Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Sildebensgulv pris - Få indblik i prisen for tidløst design

Er du på udkig efter et tidsløst gulvdesign, så er du kommet til det rette sted, hvor vi har samlet sildebensgulv pris, flere forskellige varianter og information om emnet. Prisen afhænger af flere faktorer såsom, hvor mange kvadratmeter du skal have lagt, om du blandt andet har trapper.
Af 
 Opdateret d. marts 8, 2023
Sildebensgulv pris

Du kan vælge lige præcis, hvilken type sildebensparket du godt kunne tænke dig. Her på siden kan du dykke nærmere ned i, hvilke forskellige typer der findes, og hvordan type af gulv og pris kan stemme overens med dine behov.

Læs mere om sildebensparket i vores guide til trægulv her.

Anbefalinger til trægulv i denne kategori

 • Trægulv i massivt egetræ er det mest foretrukne indenfor denne kategori. Det kan slibes mange gange og holder derfor i længst tid.
 • Efterbehandling af gulvet - såsom den populære premium HWS-oliebehandling.
 • Populært i store rum, men er flot i enhver bolig.

Hvordan vedligeholder du dit sildebensgulv bedst muligt?

Foruden din sildebensgulv pris, så kan levetiden på dit gulv også kan variere, alt efter hvordan du behandler det. Nedenfor kommer de bedste råd til at sikre lang levetid, og god vedligeholdelse af dit gulv til de næste mange år i fremtiden.

Overfladebehandling er en vigtig del af vedligeholdelse af dit gulv. Behandlingen kan bestå af lak, olie, sæbe eller lud. Det vigtigste du skal overveje ved overfladebehandling er udseende og slidstyrke. Nedenstående illustrerer nogle af de fordele, der er ved de forskellige overflade- og efterbehandlinger.

 • Fordelene ved lakbehandling: Gulvene her er mest muligt beskyttede og nemme at rengøre. 
 • Fordelene ved oliebehandling: Godt til at fremhæve træet naturlige farve og gør gulvene skinnende. 
 • Fordelene ved sæbebehandling: God til lyse trægulve, hvor den lyse farve skal fremhæves. Den giver et naturligt look til dine gulve. 
 • Fordelene ved ludbehandling: God til at forebygge, at trægulvet skulle blive gult hen ad vejen.

Efterbehandling kan bruges til at gøre dit gulv enten mat eller blankt. Dette er dermed endnu et redskab til, at du kan gøre sildebensgulvet til dit eget.

Forskellige varianter af sildebensgulv

Din sildebensgulv pris afhænger også af, hvilken type du køber dig, og hvordan den monteres. 

 • Lamel sildeben - Stavparket “Standard”
 • Lamel sildeben - Stavparket “Avantgarde” 
 • Lamel sildeben - Stavparket “Natur”
 • Chevron parket - Fransk sildebensparket “Standard”
 • Chevron parket - Fransk sildebensparket “Natur” 

Gulvet kan dog designes fuldstændig efter dit behov. Det kan være alt fra træsort til lakering. På den måde kan du skabe dit eget unikke gulv, som du vil have det. Din sildebensgulv pris afhænger dermed også af, hvilken type du vælger, hvilken slags behandling der skal laves på gulvet og hvor mange kvadratmeter du skal have lagt. 

Hvis dit gulv skal lægges af en professionel, kan det koste mellem 200-900 kr. Pr m2.

Montering af gulvet

Når du så har besluttet, at du gerne vil have lagt et sildebensgulv, og hvilken variant du kunne tænke dig, så er der en inspirationsguide til, hvordan du får det i mål. 

 • Bestil en uforpligtende samtale om dine behov og ønsker og til tjek af dit gulv
 • Få leveret dit gulv
 • Få lagt dit gulv 
 • Få efterbehandlet dit gulv

Hvis du skal have lagt et sildebensgulv af et firma med gode anmeldelser, og som tilbyder alt inden for gulvbehandlinger, så kan du med fordel vælge LuksusTrægulve, som udbyder netop dette. Herinde finder du også din specifikke sildebensgulv pris.

Du kan også selv vælge at lægge den mindre holdbare og mere midlertidige løsning, nemlig et sildebensgulv i laminat.

FAQ

Hvad koster sildebensgulv?

Sildebensgulv koster fra 500,- pr. m2, men koster mere, hvis du skal have hjælp til at lægge gulvet. Der kan det godt koste 1000,- og opefter. Det kommer også an på, hvilke materialer du vælger, det kan eksempelvis variere alt efter om du vælger træ eller fliser.

Kan man selv lægge sildebensgulv?

Du kan godt selv lægge dit sildebensgulv, men det tager noget tid at gøre. Du skal være godt inde i gør-det-selv, for at kunne gøre det. Det kræver at du har nogle bestemte redskaber til eksempelvis at skære materialet til. 

Er det svært at lægge sildebensparket?

Ja, det er et af de sværere typer gulve at lægge, især hvis man ikke har erfaring med at lægge gulv. Det kan være dyrere at få professionel hjælp, men det vil spare dig for en masse besvær. Det er uden tvivl nemmere at lægge et gulv af lange brædder eller fliser, der ikke har et svært mønster.

Hvad er sildebensgulv?

Sildebensgulv er et parketgulv, der lægges i sildebensmønster. Det kan lægges i træ, fliser, mursten og laminat og det kan bruges til alt fra gulve, vægge, døre og borde. Det er et super flot mønster, der emmer af stil.

Angivelse af kilder og test

 1. Læs her homedit's guide.
 2. Urbane Living har en flot design guide og flot beskrivelse af gulvene er her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle