Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >
Tilbage i midt 1800-tallet var det ikke så ualmindeligt at drikke drinks med både absint, orange likør og andre likører. Men da smagene ændrede sig, og drinken blev mere kompleks, bad gæsterne ofte om at få drinken "the old fashioned way", hvor smagene var simple, men alligevel store.
Den gammeldags facon var lavet med whiskey, fremfor absint og likør, og derfor laves en Old Fashioned i dag med whiskey og bitters, ligesom da den først blev lavet.
Selvom det kan være fristende at give al æren til James E. Pepper, så er man alligevel nødt til også at se til kilden for hans inspiration. Det er nemlig tilsyneladende ikke hr. Pepper, som har fundet på den lækre drink, men blot lavet sin fortolkning af den.
Læser man nemlig bogen: Jerry Thomas' Bartenders Guide: How To Mix Drinks, der er fra 1862, så gives der her instruktioner til, hvordan en Old Fashioned Holland Gin Cocktail laves, og det minder umiskendeligt meget om en Old Fashioned, som James E. Pepper lavede den. Opskriften går nemlig som følger: "Crush a small lump of sugar in a whiskey glass containing a little water, add a lump of ice, two dashes of Angostura bitters, a small piece of lemon peel, one jigger Holland gin. Mix with small bar spoon. Serve.".
Således må denne sofistikerede drink nå se sine rødder i en gin-baseret drik, som nok ikke har været den bedste, dog en god version, at netop de ingredienser, som drinken ellers indeholder.