Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Robotplæneklipper test - Bedste robotplæneklippere i 2022

Det kan være tidskrævende og hårdt at slå græs, så hvis du gerne vil spare tid i hverdagen eller nyde din tid i weekenden, kan en robotplæneklipper test være det bedste for dig. Der findes en robot græsslåmaskine til alle slags haver, så se gode tilbud på robotplæneklippere uden kanttråd samt almene modeller.
Af 
 Opdateret d. december 30, 2022
robotplæneklipper bedst i test

Hvis du har en have med græsplæne, kender du nok til udfordringen med ofte at skulle slå græs. Det er hårdt arbejde, der kræver tid og overskud, som de færreste har. Det er bl.a. af den grund, at en robot græsslåmaskine kan være et rigtig godt tilbud til din dagligdag som haveejer.

De 3 bedste robotplæneklipper test guiden 2023:

Der findes en lang række gode produkter, som klarer sig super godt i test og er nogle af de bedste tilbud til at ordne haven uden at løfte en finger. De kan fås både med og uden kanttråd, som kan være en dealbreaker for nogen købere. Teknologien omkring robotplæneklippere er også udviklet markant, og kan nu styres med apps og bluetooth.

Der er forskellige tilbehør som kan være gode at have til sin robot græsslåmaskine, f.eks. en garage til at dække for uvejr og regn. Det kan være en god idé at købe sådan en, da de beskytter din plæneklipper med robot og forlænger levetiden.

Hvad er den bedste robotplæneklipper test i 2022?

Læs vores guide her på siden, og find frem til den robotplæneklipper som passer til din behov. Det kan være du skal have en til en mindre eller stor have - og det kan være at den skal have alle mulige funktioner. Bliv klogere her på hvilken du skal vælge.

I denne artikel

Vi kommer ind på forskellige detaljerede punkter, så du kan se hvilken som passer lige netop din behov. Lad os komme igang!

De bedste robotplæneklipper test 2022

robotplæneklipper test
Vores favorit

BOSCH INDEGO M700 - Robotplæneklipper

Prisklasse: 7200 - 8000 kr.

Det kan vi lide:

Kulfri motor - strømbesparende
Skræddersyet klippeplan
Nem at anvende
Et godt tilbud
robotplæneklipper
Gode priser.
Hurtig levering.
God service.

Hvorfor er BOSCH INDEGO M700 bedst i test?

Denne robot græsslåmaskine er et godt tilbud, hvis du har en større have op til 700 m2, der skal klippes og holdes ved lige. Den er super effektiv og kræver kun installation første gang du bruger den. Derefter arbejder den selvstændigt og beregner den mest effektive rute for klipningen. Det gør, at den både sparer strøm og tid, hvilket kan være en fordel.

Med en såkaldt “auto calendar”-funktion laves der en plan for klipningen af netop din græsplæne. Derudover kører denne robotplæneklipper test på kulfri motorer, hvilket er energibesparende og sikrer en længere levetid og effektivitet. I test passer den også ind i en universel garage til robot græsslåmaskiner, som også kan gøre levetiden længere.


Læs mere om produktet her
robotplæneklipper test
Vores favorit

ROBOMOW RK1000 - Robotplæneklipper

Prisklasse: 9.299 - 10.000 kr.

Det kan vi lide:

Stort areal
Kulfri motor
Fjederophængt klippesystem
bedste robotplæneklipper i test
Gode priser.
Hurtig levering.
God service.

Hvorfor vi kan lide ROBOMOW RK1000

Denne robot græsslåmaskine er det bedste tilbud på en effektiv maskine, der kan klare højt græs og store arealer. Den kan slå græs i haver på op til 1000 m2 og skråninger på op til 45 %, så hvis du har en stor have med lidt forskelligt terræn er den her plæneklipper med robot måske noget for dig. I test har dette produkt leveret perfekte resultater på selv ujævnt terræn, så du kan roligt overlade klippe-tjansen til denne robot.

Nogen efterspørger en robot plæneklipper uden kanttråd, da tråden kan være begrænsende for klipningen, men tråden til denne plæneklipper med robot kan placeres kun 60 cm fra hinanden, hvilket gør det muligt at komme ind i mindre afkroge. Dette produkter passer også ind i en universel garage til at forlænge levetiden.


Læs mere om produktet her
robotplæneklipper test
Vores favorit

GARDENA SILENO MINIMO - Robot græsslåmaskine

Prisklasse: 5.499 - 6.499 kr.

Det kan vi lide:

Bluetooth-styring
Uden knattråd
Lydsvag
Ofte på tilbud
Robotplæneklipper bedste i test
Gode priser.
Hurtig levering.
God service.

Hvorfor vi kan lide GARDENA SILENO MINIMO

Dette produkt er et af de mindre af slagsen men stadig yderst kraftfuld. Den mangler ingen funktioner sammenlignet med de større robotplæneklipper test og kan klippe op til 500 m2. Når du skal programmere denne robot plæneklipper gøres det gennem bluetooth via en app, og ikke på selve maskinen.

Da produktet er lille i størrelsen er du næsten garanteret at kunne passe den ind i en garage til at forbedre levetiden. Hvis du gerne vil sidde i din have og hygge dig imens din græsplæne bliver klippet, kan det denne med fordel også bidrage til roen imens den arbejder, da den er den bedste i klassen når det gælder støjniveau.


Læs mere om produktet her

Hvilken robotplæneklipper skal du vælge? 

Der er mange overvejelser, du kan gøre dig, når du skal købe en robotplæneklipper, der er bedst i test. Først og fremmest bør du tage et kig på dine have og tage stilling til, hvor stort arealet er og hvor mange funktionalitet, der er. Inden køb af en robotplæneklipper bør du gøre dig overvejelser omkring, hvor stort et areal din plæneklipper med robot skal kunne klare. 

Når du kender din have godt vil du have langt bedre forudsætninger for, at kunne vurdere hvilken robotplæneklipper, der er bedst for dig og dine behov. Dog er det også vigtigt at understrege, at de fleste plæneklipper med robot opfylder de samme behov og kan meget af det samme hvorfor der sjældent er den store forskel i valg af robotplæneklipper. 

Den smarte plæneklipper med robot kan købes hos nærmeste forhandler, og du er altid velkommen til at spørge til råds, hvis du er i tvivl om, hvilken model der passer bedst til din have. De smarte bedste i test maskiner er ofte at finde på tilbud. 

Værd at vide om en robotplæneklipper test

En plæneklipper med robot passer stortset sig selv, når den kører, og det er derfor et meget nemt udstyr at benytte. Du kan med fordel vælge en robotplæneklipper med en app-funktion, der gør det nemt at styre maskinen fra din telefon. Her kan du f.eks. Blive påmindet, hvis din plæneklipper med robot går i stå af den ene eller anden årsag. 

En plæneklipper med robot er desværre ikke lydløs, men nogle modeller larmer mere end andre. Der er nemlig forskel på lydniveauet fra producent til producent, og en meget høj støj kan virke generende for nogen. Dog vil støjen ikke vurderes til at være dicideret larm, men i stedet en lette summelyd, som er mildere end lyden fra en støvsuger f.eks. For det meste vil lydniveuet være angivet på modellerne, når du køber dem, men hvis du er i tvivl, kan du altid spørge hos din nærmeste forhandler. 

Er du bekymret for, om din robotplæneklipper bliver stjålet? Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at din plæneklipper med robot ikke bliver stjålet, men der er nogle ting du med fordel kan gøre for at mindske risikoen for dette. Mange har f.eks. Sikkerhedsindstillinger såsom pin-kode eller tracking via gps. Derudover vil dit forsikringsselskab dække eventuelt tyveri i langt de fleste tilfælde. 

Det er dog vigtigt at nævne, at det er meget sjældent, at en robotplæneklipper bliver stjålet. 

robotplæneklipper test

Gør dit liv lidt nemmere

Kan en robotplæneklipper erstattet med en græsslåmaskine? 

En plæneklipper med robot er i langt de fleste tilfælde en meget god løsning til at slå dit græs, og den kan i mange tilfælde ersatte den almindelige maskine. Dog er der visse elementer ved en robotplæneklipper, hvor den ikke kan erstatte en almindelig græsslåmaskine. 

Hvis du f.eks. Har en meget stor have er det ikke sikkert, at din plæneklipper med robot når ud alle steder af haven. Derfor kan der komme til at være områder i haven, som du bliver nødt til at slå med en alminelig græsslåmaskine. 

Har du en ujævn have? Så vil det også være svært for en robotplæneklipper at komme over og rundt om forhændringer i haven. Vil der f.eks. Er en stejl kant eller andet, vil din plæneklipper med robot højest sansynligt ikke kunne kommer over, uden at du rykker den manuelt. 

En robotplæneklipper har desuden en rund snude, hvilket det, at den ikke kan nå ud i kanter af haven. Dette vil dog også være tilfældet med langt de fleste almindelig græsslåmaskine, hvorfor det ikke menes at have en afgørende betydning for dit køb.

Angivelse af kilder og test

  1. ExperteReviews - se hvad de har testet her
  2. PC Mag har lavet en glimrende artikel om robotplæneklippere her.
  3. Læs Gardeners Worls artikel om robot græsslåmaskiner her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle