Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Rabarber crumble opskrift - en nem og lækker rabarbercrumble

Vil du forkæle dine gæster? Prøv denne nemme opskrift på en rabarber crumble kage, der smager som en lun sommerdag. Du behøver ikke de store bagekundskaber for at kunne være lave en rabarbercrumble. 
Af 
 Opdateret d. december 22, 2022
rabarbercrumble opskrift

Sådan bager du en frisk rabarbercrumble

Rabarbercrumble er for mange smagen af den danskesommer, da det er rabarberens sæson. Den syrlige smag fra rabarberen kombineret med en sød og sprød crumble, giver en afbalanceret smag, som behager de fleste.

Uanset om du skal holde fødselsdag eller bare har et hyggeligt selskab i haven, så er rabarber crumble et oplagt valg til en dessert eller som det søde indslag til eftermiddagskaffen. Velbekomme!

rabarbercrumble

Rabarbercrumble opskrift - en lækker sommerkage

Mads Jensen
Rabarber crumble er et oplagt valg, hvis du får gæster inden længe, men gerne vil servere noget velsmagende hjemmebag. Crumble giver en god krumme.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 400 kcal

Equipment

  • 1 ildfast fad

Ingredienser
  

Crumble dej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 125 g rigtig smør
  • 2 tsk vaniljesukker

Rabarber

  • 75 g sukker
  • 400 g rabarber frosne eller friske

Tilbehør

  • 2,5 dl creme fraiche gerne mindst 18%

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.

Rabarber

  • Skær rabarber i skiver på ca. 1 cm tykkelse og hæld dem i en skål og sæt til side.
    Er de friske, så skær top og bund af og skyl rabarberne grundigt inden brug.
  • Drys 75 g sukker over rabarberne, rør rundt og fordel sukkeret jævnligt på rabarberne

Crumble

  • Sæt gerne smøren ud af køleskabet på forhånd, så den er blød men stadig kold
  • Vej alle ingredienser af og kom det hele i en skål. Brug nu hænderne til at smuldre og dejen indtil den er klistret og ensartet, men stadig smuldrende
  • Fordel halvdelen af crumbledejen i et smurt tærtefad eller ildfast fad og tryk den flad, så det danner en bund
  • Fordel rabarber ud på bunden og dernæst fordel resten af crumbledejen udover rabarberne og sæt kagen i ovnen - nu er rabarber crumble samlet og klar.
  • Bag din rabarbercrumble i ca. 20 minutter eller indtil crumble er gylden og sprød

Video

Noter

Denne rabarber crumblekage er nem og hurtigt lavet, så du ikke skal stresse rundt inden der kommer gæster. Din rabarbercrumble kan også varieres med andre frugter eller bær og cremefraiche topping kan evt. blandes med eller erstattes af kold frisk flødeskum. Den søde tand bliver ikke snydt her.
Bon appetit!

Nutrition

Calories: 400kcal
Keyword Crumble, Rabarber, Sommerkage
Tried this recipe?Let us know how it was!

 

Ønsker du at spice din kage lidt op, kan du nemt tilføje lidt ekstra smag og crunch til din crumble. Det vil kun gøre din dessert endnu mere indbydende og smagsfuld, hvis du tilføjer enten mandler, marcipan eller makroner - eller lidt af det hele.

På denne måde kan du tilpasse dit bagværk præcis, du bedst kan lide og imponere dine gæster i endnu højere grad.

 

Dyrk selv din rabarber

Hvis du er så heldig at være indehaver af en have, kan du nemt selv dyrke dine rabarber. Netop denne frugt, som botanisk set er en grøntsag, trives godt i det danske klima, og du kan derfor nemt dyrke dem og anvende dem i din madlavning og bagning - eksempelvis i rabarber crumble.

Planten kan sås i foråret og efteråret og er ret så pålidelig i og med, at den dukker op år efter år. Det kan være en fordel at plante den et sted i din have, hvor du har god plads, da den, med sin blade, optager en del plads. Til gengæld får du også selv meget ud af den, når først den er moden og kan anvendes i køkkenet.

Frugten er især god til bagværk og generelt i det søde køkken, hvor du også kan lave sorbet is, koldskål eller marmelade. Dog fungerer rabarberen også rigtig godt i det salte køkken f.eks. i samspil med stegt svinekød. 

Hvis du ikke er så meget til crumble med mandler, marcipan og havregryn eller makroner, kan du også lave en helt anden kage med den lækre frugt. Måske har du hørt om "bedstefars skæg", der er en lækker, svampet kagebund, smurt med rabarberkompot eller marmelade, som er toppet op med sød, cremet marengs, der er brændt på toppen. 

Det er uden tvivl også værd at afprøve, hvis du vil variere dine bageevner og prøve noget nyt. Dine gæster vil helt sikkert også være vilde med denne dessert - selvom det ikke er en rabarber crumble kage.

 

Har du brug for mere inspiration til dessert? Så vil du måske synes om vores opskrift på luftige vandbakkelser.

 

Husk tilbehør til din rabarber crumble kage 

Når du nu har begivet dig ud i denne dejlige favorit af en kage, kan du med fordel tænke meget over dit tilbehør, så du fuldender din kage oplevelser for både gæster og dig selv. Det kan potentielt være fedtfattige såvel som mere snaskede tilbehør til din rabarbercrumble kage.

Den første inspiration, som vi kommer med til dig, er selvfølgelig creme fraiche med vaniljesukker. Det er en sikker vinder, hvor du får den dejlige glatte kolde konsistens til din rabarber crumble. Det sprøde blandet med den linde konsistens.

Er du ikke til det søde vaniljesukker, kan du også køre en ganske normal creme fraiche uden tilsat smag. 

En anden god inspiration til dit tilbehør til kagen er en let pisket flødeskum, som du kan lægge ved siden af. Det giver luftighed til en ellers lidt tungere kage - som en rabarber crumble er. Dog er den frugtig, men den fylder meget i sin smag.

Lidt mere inspiration er lidt ekstra frisk frugt, som kan pifte din kage lidt op. Det kan blandt andet være friske jordbær, hindbær eller brombær, som du kan placere på toppen af kagen eller ved siden af.

 

Andre muligheder end kage med din rabarber 

Er du så heldig at have rabarber i haven, liggende i dit køleskab eller på frys, så har du også andre muligheder end at bruge dem til en rabarber crumble kage med marcipan, mandler eller hvad du måtte lave af version. Den skønne frugt er nemlig rig på smag, kostfibre og C-vitaminer. 

Disse skønne vitaminer og fibre er derfor også gode at få gennem andre kilder. Det kan blandt andet være gennem flydende såvel som faste ting. Vi kommer her med et par gode idéer, udover favoritten rabarbercrumble.

  • Rabarbersaft: Du kan nemt selv lave saft på denne urt/frugt. Det er blot at lade dem koge i en masse vand med citron, og efterfølgende si stængerne fra.
  • Rabarbermarmelade: Den næste er en lidt tykkere form, hvor du kan bruge den som kompot til et ostebord eller i en hjemmelavet pandekage. Kog dem ind i lang tid, og mos lidt stænger med for at give tekstur.
  • Råsyltede rabarber: Dette er i det lidt mere salte køkken, og vi kan varmt anbefale at sylte med rødbeder for at give ekstra smag og farve. Overraskende nok, er det lækkert i en burger.
  • Trifili: Som vi kender den med æbler, macron crumble og flødeskum, så er denne urt også genialt til at lave trifili. Du kan her også benytte den tidligere marmelade/kompot.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle