Vi kan opnå en kommission, når der købes produkt via link. Læs mere >

Støvsugerposer - Den store guide til støvsugere og poser

Der findes et utal af støvsugere og dertil naturligvis også støvsugerposer. Men det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke støvsugerposer, der passer til hvilke støvsugere, for nogle passer til flere slags støvsugere og støvsugermodeller, mens andre passer til specifikke støvsugere eller en specifik model.
Af 
 Opdateret d. september 5, 2022
støvsugerposer

Der er også forskel på, om man har med en lille, almindelig privathjems støvsuger at gøre, som kun bruges til at støvesuge husets arealer et par gange om måneder, eller om det er den helt store og kraftige industristøvsuger, der bliver brugt dagligt, og måske endda også mere end én gang. Til de forskellige formål er der selvfølgelig også behov for forskellige poser.

I denne artikel

I denne guide kommer vi ind på hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe støvsugerposer til din støvsuger. Vi har fundet de bedste i test, så kan vælge imellem dem. Lad os komme igang!

Spar penge med de rette støvsugerposer

Ved de helt almindelige, gammeldags støvsugerposer af papir vil poseindikatoren begynde at lyse allerede, når posen kun er halvt fyldt. Det er ærligt at tro, at man kun kan fylde sine poser til støvsugeren halvt op, når den sagtens kan indeholde mere. At smide støvsugerposen ud, når den er halvt fuld er desuden også spild af penge og ressourcer.

Vælger man at gå med microfiber poster til sin støvsuger, så vil poseindikatoren først indikere, at posen er ved at være fuld meget senere. En microfiber støvsugerpose vil nemlig først aktivere poseindikatoren, når posen er 90% fuld, hvilket er meget mere efficient og bedre udnyttelse af både posen og dine penge. Derfor kan det være en god ide at overveje, om man skal skifte til microfiber poser til støvsugeren.

Microfiber støvsugerposer er lavet af et kraftigt microfiber materiale, der er sat sammen med ekstra kraftige samlinger, så selv de kraftigste støvsugere ikke kan suge posen i stykker. Af denne grund er microfiber poser til støvsugeren og gode til personen, der ofte støvsuger i meget snavsede hjem, for eksempel i et børnefamilie hjem.

Om man er til mircofiber poser til støvsugeren eller om man er til de klassiske papirsposer er naturligvis helt op til dig. Derfor er det også stadig muligt at få fingrene i begge dele. Det er eksempelvis muligt at købe poser af både papir og microfiber i de fleste supermarkeder, men også i lavprisvarehuset Harald Nyborg tilbyder et stort udvalg af begge typer.

støvsugerposer til støvsugeren

Sådan vælger du de rette poser til støvsugeren

Det er vigtigt at vælge de rette poser til din støvsuger. Har du ikke fat i de rette støvsugerposer, vil posen ikke fungerer optimalt, og dermed måske ikke blive fyldt ordentligt op, eller eventuelt falde af eller kæmpe imod. Med de rette poser vil man få en meget nemmere og mere effektiv støvsugning, så du ikke behøver at gå over og over samme område.

Når der skal købes nye støvsugerposer til din støvsuger, vil det i første omgang være en stor fordel at kende mærket og modelnummeret på støvsugeren, så man hurtigt kan gå ned i én af de lokale butikker og finde de rette poser til støvsugeren. Kender man ikke modellen på støvsugere, eller måske hverken mærket eller modellen, så er det på tide at finde ud af det.

Hvor finder man så modelnummeret på støvsugeren? Det er meget nemt at finde og identificere. Typisk vil der findes et typeskilt på undersiden af din støvsuger, hvis du har med en ledningsstøvsuger at gøre. På typeskiltet vil du kunne finde oplysninger om støvsugeren, og herunder også hvilken model støvsugeren har. Her kan du så aflæse modelnummeret.

Nogle gange vil modelnummeret også være at finde inde i støvsugeren. Med dette mener vi inde i det rum, hvor tilbehøret enten findes, og eller kan det være inde i kernen, hvor støvsugerposen også placeres.

Skal man vælge originale eller uoriginale støvsugerposer?

Der findes, som sagt, et utal af forskellige støvsugerposer på markedet, og derfor kan det også være svært at finde rundt i. Bør man vælge støvsugerposer til Miele, Electrolux støvsugerposer eller måske poser til en Nilfisk støvsuger? Med andre ord; originale poser, der passer til netop det mærke, som poserne repræsenterer.

Foruden de originale poser, så findes der også mindst lige så mange støvsugerposer og producenter heraf, som producerer støvsugerposer til flere forskellige mærker, modeller og typer af støvsugere. Disse poser omtales ofte som uoriginale poser, poser der ikke er lavet af brandet selv, men som er en all-round producent til flere forskellige mærker og modeller.

Nogle af de problemer, som man kan møde, når man skal finde poser til sin støvsuger er, om den passer. Får du valgt en forkert model, så kan det være svært at få posen til at passe i støvsugeren. Den største udfordring, man kan støde på, når det kommer til valg af støvsugerposer er nemlig, at det plast- eller papstykke, der placeres i holderen i støvsugeren, ikke passer, og dermed kan posen ikke sætte på plads i maskinen.

Så tager du på uoriginal støvsugepose-jagt, så vil det være en god ide at kigge efter formen på det omtalte pap- eller plaststykke, på de støvsugerposer, du allerede har. Er dette stykke magen til, vil du nemlig kunne finde poser til støvsugeren, som passer uanset hvilket brand eller hvilken producent, der har produceret poserne.

Vejledning til de rette støvsugerposer

Synes du stadig at det er svært at finde ud af, hvordan du finder de rette poser til din støvsuger, om det er en Miele, en Nilfisk eller en Electrolux, så er der alligevel hjælp at finde. På SikkerhedsGigantens hjemmeside (sikkerhedsgiganten.dk) kan du nemlig finde et stort udvalg af støvsugerposer, som passer til nemlig din støvsuger.

Her er det naturligvis også vigtigt at vide, hvad mærket og modellen af din støvsuger er, da du kan taste netop disse oplysninger ind og finde flere forskellige producenters bud på poser til din støvsuger. Dermed behøver du ikke at købe Nilfisk støvsugerposer, Miele støvsugerposer, Electrolux støvsugerposer eller et helt fjerde brand, men kan vælge et hvilket som helt brand.

Det er altid muligt at finde din poser til støvsugeren i forskellige butikker, herunder isenkræmmere, varehuse, dagligvarebutikker og hvidevarebutikker, men det er også muligt at lede efter støvsugerposer på nettet og få dem til en god pris.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle