre og skal derfor køves seperat

segboard gokart

Segboard Gokart

Er du interesseret i en gokart? Hos Innoliving sælger de også tilbehør – så her kan du købe den.

Er segboard overhovedet egnet til børn?

Hvis dit barn ønsker sig dette køretøj, bør du altid finde en udgave, der egner sig til barnets alder. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan det smarte køretøj er designet alt efter hvilke aldersgruppe, der kan benytte det.

Modellen er ikke egnet til helt små børn, da de elektriske køretøj kan være svært at styre. Mindre børn bør bruge det moderne udstyr som Gokart som beskrevet ovenover. Dette vil nemlig skabe mere stabilitet, og der er langt mindre risiko for at komme til skade, hvis du benytter et køretøj til børn som en gokart.

Så længe dit barn overholder reglerne, er der ikke umiddelbart noget dårligt over at køre på et hoverboard til børn. Dog anbefales det børn kun at køre rundt på private veje med tilsyn af en voksen alt efter niveau. Så længe dit barn køre med beskyttende udstyr, forventes der ikke at være noget farligt over et dette køretøj.

Hvad er forskellen på et segboard og en segway til børn?

Måske har du hørt om begrebet segway? Det minder meget om hinanden, men der er alligevel forskel på de to ting.

En segway har en t-formet styrestang, der er placeret forrest på førerend platform mellem de to hjul. Udstyret er udelukkende et board, og minder på mange måder om en skateboard med elektrisk virkning.

En segway er et stort udstyr, der ofte er et godt tilbud til turister i storbyer, til at komme hurtigt fra a til b. De færreste ejer et sådan køretøj, og i modsætning til et segboard test er det ofte et køretøj, man kan leje rundt omrking i storbyer.

Hvor kan man købe det på tilbud?

Det er ikke mange fysiske steder, du kan få fingrene i det smarte køretøj til børn – heller ikke på tilbud. Det er nemlig en nyere opfindelse, som der ikke er mange producenter af på nuværende tidspunkt.

Dog er det meget nemt at få fat i et tilbud på segboard, hvis du køber det online. Her har du også mulighed for at vælge mellem et hav af modeller med forskellige farver mm.

Desuden vil der ofte være store besparelser og tilbud at hente, hvis du køber denne model til børn online. Du skal ikke være bekymret for at købe produktet online – du vil med garanti få et ligesågodt produkt, som du vil få, hvis du have købt det i en butik.

Følg vores guide ovenfor og find de bedste tilbud modeller til børn på markedet, som desuden kan købes online allerede i dag. Det bliver ikke nemmere.

Få inspiration til tricks på segboard

Har dit barn fået et segboard og mangler idéer og guides til at lave de bedste tricks og andet?

Som forældre kan det være svært at vejlede og hjælpe dit barn, hvis barnet har fået et segboard og ønsker at lære en masse sjove tips og tricks. Dog er der som hjælpeløs forældre massere hjælp og hente, når du kommer til måder at lære det smarte køretøj at kende.

På youtube kan man først og fremmest finde massere videoer, der lærer børn en masse tricks og nyttig viden hvad angår segboeard. På denne måde behøver du som forældre ikke at sætte dig ind i hvordan, det moderne køretøj fungerer, men du kan i stedet nøjes med at se youtube videoer med din barn.

Kan man gå til segboard test som sport? Desværre er det meget vanskelig at finde nogle, der tilbyder undervisning til børn. Selvom modeller til børn er blevet meget populært de seneste år, er det stadigvæk en fritidsaktivitet, der må siges at være selvlærerne.

Dog kan videoer på youtube give god læring og forståelse af, hvordan man benytter modeller til børn.

segboard til børn

Offroad eller almindeligt segboard?

Segboards kan have forskellige features, men de kan alle stort set det samme. Den eneste større forskel, er hvis du køber et off-road segboard, som kan køre på græs og andre overflader. Det kan et almindeligt segboard ikke – de har det bedst på almindelig fortorv eller asfalt.

Kan børn benytte segboard til voksne?

Som nævnt er modeller til børn udviklet med en størrelse og sikkerhed, der gør dem særligt egnet til de små. Dog kan nogle også sagtens benytte modeller, der er lavet til voksne – og dette afhænger i høj grad af barnets alder.

Er dit barn teenager og erfaren indenfor det smarte køretøj, vil vedkommende højest sandsynligt sagtens kunne benytte en model, der er lavet en voksne. Der er i mange tilfælde nemlig ikke den store forskel på en model til børn og voksne.

Kan man købe en brugt udgave?

I langt de fleste tilfælde kan du sagtens købe segboard til børn brugt uden at være bekymret for, at det fejler noget. Køretøjet er i forvejen udstyret med en så høj sikkerhed, at der sjældent vil kunne gå noget galt ved at købe det brugt.

Ydermere har køretøjet en generelt lang levetid, hvorfor en brugt udgave i mange tilfælde vil kunne holde mange år endnu. Skulle der være kompotenenter i et en brugt udgave, der går i stykker, kan du i de fleste tilfælde få det lavet hos nærmeste segboard forhandler.

Hjulene har f.eks. En styrke, der gør dem meget slidstærke og svære at gå i stykker. En brugt model vil naturligvis være en billigere løsning, end hvis du køber en ny udgave. Vær’ dog opmærksom på at få alle komponenter og alt tilbehør med, hvis du køber en brugt udgave. Du kan finde utallige forskellige modeller og varianter brugt og brugte segboard til børn kan købes landet over.

 

Hvad er det gode valg til børn?

Vores førstevalg er – Hummer  3.0, som du får til et godt tilbud. Dette udstyr har hele pakken. Det fås i et cool design i 3 forskellige farver. Det er derudover nemt at anvende og kan køre i alt terræn. Produkteksperten vil derfor anbefale dette produkt som værende bedst i test.

Når det gælder køretøjer til børn, er det altid yderst vigtigt at have sikkerheden i orden, da børn lettere kommer til skade. Sørg derfor altid for at have en velfungerende hjelm til dit barn, samt andre former for beskyttere, hvis det er nødvendigt. Det kan eksempelvis være knæbeskyttere, albuebeskyttere eller håndledsbeskyttere, som man også bruger, når man står på rulleskøjter. 

 

Er der forskel på et segboard og hoverboard?

Nej, der er ingen forskel på de to. Vi kan dog godt forstå, hvis du er en smule forvirret over de forskellige navne på det smarte køretøj. Kært barn har mange navne, og hvis man sammenligner to produkter, der hver især hedder segboard eller hoverboard vil du ikke kunne finde nogen forskelle. 

Det er nøjagtig det samme og de har det helt samme formål. Den eneste forskel der kan være, er producenten der eksempelvis har valgt at kalde dem for hoverboards eller segboards. 

Det mest almindelige ord i Danmark er segboard til børn, hvorfor det måske kan forvirre dig, at der nogen steder står hoverboard i stedet. Det kan også være forvirrende, at der findes det, der kaldes for en segway, som jo lægger sig en del op ad navnet på dette smarte køretøj.

Det er til gengæld ikke det samme, og der er stor forskel på om det er et board eller en segway. Segboardet er dog inspireret af segwayen, men er ikke det samme. 

En segway har et styr, hvor du kan holde fast med hænderne og styre boardet, hvor et hoverboard udelukkende er et board der styres af kroppens balance uden styr.

Selvom det ikke er det samme, gælder der nogenlunde de samme regler for kørslen. Der er forskel på dimensionerne på køretøjerne, men reglerne for trafikken og kørslen er de samme.

 

Det skal du være opmærksom på, inden du køber Segboard til børn

  • Levetid / Batteri: Vi mener, at den første faktor, du skal være opmærksom på i dit køb er batteriet og dermed levetiden for dit udstyr – om det er til børn eller voksne. Det har noget at gøre med, hvor længe du kan benytte det sjove fartøj. Vi ser som oftest at batterier holder ca. 3 timer, før de da skal en del timer i opladning. Nogle steder anbefales det, at man lader op i løbet af natten. Det kan dog have afgørelse for prisen.
  • Pris: En anden ting er prisen på dit segboard. Det kan variere en hel del, alt efter mærke, batteri, hastighed og en masse andet. Hvis du vil købe et billigt, kan du få dem helt ned mod 1000 kr. Og hvis du ønsker et godt, solidt og effektivt fartøj, kan de koster omkring 3-4.000 kr. Men så får du også noget for pengene, hvilket kan være gavnligt i længden. Du kan med fordel holde øje med gode tilbud på de gode boards, da det virkelig kan være en bæredygtig løsning at købe et ordentligt produkt, som holder længere.
  • Fart / Hastighed: Det næste parameter er hastighed og fart, men som egentlig ikke varierer en hel masse fra produkt til produkt, da de ofte ligger på omkring 15-20 km/t. Dog kan man få nogle der kører op mod 25 km/t. Hvilket ikke er egnet til børn. Du kan modsat også købe nogle som har fartgrænser på 10 km/t., som derfor er velegnet til børn. Et segboard til børn vil vi altid anbefale er med fartgrænse.
  • Størrelse og design: Når du kigger på dette board, kan det også være afgørende for størrelsen. Alt efter dine behov og hvad du skal bruge det til, så kan du overveje størrelsen på det. Da dette kan have indflydelse på, hvordan du kan bruge det. Desuden adskiller designs sig også, og du kan få nogle med en masse udtryk, blink og lys og andre helt neutrale uden for meget ekstra udsmykning. Herunder kan du også tænke størrelsen på dækkene, da det påvirker selve kontrollen og adfærden på boardet.

Udvælgelse og anmeldelse af produkter

Anmeldelser, vurderinger og udvælgelse af produkter i nærværende artikel er baseret på grunding research fra blandt andet eksterne analyser og anmeldelser fra eksperter og upraktiske aktører.

De omtalte produkter forhandles hos vores partnere, hvorfor prisen kan variere. Derfor kan du få et samlet overblik over priserne i vores pristabel. Trods partneraftaler er det afgørende at pointere, at alle anmeldelser er baseret på en samlet vurdering af produktet.  

Ovennævnte parametre sættes op imod produktets pris og kvalitet. Med udgangspunkt i dette foretages en subjektiv vurdering, der i nærværende artikel kan læses som anmeldelser af de enkelte produkter.

Udvælgelsen kan ligeledes ses som et udtryk for nogle af de vigtigste produkter på markedet – og er af samme årsag ikke en rangering og vurdering af, hvilke produkter der er bedst og værst.

Angivelse af kilder og test

  1. Tech Gear Lab
  2. FDM
  3. Gadget Review
  4. Tænk

FAQ

Før du køber udstyret, skal du sikre, at det passer til dit board. Det er nemlig ikke alle gokart modeller, der passer til alle slags segboards, og dette skal du naturligvis være opmærksom på, før du investerer i udstyret.

Max vægten er den samme som ved brugen af blot et segboard, og den ændres derfor ikke, selvom du køber dette udstyr.

Det samme gælder farten, som heller ikke må overstige den almindelige grænse på 20km/t i by og 50km/t udenfor byområdet.

En segboard gokart er især velegnet, hvis dit barn har svært ved at holde balancen på det almene udstyr, da det er meget mere stabilt og ikke kræver balance, hvorfor det er sværere at komme til skade. Desuden er det en helt andet oplevelser, man vil få, hvorfor det kan puste nyt, sjovt liv i det gamle udstyr. Der gælder de samme regler i forhold til alder, som der gælder med et almindeligt board.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle gokart udstyr, der passer til segboards, som er tilegnet små børn. Det er derfor en god ide at sikre, at størrelsen på tilbehøret passer.

Du skal være opmærksom på, at der gælder andre trafik regler med dette udstyr end et normalt board. Pga. den store størrelse må du nemlig ikke færdes på offentlige veje. Her skal man i stedet holde sig til private grunde eller lukkede veje såsom legepladser mm.

 
Scroll to Top