Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Robotstøvsuger til dørtrin - Bedste modeller til 3 og 5 cm

Hvis du har et hjem med lidt højere dørtrin på op mod 3 eller 5 cm., kan det være en ide at overveje en robotstøvsuger, som kan køre over dem, eller en rampe til at hjælpe din robot støvsuger.
Af 
 Opdateret d. juli 6, 2022

Vores anbefalinger af dørtrin til robotstøvsuger

bedste robotstøvsuger

Severin Chill RB7025

Let og fleksibel
Simpel robotstøvsuger
Rengør op til 100 kvm
bedste billige el ladcykel

Xiaomi Roborock S5 Max

Sugestyrke på 2000 Pa
God til prisen
Høj batteri levetid
bedste robotstøvsuger

Robotrock S7 - RR2001

Ekstra sugeevne på 2500 Pa
Kontrol med Mi Home App
Høj batterilevetid

Interesseret i flere støvsugere?  🚀

Hvis du er interesseret i at se et større udvalg, kan du browse videre i kataloget her.

Se katalog
elgiganten

Er du også blevet forelsket i den lille rengøringshjælper i form af en robotstøvsuger, så forstår vi dig. Det er dejligt til dig med den travle hver dag, hvor tiden ikke altid er til støvsugning og rengøring.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

I denne artikel:

Vi kommer i det næste igennem forskellige tips og tricks til din robotstøvsuger, og hvordan du kan hjælpe din robot støvsuger til at køre over dørtrin på 3 eller 5 cm. Derudover giver vi dig et overblik over det tilbehør, som kan være relevant.

Hvordan finder du en robotstøvsuger, der kan køre over dørtrin på 3 & 5 cm?

Du har endelig fået anskaffet dig den længe ventede robotstøvsuger, efter lange overvejelser. Men du finder nu ud af, at den har svært ved at køre over dine høje dørtrin på både 5 cm og 3 cm. Det findes der heldigvis en meget nem løsning på - en rampe.

Hvordan finder du en robotstøvsuger, der kan køre over dørtrin på 3 & 5 cm?

Du har endelig fået anskaffet dig den længe ventede robotstøvsuger, efter lange overvejelser. Men du finder nu ud af den har svært ved at komme over dine dørtrin på både 5 cm og 3 cm. Det findes der heldigvis en meget nem løsning på - en rampe.

Selvom dit hjem derfor ikke nødvendigvis passer til en robot støvsuger, så kan du købe dig en rampe, som gør at den kan køre over dørtrin hjemme hos dig og gøre rent, mens du ikke er hjemme.

Nogle maskiner er velegnet til hundehår, nogle til gulvvask, nogle blot til støvsugning og andre til tæpper m.m. Det kan derfor være forskelligt, hvilken maskine du skal bruge alt efter dine specifikke behov. 

Du kan derfor med fordel først og fremmest overveje dine behov, og tilkøbe dig den robotstøvsuger som passer dig bedst. De fleste maskiner og støvsugere i robot format kan nemt køre over dørtrin på et par få centimeter på 1-2 cm. Ellers er en rampe en ide.

Overordnet er alle robot støvsuger bedst i store rum og med masser af fri gulvplads. Der er dog få modeller, som passer til, og kan køre over høje dørtrin på mere end 2 cm. Som eksempel kan en PI92-4ANM Electrolux robotstøvsuger køre over trin på næsten 3 cm.

Alternative løsninger

En rampe til dit dørtrin

Når det så er nævnt, anbefaler vi helt klart at du tilkøber dig en rampe, så din støvsuger kan køre over. Du kan få en rampe i mange forskellige materialer, farver og størrelser. De er også ofte billige, og de kan tit købe en rampe til start 100 kr.

En rampe til høje dørtrin til din robotstøvsuger kan blandt andet købes i egetræ, gummi og andre lignende materialer. De fleste produkter og ramper kan nemt og hurtigt tilpasses i breden eller længden ved at skære enden af, så den passer din dørkam og dermed kan køre over dit dørtrin.

Det kan være en fordel at vælge en rampe i gummi eller andet skridsikkert materiale til din robot støvsuger, som den skal køre over. Dette kan især også være fordelagtigt, hvis du har dyr eller små børn gående rundt, så de ikke falder eller glider.

Det kan dog også være, at du synes, at en rampe i egetræ eller andet træmateriale vil se bedst ud. Det forstår vi godt. Så skal du heller ikke nødvendigvis flytte din rampe til høje dørtrin så ofte - og især ikke, hvis du har ramper flere steder i din bolig. 

Ellers er der også mulighed for selv at klistre noget skridsikkert gummi eller anden form for materiale på din rampe. Mulighederne er mange for at optimere køre ruten for din robot støvsuger, hvis den skal over høje dørtrin på 3 eller måske 5 cm. 

Med en rampe kan du hjælpe din robot støvsuger over svære passager, som den ellers har problemer med at køre over. Det eneste den ikke kan er dog at køre op og ned af trapper. 

Med en rampe kan du hjælpe din maskine over svære passager, som den ellers har problemer med at køre over. Det eneste den ikke kan er dog at bevæge sig op og ned af trapper. 

Der findes flere robotstøvsugere, som kan indstilles til at undgå forskellige områder og zoner, hvilket kan være trapper eller andre forhindringer i dit hjem. Det kan være en ide at overveje sine omgivelser, og se hvad der giver mening for din rengøring. 

Vi har også samlet et stort overblik over de bedste robotstøvsugere på markedet i 2022, som har klaret sig bedst i test. Du kan få et overblik over dine muligheder, og hvordan de adskiller sig. 

Bestil en rampe til din robotstøvsuger, så den kan køre over dine dørtrin derhjemme - på 5 eller 3 cm.

robot stoevsuger content 1

Bestil en rampe til din robotstøvsuger, så den kan køre over dine høje dørtrin eller andre forhindringer derhjemme - på 5 eller 3 cm.

Pris og valg af rampe til høje dørtrin 

I ovenstående link er prisen for en gummi rampe blot 119 kroner, og der er mulighed for at spare endnu flere penge, da prisen bliver billigere jo flere ramper du køber til din robot støvsuger. 

Denne type rampe har bestemte mål, men du kan nemt sammensætte flere, hvis dit dørtrin er bredere, og dermed kan din robotstøvsuger komme over bedst muligt. 

En rampe til dine høje dørtrin kan købes flere steder, og der er også mulighed for at få dem lavet efter mål, hvis du ønsker specialmål til din rampe til høje dørtrin. Du kan endda få dem lavet i et materiale, du ønsker, så de passer bedst muligt ind i dit hjem. 

De kan sagtens stå fremme, selvom din robotstøvsuger ikke er i brug, da de er relativt enkle i deres design og udtryk. Men dette er selvfølgelig en smagssag. Det vigtigste er bare, at den rampe, du køber kan hjælpe din robotstøvsuger med at køre over dørtrin, om de så er enten 3 eller 5 cm høje. 

Find din rampe

Du kan altid tage et kig i dit lokale byggecenter såsom Bauhaus eller Harald Nyborg for at se, om de skulle have nogle ramper på lager. Disse steder vil en rampe dog nok være lavet på standardmål. Herved slipper du for vente på levering, og du kan sætte din robot støvsuger i gang medc at køre straks.

Assistér din robotstøvsuger over høje dørtrin

Gider du ikke at skulle ud og investere i 50 ramper til dine mange døråbninger, hvor dine dørtrin er for høje, fordi de er 3 cm eller måske endda 5 cm høje? Så forstår vi det godt. Det kan godt komme til at være en omstændig og dyr affære, hvis du skal købe ramper til adskillige dørtrin.

En alternativ løsning til at hjælpe din robotstøvsuger hen over dine dørtrin er, at du kan løfte den hen over. Når den har støvsuget ét rum, kan du sætte den ind i et nyt, hvor den så kan køre rundt og støvsuge på bedste vis.

Dette kræver naturligvis, at man har styr på, hvornår ens robot støvsuger har støvsuget hele rummet, eller eventuelt laver et skema eller en plan over, hvornår støvsugeren bør rykkes hen over dørtrinnet.

Dette kan også være en løsning, som man kan blive træt af i længden, men det kan også sagtens hurtigt blive en vane, og dermed behøver det ikke at være et problem at rykke sin roboststøvsuger.

En robostøvsuger har i hvert fald den fordel, at den er noget lettere end en traditionel støvsuger. Og den er dermed ikke så besværlig at flytte, hvis du vil have den til at køre et andet sted i din bolig eller skal flytte den over et af dine høje dørtrin. 

Men ønsker du, at din robot støvsuger skal være noget mere fuldautomatisk, vil det være at foretrække, at den selv kan køre ind i en ny zone med hjælp fra en rampe. 

Husk dog på, at de fleste robostøvsugere sagtens kan køre over lavere dørtrin på 1 eller 2 centimeter, hvor der derfor ikke er nogen problemer. Det er først, når dørtrinnene når op på 3, 5 eller endnu flere cm. 

robotstoevsuger

Mere end én robotstøvsuger

Er man hverken til løsningen med ramper hen over de 3 cm eller 5 cm høje dørtrin, eller løsningen med at løfte støvsugeren ind i de forskellige rum og holde en plan over, hvornår den skal flyttes, så kan man også gå efter en tredje, og måske også oplagt, løsning.

I stedet kan man vælge at investere i mere end én robotstøvsuger, så du eksempelvis har to støvsugere kørende rundt i huset. Dette er naturligvis også et dyrere alternativ, men kan også være nødvendigt i nogle hjem - især hvis det er et stort et af slagsen.

En kombination

Alternativt kan man vælge at kombinere de tre ovenstående løsninger, så man måske har to robotstøvsugere, der kører rundt i forskellige dele af hjemmet. Dette kunne eksempelvis være én støvsuger på førstesalen og én robot støvsuger i stueetagen, eller man kan have én i hver ende af huset til at støvesuge. 

Hertil kan det muligvis være nødvendigt at have nogle ramper til, at robotstøvsugerne kan komme hen over dine dørtrin, hvis du skulle have nogle høje dør trin på 3 cm eller mere rundt omkring i huset.

Det kan måske også være nødvendigt, eller bare en god ide, at flytte støvsugerne rundt i de forskellige rum, selvom du har flere, så du sparer pengene på ramper.

I sidste ende er det naturligvis dit valg, hvad du ender med at gøre din situation med din robotstøvsuger og dine høje dørtrin.

Fjern de høje dørtrin for din robotstøvsuger

Som en sidste udvej, eller måske som den bedste løsning for nogle, så kan det også være en idé helt at fjerne de høje dørtrin i hjemmet. På den måde behøver du slet ikke at bekymre dig om dem.

I mange hjem er det en ganske smertefri metode til at få sin robotstøvsuger hen over enventuelle høje dørtrin, da de høje dørtrin er sat i efter husets opførelse. Derfor kan de høje dørtrin ofte fjernes og erstattes med nogle fladere nogle, som din støvsuger ingen problemer vil have med at komme henover.

Dette gælder naturligvis ikke for alle hjem, så søg eventuelt råd hos en håndværker, hvis du overvejer at fjerne de høje dørtrin i dit hjem, så din robot støvsuger kan komme hen over. De vil kunne svare på, om det kan lade sig gøre, samt hjælpe dig med at finde en god løsning.

Hvad sker der, hvis du ikke har en rampe til din robot støvsuger?

Det kan være, at du ikke ønsker at benytte dig af en rampe til dine dørtrin på enten 3 cm eller 5 cm. Det kan dog sagtens betale sig at investere i disse produkter, som hjælper din rengøring. Det gør den både mere effektiv men også mere grundig.

Det står dig selvfølgelig frit for, om du ønsker at eje disse kanter, så din maskine nemmere kan komme omkring. Men vi anbefaler at du gør det, hvis du bor i et større hjem med trin på enten 3 cm, 5 cm eller derover. Hvis ikke du har disse, kan det ske at din maskine sætter sig fast og ikke når videre i sin rengøring. 

Du kan på den måde gøre din rengøring ineffektiv, og hvor du med fordel selv kunne have gjort det. Men en rampe hjælper du din robot støvsuger videre i næste rum, så du ikke selv skal assistere denne eller at den kan køre rundt alene. 

De fleste maskiner har en integreret sensor, så din robot støvsuger vil kunne registrere, at der er en forhindring såsom høje dørtrin i vejen. Derved vil den blot dreje rundt og køre i en anden retning.

Vær opmærksom

Vær dog opmærksom på dette, så du ikke regner med at din rengørings robot har støvsuget et eller flere rum, som den ikke har kunne tilgå på grund af de høje dørtrin på 3 cm, 5 cm eller derover. 

Hvilket tilbehør findes ellers til min robotstøvsuger? 

Når du endelig er blevet ejer af denne lille rengøringsven robot støvsuger, så kan du efter lidt tid eller med det samme købe dig en masse forskelligt tilbehør. Som beskrevet i denne artikel kan du blandt andet med stor fordel købe en rampe til dørtrin, så din robotstøvsuger kan komme rundt i dit hjem.

En rampe kan også sagtens være essentiel for dig, der måske har en almindelig støvsuger. Det kan være, at du har flere høje trin i dit hjem, som også gør det lettere for dig at manoøvrere din støvsuger rundt i hjemmet, hvis du har sat ramper op. 

Derudover kan du som ved en normal støvsuger også købe specielle poser til din robot, men ofte er der flere af disse modeller som blot har en beholder, som den enten automatisk tømmer, eller som du kan tømme manuelt.

Hvis dine børster er blevet slidte, kan du med fordel og købe nye friske børster, som hjælper din rengøring på rette vej. Hvis du er allergiker eller på anden vis ønsker at minimerer støvet, som udskilles fra din robotstøvsuger, så kan du også tilkøbe ekstra special filtre til din maskine. 

Disse filtre kan både være normale filtre eller de effektive HEPA filtre, som renser luften mere og lader næsten ingen partikler slippe ud af maskinen, mens den gør rent. Du kan også altid tilkøbe flere mopper til din robotstøvsuger, hvis den også kan foretage gulvvask. 

Flere mærker tilbyder også at kunne købe ekstra ladestationer, hvis du ønsker en ladestation flere steder end ét. Det kan også være, hvis du ønsker at udskifte den eller på anden vis optimere din maskines rengøring. Hvis den kører ind i nye rum over sin rampe til dørtrin, kan den have gavn af en ny ladestation tættere på. Dette er dog ikke nødvendigt.

Udover en ladestation kan du også tilkøbe ekstra udstyr og tilbehør i form af en tømmestation - hvor den køre hen og tømmer sig selv automatisk. Det kan være smart i større boliger, hvor der indsamles meget skidt undervejs, og du ikke er hjemme til at kunne tømme den.

En robot støvsuger har derfor en del tilbehør og ekstraudstyr, som du kan købe. Men det er også en idé at tjekke hvilke elementer der er med i den standard pakke du får, når du køber selve din nye robotstøvuger.

Kilder:

taenk.dk

robotland.dk

FAQ - Robotstøvsuger til dørtrin

Selvom det ikke er alle tilfælde, hvor det er sådan, så vil det primære svar være ja. Mange robotstøvsugere har ingen problemer med at komme over dørtrin, og slet ikke, hvis de er 2 cm eller under.
Kan en robotstøvsuger komme over dørtrin?
Selvom det ikke er alle tilfælde, hvor det er sådan, så vil det primære svar være ja. Mange robotstøvsugere har ingen problemer med at komme over dørtrin, og slet ikke, hvis de er 2 cm eller under.
Hvor høje dørtrin kan en robotstøvsuger komme henover?
Langt de fleste robotstøvsugere kan komme over dørtrin, der er 2 cm eller derunder. Dog findes der også støvsugere, der kan klare dørtrin på 3 cm. Kommer dørtrinnets højde op på de 5 cm, så vil næræsten ingen støvsugere kunne klare det.
Hvordan kommer en robotstøvsuger henover dørtrin?
Mange robotstøvsugere kan selv kravle henover mindre dørtrin, ligesom de også kan kravle op på gulvtæpper. Dog skal der nogle gange lidt assistance til at få en robotstøvsuger hen over dørtrin, især hvis man har med høje dørtrin at gøre (højere end 2 cm). Her kan man vælge at skaffe sig nogle ramper til støvsugeren, bære den henover, eller man kan vælge at fjerne de høje dørtrin helt.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle