Vandbakkelse er en klassiker når det kommer til fødselsdagskage. Lav forskellige former og giv smagen et twist med pynt og toppings efter din egen eller fødselarens yndlingssmag.
Vandbakkelse kan være en vanskelig strørrelse, da den nemt kan falde sammen og miste sin karakteristiske luftighed. Med denne opskrift undgår du at dejen falder sammen i ovnen. Dog er det stadig bedst hvis du ikke åbner ovnen, mens dejen bager.
Lav lækre fødselsdagskager eller fastelavnsboller og pynt med lækker frisk frugt, spiselige blomster eller slik.
Vandbakkelse - lær at mestre dette bagværk
Mads Jensen
Vandbakkelse er en særlig dej som kan bruges til mange forskellige kager, men den kan være vanskelig at bage. Bliv klogere her.
Vand og smør koges op i en gryde. Når det er i kog, sigtes melet ned i gryden. Dette skal ske lidt hurtigt for at undgå, at dejen klumper.
Pisk dette grundigt sammen, og tag herefter gryden af varmen.
Nu køles dejen i 15 minutter
Herefter piskes æggene i, ét ad gangen indtil dejen er glat og let. Vær opmærksom på at dejen dog ikke bliver for tynd.
Vend dejen sammen og kom den i en sprøjtepose, og hvis du ikke har sådan en, kan du klippe hul i hjørnet af en frysepose i stedet for.
Læg bagepapir på en bageplade og sprøjt dejen ud i den ønskede form. Sørg for at have god plads i mellem og til kanterne, da dejen vokser til ca. dobbeltstørrelse ved bagning.
Bages i ca. 30 minutter indtil kagen er gylden. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen mens dejen bager.
Video
Noter
Vandbakkelse kan bruges på mange forskellige måde. Du kan fx lave en kagemand- eller kone til børnefødselsdagen og pynte den med slik og glasur efterfølgende. Det er også lækkert at lave små boller, som du efterfølgende kan sprøjte flødeskum ind i eller i mellem, hvis du skærer den over - evt. med smag af hindbær eller andet efter ønske. Vandbakkelse er også en oplagt mulighed til at lave fastelavnsboller.Kun fantasien sætter grænser.