Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Robotstøvsuger batteri - find batterier til din robot støvsuger

Hvis din maskine er ved at miste evner, kan det være en god idé at købe et nyt batteri. På denne måde slipper du for at skulle købe en splinterny robot støvsuger. Der findes mange forskellige batterier, som passer til de forskellige modeller.
Af 
 Opdateret d. september 21, 2022
robotstøvsuger batteri

Det kan være svært at gøre sig klog på, hvilke batterier du skal købe til din robot støvsuger. Inden dit køb er det dog vigtigt, at du køber det rigtige batteri, således at din støvsuger ikke tager skade.

Robotstøvsuger batteri - hvilket passer til din model?

For det meste vil det står i indholdsfortegnelsen, hvilket der passer til din robotstøvsuger model. Hvis du har kommet til at smide indholdsfortegnelsen ud, kan du dog stadig finde den på internettet. Dette gør du ved at google navnet på din robot støvsuger model, hvorefter du vil kunne finde modellen og dermed oplysnigner om, hvilke batterier der passer til. 

Kender du til hvilket batteri du skal købe til din robotstøvsuger? Læs med her og find ud hvordan du kan finde frem til det rigtige. 

robotstøvsuger batteri

Slip for at købe en ny robotstøvsuger

Ved blot at nøjes med at købe et nyt batteri til din robotstøvsuger, slipper du for at skulle bruge penge på en splinterny model. En ny model er nemlig meget dyrere end det, batterier koster, hvorfor det ikke kan betale sig. 

Der kan selvølgelig være andre grunde til, at du bør købe en ny robot støvsuger fremfor nye batterier. Hvis børstehårene er gået i stykker, kan det f.eks. Være en god grund til at købe en ny robotstøvsuger. Et nyt batteri vil nemlig ikke kunne hjælpe på effektiviteten af børsten i en robot støvsuger. 

Hvis din robotstøvsuger blot mangler kraft, vil det i de fleste tilfælde kunne klares med et nyt batteri. Vær’ dog opmærksom på at det ikke er alle batterier der kan fikse problemerne. Hvis din robot støvsuger er meget gammel, vil et nyt batteri formodentligt ikke kunne fikse problemerne. 

Du kan læse mere om robotstøvsugere her, hvor vi har skrevet en guide til bedst i test 2022

Modeller med et holdbart batteri

Der findes massere robotstøvsuger modeller, som holder batteri længere end andre. Disse robot støvsuger modeller vil alt andet lige været dyrere end øvrige, men hvis du ønsker en model, der holder længere, kan det i mange tilfælde være pengene værd. 

Langt de fleste robotstøvsuger modeller har et batteri, der holder i maks en time. Dog skal du være opmærksom på, at dette ikke betyder, at din robot støvsuger kun har batterikapacitet til at støvsuge én time om dagen. Det betyder i stedet, at støvsugeren efter én time vil køre tilbage på opladerstationen, hvorefter det vil tage lidt tid at lade dens batteri op. Når batteriet i din robotstøvsuger derefter er opladt igen, vil den fortsætte rengøringen. Derfor er det faktisk slet ikke sikkert, at du har behov for en robotstøvsuger, der har mere end én times batteritid. Du kan have brug for en robot støvsuger med ekstra kraftigt batteri i tilfælde af, at opladeren ikke placeret i samme rum, som din robotstøvsuger kører rundt i. Det betyder altså, at når batteriet i din robotstøvsuger er løbet tør for strøm, vil den ikke kunne finde oplader standeren og dermed genoplade batteriet. 

Hvis du er på udkig efter en robot støvsuger med et ekstra kraftigt batteri, så bør du overveje mærkerne Makita eller iRobot. Disse brands har udviklet modeller med særligt kraftige batterier. Deres kraftige batterier er dog udviklet grundet, at modellerne har en særlig kraftig moter, som tager mere strøm. Det betyder altså, at modellerne ikke nødvendigvis holder meget længere batteri, men i stedet klarer støvsugningen langt bedre og grundigere end øvriger robot støvsuger modeller. Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er også et eksempel på en gangske almindelig robotstøvsuger, du kan overveje, hvis du ønsker en robot støvsuger med lang batteritid. 

Du kan læse mere om robotstøvsugere her, hvor vi har skrevet en guide til bedst i test 2022

Angivelse af kilder

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle