Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Støvsuger tilbehør - Hvad skal du bruge til din maskine?

Vi hjælper dig med at få en overblik over både essentielt støvsuger tilbehør, men også de ekstra smart ting du ofte kan tilkøbe.
Af 
 Opdateret d. september 5, 2022
forsidebillede

Som ejer af en støvsuger, uanset om det er en Miele, Nilfisk eller Electrolux, så er der et hav af muligheder for ekstra tilbehør, som kan gøre din rengøring endnu bedre og nemmere.

Anbefaling af forhandlere af bedste støvsuger tilbehør

Evermart har alt

Tilbehør til flere modeller
Mundstykker
Støvsuger filter
støvsuger tilbehør

Elgiganten

Støvsuger poser
Støvfilter
Tilbehør til robotstøvsuger

Frishop - med det meste tilbehør

Forskellige mundstykker
Støvfiltre
Tilbehør til robotstøvsugere

Støvsuger tilbehør varierer meget, og nogle pakkeløsninger og køb af maskinen indeholder forskellige ting og features, som er både vigtige og gode for din brug af maskinen. Derudover kan man ofte tilkøbe sig flere ting, som kan være gode at have. Læs med og få lidt inspiration til dit næste køb.

Støvsuger tilbehør - hvorfor og hvor? Få overblik.

Der findes et stort udvalg af tilbehør til din støvsuger, og der findes forskellige forhandlere, hvor du kan finde disse produkter. Vi hjælper dig på vej. Du kan både finde støvsuger poser, mundstykker, stænger til forlængelse, slangeholdere og meget andet.

Tilbehør til støvsuger

Uanset om det er en helt almindelig-, ledningsfri- eller robot støvsuger du har, og som du er på udkig efter tilbehør til, så kan du være sikker, at du nemt kan finde en helt masse.

Der findes meget forskelligt støvsuger tilbehør som blandt andet mundstykker, slanger, filtre og poser. Her er det muligt at finde produkter som er universelle, og dermed passer til enhver støvsuger, eller som er lavet specifikt til lige det rengøringsproduk, du har derhjemme.

Selvom der findes et hav af mærker og et hav af modeller, er der også sørget for smart ekstra tilbehør til det hele. Det kan både være reservedele, hvis nogle af disse er gået i stykker og du derfor har brug for nyt, eller du blot ønsker nye smarte dele, som kan optimere og effektivisere din rengøring.

Tror du altså, at du har alt det tilbehør til en støvsuger, som du har brug for - tager du højst sandsynligt fejl. Det er nemlig ikke alle smarte reservedele, som medfølger automatisk til din køb, men som skal købes ekstra ved siden af, hvis du ønsker at få endnu mere ud af din rengøring.

Du kan altså med fordel dykke ned i dette univers, og se hvilke smarte ekstra funktioner, som du kan udvide din støvsugning til, ved blot at købe lidt ekstra tilbehør.

En af de helt store forhandler med tilbehør til støvsuger er Elgiganten. Her finder du alverdens dele og reservedele, som helt sikkert passer til lige dét rengøringsprodukt du har stående derhjemme - uanset mærke, model og farve.

Find dit nye støvsuger tilbehør her.

I denne artikel

I denne artikel finder du gode råd til indkøb af ekstra tilbehør til din støvsuger samt tjeklister til, hvad du skal være opmærksom på din maskine har, når du køber den. Vi kommer derudover også omkring hvilke fordele der er ved de forskellige ekstra tilbehør og produkter.

Få styr på dit ekstra udstyr

Bedste samlet set

Miele SHB 30

Prisklasse: 150 – 190 kr.

Type: Mundstykke - radiatorbørste

Funktioner: Fjerner radiatorstøv

Fordele:

Fjerner effektivt støv i radiatorer
Køb radiatormundstykke til Miele støvsuger her

Miele - støvsuger tilbehør

Når det kommer til tilbehør til din Miele-støvsuger findes der alverdens af smarte produkter. Her kan du finde alt fra mundstykker til poster og filtre og meget meget mere. Ja, du kan også finde tilbehør til din robotstøvsuger, hvis det er det du leder efter.

Det kræver altså at du er meget specifik, når du går i kast med at finde dit nye støvsuger tilbehør - om så det er noget helt nyt tilbehør, eller fordi du trænger til at skifte noget af det medfølgende tilbehør ud.

Her tager vi fat i SHB30 fra Miele, som er et ekstra mundstykke, som ikke normalt medfølger til din Miele støvsuger, men som er rigtig smart, og noget de fleste garanteret kan få rigtig stor glæde af. SHB30 er nemlig et hovedestykke, som lavet og designet specielt til radiatorer, så du nemt og uden problemer kan komme om bag den smalle mellemrum, og få fat i støvet her.

Leder du altså efter tilbehør til din støvsuger fra Miele, kan denne smarte radiatorbørste meget vel være det det du har brug for.


Læs mere om Miele radiatorbørste her
Bedste samlet set

Nilfisk roterende børste

Prisklasse: 180 – 200 kr.

Type: Mundstykke

Funktioner: Roterende børste

Fordele:

Fjerner effektivt snavs
Køb radiatormundstykke til Miele støvsuger her

Nilfisk - støvsuger tilbehør

Er det en Nilfisk støvsuger du har, og er det den du er på udkig efter tilbehør til - så er du heldig! Nilfisk har selvfølgelig sørget for en helt masse støvsuger tilbehør, så du nemt og uden besvær kan finde lige dét du står og mangler, for at gøre rengøringen derhjemme nemmere.

Om det er som privat eller til erhverv, at du står mangler noget nyt og smart tilbehør, så har Nilfisk det hele.

Som ved Miele gælder det altså blot om at vide, hvad det lige præcis er man mangler, for så finder du det helt sikkert hos producenten eller nogle af dens forhandlere. Er du i tvivl om, hvad du mangler, men ved bare hvad der skal rengøres, så tag et kig i deres sortiment - så støder du helt sikkert på det rette.

Her har vi fundet fra til et roterende børstehovede. Dette Nilfisk støvsuger tilbehør er super smart, og følger som regel ikke med, men kan være en rigtig god investering, til eksempelvis en effektiv rengøring af havemøblerne.


Læs mere om Nilfisk roterende mundstykke her
Bedste samlet set

Electrolux turbomundstykke

Prisklasse: 120 – 150 kr.

Type: Mundstykke

Funktioner: Mundstykke med børste

Fordele:

Fjerner effektivt snavs
Køb turbomundstykke til Electrolux støvsuger her

Electrolux - støvsuger tilbehør

Er du så heldig at eje en støvsuger fra Electrolux, så kan du nemt finde det rette tilbehør, som du står og mangler. Electrolux må siges at være med på bølget, og forstå sig på at udvikle innovative, smarte produkter - så selvfølgelig har de også tænkt i endnu smartere og mere innovative tilbehør til støvsuger.

Igen kan du få et hav af muligheder fra Electrolux - og har du ikke allerede gættet det -så gælder det om at vide hvad man leder efter. Igen kan du roligt stole på at du nemt kan finde det du har brug for, uden problemer eller at skulle lede meget længe efter det.

Her har vi fundet et turbomundstykke fra mærket, som vi gerne vil highlighte som et smart tilbehør til din støvsuger. Har du hund eller kat, så vil du kunne få meget stor glæde af turbomundstykket, som gør det nemt at rengøre et hvert gulvtæppe for hår fra vores lodne venner.


Læs mere om Electrolux mundstykke her

Tilbehør til støvsuger - et hav af muligheder

Har du en Miele støvsuger eller en Nilfisk, Electrolux eller anden model, så kan du ofte købe en masse forskelligt tilbehør til hver enkelt model. Der er selvfølgelig flere ting, som går igen, og som er universale. Du kan derfor ofte eksempelvis købe nogle poser til din model, som også passer til andre.

Herunder vil vi gennemgå forskelligt ekstraudstyr og ting, som er mulige at købe til lige din model og produkt.

Filter

Det vigtigste i en støvsuger mener vi er filteret. Hvis ikke der er styr på filteret, suger den dårligt og du bruger derfor unødvendigt meget tid på rengøringen, som kunne have været mere effektivt. Hvis du derfor oplever at din støvsuger suger dårligt, vil det være en ide at kigge på sit filter og købe sig et nyt. 

Du kan blandt andet købe dig nogle filtre til din Nilfisk, Miele, Siemens eller helt anden model til billige penge, så du kan holde det gode niveau på din rengøring.

Mundstykke

Vil du gerne kunne variere din støvsugning og rengøring, så er det en anbefaling at købe sig ekstra tilbehør i form af nye typer af mundstykker og hoveder til sin støvsuger. Du kan ofte tilkøbe nogle ekstra små mundstykker, store brede eller lange smalle. 

Alt efter hvilket behov du har i din rengøring, så kan du finde det produkt, der gør det nemt for dig at komme ind i den smalle krog, bag sofaen eller det mundstykke der er god til behandlet træ eller dyrehår. 

Støvsuger poser

Når det kommer til støvsuger poser, kan du vælge et hav af produkter, og der findes på produktspecifikke til dit brand og mærke, Miele, Nilfisk, Siemens eller anden. Men du kan også ofte både online og i fysiske butikker købe dette tilbehør i en mere universal model og type.

Det er en fordel at købe dem som passer til flere typer, hvis du står i en stiatuation, hvor du skal udskifte din støvsuger og dermed også dine poser. Det gode ved at købe dem online, er at de fragtes til din dør indenfor rimelig kort tid, og du kan vælge præcis dem du ønsker.

Slanger & håndtag

Som udgangspunkt er dette tilbehør altid en del af den grundpakke og version, man køber første gang. Men det kan ske at der går hul på slangen, og du kan købe dig en ny, så din rengøring holdes nem og enkel. Det kan også være en fordel at købe en ny og længere slange, hvis man ønsker længde på sin støvsuger. 

Det kan også være en fordel at købe sig det håndtag, som passer bedst til dig og dine hænder. Du bruger mange timer på støvsugning, og holder denne stang i mange minutter. Det er derfor essentielt at have et godt tag. Overvej derfor om dit nuværende håndtag er behageligt og passende, ellers søg efter andre.

Oplade station

Hvis du er ejer af en robotstøvsuger, så har du endnu flere ting, som du kan tilkøbe til din maskine. Der findes af tilbehør blandt andet en ladestation. Denne er ofte med ved køb af selve maskinen, men hvis denne går i stykker, kan du altid købe en ny og opgraderet version. 

Flere ladestationer til robotstøvsugere har også inkorporeret en tømmestation, hvor de kan smide deres affald og støv ud i stationen og dermed tømme sig selv. De koster ofte lidt mere, men det er et stykke tilbehør til støvsuger, som er det værd. Du slipper på den måde for selv at tømme din maskine. 

Lille opsumering

Filter
Mundstykke
Støvsuger poser
Slanger og håndtag
Oplade station

Sådan finder du nemt de rette dele

Ved du bare, at du ønsker at optimere og effektivisere din rengøring, men ved måske ikke hvordan eller med hvad, så kan du nemt få hjælp. Herover har vi listet lidt forskellige muligheder op, på tilbehør til en støvsuger, som måske kan være behjælpelig til dig, eller lede dig på sporet af, hvad du muligvis har brug for.

Derudover kan det være en god ide at tage et smut forbi dit støvsugermærkes hjemmeside eller butik, og se hvad de forskellige har af tilbehør. Du kan nemlig sagtens finde særlige dele fremstillet til lige netop dét mærke, du har derhjemme, men også dele som er universelle og kan bruges til alle mærker.

Du kan også gå ind på hjemmesider som Elgiganten, som har et stort udvalg af forskellige dele, både dem til særlige mærker som Electrolux, Miele og Nilfisk, samt de universelle dele. Her kan det være du kan finde inspiration, til det du står og mangler, ved at læse om de forskellige mundstykker, filtre, poser og slanger.

Er du stadig i tvivl, er det altid en god ide at søge rundt efter andre kunders oplevelser. Her kan du helt sikkert finde en masse gode ting på eksempelvis YouTube.

Det bør du overveje

Inden du kaster dig ud i jagten på nyt tilbehør til din støvsuger, så er der lidt forskellige ting, som er gode at overveje eller i hvert fald undersøge inden:

  • Hvilken model / mærke har du
  • Hvad er det helt præcis du har brug for
  • Hvem forhandler det

Først og fremmest er det altid vigtigt at tjekke hvilket mærke og model, som du har i støvsuger. Det går ikke at du får købt tilbehør, som slet ikke passer til hverken den model eller det mærke du har. Så spar irritationen og tiden, og undersøg på forhånd disse ting inden din jagt.

Dernæst er det, som tidligere sagt, altid godt at vide hvad det er du har brug for. Er det et kraftigere mundstykke, en længere ledning eller nogle ekstra tætte filtre? Ved at vide, hvad det egentlig er du leder efter, gør du processen meget nemmere for dig selv, og sparer derved også en masse tid i din søgen på tilbehør til din støvsuger.

Sidst, men absolut ikke mindst, så skal du ved hvem der forhandler det du leder efter. Her har vi allerede fortalt at Elgiganten, som regel er en stor forhandler, men også hjemmesiden for det mærke du har, kan være gode steder at lede. Men, der findes et hav af forhandlere - og de er kun en Google-søgning væk.

Husk at gør så meget forarbejde i din søgen som muligt, for at spare en masse tid i den anden ende, og gøre processen nemmere og mere overskuelig for dig selv.

Leder du efter andet end støvsuger tilbehør?

Hvis du i virkeligheden er på udkig efter noget helt andet, end tilbehør til din støvsuger, så er du heldigvis stadig landet det rigtige sted. Vi er ProduktEksperten, og kender du os ikke i forvejen, vil vi meget gerne være din nye bedste ven og go-to makker for mere viden om forskellige produkter.

Hos os siger vi ikke ‘spørg Google’, men ‘Spørg ProdukEkspteren’, for hvad end du søger mere viden om, af produkter, så har vi det helt sikkert! Gå derfor meget gerne igennem vores hjemmeside, og finde en guide over lige dét du mangler.

Skal du indrette dit drømme gamerværlese, investere i en el ladcykel eller vide mere om ledningsfrie støvsugere? Vi har samlet tests og guides ind på det hele, og sammensat en overordnet guide til dig, så ikke du behøver læse alle de mange på nettet igennem.

Vores formål er at hjælpe dig med at spare så meget tid som muligt, på at finde støvsuger tilbehør eller hvad end det måtte være, og håber at du vil finde vores guides brugbare og hjælpsomme. Rigtig god læsning.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle