Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Segboard til børn - Guide til de bedste produkter i test

Et segboard til børn er et brugervenligt og sjovt transportmiddel for børn i alle aldre. Ligesom en segway styrer du selv segboaredet ved at læne dig fremad for at øge farten og tilbage for at bremse.
Af 
Peter Rasmussen. 
Opdateret d.juni 1, 2022
segboard til børn 2022

Segboards er et transportmiddel som er utroligt praktisk at bruge, da du hurtigt kan komme rundt. Du styrer selv segboardet med dine fødder og din egen balance, hvilket gør det til et udfordrende og sjovt transportmiddel. Denne guide giver dig et overblik over de bedste segboards til børn i test, så du kan finde det bedste til lige netop dig.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

Hvad er det bedste segboard i test til børn?

Vores førstevalg er – Hummer Segboard 3.0. Dette segboard har hele pakken. Det fås i et cool design i 3 forskellige farver. Det er derudover nemt at anvende og kan køre i alt terræn. Produkteksperten vil derfor anbefale dette produkt som værende bedst i test.

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste segboards til børn i test og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for segboards. Lad os komme i gang.

De bedste segboard til børn

segboard til børn 2022
Bedste samlet set

Hummer Segboard 3.0

Prisklasse: 100 – 500 kr.

Type: Elektrisk

Materiale: kvalitet

Funktioner: Kan køre både på vejen og off-road

Fordele:

Op til 15 km på en opladning
Fuldt opladt på 3 timer
Du kan tilkøbe et segboard gokart
God service.
Gode produkter.
Meget for pengene.

Hvorfor Hummer Segboard 3.0 er den bedste samlet set

Dette segboard til børn er det ultimative og bedste segboard i test som kan klare alle udfordringer. Det unikke ved boardet er nemlig, at det har terrængående dæk, hvilket gør det muligt at køre i græs, grus eller andet ujævnt terræn. Det kommer samtidig i et smart og sejt design og er virkelig nemt at anvende. Du kan vælge mellem 3 forskellige specialdesignet farver. 

Du får samtidig et sikkerhedsgodkendt Segboard, som er et godt kvalitetsprodukt med langtidsholdbart batteri. På blot tre timer vil batteriet blive fuldt opladt igen og kan køre op til 15 km på en fuld opladning. Den har desuden tryksenitive fodplader, som sikrer fuldkommen kontrol over dit Segboard, samt et auto-balance system som tåler slid og dagligt brug.

Med dette board er du ikke begrænset til kun at køre på asfalt og cykelstier, du kan nu køre hvor du har lyst. Du har samtidig mulighed for at købe et segboard gokart, som kan monteres på, for på den måde at få en endnu bedre køreoplevelse.


Læs mere om Hummer Segboard 3.0 her
bedste segway til børn

Segboard Carbon Black

Dette segboard til børn har et dobbeltafbalancerende teknologisystem og tryksensitive fodplader som sikrer fuldkommen kontrol over dit Segboard. Det anvender desuden et kraftigt, og vigtigst af alt, sikkert originalt Litium-ion batteri, som kører helt op til 20 km på en fuld opladning. Det oplader også på kun 2 timer, så det er hurtigt klar til brug igen. 

Det kommer samtidig i et sejt design og specialdesignet farve som giver et cool look. Du har også mulighed for at forbinde din telefon med dit segboard via bluetooth, så du derigennem kan se din batteri-status, hastighed og hvor mange kilometer du har kørt. 

Dette board er altså perfekt til de små pendler ture, hvor du hurtigt og nemt kan transportere dig rundt i byen. 

segway til børn 2022

Segboard 10″ DakarGrey

Dette segboard til børn skiller sig ud fra de andre ved at have et super smart og futuristisk design med indbygget lys. Ligesom de andre produkter i vores bedst i test guide, har dette segboard også tryksensitive fodplader og dobbeltafbalancerende teknologisystem.

Den kan køre op til 16 km på en fuld opladning, hvilket tager omkring 2-3 timer at lade op. Med dette board får du god kvalitet og sikkerhed, til en god pris. Når du modtager  segboardet vil det allerede være ladt op, så det er klar til at køre når du har tændt det. 

Dette skal du huske når du køber et segboard til børn 

De fleste segboard til børn varierer ikke særlig meget i hverken pris eller design. De fleste segboards virker nemlig ens, og kan sagtens bruges af børn i alle aldre såvel som voksne. Det vigtigste er dog, at de er sikkerhedsgodkendte med enten CE eller RoHS-mærket. Du har derfor garanti for at dit segboard opfylder de tekniske sikkerhedskrav i Danmark og EU. 

Du kan også finde forskellige slags tilbehør til dit segboard. Mange vælger nemlig at købe et segboard gokart til. Denne kan du købe enten alene eller som pakkeløsning, hvor du både køber et segboard og en gokart til. Et segboard gokart er en robust gokart adapter som monterer på dit segboard og derefter kan bruge det som en gokart. 

Du kan vælge et segboard gokart som kan kører på alt slags terræn med samtidig at få en god komfort under kørslen. 

Du kan også finde andre slags tilbehør til dit segboard til børn. Det er nemlig muligt at finde et sejt cover eller taske som du kan opbevare dit board i. Hvis i kommer til at smide din oplader til boardet væk eller at batteriet dør, vil du også sagtens have mulighed for at købe et nyt til passer lige netop dit segboard. Læs meget mere om de mange muligheder for tilbehør eller andet til dit segboard på denne hjemmeside.

Hvad er et segboard og hvordan kan du bruge det? 

Et segboard til børn, eller et hoverboard som det også bliver kaldt, er et selvbalancerende personligt transportmiddel. Det består af to motoriserede hjul, som er forbundet på det leddelte bræt eller platform, som man kan have sine fødder på. Personen som fører transportmiddelet styrer retningen og hastigheden udelukkende med sine fødder. Dette gøres ved at vippe kroppen frem, tilbage eller til siderne. 

For at køre fremad, skal man, når man står på segboardet, forsøge at lægge vægten forrest på sine fødder. For at køre baglæns, lægger man tilsvarende vægten på hælene. Det kan for mange i starten være lidt grænseoverskridende eller svært at køre på segboardet, da man lige skal finde ud af hvordan det fungere. 

Det anbefales derfor at man i starten bruger hjelm og beskyttelse når man bruget et segboard til børn. Når man først har fået styr på det, er det dog meget nemt og ikke mindst super sjovt at køre rundt på. 

Som nævnt kan segboards bruges af hele familien. Dog kan du finde nogle som er specifikt lavet til børn og andre til voksne. Det er derfor værd at bemærke hvilket vægt boardet maks kan holde, samt hvor hurtigt det kan køre. Segboards til voksne vil ofte være større og indeholde flere funktioner, samt kunne køre hurtigere. 

Hvad er fordelene ved et segboard? 

Segboards er blevet til et populær transportmiddel som ofte ses rundt omkring i byen hvor børn i store grad bruger det i stedet for at tage cyklen eller bussen. Hvis man blot skal nogle kilometer til og fra skole, er et segboard en god løsning for dit barn. Der findes flere fordele ved at give dit barn sådan et køretøj. 

Det er, for det første, et nemt og hurtigt transportmiddel. Når man først føler sig tryg ved boardet og kan køre på det med sikkerhed, vil man kunne køre de fleste steder, også selvom der er lidt terræn. Det er nemlig meget nemt at bruge og ikke mindst at oplade. 

For det andet, er det nemt at tage med. Et segboard til børn vejer nemlig kun få kilo, det er derfor nemt for dit barn at tage det med i hånden, når de er færdig med at bruge det. 

For det tredje, er det et billigt alternativ til både en el cykel eller et el løbehjul. Det er aldrig til at vide hvor lang tid dit barn synes at et elektrisk transportmiddel er sjovt at køre på. Et segboard vil derfor være det bedste alternativ til andre elektriske transportmidler, da det er billigere og samtidig ikke er et køretøj som du kan voksne fra. Både børn og voksne vil kunne bruge et segboard i lang tid. 

Hvilke regler gælder der?

Alder

Er du tvivl om, hvorledes dit barn er gammel nok til at gøre på segboard? Reglerne siger, at man skal have en alder på mindst 15 år for at køre på det sjove udstyr på offentlige veje uden tilsyn af en voksen.. Selvom det ser hylende morsomt ud er det nemlig stadig ikke helt let at benytte, hvorfor man har valgt at begrænse mindstealderen til 15 år.
Dog må dit barn gerne øve sig på offentlig vej, så længe der er en voksen til stede. Det anbefales desuden, at man altid benytter sikkerhedsstyr uanset hvor erfaren, man er, da man i nogle tilfælde kan styrte ret voldsomt.

Lys

Du skal altid køre med lys på din segboard, og dette gælder både dag og nat. Lyset skal enten sidde synligt på føreren af boardet, eller blot være placeret på selve boardet. Man skal ligesom i alt andet almen trafik benytte hvidt eller gult lys foran og rød bagved.

Ud over lys skal der altid være reflekser på enten boardet eller føreren af det. Det skal være hvis refleks foran og rød bagved.

Størrelse og hastighed på boardet

Boardet må maks veje 25kg og være 1,2 meter langt samt 70cm bredt. Makshastigheden er 20km/t, hvis man køre offentlige steder. Udenfor bygrænser er makshastigheden 50km/t. Modellerne kan variere alt efter hvilken størrelse og alder, man har.

Vær’ opmærksom på, at man hurtigt kan blive overrasket over, hvor hurtigt det går, og dit barn bør derfor aldrig køre 50km/t uden en voksen til stede.

Andre generelle regler

Du skal altid vise tydelige tegn, når du standser på board, så andre i trafikken kan se dette.

På et segboard skal man følge cykelreglerne - derfor skal du eller dit barn altid køre på cykelstierne og holde øje med den skiltning, der gælder for cyklisterne. Derfor må du heller ikke køre på hverken foretov eller gåstier, og du skal altid gå over fodgængerover feltet.

Hvis reglerne ikke bliver overholdt, kan du risikerer en bøde for overtrædelser af trafik reglerne.

Anbefalinger til sikker kørsel for børn

Selvom det er lovligt for børn at køre segboard med følge af en voksen, så anbefales det ikke børn under 15 at køre på udstryret på trafikerede steder. Til gengæld anbefales det, at du finder et sikkert sted at øve med dit barn, inden I vælger at køre i trafikken.

Tag en grundig snak med dit barn om de regler, der gælder, og aftal en makshastighed inden han/hun skal ud og køre i trafikken - så kan du være helt rolig, når vedkommende kører rundt på vejene.

Hvad er segboard gokart?

Måske har du hørt om et segboard gokart? Det er nemlig blevet rigtig populært blandt børn og mange i den unge aldersgruppe.

En segboard gokart er en gokart uden baghjul, men med et hjul foran, som kan påsættes et segboard, sålede at du kan fovandle det til en elektrisk gokart, der er drevet frem af boardet.

Selve karten ligner en almindelig gokart, og er udstyret med et sæde, to håndtag og fodsøtter. De fleste modeller kan justeres, således at det passer til højden på den person, der bruger den.

På spænder gokarten fast på segboardet med sele eller rem og kan derefter sættes i hak, som skaber stabiliet og sikkerhed. Det fungerer som et tilbehøre og skal derfor køves seperat

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af en segboard gokart?

Før du køber udstyret, skal du sikre, at det passer til dit board. Det er nemlig ikke alle gokart modeller, der passer til alle slags segboards, og dette skal du naturligvis være opmærksom på, før du investerer i udstyret.

Hvad er max vægt og fart?

Max vægten er den samme som ved brugen af blot et segboard, og den ændres derfor ikke, selvom du køber dette udstyr.

Det samme gælder farten, som heller ikke må overstige den almindelige grænse på 20km/t i by og 50km/t udenfor byområdet.

Er det børnevenligt?

En segboard gokart er især velegnet, hvis dit barn har svært ved at holde balancen på det almene udstyr, da det er meget mere stabilt og ikke kræver balance, hvorfor det er sværere at komme til skade. Desuden er det en helt andet oplevelser, man vil få, hvorfor det kan puste nyt, sjovt liv i det gamle udstyr. Der gælder de samme regler i forhold til alder, som der gælder med et almindeligt board.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle gokart udstyr, der passer til segboards, som er tilegnet små børn. Det er derfor en god ide at sikre, at størrelsen på tilbehøret passer.

Må man køre på offentlige veje?

Du skal være opmærksom på, at der gælder andre trafik regler med dette udstyr end et normalt board. Pga. den store størrelse må du nemlig ikke færdes på offentlige veje. Her skal man i stedet holde sig til private grunde eller lukkede veje såsom legepladser mm.

Angivelse af kilder og tests:

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle