Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >
Vores guide går i detaljen med de nødvendige oplysninger, som du skal have for at vælge den bedste netværk forstærker. Herefter finder du svar på alt det, du som køber skal være opmærksom på i købsprocessen for WiFi forstærkere.
Prisklasse: 749 – 1049 kr.
TP-Link har udviklet denne signalforstærker til WiFi, der er yderst brugbar og funktionsdygtig til prisen. Den klarer sig godt i en extender test i denne kategori, da den formår at have mange gode og vigtige features, men stadig være til at komme i nærheden af.
Du finder her et produkt, der giver internethastigheden et betydeligt boost med helt op til 1750 Mbps. Med denne forstærker undgår du altså såkaldte ’døde zoner’ i dit hjem, hvor din WiFi normalt har svært ved at nå.
Udseendet på denne extender er til den mere bastante side. Den kan virke lidt klodset. Det kommer nok af, at den har hele tre antenner tilknyttet. Flere antenner hjælper dog også på ydeevnen, hvilket kan være skyld i, at den leverer et solidt arbejde.
Den er meget nem at have med at gøre. Er du ikke en haj til alt det med it, er den altså til at overskue at sætte til og få i gang. Forstærkeren har også en Ethernet port, hvor du kan sætte en enhed direkte til netværket, hvis du skal bruge ekstra hastighed.
Som en ekstra feature har WiFi forstærkeren LED-lys, der indikerer forbindelse til routeren. På den måde kan du holde øje med, om den gør det, den er lavet til. Du kan slå LED-lyset fra, hvis du skal have produktet stående et sted, hvor det skal være mørkt.
For ganske få penge kan du få muligheden for at få fat i en WiFi extender. I denne WiFi forstærker test er det tydeligt, at dette produkt leverer det, det skal. Den er yderst effektiv til at forlænge dit netværk, så du kan komme på nettet både i sengen og i garagen.
Da TP-Link RE305 er i den billigste ende, får du ikke mere, end du betaler for. Det er en trådløs extender, der giver op til 1200 Mbps. Du får derfor en af de bedste ydeevner for prisen. Der er ikke så meget andet gøgl med i produktet, så du får det mest basale.
Produktet har to antenner til at give et endnu bedre signal. Den er nem at bruge og smart designet, da den ’bare’ skal sættes i stikket. Stikket er indbygget i selve internetforstærkeren. Derudover er der et smart indikationslys, der fortæller dig, om der er forbindelse til routeren. Du vil altså hurtigt kunne se, hvorfor du har udfald, hvis der er en upålidelig forbindelse.
Der er også indbygget Ethernet, så du kan koble dig direkte på det oprindelige netværk, hvis du skal bruge ekstra kraftigt internet. Du kan også koble det til selve Ethernettet, hvis du vil gøre en kablet netløsning trådløs.
Fordele
Ulemper
Google har med deres Nest fundet en meget funktionel og smart løsning til det trådløse internet i hjemmet. Med en Nest signaludvider kan internettet føres endnu længere ud i hjemmet. Lige meget om det er tale om en mindre lejlighed eller et større hus.
Dette produkt er flere gange blevet taget godt imod i WiFi repeater test, da Nest gør brug af det såkaldte mesh-netværk. Kort betyder det, at signaludvideren gentager signalet fra routeren. Som en slags ekstra router, men som tager det trådløse netværk fra den oprindelige router.
Derudover har denne WiFi repeater også stemmestyring, som mange af Googles andre produkter. Det vil sige, at du kan tale til produktet, som kan kobles på resten af dine Google Home produkter. Med stemmestyring kan du altså bede om alt fra vejrudsigten til en opskrift på chokoladekage. Derfor vurderer vi WiFi forstærkeren til at være yderst multifunktionel.
Systemet er nemt at gå til, og der er en tilhørende app, der kan hjælpe dig på vej. Udseendet er meget minimalistisk og er faktisk lavet af 35% genanvendt plast.
Fordele
Ulemper
Stort set alle danske husstande er gået over til at have trådløst netværk i hjemmet. Det giver båd mange muligheder, men kan også være grund til frustration til tider. Det er nemlig enormt irriterende, hvis din WiFi er upålidelig og adgangen ændrer sig afhængigt af, hvor du er i huset.
Ideen med et trådløst netværk er jo, at man kan sidde på nette, hvor som helst. Om det er på kontoret, ved spisebordet eller på børneværelset.
Problemerne opstår især, når routeren ikke kan nå rundt i hele hjemmet. Ideelt set skal routeren placeres ret centralt i hjemme for at dække bedst muligt. Det er bare de færreste, der har en ofte kluntet og knap så køn router stående fremme til alles skue. Routeren ender som regel i skabe, lange ude ved væggen eller i de rum, du bruger mindst.
Oplever du for mange udfald, kan det derfor være en god ide at anskaffe dig en forstærker. På den måde kan det trådløse netværk i højere grad komme ud i alle krogene.
Helt simpelt er en WiFi forstærker en slags sendemast, der kan placeres rundt om i dit hjem for at give dit internet et boost. Du kan investere i flere netværksforstærkere, hvis du har et stort hjem, der skal dækkes, men normalt er det fint med en enkel.
Ved evt. at placere en internet booster længere væk fra routeren, hjælper du altså routeren med yde, så du kan få det optimale ud af din WiFi.
Der findes mange forskellige router og forlængere på markedet. Det kan være svært at finde frem til den bedste extender eller repeater. Der er dog nogle punkter, du kan gå efter, når du skal investere i et af produkterne.
Du skal selvfølgelig være opmærksom på hastigheden, da målet med en forstærker jo også er at få et hurtigere internet. Brugervenlighed og pris er også vigtige parametre. Du skal købe den, du kan finde ud af at bruge og som til prisen, opfylder dine behov. Til sidst er et måske overset parameter, at sikkerheden skal være i orden. Alt, der har med internet at gøre, skal have sikkerhedsforanstaltninger, så du trygt kan gå på nettet.
Kært barn har mange navne. Faktisk betyder både WiFi booster, forstærker og extender det samme. Alle ord betyder, at routeren skal have hjælp til at dække et større område med internet. Derfor vil du også opleve, at alle disse ord er udskiftelige og vil blive brugt hen ad vejen. Du skal bare vide, at de egentlig har samme betydning og omtaler samme produkt.
Mellem produkterne er der så forskelle på, hvordan de løser opgaven. Men det er her, hvor du skal finde ud af, hvilke behov din forstærker, booster eller extender skal opfylde.
Først og fremmest skal en forstærker kunne levere hurtigt internet. Det man skal kigge efter er, at den til det trådløse internet understøtter 802.11 ac standard. Det lyder måske kringlet, men i bund og grund betyder det, at hastigheden kan blive tre gange så hurtigere som ældre versioner.
Derudover skal den være brugervenlig. Det nytter ikke noget at købe en flot og god WiFi repeater, hvis den aldrig kommer ud af kassen, fordi den er for avanceret. Du ved bedst selv, hvor omfattende dine it-færdigheder er, men sørg for at vælge et produkt, du kan sætte til.
Noget mange ikke tænker over er sikkerhed. Med et trådløst netværk er man mere åben overfor sikkerhedsbrud fra udefrakommende. Derfor er det vigtigt at finde en forstærker, hvor der er tjek på sikkerheden. Det kan f.eks. gøres ved at vælge et produkt, der understøtter WPA2 eller WPA3.
WPA betyder WiFi Protected Access. Det er en datakrypteringsmetode, der sikrer dit internet ved hjælpe af en adgangskode. Det er vigtigt, at din router og repeater understøtter WPA2 eller WPA3, da den ældre version WPA er forældet.
Derudover hænger sikkerheden også sammen valget af kodeord. Her gælder de gængse regler, du måske allerede kender; et godt og sikkert kodeord, som er længere og mere kompliceret end bare 123456. Ved at prioritere et stærkere kodeord, er der mindre risiko for sikkerhedsbrud.
Antallet af porte og antenner betyder også noget for ydeevnen. Jo flere antenner signalforstærkeren har, jo bedre dækning. Det betyder ikke, at dem uden antenner ikke er gode, men antenner giver lige det ekstra. Med hensyn til porte kan det have sin fordel f.eks. at have Ethernet port. Hvis du skal bruge ekstra upload hastighed eller på anden måde skal sætte din enhed direkte til nettet, er det en mulighed. Også usb-porte kan være behjælpelige, hvis du har brug for at sætte en ekstern harddisk eller en printer til.
Sidst men ikke mindst skal prisen være den rigtige. WiFi forstærkere fås i mange forskellige prisklasser. Nogle kan det mest basale, mens andre har endnu flere features. Det kommer til udtryk i prisen. Du skal finde den, der matcher dine behov og dit budget.
Med WiFi kan der nogle gange være nogle ord og navne, der er svære at forstå. Ved du f.eks. på stående fod, hvad forskellen er på en repeater og en extender? Det er nok de færreste, der egentlig ved, hvad forskellen er, men det kan være værd at sætte sig ind i, når du skal vælge forstærker.
Vi kan starte med at oversætte til dansk; der er tale om en WiFi- gentager og forlænger.
Med en repeater (gentager) giver det næsten sig selv. Den gentager netværket fra routeren, og sender det ud til området i nærheden. Man kan sige, at det er lidt en router 2.0, da den bruger samme trådløse internet. De er nemme at installere, da de bare skal kobles på det allerede eksisterende netværk.
En repeater kan være mere upålidelig, da den er tilknyttet det oprindelige Ethernet. Har du mange repeatere, kan det også have betydning for hurtigheden af dit bredbånd.
En WiFi forlænger derimod bliver knyttet til de eksisterende netværk, men laver derefter et nyt netværk. Det betyder ikke, at du skal koble dig på forskellige trådsløse net, når du er i køkkenet vs. når du er på kontoret. I essensens ligger det i navnet – du forlænger dit internet til at ramme de zoner, som har upålideligt internet.
En extender kan være mere pålidelige, da de ikke oplever samme interferens, som en repeater. Det er dog vigtigt, at forlængeren kan fange signalet fra routeren. Selvom du kan rykke forstærkeren ud til de ’døde zoner’ skal du holde dig for øje, om signalet er stærkt.
Ved et mesh-netværk forstås det, at WiFi forstærkeren ’gentager’ det trådløse signal fra routeren. Her gør det specifikt internettet i området, hvor den er placeret, endnu bedre. Det gøres ved at udnytte bredbåndet, som derfor kan blive lidt svagere.
En kabelbaseret løsning involverer derimod et kabel – derfor navnet. I stedet for trådløst at hægte sig på routeren, bliver forstærkeren og routeren forbundet med et kabel. Det giver et kraftigere signal, da denne løsning helt går udenom bredbåndet. Du får derfor mere hastighed og dækning. Men da der er et kabel involveret, betyder det også, at du er mere fysisk bundet.
Faktisk er placeringen af din repeater meget vigtig for at udnytte signalet optimalt. Det er med at finde det rigtige sted, hvor forstærkeren stadig har forbindelse til routeren, og dermed nettet, men som også kommer ud i de ’døde områder’, hvor routeren ikke når ud.
En god huskeregel er at placere produktet et sted midt imellem routeren og dér, hvor du gerne vil have bedre dækning. Der kan være forskellige konsekvenser ved at sætte den enten for tæt på routeren eller for langt ind i den døde zone.
Er den placeret for langt væk, kan den have svært ved at fange signalet. Du står tilbage med endnu en gang at have et ustabilt internet. Placerer du den derimod for tæt på routeren, vil du måske opleve at nettet bliver hurtigere i det område. Men samtidig vil du stadig have problemer med de udsatte områder.
Det er for det meste meget nemt at opsætte en routerforstærker. Som oftest skal du sætte forstærkeren til i en stikkontakt og herefter skabe kontakt mellem dit eksisterende netværk. Her kan du logge på netværket, og du skulle gerne være oppe og køre.
Det er dog altid en god ide at læse eller orienterer sig i den medfølgende manual. Afhængig af hvilken forstærker, du har valgt, kan der være nogle features, du skal lære mere om.
Der kan være helt specifikke grunde til at anskaffe sig en WiFi forstærker. Måske vil du falde i kategorien, der er særligt udsatte for en dårlig internetforbindelse. Det er ikke altid noget, du er herre over, men kan lige så godt være et resultat af din familie– eller hjemmesituation.
Det er meget almindeligt, at alle familier i dag har minimum en smartphone hver, op til flere tv og computere, og vi er alle på nettet på samme tid. Den belastning kan have en indvirkning på, hvor effektivt netværket fungerer. Er der meget trafik, vil det gøre nettet langsommere. Her kan en router repeater virke, da den hjælper med at fordele signalet.
Også husets udformning kan have indflydelse på netværket. Bor du i et hus med flere etager, hvor routeren står i stueetagen, kan det være svært for signalet at komme igennem alle gulve og vægge. Især kælderrum er problematiske. Det samme kan siges, hvis du ejer et meget langt hus, hvor routeren evt. er placeret i den ene ende. Der er igen forhindringer, som signalet kan have svært ved at komme igennem og bibeholde den gode dækning. I begge tilfælde kan en forstærker hjælpe.
Har du også have, som du gerne vil nyde sommervejret i, kan det også være irriterende, hvis nettet ikke dækker hele grunden. Når du går og slår græs, er det ikke fedt, hvis musikken i ørerne hakker.
Alt efter hvilken forstærker du vælger, hvor du stiller den, hvilket internetudbyder du har og hvilke features du kar tilkøbt får du en god ydeevne. I en WiFi repeater test er der tydeligt, at den kan være med til at gøre dit signal endnu bedre.
Det er op til dig, om du mener, du har behov for et ekstra boost til dit internet. Du vil dog højst sandsynligt mærke en forskel stort set ligegyldig, hvilket signalforstærker, du vælger.
Det kommer meget an på din internetsituation om en WiFi forstærker er det værd for dig. Oplever du gentagne problemer med internettet, som ikke kan tilskrives almindelige udfald, er det i hvert fald værd at overveje.
Hvis det heller ikke er en mulighed at sætte routeren mere centralt, eller du stadig oplever, at nettet ikke når ud til alle værelser, er det tid til en forstærker. Her er det bestemt pengene værd at investere i sådan et produkt, så du får mere regelmæssigt internet.
PC Mag - Se kilde her. Fundet [13/06/2022].
Toms Guide - se kilde her. Fundet [13/06/2022].
WebSetNet. (15/08/2021). WiFi Extender vs. WiFi Repeater – Hvilken er bedre? Fundet [09/06/2022]. Find kilde her: https://websetnet.net/da/Wi-Fi-extender-vs-Wi-Fi-repeater-which-one-is-better/