Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Verdens største hund - De enorme hunderacer på verdensplan

Der findes et utal af hunderacer rundt omkring i den store verden. Der er både store hunderacer og små hunderacer, nogle har meget pels, andre har næsten ingen. Der er stor forskel mellem rigtig mange hunde, og det er også, der gør dem særlige. Men hvad er egentlig verdens største hund?
verdens største hund

Du har nok en favorit race, når det kommer til hunde, og måske har du endda også selv en. Hunde er ofte omtalt som værende menneskets bedste ven, og det er en stor påstand. Men ikke desto mindre, så er der alligevel noget sandhed i det, for mennesker er utroligt glade for hunde, og hundene er omvendt lykkelige, når de er sammen med mennesker, der er gode ved dem.

Den støreste hund der findes, er en Engelsk Mastiff, hvor en han engang er vejet til hele 155,6 kg. 

Jagten på verdens største hunde

Vi vil her gennemgå, hvilke store hunderacer, som vi definerer som de største hunderacer. Dette gælder både hvad angår højde og vægt. Vi starter med at gennemgå de høje af dem.

Race Vægt Tæve Vægt Han Højde
Engelsk Mastiff 54-77 KG 73-100 KG 70-91 cm.
Kaukasisk Ovtcharka 45-82 KG 50-100 KG 61-86 cm.
Neapolitansk Mastiff 54-79 KG 68-91 KG 66-79 cm.
Grand Danois 45-59 KG 54-91 KG 76-86 cm.
Sankt Bernhard 54-64 KG 64-82 KG 66-77 cm.
Irsk Ulvehund 52-64 KG 64-82 KG 86-89 cm.
Leonburger 45-61 KG 54-77 KG 71-81 cm.
Newfoundlænder 45-55 KG 60-70 KG 69-74 cm.
Anatolian Shepherd 36-54 KG 50-68 KG 75 cm.
Fransk Mastiff 54-65 KG 54-67 KG 60-69 cm.

Verdens største hund - i højden

Der findes rigtig mange store hunde, men vi vel her kun tage fat i tre af de allerhøjeste. Vi vil beskrive dem, så du selv kan sammenligne hundene i højde og drøjde, så du kan vurdere, hvilken hunderace, du mener er verdens største hund.

  • Grand Danois

Du kender nok allerede denne gigantisk store hunderace. Grand Danoisere er nemlig kendt for at være verdens største hunde, fordi de er så vildt høje. Verdens største hund, der er mål i højde, var en Grand Danois, der målte hele 111,8 cm fra pote til ryg. Normalt er en Grand Danois en høj hun, hvor tæven typisk er omkring 70-80 cm over ryggen, og hanhunden er omkring 75-85 cm over ryggen.

Dog vejer en Grand Danois, trods sin store størrelse, ikke ret meget. De er nemlig meget slanke hunde, så normalvægten ligger typisk inden for 45 til 90 kg alt efter køn, højde og drøjde. 

Det er også typisk en Grand Danois hund, der vinder prisen som verdens største hund, når Guiness Record Book er ude og lede efter de vildeste rekorder.

Her på ProduktEksperten finder du også en del guides, anbefalinger og anmeldelser om netop hundefoder, men vi anbefaler også andre produkter såsom: Sengetøj, robotstøvsuger, segboard, ladcykler og meget andet.

  • Irsk Ulvehund

En anden enorm hund er den Irske Ulvehund, der også er et eksempel på en ordentlig krabat. En Irsk Ulvehund måler typisk mellem 80 og 90 cm over ryggen, og dermed har vi også med en af de helt store hunderacer at gøre her.

Den Irske Ulvehund er også en relativt slank hund, ligesom Grand Danois, men ikke helt så slank. En Irsk Ulvehund kan nemlig veje mellem 50 og 65 kg som tæve og mellem 65 og 80 kg som han. Altså er der lidt mere drøjde i en Irsk Ulvehund, end i en Grand Danois.

  • Sankt Bernard

Du kender den måske fra Disney, men en Sankt Bernard hund er endnu et eksempel på én af de største hunderacer i verden. Her har vi ikke med verdens største hund at gøre, men vi er pænt deroppe ad.

Den schweiziske kæmpe måler nemlig gerne op mod 85 cm over ryggen, men i langt de fleste tilfælde ligger den omkring de 80 cm. Hertil hører en kampvægt på 55-80 kg, alt efter køn, hvoraf en del af det nok er pelsen. En Sankt Bernard er naturligvis en stor hund, men den har også en rigtig tyk pels, der gør den rigtig dårlig til varme temperaturer.

Verdens største hund - i drøjden

Som nævnt ovenfor, så er der naturligvis forskel på, om man snakker om verdens største hund i højden eller i vægten. Her gennemgår vi nogle af de største hunderacer i vægt.

  • Engelsk Mastiff

Som en af de største hunderacer i vægt, hvis ikke den allerstørste, finder vi den Engelske Mastiff. Den har en kropsvægt på intet mindre end op til 100 kg. Det er da også en Engelsk Mastiff, der holder verdensrekorden for den tungsten hund nogensinde: svimlende 155,6 kg. Se dét er en noget af en vægt!

  • Kaukasisk Ovtcharka

Endnu et eksempel på verdens største hund i vægt er den Kaukasiske Ovtcharka, der er en type af hyrdehund, der stammer fra Kaukasus-bjergene, og som især er blevet brugt til at vogte kvæg. Den vejer gerne op mod de 100 kg, men har typisk en vægt på mellem 50 og 80 kg.

Vi håber at ovenstående har givet dig en ide om, hvilken hunderacer, der har pladsen som verdens største hund. Har du selv en hund derhjemme, så kan de måske være relevant at få en robotstøvsuger til at suge hårene op fra gulvet, mens du er på arbejde. Læs om de bedste her. Det kan også være en ide at finde det rette sengetøj, hvis du eventuelt er allergisk. 

Alle hunde skal derudover også have god motion, og hvis du nu er til den dovne side, kan du eventuelt fragte dig selv rundt på et segboard mens du lufter din hund.

Verdens tungeste hund

Det siger lidt sig selv at en stor hund også må veje en del, og den tungeste hund der nogensinde er registreret vejede 156 kg. Det er hunde racen engelsk mastiff, der er den tungeste hunderace i verden. 

En engelsk mastiff hun vejer normalt helt op til 113 kg, hvis det er en hankøn, med undtagelse for den tungeste på 156 kg. En hunhund vejer typisk mellem 60-85 kg. Så det er nogle tunge hunde, der måske ikke så nemt kan ligge på skødet og blive nusset.

Selvom det er den race, der kan blive tungest, så er det dog som sagt ikke den største hund i verden.

Små hunde lever længere end store hunde

Store pattedyr som elefanter og hvaler lever som regel meget længere end små dyr som mus og rotter, hvilket er helt omvendt når det gælder hunde. I hundeverdenen er det ofte de mindre racer, der lever længere end de største. 

Det er der muligvis en videnskabelig forklaring på, som har at gøre med at jo mere energi en krop producerer, jo flere såkaldte fire radikaler udløses der, og de er skyld i en ødelæggende effekt på cellemembranen.

Hvis denne tese holder stik, så kan det forebygges ved at give verdens største hunde nogle supplementer og kosttilskud imens de er hvalpe, så de muligvis kan få en forlænget levetid. 

De mest populære hunderacer i Danmark

Top tre af hunderacer i Danmark har hvert år været labrador, schæferhund og golden retriever, men undersøger man hvilke racer, som danskerne mest søger på på nettet, så vinder de mindre hunde altså frem. 

En bomuldshund er en stor favorit i Danmark, da den besidder alle de egenskaber, som mange familier søger i et kæledyr. Den er legesyg, allergivenlig og familievenlig. En bomuldshund er under ingen omstændigheder verdens største hund, hvilket måske også er derfor den passer godt ind i manges hjem.

Se relaterede artikler til hundefoder

Læs vores guide om det bedste hundefoder.

Har din hund allergi eller andet? Så læs med her:

Er du efter hundefoder på til en skarp pris? Så læs med her:

Af gode mærker af hundefoder, kan følgende nævnes:

Se også disse:

Hvad kan ProduktEksperten hjælpe dig med?

Udover at du muligvis er blevet klogere på den største hund, så kan du her på siden også blive klogere på proukter som hundefoder, segboard, sengetøj, robotstøvsuger og meget andet.

Angivelse af kilder og test

  1. Se her hvad Country Living siger om de største hunde i verden her.
  2. A-Z Animals har også lavet en liste, som du kan læse her.

FAQ

Hvad er verdens største hund?
Der er forskellige meninger om, hvad der gør en hund til den største - om det er højden, drøjden eller noget helt tredje, men de tre mest omdiskuterede hunde som værende de største i verdene er Grand Danois, Irsk ulvehund og Sankt Bernard.
Hvad måler verdens højeste hund?
Den højest målte hund i hele verden er en Grand Danois, der blev målt til 2,26 meter. Normalt er det den irske ulvehund, der omtales som den højeste hunderace.
Hvad vejer den tungeste hund i verden?
Den hund der er registreret som den tungeste hund nogensinde er en engelsk mastiff, der vejer 156 kg. Det er omkring 40 kg mere end hvad den gennemsnitlige engelske mastiff af hankøn vejer.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.8 / 5. Optælling af stemmer: 6

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle