Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Ristaffel opskrift - lækker kylling i karrysauce

Prøv denne nemme ristaffel opskrift på en klassisk ret med tilbehør og kylling, som er elsket af de fleste. Uanset hvordan dine færdigheder i et køkken er, kan du være med på denne ret.
Af 
 Opdateret d. december 25, 2022
Ristaffel opskrift

Sådan laver du en lækker karryret med kylling 

Ristaffel er en klassiker når det kommer til en nem asiatisk inspireret ret til hele familien. Med de mange variationsmuligheder, er det svært at gå galt i byen med denne ret. Retten indeholder mange basisvarer, så måske behøver du slet ikke lave det helt store indkøb på forhånd, hvis du ikke er kræsen hvad angår toppings. Faktisk kan retten med fordel bruges til at udrydde rester i køleskabet og dermed undgå madspild.

For et vegetarisk alternativ til kyllingen, kan du benytte tofu, blomkål eller broccoli.

Velbekomme!

Ristaffel med kylling i lækker karrysauce

Mads Jensen
Ristaffel er en nem og hurtig ret, som er elsket af både børn og voksne. Tilpas retten som du ønsker med dine yndlingstoppings
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer
Kalorier 1019 kcal

Equipment

  • 1 pande til karrysovsen
  • 1 mellem str. gryde til ris
  • 2 skærebræt - ét til kød, ét til grøntsager

Ingredienser
  

Karrysovs & ris

  • 4 dl ris Koges i ca. 20 minutter
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 dl bouillon Hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 3 kyllingebryst
  • 2 dl mælk eller kokosmælk
  • 4 tsk. karry

Tilbehør

  • 100 g peanuts med salt
  • 2-3 bananer
  • 100 g rosiner
  • 1 dåse ananas
  • 50 g ristede kokosflager
  • 1 håndfuld koriander

Sådan gør du
 

  • Hak løg og gulerødder, så de er klar på forhånd
  • Skær kyllingefileter i tern eller strimler og svits i smør på en varm pande
  • Tilføj herefter gurkemeje og karry og svits med kylling i ca. et minut
  • Tilføj løg og gulerødder og steg et par minutter
  • Tilsæt nu bouillon og mælk/kokosmælk og lad retten simre i ca. 15-20 minutter
  • Mens sovsen simrer, sæt risene over og klargør toppings. Toppings kan anrettes i små skåle
  • Smag sovsen til med salt og peber, evt. et ekstra nip karry eller chili. Føles sovsen for tynd, kan den evt. jævnes med en smulle Maizena rørt ud i koldt vald

Video

Noter

Varier toppings efter hvad du eller dit selskab godt kan lide. Prøv eksempelvis med frisk rød peberfrugt, æbler, grønne ærter eller edamamebønner.
Kan du godt lide lidt spice, kan du evt. tilsætte en smule chili til retten eller variere med forskellige typer af karry. Kun fantasien sætter grænser.

Nutrition

Calories: 1019kcal
Keyword Karryret, kylling
Tried this recipe?Let us know how it was!

Er du mere til en klassisk dansk ret? Så se også vores opskrift på glaseret hamburgerryg.

Ristaffel med kylling og tilbehør i nem opskrift

Leder du efter en nem og hurtig opskrift, så har du fundet den helt rigtige variant med kylling, tilbehør og ris lige her. Produkteksperten guider der nemt igennem hvordan du laver denne lækre ret derhjemme privat. 

  • Step 1: forbered det skellige du skal bruge.
  • Step 2: sæt tingene fra opskriften sammen 
  • Step 3: forkæl dine gæster. 
  • Det hele kan klares på 20 minutter, alt efter hvilken variant du anretter. 

God fornøjelse med din ristaffel.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle