Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Vand støvsuger - Guiden til de bedste på markedet

En vandstøvsuger er en god ven at have, hvis man skulle stå med en mindre oversvømmelse, rengøring af gulve eller tæpper med vand, eller hvis bilens stofsæder trænger til en rens. Så om det er til brug på arbejdet, i hjemmet eller til bilen, så har vi her samlet de bedste.
Af 
 Opdateret d. juni 21, 2022

Vores anbefalinger

Vores favorit

Nilfisk Multi II 30 T VSC Inox

Regulerbar sugestyrke
Lang, fleksibel ledning
Kraftfuld
Bedste til prisen

Nilfisk Buddy II 12

Nyt og trendy
Moderne smykker
Stort udvalg til både unge som ældre
Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

I denne artikel

De bedste vand støvsuger 2022

Vores favorit

Nilfisk Multi II 39 T VSC Inox vandstøvsuger

Prisklasse: 1.175 - 1.205 kr.

Type: Vandstøvsuger

Det kan vi lide:

Regulerbar sugestyrke
Lang, fleksibel ledning
Kraftfuld

Produktdetaljer:

Effekt: 1.400 Watt
Vægt: 10,5 kg
Sugekapacitet: 23 liter
gamer værelse inspiration 2022
Køb vores favorit her

Hvorfor vælge Nilfisk Multi II 39 T VSC Inox vandstøvsuger?

Se produkt

Vi har valgt netop denne som vores favorit, da den er en supergod alsidig vådstøvsuger, der er nem at bruge, kraftfuld, og som kan klare langt de fleste arbejdsopgaver. Den er desuden PriceRunners testvinder.


Læs mere om produktet her
Bedste til prisen

Nilfisk Buddy II 12 vand støvsuger

Prisklasse: 380 - 450 kr.

Type: Vandstøvsuger

Det kan vi lide:

Multifunktionel
Letvægtig
Nem at flytte rundt på

Produktdetaljer:

Sugekapacitet: 12 liter
Effekt: 1.200 Watt
Vægt: 4,4 kg
Køb din Nilfisk Buddy II 12 vådstøvsuger her

Hvorfor vælge Nilfisk Buddy II 12 vand støvsuger?

Se produkt

Med denne effektive støvsuger fra Nilfisk får du en god støvsuger, der både kan bruges som vandstøvsuger, men også som tørstøvsuger, hvis gulvet skal have en tur eller til bilen.


Læs mere om produktet her
God til bilen

Husqvarna WDC 325L vand støvsuger

Prisklasse: 1.500 - 1.750 kr.

Type: Vandstøvsuger

Det kan vi lide:

Lang, bevægelig slange
Regulerbar sugestyrke
Smart bærehåndtag på toppen

Produktdetaljer:

Sugekapacitet: 25 liter
Effekt: 1.200 Watt
Vægt: 8,5 kg
Køb Husqvarna WDC 325L vandstøvsuger her

Hvorfor vælge Husqvarna WDC 325L vand støvsuger?

Se produkt

Skal du have fat i en vandstøvsuger, der er god til at rense sæder i bilen, så er denne ikke et dårligt bud. Her får du nemlig en lang og fleksibel slange, lang ledning og god sugekapacitet.


Læs mere om produktet her

Hvordan vælger man den rette vand støvsuger?

Det kan være svært at vælge det helt rette produkt, når der er mange at vælge imellem. Derfor kan det også være en god ide at søge hjælp, når man skal begive sig ud på jagt efter den bedste af de bedste.

Hvilken vådstøvsuger, der er den bedste til formålet er svært at sige generelt, da der er forskellige behov hos enhver forbruger.

Vi vil dog alligevel sige, at har vandstøvsugeren en god sugekapacitet og -styrke, så er man godt på vej, uanset formål. Derfor kan dette blandt andet været et karakteristika, du kan se efter. Vær dog bevidst om dine egne behov først og fremmest.

3 ting, vi bl.a. lagde vægt på i bedømmelsen

Styrke: her taler vi både om sugestyrke og sugekapacitet, da dette er nogle af de vigtigste kriterier for en god vand støvsuger, i vores optik. Har din vådstøvsuger høj sugeevne og høj sugekapacitet, så kommer du langt.

Brugervenlighed: når man skal have med noget så enkelt, som støvsugning, at gøre, så er det også vigtigt, at den er nem at bruge - både under selve støvsugningen, hvad end det er af vand, støv eller andet skidt, eller om det er udrulningen eller sammenpakningen.

Pris: selvom man ikke vil sige det, så har prisen naturligvis også afgørende betydning for, hvilken vandstøvsuger man vælger. Er produktet sat til en alt for høj pris i forhold til ydeevne og kvalitet, så vil ingen investere i den. Er produktet på tilbud, så vil man hellere vælge det, fremfor et andet.

Sådan fungerer en støvsuger til vand

Normalvist er en vandstøvsuger opbygget sådan, at den har en spænd i kernen, hvortil der fører et rør, hvorigennem der suges snavs, vand og skidt op. Der suges ved hjælp af en motor, ligesom med en almindelig støvsuger, der søger for, at alt vandet og skidtet ender i spanden, som kan tages ud og tømmes - i de fleste tilfælde.

I en vådstøvsuger er det også muligt at komme en støvsugepose i, så støv og skidt bliver fanget i filteret og kan tages ud og smides direkte i skraldespanden.

Ligesom med en almindelig støvsuger, så hører der en ledning til maskinen, som stikkes i en stikkontakt, og herefter kan vandstøvsugeren tændes og bruges til at suge både vand og skidt op med. Dette gælder også til bilen.

En vådstøvsuger behøver ikke kun at blive brugt til de helt stor opgaver på byggepladsen, men kan også sagtens bruges i hjemmet, hvis man får brug for at suge en mindre eller større mængde vand op, samt til almindelig støvsugning, hvis nu kan ikke har en anden støvsuger, eller hvis den almindelige nu skulle være stået af.

Hvorfor vælge en vand støvsuger?

Der er flere årsager til, at det kan være en fordel at investere i en vandstøvsuger fremfor en almindelig støvsuger, der ellers også er rigelige af på markedet.

En af grundene, som nok også er den mest afgørende, og måske også mest åbenlyse grund, er, at en vådstøvsuger både kan bruge til at suge støv og skidt op, på værkstedet såvel som i hjemmet, og ikke mindst vand!

Det helt særlige ved en vandstøvsuger er naturligvis, at den kan suge vand op. Så står man med et vandrør, der er sprunget, en utæt vask eller noget tredje, der gør, at vandet strømmer ud på gulvet, så kan en vådstøvsuger være en yderst god ven at have. Med denne kan du nemlig suge vandet op, så det ikke ender ud i en vandskade.

Man behøver dog ikke at have en vand støvsuger som en redningsvest, hvis man skulle komme på dybt vand i en presset situation. En vådstøvsuger kan nemlig også bruges til selv de små opgaver, herunder, hvis du har spildt en spand vand på gulvet eller badeværelsesgulvet sejler efter badet.

Foruden ovenstående gode funktioner i forbindelse med vand, så er en vådstøvsuger også super god som en almindelig støvsuger. Her overgår den nemlig mange almindelig støvsuger med stor stil.

Ikke nok med, at den er langt større og har en større kapacitet, så har den også en højere sugeevne, som gerne den meget bedre til at støvsuge med end mange almindelige støvsuger. Derfor er en vand støvsuger en alt-i-en støvsuger, der klarer enhver opgave i hjemmet, på arbejdspladsen eller i værkstedet.

Skal du have hjælp med rengøringen til bilen, så er den også især god til at suge både skidt op, men også til at rense sæderne i bilen, hvis de skal have en tur. Derfor er en vådstøvsuger også et godt valg til bilen.

FAQ

Hvad er en vand støvsuger?
En støvsuger til vand er, ligesom en almindelig støvsuger, et apparat, der suger støv, skidt og andet op. Dog er vandstøvsugeren også særligt god til at suge væsker op. Dette kan både være større eller mindre mængder vand, fra eksempelvis et sprunget vandrør, spildt vand eller andet lignende.
Hvorfor vælge en vandstøvsuger fremfor en almindelig støvsuger?
Har du blot brug for en støvsuger, der kan suge støv og skidt på, så er en almindelig støvsuger måske nok. Har du derimod brug for en støvsuger, der både kan suge vand, støv og skidt op, og også rense sæderne i bilen, så er en vandstøvsuger det helt rette valg.
Hvilken vand støvsuger skal jeg vælge?
Det er naturligvis forskelligt, hvad behovet er for den enkelte forbruger. Dog vil det altid være en god ide at se efter sugeevne, sugekapacitet og andre lignende funktioner, når du skal finde en vandstøvsuger. Men husk altid på dine egne behov, når du skal tage et valg.
Hvilke kriterier er vigtigst at se på ved en vådstøvsuger?
Det kommer helt an på, hvad du skal bruge din vådstøvsuger til. Er det til at suge skift og mindre byggerester op på værkstedet, så er god sugestyrke et vigtigt kriterie. Skal din vådstøvsuger bruges til bilen, så vil det her også være relevant at kigge på støvsugehovedet og sugeevnen. Skal den ikke bruges til bilen, kan det måske være, at den skal være god til bare at suge vand på fra gulvet. Formålet er her vigtigt at se på.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle