Opdateret januar 10, 2022 af Produkteksperten

Sodastream test 2022 | De bedste sodastreams samlet et sted

Der hersker ingen tvivl om, at en SodaStream er blevet en del af mange danskeres køkkeninventar, og det er med god grund. Her får du nemlig din helt egen maskine, der kan lave dit postevand om til perlende og forfriskende danskvand.

sodastream test

De bedste SodaStreams i 2022

Hos Produktoversigten ved vi godt, at der i dag findes et utal af forskellige modeller på markedet. Det kan gøre det svært at finde frem til den bedste SodaStream, men bare rolig. Vi har nemlig samlet alt det, du skal vide om den populære SodaStream, og vi har samtidig udvalg nogle af de bedste modeller, som du finder lige her på siden. Vi garanterer dig for, at der er noget for alle og enhver, om du så den skal bruges i det private eller til et firmaarrangement

Hvad er en SodaStream?

Lad os først kigge nærmere på, hvad vi egentlig taler om, når det kommer til en SodaStream. Kort og godt er der tale om en maskine, der gør det muligt at tilføje brus til sit drikkevand og også navnet på den virksomhed, der står bag opfindelsen. Formelt set taler man om carbonering af drikke, og i dag er SodaStream en global virksomhed med hovedsæde i Israel.

Selvom du måske først lige har fået øjnene op for den uundværlige køkkenmaskine, er SodaStream ikke just nogen ny opfindelse. Allerede tilbage i 1903 opfandt virksomheden nemlig en maskine, der gjorde det muligt at tilføre brus til flydende væsker, og i 70’erne og 80’erne vandt SodaStream-maskinerne for alvor danskernes hjerter.

Find den bedste SodaStream i vores test

I dag findes der et væld af forskellige produkter på markedet, når vi taler om køkkenmaskiner- og udstyr, og er du på jagt efter eksempelvis en SodaStream, kan det hurtigt blive til et tidskrævende projekt. For at gøre det hele nemmere for dig, har vi udarbejdet en SodaStream test her på siden. Du finder tre forskellige produkter, der hver især har nogle unikke egenskaber, hvad end det drejer sig om æstetik, kapacitet eller noget helt tredje.

Leder du efter andre anbefalinger? På Produkteksperten kan du blandt andet også finde vores anbefalinger til bedste kompostkværn i test og bedste barbord på hjul. 

SodaStream Spirit - en budgetvenlig og populær variant

Særlige egenskaber:

 • 425 g CO2-cylinder
 • Snap-lås funktion
 • Stor genanvendelig flaske
 • Tilhørende Pepsi-variant 4-pack

Den første model i vores Sodastream test er en sand klassiker. Gennem årene har Spirit-modellen fået sig en overhaling, så den altid er opdateret i forhold til udtryk og kvalitet.

Her får du en SodaStream, der kan det, som den skal. Du får et elegant design, der ikke larmer i rummet, og som nemt kan placeres på køkkenbordet eller på en reol. Dog er der ingen tvivl om, at vi har fat i en billigere model. Selve skallen og knapperne er produceret i hård plast, der går lidt udover den endelige finish på maskinen.

Den smarte snap-lås gør det nemt og enkelt at bruge maskinen. I stedet for at dreje flasken, låser den helt af sig selv ved brug. Dermed får du en funktionel og praktisk SodaStream, der dog ikke er bedst i test.

Pris: Mellem 299 - 399 kr. Find den her.

Aarke Carbonater 3 - Bedst i test SodaStream med kærlighed for æstetikken

Egenskaber:

 •   Smukt og stilfuldt design i rustfrit stål
 •   Måler 46 x 28,5 cm
 •   Effektiv præcisionsdyse
 •   Kompatibel med alle større mærker

Vi kommer ikke udenom, at Aarke Carbonater 3 er vores bedst i test SodaStream. Her går funktionalitet, praktik og æstetik op i en højere enhed, og den vinder stort på særligt sidstnævnte.

Selvom maskinen kommer fra Aarke, behøver du ikke vinke farvel til originalerne. Denne model er nemlig kompatibel med alle større mærker. Derudover rummer den en effektiv præcisionsdyse, der sikrer en stabil og kontrolleret stråle, som gør CO2-absorberingen langt nemmere ved brug.

Den store kvalitet ved denne model er selvfølgelig det altoverskyggende design. Her går klassiske materialer og et stilrent udtryk hånd i hånd, der gør den til testens bedste SodaStream.

Pris: Varierende pris. Fundet hos Coop til 1.499 kr her.

SodaStream Power - En elektrisk maskine, der kun kræve ét enkelt tryk

Egenskaber:

 •   Elektrisk maskine
 •   Snap-lås funktion
 •   LED-lys I knapperne
 •   Designet af Yves Béhar

Testens tredje model kommer med nogle helt særlige egenskaber, der gør den endnu nemmere at anvende. Du kan nemlig slippe afsted med ét enkelt tryk, når du vil have brus i dit drikkevand.

Den elektriske SodaStream Power i vores test er særligt god, hvis du vil sikre dig den præcise dosering af bobler. Med et enkelt tryk får du drikkeklar danskvand, som gør det nemmere end nogensinde før.

Modellen er designet af Yves Béhar, der er fortaler for bæredygtig udvikling, og som også er kendetegnet ved denne model. Den passer ind i langt de fleste køkkener, og med indbygget LED-lys i alle knapper, kan du nemt og enkelt anvende den hele døgnet rundt.

Pris: Fundet til 1.199 kr. i Elgiganten.

SodaStream Genisis

Egenskaber: 

 • Holder godt på brus og bobler
 • Giver drikke med god smag
 • Let at rengøre
 • To medfølgende flasker

Med SodaStream Genisis er du sikret drikke med en god smag, hvor smagen af postevand ikke er for gennemtrængende. Denne maskine, i enkelt og tidsløst design, er ligeså let som de andre fra vores test at håndtere, og derfor er den altså blandt vores bedste. 

De to medfølgende flasker til Genisis er faste og sikre, og med deres slidstærke design, går de ikke nemt i stykker. Udover at der er tænkt i design med de to medfølgende flasker, så er har smagen altså også været i fokus. De to flasker er nemlig specialfremstillet til at holde på bobler og brus, så der går længe før din drik vil blive flad. 

Genisis er lavet i et smalt design, som gør at den er nem at finde plads til i køkkenet. Derudover er den med sin lette vægt på 2,4 kg. nem at håndtere, og vil være en SodaStream de fleste vil finde en masse glæde i.

Er du interessert i denne maskine, som vi har kåret til blandt de bedste i vores test? Så finder du den herunder. 

Pris: Fundet til 479 kr. hos Coop.

SodaStream Source

Egenskaber:

 • Tre forskellige bobleniveauer
 • Snap-n-lock system
 • Prisvindende design
 • To flasker og en kulsyrepatron medfølger

Med sit flotte, enkle og tidsløse design er SodaStream Source en særlig elskling. Den har nemlig vundet på sit design og evner i at holde på bobler og brus af både et britisk og amerikansk magasin. Source har altså helt klar nogle egenskaber, som gør den fortjener at være blandt de bedste, og som vi i vores test, også blev særligt glade for. 

Ved SodaStream Source medfølger to 1 liters flasker, som er at miljøvenlig design. Derudover har Source tre forskellige bobleniveauer, så du helt selv kan styre, hvor meget brus du ønsker i din drik. Source er designet af Yves Behár, som har udstyret maskinen med LED-lys, så du kan følge med i mængden af brus. 

Source har en helt særlig egenskab. Her er der nemlig gjort brug at et patenteret system; nemlig snap-n-lock systemet. Dette system gør at flasket hurtigt og nemt sætter sig fast til Source maskinen, og du slipper derfor for at stå og dreje den fast - vi havde selvfølgelig også fokus på dette system i vores test, og derfor har vi kåret den, som en af de bedste. 

Pris: Fundet hos Power til 749 kr.

Hvorfor skal jeg købe en SodaStream?

Er du ikke helt overbevist endnu? Så har vi heldigvis fire gode grunde til, hvorfor du bør investere i en SodaStream til boligen eller til kontoret.

 1. Du kan spare penge

Det vigtigste først. Når du vælger at investere i en SodaStream, kan du faktisk spare mange penge i det lange løb. Hvis du normalt køber danskvand på flaske, får du langt mere for dine penge med en SodaStream.

 1. Det er nemmere

Måske du tænker, at det er lidt omstændigt at skulle til at finde flasken frem og sætte den fast på din SodaStream, men faktisk er det langt nemmere end at skulle ned i supermarkedet og købe en flaske danskvand. Og en ekstra bonus er, at du altid har iskoldt vand i køleskabet.

 1. Du bliver sundere

For mange er almindeligt vand en kedelig fornøjelsen. Til gengæld gør det underværker, når der tilsættes bobler, og det får faktisk mange til at leve lidt sundere, når de har en SodaStream i boligen.

 1. Det er bedre for miljøet

I dag er miljøet noget, som mange har for øje, og vil du gerne gøre en forskel, så er en SodaStream en god investering. Du skåner nemlig miljøet ved selv at lave danskvand. Ikke nok med, at færdiglavet danskvand skal sendes fra producent og ud til butikkerne, så har du med en SodaStream genanvendelige flasker, som du bruger igen og igen. 

Find mange flere produkter hos os

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvorfor du bør vælge en SodaStream fra vores test, og hvilken model der passer til dine behov.

Er du på jagt efter en ny græsslåmaskine eller måske en ny seng? Så kig med i nogle af vores andre guides, som du også finder på vores side.

Hos ProduktEksperten laver vi løbende test for at finde frem til de bedste produkter til dig. Husk derfor at følge med her på siden, og gå ikke glip af de bedste muligheder, som vi finder frem til.

Leder du efter den bedste el ladcykel? Måske skal du have plejer dit skæg, så du er på udkig efter det bedste skægolie? Eller skal du have lavet krøller og er på udkig efter det bedste krøllejern?

Skal du bruge en støvsuger? Så se bedste ledningsfri støvsuger her.

Hvilken airfryer skal du bruge i køkkenet? Bliv klogere på den bedste airfryer her.

SEA er et begreb som gøres brug af i markedsføringsverden. Læs mere om det her, hvor en af vores samarbejdspartnere har skrevet om det: SEA.

Du kan også læse mere om frisk smørrebrød Frederiksberg her.

Hvad er den bedste halvanden mands seng? Se vores guide her.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
Logo