Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Sildebensgulv laminat - Alternativ til klassisk sildeben

Der findes en billigere løsning til det populære sildebensparket, som hedder sildebensgulv laminat. Man kan man måske være fristet til at tænke negativt om de billige løsninger, da det nogle gange vil være et dårligere alternativ. Derfor kan vi her forsikre dig om, at dette gulv er et super godt alternativ til dig, der drømmer om sildebensdesignet, men synes det er for dyrt i denne omgang.
Af 
 Opdateret d. marts 8, 2023
Sildebens laminatgulv

Et laminatgulv består ofte af fire forskellige lag, heriblandt en spånplade der stabiliserer gulvet. Det findes både i klinker og i parket, og det kan fås i en masse forskellige farver. På den måde kan gulvet gøres personligt, lige præcis som du ønsker det. 

Gulvet ligner træ, ligesom det klassiske sildebensgulv, og det er lavet i et mere praktisk materiale end træ, som du kan læse mere om under afsnittet “fordele ved laminatgulv”. Gulvet er desuden lavet af 85 procent træråvarer.

Pris for denne type gulv

Prisen for et laminatgulv kan variere, men ofte starter den ved 650 kr. pr kvadratmeter. Prisen afhænger blandt andet af, hvilken variant du vælger, hvilket mønster og hvor mange kvadratmeter du skal have lagt. Du kan for eksempel få et sildeben DeLux - Grenada laminatgulv til 329 kr. pr kvadratmeter på Floorshop.dk, som har et kæmpe udvalg af lige netop dette alternativ.

Det er dog afhængigt af, hvor du finder gulvet, hvad prisen bliver for det specifikke gulv. Så forhør dig altid hos din forhandler, når muligt.

Hvad er forskellen på et sildebensparket og et sildebensgulv laminat?

Forskellene på et sildebensparket og et sildebensgulv laminat er, at det er helt op til 60 procent billigere og kræver ikke vedligeholdelse og overfladebehandling, som det klassiske gulv gør. Derudover er det også en del nemmere at montere, da det ikke kræver lim.

Fordele ved laminatgulv

Det skal ikke overfladebehandles som det originale sildebensgulv, men det er stadig et stabilt og slidstærkt gulv. Hvis du også synes, at gulvvarme kun er en fordel, så fås dette også. Derudover er laminatoverfladen i gulvet vandafvisende, da gulvet har et tyndt lag af plastmateriale. Derfor er det også super nemt at rengøre. Endnu et plus er, at det ligner træ, uden at have alle de udfordringer, som træmateriale kan medføre.

Hvis du er interesseret i et ægte sildebensparket med smukt og rustiks egetræ, så kan du læse meget mere om dette hos blandet andet Luksus Trægulve, som leverer bæredygtige og lækre produkter indenfor netop denne kategori.

FAQ

Hvad koster sildebensgulv?

Sildebensgulv koster fra 500,- pr. m2, men koster mere, hvis du skal have hjælp til at lægge gulvet. Der kan det godt koste 1000,- og opefter. Det kommer også an på, hvilke materialer du vælger, det kan eksempelvis variere alt efter om du vælger træ eller fliser.

Kan man selv lægge sildebensgulv?

Du kan godt selv lægge dit sildebensgulv, men det tager noget tid at gøre. Du skal være godt inde i gør-det-selv, for at kunne gøre det. Det kræver at du har nogle bestemte redskaber til eksempelvis at skære materialet til. 

Er det svært at lægge sildebensparket?

Ja, det er et af de sværere typer gulve at lægge, især hvis man ikke har erfaring med at lægge gulv. Det kan være dyrere at få professionel hjælp, men det vil spare dig for en masse besvær. Det er uden tvivl nemmere at lægge et gulv af lange brædder eller fliser, der ikke har et svært mønster.

Hvad er sildebensgulv?

Sildebensgulv er et parketgulv, der lægges i sildebensmønster. Det kan lægges i træ, fliser, mursten og laminat og det kan bruges til alt fra gulve, vægge, døre og borde. Det er et super flot mønster, der emmer af stil.

Angivelse af kilder og test

  1. Læs her homedit's guide.
  2. Urbane Living har en flot design guide og flot beskrivelse af gulvene er her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle