Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Tech og seniorer - det kan være svært

Det kan for nogle ældre være svært at følge med i den teknologiske udvikling, især fordi de fleste af dem er vokset op i en tid, hvor der hverken var adgang til telefon og måske heller ikke engang en bil. Derfor kan noget så smart som en smartphone, netbank og andre gode fordele, som vi har i dag, være en hovedpine og udfordring for mange.
Af 
 Opdateret d. oktober 5, 2022

Alligevel er tech til seniorer også rigtigt vigtigt, fordi det har en masse fordele. Ældre, som er svage og eller udsatte kan få lov til at se sine børn, børnebørn og måske oldebørn dagligt gennem deres tech devices som telefonen, tabletten eller noget tredje, og på den måde stadig være med, når børnene vokser på.

At kunne følge med i, hvad familien laver, hvordan deres hverdag går og kunne være med til at følge med i de store sejre og små sejre, som de enkelte har, det er en enestående mulighed, som seniorer har i dag, som de ikke havde for bare 30 eller 40 år siden.

Mange fordele for seniorer

Det er selvfølgelig ikke alle ældre, der er lige ferme til at anvende forskelligt tech, og slet ikke når det kommer til telefoner og computere, men hvis seniorer har en hjælpende hånd til at komme i gang, vil de typisk hurtigt kunne knække koden. Tech behøver som sådan ikke kun at være de små devices, men kan også være større aspekter i livet.

I vores digitalisere og forevigt udviklende samfund er det vigtigt, at der også bliver sat fokus på tech til seniorer, fordi de ofte lige skal have en ekstra og en pædagogisk hånd, som kan lære dem at bruge de mange gode fordele, der rent faktisk er for dem.

Vi så et tydeligt eksempel på, hvor godt tech til seniorer har været under COVID-19 pandemien, hvor flere ældre stadig havde muligheden for at se og snakke med sin familie på sikker afstand. Selvfølgelig var det ikke alle, der havde denne mulighed, men sætter man mere fokus på tech for seniorer, så vil ældre i fremtiden ikke sidde alene, men vil kunne være sociale på kryds og tværs online.

menu-circlecross-circle