Vi kan opnå en kommission, når der købes produkt via link. Læs mere >

Romaskine test oversigt – De bedste
maskiner til hjemmetræning i 2022

En romaskine er fast inventar i træningscentrene, men også i mange private hjem, fordi den giver sved på panden og effektiv træning. Vil du også gerne i gang derhjemme med træning med din egen maskine?

Af 
 Opdateret d. juni 3, 2022
forsidebillede

Så giver vi dig alt, du skal vide, så du er klædt ordentligt på. I vores guide har vi hos ProduktEksperten udvalgt en række forskellige gode maskiner på markedet og sat dem overskueligt op i vores romaskine test-oversigt. Det gør det nemt og enkelt at finde den bedste model til dig, om du skal bruge en smart og avanceret, foldbar og handy eller billig maskine til hjemmetræning.

Oversigt over de bedste romaskiner 2022

Hos ProduktEksperten er det vigtigt for os, at du får de informationer, der er nødvendigt, så du kan gøre et velovervejet køb. Derfor er der også nogle vigtige punkter, du skal overveje, før du køber en romaskine.

I denne artikel

I vores sammenfatning af bedste i test har vi sammenlignet modellerne på baggrund af blandt andet prisen, den overordnede kvalitet og de særlige specifikationer, den enkelte model har. Det gør det lettere for dig, når du skal vælge den maskine, der matcher dit budget og træningsbehov.

De bedste romaskiner 2022

gs617
Bedste samlet set

GS 617 romaskine

Prisklasse: 2.399 kr

Modstandsniveauer: 8

Maksimal brugervægt: 120 kg

Vægt: 18,5 kg

Fordele:

8 modstandsniveauer
Lydløs under brug
Smart skærm med info

Ulemper:

Kan ikke foldes sammen
getbig logo
Gratis fragt over 1000 kr

Derfor skal du vælge GS 617 romaskine

Med GS 617 romaskine kan du træne hele kroppen på én gang, hvor særligt skuldermuskler og rygmuskler kommer på arbejde. Modellen har i alt 8 forskellige modstandsniveauer, der gør træningen let at tilpasse netop dit niveau.

Under brug er maskinen meget lydløs, så du kan nyde musik eller følge med på den praktiske skærm, mens du træner med denne model. På skærmen kan du blandt andet få informationer om antal forbrændte kalorier og den tid, du har brugt. Det kan give dig mere blod på tanden, når du kan følge din egen udvikling og direkte se virkningen af faste træningspas med maskinen.

Du sidder komfortabelt på det ergonomiske sæde og kan hvile fødderne i store holdere, der gør denne GS 617 model behagelig at anvende. Med de indbyggede mekaniske bremser er det nemt at holde inde, når træningen er overstået.

GS 617 romaskine er et praktisk og prisvenligt valg, hvor du nemt kan træne både udholdenhed, styrke og koordination. Modellen har en maksimal belastning på 120 kg, og du skal være opmærksom på, at maskinen ikke kan foldes sammen i forbindelse med opbevaring.


Læs mere om GS 617 her
bedste romaskine i test fra Abilica
Bedste samlet set

Abilica WinRower 2.0 romaskine

Prisklasse: 2.399 kr

Modstandsniveauer: 16

Maksimal brugervægt: 130 kg

Vægt: 33 kg

Fordele:

En foldbar romaskine
Smart computer med letlæselig skærm
12 indbyggede træningsprogrammer
Godt valg til høje brugere

Ulemper:

Fylder en del, når den ikke er klappet sammen
bedste romaskine i test fra Abilica
4,3 stjerner på TrustPilot.
Gratis fragt.
Prismatch.
1-2 dage leveringstid.

Derfor skal du vælge Abilica WinRower 2.0

Kom i form med Abilica WinRower 2.0, der er optimeret i forhold til den tidligere udgave med samme navn.

Abilica WinRower 2.0 er et godt valg, der er tilpasset særligt det skandinaviske marked. Den er optimeret, hvis du er høj, da brugere kan være op til 198 cm høje uden at få problemer med kabler eller andet ikke passer. Vægten må maksimalt komme op på 130 kg, hvilket også er i den høje ende, hvis vi sammenligner med de andre modeller i romaskine test-oversigten.

Det er nemt og enkelt at blive udfordret med Abilica WinRower 2.0, der kommer med 12 forprogrammerede træningsprogrammer. Indbygget er en computer og skærm, hvorpå du kan følge med i informationer om dit valgte program, tid, distance, kalorier forbrændt og andre vigtige parametre. Med adgang til mange informationer kan du nemt få et overblik over dit niveau, der gør det lettere at finde den rette indstilling af modstand og tilpasse udfordringen.

Vil du have endnu mere data at sammenligne med, kan du sammen med din romaskine bruge et pulsbælte, så du træner med den rigtige intensitet, om du ønsker fedtforbrænding eller bedre kondition.

Når Abilica WinRower 2.0 ikke er i brug, kan du folde den sammen for nem opbevaring.


Læs mere om produktet her
Masterfit TP900 romaskine bedste i test
Bedste samlet set

Masterfit TP900 romaskine

Prisklasse: 2.399 kr

Modstandsniveauer: 9

Maksimal brugervægt: 150 kg

Vægt: 40 kg

Fordele:

Professionel kvalitet
9 modtandsniveauer
Høj maksimal brugervægt
Kan skilles i to dele for let opbevaring

Ulemper:

Højere pris
bedste romaskine i test fra Abilica
4,3 stjerner på TrustPilot.
Gratis fragt.
Prismatch.
1-2 dage leveringstid.

Derfor skal du vælge Masterfit TP900 romaskine

Se produkt

Er du på udkig efter en romaskine i høj kvalitet, og er du villig til at betale for det, kan du med fordel gå efter Masterfit TP900. Den koster mere end de andre modeller i test oversigten, men den er samtidigt skabt til eksempelvis professionelle fitnesscentre.

Vil du have en solid og stabil maskine, vil Masterfit TP900 med sine 40 kg være sikker, om den skal stå i garagen eller på et værelse i hjemmet. Modellen fylder mere end andre, men du får samtidigt mulighed for en maksimal brugervægt på 150 kg, som ingen af de andre modeller kan hamle op med.

Modstandssystemer er luftbaseret, og du har i alt 9 forskellige modtandsniveauer at vælge mellem. Det er derfor nemt at tilpasse træningen til dit niveau, om du er helt nybegynder eller vant til at ro fast som en del af din træning.

Integreret i maskinen er en computer, hvor du kan indstille og kontrollere kalorieforbrug, watt, afstand og tid. Over skærmen, hvor du styrer informationerne, kan du stille din smartphone, hvis du vil se serie eller underholdes på anden måde under træningen.

Er det nødvendigt, kan du skille denne Masterfit TP900 romaskine ad, så den kan opbevares i to separate dele.


Læs mere om produktet her
concept 2 romaskine

Concept 2 romaskine

Prisklasse: 8.994 kr

Modstand: Luft

Mål: 244 x 61 x 36 cm

Vægt: 29,5 kg

Fordele:

App tilknyttet
Forbedret computer
Høj konstruktions styrke

Specifikationer:

Foldbar
apuls logo
Godkendt af e-mærket 
Gratis fragt over 399,-

Derfor skal du vælge Concept 2 romaskine

Se produkt

Denne romaskine er fra det anerkendte brand indenfor træningsmaskiner Concept 2. I denne maskine er computeren blevet forbedret, ved blandt andet at blive mere tydelig og driftsikker. Det er derfor en rigtig god maskine, som man kan bruge derhjemme af samme høje kvalitet som i et trænngscenter. 


Læs mere om produktet her

InShape romaskine

Prisklasse: 1299 kr

Modstand: Elastisk

Mål: 40,0 x 54,0 x 174,0

Vægt: 14,9 kg

Fordele:

God pris
4 modstandsniveauer
God begynder model

Ulemper:

Ikke foldbar
coop logo
Gratis fragt over 1000 kr

Derfor skal du vælge InShape romaskine

Se produkt

Denne romaskine fra InShape er den bedste maskine til begynderen, der godt kunne tænke sig at ro derhjemme i sit eget hjem. Den kommer med fire mostandsniveauer som fungerer via et elastisksystem. Den er meget nem at anvende og fås desuden til en rigtig god pris. 


Læs mere om produktet her
Kettler romaskine

Kettler romaskine

Prisklasse: 5000 - 8000 kr

Magnetisk bremsesystem

Svinghjul: 4 kg

Vægt: 31 kg

Fordele:

8 modstandsniveauer
Godt display
Justeringshjul

Ulemper:

Vejer meget
fitnessshoppen logo
Fri fragt over 999,-
365 dages returret

Derfor skal du vælge Kettler romaskine

Se produkt

Romaskinen fra Kettler er en super god maskine til hjemmet, som sikrer en jævn og stille bevægelse for brugeren. Med denne kan du nemt træne hele kroppen på én gang. Den er samtidig meget nem at anvende, da du blot kan stille trækstyrken ved hjælp af justeringshjulet. 


Læs mere om produktet her
bedste romaskine i test 2022
Bedste samlet set

Tunturi R30 romaskine

Prisklasse: 3.699 - 4.799 kr

Modstandsniveauer: 8

Mål: L174 x B50 x H70 cm

Vægt: 26 kg

Fordele:

God til begyndere
Praktisk display og holder til telefon eller tablet
Med transporthjul og foldbart design

Ulemper:

Lavere brugervægt
coop logo
Gratis fragt over 1000 kr

Derfor skal du vælge Tunturi R30

Vi anbefaler Tunturi R30 romaskine, hvis du er nybegynder og gerne vil kunne træne i fred og ro derhjemme. I stedet for at stå i et fyldt træningscenter og vente, kan du vælge en foldbar version, der ikke optager unødvendig plads, når den ikke er i brug.

Denne romaskine fra Tunturi er lavet med et magnetsystem til modstand, der giver i alt 8 forskellige niveauer at udfordre dig selv med. Den er nem at indstille, så du hurtigt kan komme i gang med din træning.

Når du skal folde den ud og gøre den klar, er det nemt og enkelt. Modellen har to smarte transporthjul, så du kan trille den på plads, før du klapper den ud. Designet er lavet, så det ikke kræver meget, før du er klar til at ro igennem, når du bor småt eller gerne vil kunne pakke din træningsmaskine væk bagefter.

Via skærmen på maskinen kan du følge med i hvor lang tid, du har brugt, hvor mange tag pr. minut, kalorier forbrændt og anden data, der hjælper dig med at overskue din træning. Displayet er placeret foran dig, så du kan holde øje med alting, mens der også er en integreret holder til din telefon eller tablet lige ved displayet.


Læs mere om produktet her

Sådan finder du den rette

Har du bestemt dig for at komme i form med effektiv træning, er en romaskine en god investering. Det er dog vigtigt, du får den rette udgave, så din træning bliver optimeret, og den matcher dine generelle behov og krav.

Her har vi samlet tre ting, du skal være opmærksom på, så du får købt den rigtige maskine til dit behov.

1. Højde og drøjde

Når det kommer til romaskiner, skal du først og fremmest være sikker på, at den kan holde til din vægt og matcher din højde. Er du tungere end gennemsnittet, skal du tjekke op på den maksimale brugervægt, så maskinen kan håndtere, at du sidder på den. 

I forhold til højde er det vigtigt, at kabler og andet er langt nok, så du kan lave den fulde bevægelse under træningen.

2. Niveau og behov

Er du nybegynder, har du andre krav til udstyr og maskiner, end hvis du er øvet og har stor erfaring med eksempelvis at ro. For de helt grønne indenfor roning kan det være unødvendigt med en avanceret model med høj modstand, fordi du først skal lære at ro korrekt og træne muskler og kondition op.

Er du vant til at ro i træningscenteret og vil have det hjem, så kan det være en god ide at gå efter højere modtandsniveauer, der bliver ved med at kunne udfordre dig.

3. Pris og budget

Der er stor forskel i prisen på de billigste og dyreste maskiner til træning. Derfor skal du også overveje, hvad du er villig til at betale for en romaskine, før du falder for en smart model.

Det er en god ide, hvis du fastlægger et beløb før købet, så du ikke risikerer at overskride dit eget budget. Dog skal du samtidigt huske, at kvalitet og pris hænger sammen, så vil du have en kvalitetsmaskine, skal du også højere op i pris.

Hvor meget forbrænder jeg med en romaskine?

Hvis du gerne vil i form, er en romaskine et godt redskab i vejen til en sund og stærk krop. Med en sådan maskine kan du hurtigt få pulsen op og gang i musklerne, når du trækker igennem. Det er en anderledes måde at få motion på, end hvis du gik en tur med skridttæller på eller tog racercyklen på arbejde, fordi du bruger kroppen på en anden måde.

I forhold til hvor mange kalorier du kan forbrænde med roning, vil en 90 kg tung mand kunne forbrænde op til 1150 kalorier på 60 minutter. Ofte vil du ikke kunne holde ud i en hel time, og på et kvarter vil det være muligt at forbrænde mellem 280 og 300 kalorier med høj intensitet. Roning er derfor en god vej til både vægttab og styrke.

Vil du have det optimale ud af din træning, skal du huske, at træning ikke er nok i sig selv. Det er også vigtigt, at du passer på din krop og lader den restituere med god søvn i den bedste seng og spiser en sund og varieret kost. Det er alt sammen med til at sikre dig de bedste resultater på sigt.

[REXULTZ id="2015"]

FAQ - Bedste romaskine

Hvordan vælger jeg den bedste romaskine?

Den bedste romaskine afhænger af dine behov. Vi har udvalgt forskellige modeller, der henvender sig til forskellige forbrugere. Der er både modeller til nybegynderen på et stramt budget, men også til dig der er vant til at ro og leder efter høj kvalitet.

Hvorfor er en romaskine et godt træningsredskab?

I forhold til andre maskiner som eksempelvis løbebåndet får du trænet hele kroppen effektivt med en romaskine. Du aktiverer både ben, arme og ryg, når du skal trække igennem, mens pulsen kommer op for en bedre kondi.

Angivelse af kilder og test

  1. Live Science - se kilde her.
  2. Mens Health - læs kilde her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle