Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Vandstøvsuger test - Guide til de bedste på markedet 2022

En vandstøvsuger er en god ven at have, hvis man skulle stå med en mindre oversvømmelse, rengøring af gulve eller tæpper med vand, eller hvis bilens stofsæder trænger til en rens. Så om det er til brug på arbejdet, i hjemmet eller til bil, så har vi her samlet de bedste.
Af 
 Opdateret d. august 10, 2022

Anbefalinger af bedste vandstøvsuger

Vores favorit

Nilfisk Multi II 30 T VSC Inox

Regulerbar sugestyrke
Lang, fleksibel ledning
Kraftfuld
Bedste til prisen

Nilfisk Buddy II 12

Nyt og trendy
Moderne smykker
Stort udvalg til både unge som ældre
En vandstøvsuger er en god ven at have, hvis man skulle stå med en mindre oversvømmelse, rengøring af gulve eller tæpper med vand, eller hvis bilens stofsæder trænger til en rens. Så om det er til brug på arbejdet, i hjemmet eller til bil, så har vi her samlet de bedste.

Når der skal gøres effektivt rent, så er det nogle gange bare ikke nok med en almindelig støvsuger. Her skal der andre midler til. Især hvis man har med væsker at gøre, som en almindelig støvstuger naturligvis ikke kan suge op. Derfor kan det være en god ide at have andre remedier til at klarer ærterne, eksempelvis ved læk.

De bedste vandstøvsuger 2022

Vores favorit

Nilfisk Multi II 39 T VSC Inox vandstøvsuger

Prisklasse: 1.175 - 1.205 kr.

Type: Vandstøvsuger

Det kan vi lide:

Regulerbar sugestyrke
Lang, fleksibel ledning
Kraftfuld

Produktdetaljer:

Effekt: 1.400 Watt
Vægt: 10,5 kg
Sugekapacitet: 23 liter
gamer værelse inspiration 2022
Køb vores favorit her

Hvorfor vælge Nilfisk Multi II 39 T VSC Inox vandstøvsuger?

Se produkt

Vi har valgt netop denne som vores favorit, da den er en supergod alsidig vådstøvsuger, der er nem at bruge, kraftfuld, og som kan klare langt de fleste arbejdsopgaver. Den er desuden PriceRunners testvinder.

Da vi valgte denne Nilfisk Multi II 39 T VSC Inox vandstøvsuger som vores favorit, så kommer det af, at den har stor kapacitet til både snavs og vand, og så klarer den langt de fleste opgaver til UG. Med sin lange ledning kommer den desuden vidt omkring, så selv hvis det store værksted eller bilen skal have en tur, så er der masser at tage af.

Den regulerbare sugeevne er desuden med til at gøre, at den kan suge både små og store stykker savssmuld, snavs og meget mere op i ét og samme hug, fordi sugeeffekten kan sættes op og ned, så selv de tungere ting kommer med op i røret i første omgang. Samtidig kan den også være forsigtig, når behøvet.


Læs mere om produktet her
Bedste til prisen

Nilfisk Buddy II 12 vandstøvsuger

Prisklasse: 380 - 450 kr.

Type: Vandstøvsuger

Det kan vi lide:

Multifunktionel
Letvægtig
Nem at flytte rundt på

Produktdetaljer:

Sugekapacitet: 12 liter
Effekt: 1.200 Watt
Vægt: 4,4 kg
Køb din Nilfisk Buddy II 12 vådstøvsuger her

Hvorfor vælge Nilfisk Buddy II 12 vandstøvsuger?

Se produkt

Med denne effektive støvsuger fra Nilfisk får du en god støvsuger, der både kan bruges som vandstøvsuger, men også som tørstøvsuger, hvis gulvet skal have en tur eller til din bil. 

Vælger man en vandstøvsuger, som denne fra Nilfisk, vil man få et rigtig godt produkt, der kan bruges til alt fra bilen og værkstedet til hjemmet og andre steder. Det er altså et super alsidigt og multifunktionelt produkt, der kan give dig masser af fordele, uanset formål.

Skal tømrerværkstedet renses for savsmuld, spåner, støv og andet godt i hjørnerne, så vil denne gode og budgetvenlige vandstøvsuger være de bedste ven. Når du har fået suget skidtet op, vil du nemlig også kunne suge gulvvaskevandet op, hvis gulvet har fået en tur. En win-win suger, må man sige.


Læs mere om produktet her
God til bilen

Husqvarna WDC 325L vandstøvsuger

Prisklasse: 1.500 - 1.750 kr.

Type: Vandstøvsuger

Det kan vi lide:

Lang, bevægelig slange
Regulerbar sugestyrke
Smart bærehåndtag på toppen

Produktdetaljer:

Sugekapacitet: 25 liter
Effekt: 1.200 Watt
Vægt: 8,5 kg
Køb Husqvarna WDC 325L vandstøvsuger her

Hvorfor vælge Husqvarna WDC 325L vandstøvsuger?

Se produkt

Skal du have fat i en vandstøvsuger, der er god til at rense sæder i bilen, så er denne ikke et dårligt bud. Her får du nemlig en lang og fleksibel slange, lang ledning og god sugekapacitet.

Har du eksempelvis stofsæder i bilen, så vil du helt sikkert også have oplevet, at væsker og snavs hurtigt gør sæderne nussede og beskidte at se på. Her kan en almindelig støvsuger kun suge krummer, støv og skidt op, men kan ikke hjælpe med at rense sæderne ordentligt.

En vandstøvsuger, og især denne fra Husqvarna, er rigtig god til at suge væsker ud af sæder. Så har du spildt noget på sæderne, eller har du væsket sæderne med rensemiddel eller sæbe og vand, så kan en vandstøvsuger suge det resterende og overflødige vand ud, så der ikke giver fugt og skader.


Læs mere om produktet her

Hvordan vælger man den rette vandstøvsuger til bil?

Det kan være svært at vælge det helt rette produkt, når der er mange at vælge imellem. Derfor kan det også være en god ide at søge hjælp, når man skal begive sig ud på jagt efter den bedste af de bedste.

Hvilken vådstøvsuger, der er den bedste til formålet er svært at sige generelt, da der er forskellige behov hos enhver forbruger.

Vi vil dog alligevel sige, at har vandstøvsugeren en god sugekapacitet og -styrke, så er man godt på vej, uanset formål. Derfor kan dette blandt andet været et karakteristika, du kan se efter. Vær dog bevidst om dine egne behov først og fremmest.

3 ting, vi bl.a. lagde vægt på i bedømmelsen

Styrke: her taler vi både om sugestyrke og sugekapacitet, da dette er nogle af de vigtigste kriterier for en god vandstøvsuger, i vores optik. Har din vådstøvsuger høj sugeevne og høj sugekapacitet, så kommer du langt.

Brugervenlighed: når man skal have med noget så enkelt, som støvsugning, at gøre, så er det også vigtigt, at den er nem at bruge - både under selve støvsugningen, hvad end det er af vand, støv eller andet skidt, eller om det er udrulningen eller sammenpakningen. Det er især vigtigt at have en brugervenlig vandstøvsuger til bil.

Pris: selvom man ikke vil sige det, så har prisen naturligvis også afgørende betydning for, hvilken vandstøvsuger man vælger. Er produktet sat til en alt for høj pris i forhold til ydeevne og kvalitet, så vil ingen investere i den. Er produktet på tilbud, så vil man hellere vælge det, fremfor et andet.

Sådan fungerer en støvsuger til vand

Normalvist er en vandstøvsuger opbygget sådan, at den har en spænd i kernen, hvortil der fører et rør, hvorigennem der suges snavs, vand og skidt op. Der suges ved hjælp af en motor, ligesom med en almindelig støvsuger, der søger for, at alt vandet og skidtet ender i spanden, som kan tages ud og tømmes - i de fleste tilfælde.

I en vådstøvsuger er det også muligt at komme en støvsugepose i, så støv og skidt bliver fanget i filteret og kan tages ud og smides direkte i skraldespanden.

Ligesom med en almindelig støvsuger, så hører der en ledning til maskinen, som stikkes i en stikkontakt, og herefter kan vandstøvsugeren tændes og bruges til at suge både vand og skidt op med. Dette gælder også til bilen.

En vådstøvsuger behøver ikke kun at blive brugt til de helt stor opgaver på byggepladsen, men kan også sagtens bruges i hjemmet, hvis man får brug for at suge en mindre eller større mængde vand op, samt til almindelig støvsugning, hvis nu kan ikke har en anden støvsuger, eller hvis den almindelige nu skulle være stået af.

Se relaterede artikler til andre støvsugere

Læs vores guide ledningsfri støvsuger bedst i test inden køber dig en støvsuger.

Træt af at støvsuge selv? Så læs vores guide om bedste robotstøvsuger her.

Kan du ikke støvsuge hundehår op med din nuværende støvsuger? Så prøve en fra vores guide: støvsuger til hundehår.

Læs også følgende:

Hvorfor vælge en vandstøvsuger til din bil eller dit hjem?

Der er flere årsager til, at det kan være en fordel at investere i en vandstøvsuger fremfor en almindelig støvsuger, der ellers også er rigelige af på markedet.

En af grundene, som nok også er den mest afgørende, og måske også mest åbenlyse grund, er, at en vådstøvsuger både kan bruge til at suge støv og skidt op, på værkstedet såvel som i hjemmet, og ikke mindst vand!

Det helt særlige ved en vandstøvsuger er naturligvis, at den kan suge vand op. Så står man med et vandrør, der er sprunget, en utæt vask eller noget tredje, der gør, at vandet strømmer ud på gulvet, så kan en vådstøvsuger være en yderst god ven at have. Med denne kan du nemlig suge vandet op, så det ikke ender ud i en vandskade.

Man behøver dog ikke at have en vandstøvsuger som en redningsvest, hvis man skulle komme på dybt vand i en presset situation. En vådstøvsuger kan nemlig også bruges til selv de små opgaver, herunder, hvis du har spildt en spand vand på gulvet eller badeværelsesgulvet sejler efter badet.

Foruden ovenstående gode funktioner i forbindelse med vand, så er en vådstøvsuger også super god som en almindelig støvsuger. Her overgår den nemlig mange almindelig støvsuger med stor stil.

Ikke nok med, at den er langt større og har en større kapacitet, så har den også en højere sugeevne, som gerne den meget bedre til at støvsuge med end mange almindelige støvsuger. Derfor er en vandstøvsuger en alt-i-en støvsuger, der klarer enhver opgave i hjemmet, på arbejdspladsen eller i værkstedet.

Skal du have hjælp med rengøringen til bilen, så er den også især god til at suge både skidt op, men også til at rense sæderne i bilen, hvis de skal have en tur. Derfor er en vådstøvsuger også et godt valg til bilen.

Hvad er er en vandstøvsuger god til?

God til at støvsuge spildt vand op med
Hvis du pludseligt har et utæt vandrør, og skal støvsuge vand op
Hvis du tit skal støvsuge, men der er vådt på gulvet, klarer en vandstøvsuger det for dig.

Støjniveau med en vandstøvsuger

Der er naturligvis forskel mellem en almindelig støvsuger og en vandstøvsuger. Dette viser sig også i forhold til støjniveauet. En almindelig støvsuger kan gå fra at være næsten lydløs til forholdsvist larmende. En vandstøvsuger er bygget til at suge tungere ting op, såsom vand, og derfor skal der også langt højere sugekraft til.

Med den højere sugeevne kommer der naturligvis også mere støj. Derfor larmer en vandstøvsuger også noget mere. Har man med en våd- og tørstøvsuger at gøre, så vil denne larme lidt mindre end en vandstøvsuger, da den er beregnet til at suge både vådt og tørt op, hvor en vandstøvsuger er bygget til primært at suge væsker op.

FAQ Vandstøvsuger

Hvad er en vandstøvsuger?
En støvsuger til vand er, ligesom en almindelig støvsuger, et apparat, der suger støv, skidt og andet op. Dog er vandstøvsugeren også særligt god til at suge væsker op. Dette kan både være større eller mindre mængder vand, fra eksempelvis et sprunget vandrør, spildt vand eller andet lignende.
Hvorfor vælge en vandstøvsuger fremfor en almindelig støvsuger?
Har du blot brug for en støvsuger, der kan suge støv og skidt på, så er en almindelig støvsuger måske nok. Har du derimod brug for en støvsuger, der både kan suge vand, støv og skidt op, og også rense sæderne i bilen, så er en vandstøvsuger det helt rette valg.
Hvilken vandstøvsuger skal jeg vælge?
Det er naturligvis forskelligt, hvad behovet er for den enkelte forbruger. Dog vil det altid være en god ide at se efter sugeevne, sugekapacitet og andre lignende funktioner, når du skal finde en vandstøvsuger. Men husk altid på dine egne behov, når du skal tage et valg.
Hvor meget larmer en vandstøvsuger?
En vandstøvsuger en del mere end en almindelig støvsuger. Dette kommer naturligvis af den højere sugekraft, som kommer med evnen til at suge vand op. Vand er nemlig tungt, og derfor kræver det mere kraft at suge det op.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle