Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Pommes frites i airfryer - Frosne pomfritter tid og guide

Med en airfryer kan du tilberede det meste - grøntsager, kylling, kød, snacks og tilbehør i alt fra chips, frosne eller hjemmelavet pommes frites. De holder form, sprødhed og smag. Lad os hjælpe dig med lidt inspiration og hjælp til dine pomfritter.
Af 
 Opdateret d. juli 11, 2022
pommes frites i airfryer

Du kan nemt komme omkring de ellers usunde spise og snacks ved at tilberede din mad uden for mange fedtstoffer i form af olie, smør eller animalsk fedt. Her kommer denne smarte maskine til dit køkken ind i billedet til dine pomfritter.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

I denne artikel

Vi hjælper dig med, hvordan du tilbereder pommes frites i en airfryer - frosne eller hjemmelavet. Derudover kommer vi med et par tips til hvilke retter du kan lave med dine hjemmelavede eller frosne kartoffel stænger. Bliv inspireret og få smag for tilberedningen.

Sådan laver du sprøde frosne pommes frites i din airfryer

Det er guld værd at kunne tilberede sine pomfritter uden minimalt brug af fedtstoffer, og det gælder især denne kartoffel favorit - fries. Denne køkkenmaskine er blevet mere og mere populær, og med god grund. Den tilbereder nemlig på luft fremfor fedtstoffer.

Lad os komme kort omkring, hvordan du tilbereder dine frosne eller hjemmelavet pommes frites i en airfryer, og efterfølgende gode mad-parrings tips. Det skal fremhæves, at du selvfølgelig godt kan tilføje olie, hvis du ønsker dette.

Tilberedning af pomfritter:

  1. (Spring til step 5, hvis du bruger frosne pommes frites). Snit bagekartofler i lange stænger på 1*1 cm. Du kan med fordel beholde skrællen på kartoflen, og blot skære enderne af for at danne fries formen.

  2. Læg dine stænger i iskoldt vand, så væden beholdes i kartoflen. Dette gøres i 1 time, hvor du halvvejs skifter vandet ud med nyt iskoldt vand.

  3. Hæld dine stænger i din airfryer kurv og giv dem 15 min. Ved 100 grader. Dette tørre kartoflen ud og er en fordel for dit resultat.

  4. Du kan nu blande disse stænger med olie i en skål, som klargøring til stegningen efterfølgende.

  5. Hæld dine pommes frites (også frosne) i din airfryer kurv, og lad dem tilberede i ca. 25 min. ved 180 grader. Hold øje med hvornår de bliver gyldne. Det kan variere efter mærke eller kartoffel-sort. 

  6. Fordel pomfritter i en skål og drys med rigeligt groft salt. 

  7. Velbekomme.

Se relaterede artikler til airfryer

Læs mere om vores anbefalinger til Kitchen Master Airfryer her.

Phillips test bedste xxl airfryer - så se vores guide.   

Tjek også vores guide  til den bedste Holm Deli airfryer i test

Læs vores guide til de bedste airfryer opskrifter 2022 her.

Er du på udkig efter gode tilbud på bedste airfryer test 2022 - så læs med her.

Du har nu fået tilberedt de lækreste sprøde pomfritter, uden brug af fedtstof. De holder på smag, saft og konsistens. Du kan eventuelt krydre dine fritter med krydresalt eller anden krydderi, som paprika og chili. Det giver en mere sprød og varm smag.

Når du generelt tilbereder frosne pommes frites i airfryer eller ovn, så er det en fordel at du tager dem op nogle minutter inden du tilbereder dem. Det gør at den værste frost fra dem forsvinder, og de under stegningen går direkte til at blive sprøde og undgår at skulle bruge for meget tid på optøning.

Et lille tip: Spring ud i det og prøv dig frem og se hvad der virker for dig og din airfryer, når du skal lave frosne pommes frites eller hjemmelavet. Det kan variere fra maskine til maskine, om du ska ryste dem undervejs i tilberedningen eller om der skal en lille knivspids olie til.

Pommes frites i airfryer på flere måder

Når det kommer til tilberedning af pommes frites i airfryer, så er der naturligvis forskel på, om det er frosne pommes frites eller hjemmelavede pommes frites i airfryer. Det har ikke nødvendigvis så stor betydning for tid, men oplevelsen kan være helt anderledes.

Gider du ikke at bruge mere tid på frosne pommes frites i airfryer, er kartoflen måske bare blevet lidt kedelig? Så behøver du ikke kun at holde dig til den hvide kartoffel, du kan nemlige lave alle mulige slags pommes frites i airfryer på samme tid, som almindelige kartoffelfritter.

Du kan eksempelvis prøve at skifte kartoflen eller de frosne pommes frites ud med knodselleri, sødkartoffel, rødbeder, gulerødder, pastinakker eller noget helt sjette. De bliver lige så gode, og måske også mere smagfulde, end kedelige frosne pommes frites.

Tid og tilberedning af disse minder meget om tid brugt på og tilberedning af almindelige pomfritter af kartoffel. Her får du bare hjemmelavede pommes frites med varians og god smag. Prøv dig frem. Hvem ved, måske bliver knoldselleri din nye hjemmelavede pommes frites favorit.

Græske pomfritter

Er du vil med pomfritter af kartoffel, men bliver det lidt kedeligt kun med salt på? Så kan det være, at du skal prøve nogle græske pomfritter. Her følger du ovenstående tilberedningsmetode, men når du når til step 4, så kryderer du pomfritterne med hvidløgspulver og paprika, for den gode smag.

Når pomfritterne er færdige, så drysser du med friskhakket persille og oregano, samt smudlret fetaost. Når du spiser dem, kan du med fordel også presse lidt citron ud over, men vent med dette til du rent faktisk spiser dem, ellers bliver de hurtigt bløde.

Italienske pomfritter

Er du ikke så meget til græsk, eller lød ovenstående ikke som noget for dig, så kan du også prøve nogle italiensk inspirerede pomfritter. Her laver du de hjemmelavede pomfritter som anvist ovenfor.

Når dinne hjemmelavede pommes frites er tilberedt, så river du lidt parmesan ud over, og krydrer med frisk, hakket timian og eller oregano. Det smager suverænt godt, og du vil bestemt ikke fortryde dette.

Hvilken airfryer er den bedste til hjemmelavede pommes frites?

Langt de fleste airfryere er gode til at tilberede og gøre frosne pommes frites sprøde, men hvilken er den bedste til hjemmelavede pomfritter?

Det er naturligvis altid en dyst imellem, hvem der er de bedste på markedet, og derfor er det også svært at sige, hvem der konkret er de bedste til at tilberede hjemmelavede pommes frites. Desuden er der også forskel på, hvordan kan lide deres pomfritter. Dog er de fleste enige om, at de skal være sprøde.

Vi kan ikke sige, hvilken der er den bedste, men vi kan komme med nogle tips til, hvor du kan lede. Vi har hørt en lille fugl synge om, at Cosori Pro især er god til at tilberede hjemmelavede pomfritter, så dette kan være et rigtig fint valg.

Læs også:

Er du fan af en omgang hjemmelavet pomfritter til din airfryer? hos Mydinners ser vi forsat flere danskere bruge denne maskine som en fast del af køkkenet. Med vores guide over de bedste airfryers har vi forsøgt at samle en masse viden indenfor området.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle