Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Strygejern Test - Bedste tilbud på dampstrygejern 2022

Skal du bruge et almindeligt strygejern eller gå efter et moderne dampstrygejern? Vi har lavet en samlet test af de bedste modeller og tilbud fra 2022 her.
Af 
 Opdateret d. juni 29, 2022

Står du løbende for at stryge skjorter, kjoler eller noget helt andet? Så kan det være vigtigt at have styr på det helt rigtige udstyr. Med denne guide tager vi dig i hånden og viser de bedste modeller - alt fra det  billige alternativ til luksus udgaverne.

Får det helt store overblik inden dit køb

I denne guide finder du en oversigt over alle de bedste modeller, der er bedst i test i 2022. Du kan finde udgaver til enhver smag - både hvad angår almindelige strygejern samt modeller med damp, som er blevet meget populære de sneste år.

Vi gennemgår først de bedste testvinderne blandt eksperterne, hvorefter vi vil komme med uddybende tips og gode råd til, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du skal købe dit næste strygejern.

Både almindelige strygejern og dampstrygejern kommer ofte på tilbud, så du kan gøre en skarp handel og få en masse elektronik for pengene. Gør hverdagen nemmere derhjemme når du skal igang med at stryge skjorter og andet med det bedste strygejern på markedet.

I denne artikel

I nedenstående sektion guider vi dig igennem hvilke modeller eksperterne vurderer er de bedste på markedet. Ved at følge vores vejledning kan du derfor spare tid på at skulle undersøge det kaotiske marked.

De bedste strygejern i test 2022

Almindelig strygejern testvinder

Philips Azur GC4541

Prisklasse: Ca. 500kr

Type: Dampstrygejern

Watt: 2400 W

Bundpladetype: SteamGlide Plus

Fordele:

Kraftfuld
God til alle overflader
Skånsom
Varmer hurtigt
Non-stick

Ulemper:

Ingen automatisk sikkerhedsafbrydelse
God service
e-mærket


Dette strugejerne fra Philips er vurderet til at være bedst i test blandt eksperter hos det danske forbrugerråd tænk. Modellen klarer sig meget godt på alle parametre, og menes at være det bedste almindelige strygejern på markedet. 

Kraftfuld model: Philips Azur GC4541 er et kraftigt strygejern med hele 2400 watt, hvilket er meget højt, hvorfor du kan klarer strygning meget nemt og hurtigt. Den har en hurtig opvarmningsfunktion og en dampudledning på 45 gram per minut, således at dit tøj bliver glat og strøget meget hurtigt. Jo højere dampudledningen er, jo glattere bliver tøjet. 

God til alle materialer: Modellen er særligt god til at stryge alle slags overfalder, så du ikke behøves at bekymre dig om, at dine fine skjorter tager skade af strygningen. Den er nemlig udtryret med et strygesål, der kan bruges på alle overflader, og steamglide funktionen gør, at den glider let over tøjet. En non-stick belægning er en vigtig egenskab, hvis du ønsker at skåne dit tøj mest muligt. 

Dampniveauet kan indstilles på selve maskinen, og du kan selv vælge, om du ønsker at stryge udelukkende med damp eller i stedet benytte dampskud, som bliver op til 240 grader varmt. Dampskudet har en forsigtig effekt, således at dit tøj ikke får våde pletter. 

Nemt at gøre rent:

Modellen er meget brugervenlig og nemt at gøre rent ved hjælp af Quick Calc Release. Dette smarte system sørger nemlig for, at kalk ikke sætter sig fast i maskinen, således at strygejernet holder sin høje effektivitet i mange år. Det bedste af det hele er næsten, at dennes Quick Calc Release beholder blot skal tømmes nogle gange årligt, og dette tager ikke mere end 20 sekunder. 

Du skal ikke af med mere end 500kr. For at få fat i det attraktive almindelige strygejern, og du er med denne model sikret en top effektivt strygning og det bedste resultat i test  - hver eneste gang. Modellen vil ofte være at finde på tilbud, og du kan med fordel holde øje med tilbudsavisen hos din nærmeste forhandler


Læs mere om Philips Azur GC4541 her
Bedste dampstrygejern

Tefal Access Steam Care

Prisklasse: Ca. 600kr

Type: Håndholdt stof damper

Watt: 1600 W

Funktioner: Blid kontinuerlig dampstrøm

Fordele:

Nem
Handy design
Effektiv dampning

Ulemper:

Kan føles tung
Køb din dampstrygejern her

Denne håndholdte tøjdamper er teste blandt eksperter, og vurderet til at være bedst i test i 2022. Modellen overrasker på mange parametre, og vil med dens effektive dampevne gøre din strygning til en bedre oplevelse.

Maskinen er indtillet med tre indstillinger og designet med til mindste detalje, så du er sikret den bedste effektive strygning. Ud over at have en flot og diskret design er maskinen samtidig meget funktionel, og den virker effektiv hvad end du skal dampe skjorter, kjoler eller tykkere stof. 

Damstrygejernet udmærkes i tests for at  varme hurtigt på kun 40 sekunder, og herefter er det direkte klar til brug. Derfor er det udover at være en steamer også enormt brugervenlig, og du vil opleve, at du kan klare strygningen nemmere og hurtigere om morgenen.  

Maskinen er særlig smart, da det er udstyret med en funktion, der modvirker kondensvand, og dermed vil dit tøj ikke risikere at blive vådt under campningen, som det ofte kan blive med andre dampere. 

Derfor er Tefal Access Steam care et perfekt og det bedste valg til dig, der blot ønsker en nemmere og hurtigere strygning om morgen. Du behøver aldrig mere at skulle hive det klodsede strygebræt frem, men du kan i stedet komme i gang med din dampning på blot 1 minut.


Læs mere om Tefal Access Steam Care her
Bedste billige almindelige strygejern

Philips Azur GC4532/20

Prisklasse: 300 - 500 kr

Type: Dampstrygejern

 Watt: 2400 W

Vægt: 1.569 kg

Fordele:

Nem
Quick Calc Release
Effektiv dampning, med SteamGlide

Ulemper:

Kan føles tung

 

Leder du efter et godt tilbud på et almindelig model uden at gå på kompromis med kvaliteten? På baggrund af en række tests fra eksperter, er denne model vurderet til at være den bedste af de billige almindelige strygejern. 

Ud over at være i den lavere prisklasse, er denne model også utrolig effektiv, og du vil ikke opleve at skulle gå på kompromis med kvaliteten af din strygning. Testene viser nemlig, at maskinen ikke efterlader nogen krøller tilbage på tøjet, og at man ikke behøver at  bruge kræfter på at få et godt resulatat

Ud fta testresultaterne er Philips Azur GC4532/20 vurderet til at være meget anbefalingsværdigt og et billigt alternativ til dig, der ikke ønsker at smide for mange penge efter efter dit strygejern. Både strygeevnen og dampholdbarheden vurderes at være af høj kvalitet. 

Med dette tilbud og gode pris vil du derfor få et almindeligt stryge, som er vurderet af eksperterne til at være upåklagelige i alle test


Læs mere om Tefal Access Steam Care her

 

Bedste billige steamer: Tefal Access Steam+

Pris: 400kr

Fordele: 

 • Billig
 • Nem
 • Stor vandbeholder
 • Hurtig opvarmning 

Ulemper: 

 • Bliver meget varmt omkring toppen
 • Tager længere tid at stryge tykt stof 

For kun et tibud på 400kr. Kan du få fingrerne i denne testvindende håndholdte damper fra Tefal. Modellen er testen af eksperter og har fået flotte anmeldelser hvad især angør dens nemme håndtering og effektive dampning. 

Steameren skal varme i 45 sekunder, og den har en stor vandbeholder på 200ml. Modellen er udstyret med forskellige funktioner såsom låsefunktion og styrke i dampoutput. Til den billige pris vil du opnå et godt resultat, og den vurderet til at være bedst i test blandt eksperterne. 

Er du på jagt efter et godt og billigt dampstrygejern, som stadig er effektiv og nemt at håndtere, så er denne model genial til dig. Du kan hurtigt hive den ud af skabet om morgenen, og maskinen klarer dampningen af dit tøj effektivt og nemt, så du kan blive hurtigere klar om morgenen. Du skal blot hænge tøjet på et bøjle, og du slipper for at skulle finde det tunge strygebræt bræt frem.

Vær’ dog opmærksom på, at det kan tage længere tid at stryge bomuldstekstiler. Modellen er vurderet til sagtens at kunne stryge tykkere tøj, med du kan risikere at skulle dampe tøjet et par gange. 

Braun TexStyle 7 TS745A – effektivt dampstrygejern 

Fordele: 

 • Prisvenlig 
 • Autosluk-funktion 
 • Energibesparende

Ulemper: 

 • Tungt
 • Rengøring kan være besværlig

Braun er kendt for deres evne til at lave prisvenlige og effektive husholdningsmaskiner - og også på indenfor dampstrygejern stryger de endnu engang helt til tops i test, hvor de udmærkes til at være blandt de bedste på markedet. 

I test opnår dette dampstrygejern fra Braun yderst tilfredsstillende resultater. Alle krøller udglattes uden problemer af det energibesparende dampstrygejern fra Braun - og det er uanset om du stryger bomuld eller finere materialer som eksempelvis satin. 

Dette strygejern, der også ofte kan findes på tilbud er yderst prisvenligt. Samtidig er det også udstyret med hele to auto-sluk funktioner, hvorfor dette strygejern med damp også scorer højt i test på sikkerhedsniveauet. 

Autosluk niveauet tråder i kraft, når dette strygejern og dampstrygejern har stået i lodret position i 8 minutter eller i vandret position i 30 sekunder. Selvom det er vigtigt at være opmærksom, når man har at gøre med nogle af de bedste stygejern at gøre og man altid skal tage sine forbehold, så er det altså en klar fordel at sikkerheden er i top. 

Skal du vælge et almindeligt strygejern eller en tøjdamper?

Det er de færreste, der elsker at stryge. Heldigvis har vi et par gode råd til dig, som kan hjælpe dig til at finde den rigtige model og dermed gøre din strygning nemmere. Du kan med fordel gøre dig en række overvejelser, før du investere penge i et strygejern - det helt store spørgsmål er blot, hvad du skal stryge?

Hvad er fordelene ved et almindeligt strygejern?

Man går aldrig galt i byen med det klassiske strygejern. De fleste udgaver virker fuldstændig upåklageligt, og de vil stortset altid opleve en glat og effektiv strygning til mindre penge. Den klassiske model er nemlig oftest billigere end steameren, og stryger samtidig tøjet meget effektivt.

Med den almindelige model er du stortset altid garanteret, at dit tøj bliver hurtigt glat uanset hvilket materiale, det er lavet af. Med en tøjdamper kan du nemlig risikere, at maskinen ikke kan stryge tykkere stof ligeså effektiv, som den klassiske udgave kan.

Du går med andre ord aldrig galt i byen med det almindelige strygejern, og du kan finde mange billige modeller på markedet.

Hvad er fordelene ved en tøjdamper?

En tøjdamper er til gengæld blevet meget populær i nyere tid. Med denne udgave opnår du en meget nem strygning og dermed en nemmere og mere effektiv hverdag. Med blot ét klik kan du opnå flotte resultater på rekordtid, og du vil samtidig ungå eventuel slid, som en almindelige model kan foresage. Ydermere er den smarte maskine også håndholdt, som gør den meget praktisk, da du ikke behøves at have et klodset strygebræt stående.

Du vil med en tøjdamper derfor opnår en hurtigere og lettere strygning, hvilket er en stor fordel for mange, der har travlt om morgen. Det smarte design gør dig også i stand til at kunne tage dit dampstrygejern med dig overalt, du hurtigt kan stryge dit tøj på farten, og ikke behøvs at bekymre dig om, at det bliver krøllet i løbet af dagen.

Selvom tøjdamperen generelt er et dyrere valg end en almindelig model, er de ofte at finde på tilbud din din nærmeste handler.

Hvorfor skal du rengøre dit strygejern?

Har du lagt mærke til, at dit strygejern kan få en brunlig belægning? Dette skyldes normalt strygning af syntetiske stoffer, og det vil med tiden komme til at skade dit tøj. Derfor kan du med fordel rense din maskine engang imellem, således at du undgår at ødelægge dit tøj, når du stryger.

Her finder du en række tips til, hvordan du kan rengøre din model bedst muligt.

Nogle modeller er også udstyret med en funktion, der fjerner kalk, hvilket øger holdbarheden på maskinen. Hvis din model ikke indeholder et afkalkningssystem, så bør du afkalke din maskine manuelt med jævne mellemrum.

 

Andre ting du skal være opmærksom på:

  • Mængden af damp: Det er altid en god ide at holde for øje, hvor stor mængden af damp er i den model, du overvejer at købe. Modeller med meget damp sikrer hurtigere resultater og egner sig især til meget krøllet tøj.
  • Glideevne: Glideevnen er en vigtig information at kende til, der er afgørende for, hvilke materialer du kan benytte jernet på. Jo lettere modellerne glider, jo lettere er de at benytte på alle slags overflader og vil sikre en mere skånsom strygning. Hold derfor øje med modellens glideevne, før du investere penge i en ny maskine.
 • Vandbolderens kapacitet: Hvis du skal klare meget tøj på én gang, kan det være en fordel at finde en udgave med en stor vandbeholder, således at du slipper for at skulle fylde nyt vand i maskinen undervejs. Hvis du derimod blot skal stryge én eller to skjorter om morgenen, vil en mindre kapacitet sagtens kunne gøre arbejdet for dig.
 • Ledningsfri eller trådløst: Ud over valget mellem tøjdamper eller et almindelig strygejern, kan du også finde modeller, der er trådløse. Den trådløse model skal blot oplades inden brug, og vil gøre dit arbejde endnu nemmere. Du vil også kunne stryge hvor som hest uden at skulle bruge en stikkontakt, hvilket kan være en fordel for mange, der f.eks. Har møder midt på dagen og dermed behov for en helt glat skjorte.

Rengøring og vedligeholdelse: Nogen maskiner er er designet med større brugervenlighed end andre og er derfor også nemmere at gøre rent. Hvis du ønsker en lang levetid i din maskine anbefaler vi, at du køber et brugervenlig strygejern, der indeholder et afkalkningssystem.

Sådan opnår du det bedste resultat 

Står du også troeligt og stryger dine skjorter efter vask? Så er der et par ting, du ifølge en test foretaget af netop vedligeholdelse af strygejern, med fordel kan være opmærksom på, for at opnå det bedste resultat med et strygejern eller dampstrygejern. 

Først og fremmest kan det være essentielt at lære de små ikoner inde i dit tøj at kende, da de kan fortælle dig vigtige og afgørende informationer omkring at få den bedste ud af dit strygejern. Må materialet eksempelvis slet ikke stryges? Så kan det gå grueligt galt, hvis først du går i gang med dit strygejern. 

På det omtalte vaskelabel fremgår der også en række prikker, som angiver hvor varmt du må stryge dit tøj med et strygejern eller et dampstrygejern. Vil du have det bedste resultat er det, ifølge omtalte test vigtigt, at du er opmærksom på disse anvisninger. 

Bruger du et dampstrygejern, fremgår det i denne test også, at det er afgørende at du regelmæssigt afkalker dit dampstrygejern. Det kan nemlig have tendens til at kalke til, hvis ikke du afkalker det - og det vil skabe problemer for at opnå det bedste resultat.  

Afkalker du ikke dit dampstrygejern risikerer du, at dit strygejern kan ødelægge dit tøj med små sorte prikker, der sprøjtes ud. Det er heldigvis både nemt og enkelt at rense dit strygejern. Det kan nemlig gøres med citronsyre - eller det rensemiddel, som producenten af dit strygejern anbefaler i brugsanvisningen.  

Sådan vedligeholder du dit strygejern

I forlængelse af ovenstående får du det bedste resultat, når du afkalker dit stygejern eller dampstrygejern nu og da. Afkalkning er en stor del af vedligeholdelsen af dit strygejern eller dampstrygejern. 

Det afhænger naturligvis af, hvor ofte du anvender dit strygejern, men det anbefales, at du afkalker det en gang om måneden. Er vedligeholdelse og afkalkning det sidste du drømmer om at bruge din tid på, så kan du med fordel gå efter et af de strygejern, der er udstyret med en automatisk afkalkningsfunktion. 

Det er anbefalesværdigt, hvis du drømmer om både nem og hurtig afkalkning, der ikke kræver at du husker at rengøre dit dampstrygejern en gang om måneden. 

Giver du dig derimod selv i kast med af afkalke dit dampstrygejern, så kan du, foruden citronsyre, også give dig i kast med at blande din egen og bedste afkalkning. Bland en del eddikesyre 32 % med 9 dele vand. 

Derefter hælder du det i vandbeholderen og sørger for, at skrue det op på det varmeste dampprogram. Det bedste resultat får du herefter af at placere det varme strygejern i vasken, tænde for dampen på maskinen og lade vand og kalk sprutte ud af maskinen.  

Skyl det herefter grundigt med vand, så du sørger for at få alle eddikesyre rester ud af beholderen. Vil du undgå at skulle foretage denne rengøring for ofte, kan du med fordel tømme beholderen for vand efter hver strygning. 

Således undgår du, at gamle rester vand og kalk sætter sig fast og laver mærker på dit tøj i fremtiden. 

Angivelse af kilder og test

 1. Se mere om grundlag for vores test her

Læs mere her:

Her kan du læse om de bedste barbermaskiner i test her.

Find dit næste par vandrestøvelser i vores guide: bedste vandrestøvler i test 2022.

Her kan du finde den bedste walkie talkie i test 2022.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle