Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >
Ønsker du at spice din kage lidt op, kan du nemt tilføje lidt ekstra smag og crunch til din crumble. Det vil kun gøre din dessert endnu mere indbydende og smagsfuld, hvis du tilføjer enten mandler, marcipan eller makroner - eller lidt af det hele.
På denne måde kan du tilpasse dit bagværk præcis, du bedst kan lide og imponere dine gæster i endnu højere grad.
Hvis du er så heldig at være indehaver af en have, kan du nemt selv dyrke dine rabarber. Netop denne frugt, som botanisk set er en grøntsag, trives godt i det danske klima, og du kan derfor nemt dyrke dem og anvende dem i din madlavning og bagning - eksempelvis i rabarber crumble.
Planten kan sås i foråret og efteråret og er ret så pålidelig i og med, at den dukker op år efter år. Det kan være en fordel at plante den et sted i din have, hvor du har god plads, da den, med sin blade, optager en del plads. Til gengæld får du også selv meget ud af den, når først den er moden og kan anvendes i køkkenet.
Frugten er især god til bagværk og generelt i det søde køkken, hvor du også kan lave sorbet is, koldskål eller marmelade. Dog fungerer rabarberen også rigtig godt i det salte køkken f.eks. i samspil med stegt svinekød.
Hvis du ikke er så meget til crumble med mandler, marcipan og havregryn eller makroner, kan du også lave en helt anden kage med den lækre frugt. Måske har du hørt om "bedstefars skæg", der er en lækker, svampet kagebund, smurt med rabarberkompot eller marmelade, som er toppet op med sød, cremet marengs, der er brændt på toppen.
Det er uden tvivl også værd at afprøve, hvis du vil variere dine bageevner og prøve noget nyt. Dine gæster vil helt sikkert også være vilde med denne dessert - selvom det ikke er en rabarber crumble kage.
Når du nu har begivet dig ud i denne dejlige favorit af en kage, kan du med fordel tænke meget over dit tilbehør, så du fuldender din kage oplevelser for både gæster og dig selv. Det kan potentielt være fedtfattige såvel som mere snaskede tilbehør til din rabarbercrumble kage.
Den første inspiration, som vi kommer med til dig, er selvfølgelig creme fraiche med vaniljesukker. Det er en sikker vinder, hvor du får den dejlige glatte kolde konsistens til din rabarber crumble. Det sprøde blandet med den linde konsistens.
Er du ikke til det søde vaniljesukker, kan du også køre en ganske normal creme fraiche uden tilsat smag.
En anden god inspiration til dit tilbehør til kagen er en let pisket flødeskum, som du kan lægge ved siden af. Det giver luftighed til en ellers lidt tungere kage - som en rabarber crumble er. Dog er den frugtig, men den fylder meget i sin smag.
Lidt mere inspiration er lidt ekstra frisk frugt, som kan pifte din kage lidt op. Det kan blandt andet være friske jordbær, hindbær eller brombær, som du kan placere på toppen af kagen eller ved siden af.
Er du så heldig at have rabarber i haven, liggende i dit køleskab eller på frys, så har du også andre muligheder end at bruge dem til en rabarber crumble kage med marcipan, mandler eller hvad du måtte lave af version. Den skønne frugt er nemlig rig på smag, kostfibre og C-vitaminer.
Disse skønne vitaminer og fibre er derfor også gode at få gennem andre kilder. Det kan blandt andet være gennem flydende såvel som faste ting. Vi kommer her med et par gode idéer, udover favoritten rabarbercrumble.