Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Opdateret januar 25, 2022 af Peter Rasmussen

Renovering af faldstamme | Alt hvad du skal og bør vide

renovering af faldstamme

Skal du renovere din faldstamme?

Står du og skal renovere din faldstamme i takt med, at hele badeværelset får en tur, så det nyeste og lækreste toilet bliver installeret? Jamen, så er det godt at vide, hvordan man gør, hvis man skal gøre det selv.

Der er nemlig nogle ting, der er gode og vigtige at vide, hvis man skal renovere sin faldstamme. Derfor er en renovering faldstamme ikke bare lige til. Vi kan jo lige starte med at definere, hvad en faldstamme egentlig er, og hvad den gør.

Hvad er en faldstamme?

En faldstamme er et stående rør, der opsamler regn og eller spildevand fra de enkelte etager eller husstande. Dette vand føres herefter ud i kloakken under jorden.

Faldstammer kan være tilsluttet køkkenet, hvor det er køkkenvasken, der tilføjer røret vand. Der findes også toiletfaldstammer, der, som navnet angiver, fører spildevandet fra toilettet væk, ud i kloakken.

De fleste faldstammer er lodrette indtil de rammer tilkoblingen med kloakken under jorden.

Hvad gør en renovering af en faldstamme?

Når man skal renovere en faldstamme, så er det værd at overveje, om hele faldstammen skal udskiftes, eller om det blot skal være en delvis renovering af noget af faldstammen.

Det er vigtigt her at nævne, at arbejdet med renovering af faldstammer kun må udføres af autoriserede VVS’ere, og derfor er det vigtigt at man kontakter en fagmand, når der skal laves eller renoveres en faldstamme. Dette gælder også, når der er tale om nye anlæg, ændringer ved eksisterende anlæg eller ved reparationer.

Renovering af en faldstamme omfattes af byggeloven, og derfor skal kravene overholdes, som det er beskrevet i bydningsreglementet og i afløbsnormen.

Vigtigt at huske ved renovering af faldstamme

Når man renoverer en faldstamme, så er det vigtigt at huske, at man aldrig må koble to rør sammen, hvor den øvre er større end det, det føres ned i, da dette ellers vil betyde, som der nok kan regnes ud, at spildevandet vil løbe ud over det mindre rør og ende steder, hvor man ikke ønsker det. Desuden vil det mindre rør ikke kunne klare samme kapacitet som det store.

Desuden skal afløbsrøret have et fald på mindst 2% - Det vil altså sige, at for hvert meter rør der anvendes, så skal røret falde med 2 cm. Dette er vigtigt at huske, for at spildevandet og det medløbende skal kunne komme ud af toilettet, ud i afløbssystemet og til sidst ud i kloakken.

Læs mere om emnet faldstamme her.

Læs også dette på vores hjemmeside

Bliv klogere på: Leasing privat

Læs mere: Mini køleskab test

Skal du bruge en støvsuger? Så se støvsuger test her.

Søger du olie til skægget? Så tjek den bedste skægolie her.

Skal du bruge en cykel til og fra arbejde og har måske et par kilometer for langt ift. hvad dine ben kan holde til? Så se bedste el ladcykel her.

Læs også om bedste hårtørrer.

Læs også om bedste eltandbørste.

Søger du den bedste græsslåmaskine i test?

Find den bedste fritstående pool og bedste udendørs spa her.

Brug for den bedste kompostkværn til haven? Eller måske skal du have et godt hundefoder tilbud test? Det kan også være din tandlæge har sagt at du skal gå over og bruge den bedste el tandbørste til dine tænder.

Find her de bedste gaspejs.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle