Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Støvsuger mundstykke - Hvilken skal jeg vælge?

Der findes mange brands, modeller og typer, når vi taler om støvsugere, og det samme gælder det tilhørende mundstykke. Få et overblik over løsningerne.
forsidebillede

Et mundstykke til din støvsuger virker umiddelbart som en lille ting, men det rette produkt kan faktisk både have effekt på din komfort under støvsugning samtidig med, at det kan være afgørende for effektiviteten.

Find den rette model

Alt efter hvilken model du har; Miele, Electrolux, Nilfisk eller et helt fjerde, så skal du tilpasse dit mundstykke til din støvsuger. Du kan få mange forskellige funktioner og gøre rengøringen lidt sjovere.

I denne artikel

Vi kommer med en masse bud på, hvor du kan finde dit ønskede produkt, så du hurtigt kan komme i gang med den gode rengøring og støvsugning. Få et indblik i, hvilken model og type der passer til din maskine, samt hvilke modeller der er bedst til dine behov.

Støvsuger mundstykke til din model

Lad os komme i gang med at vise dig vej rundt i junglen af rengørings artikler inden for denne kategori. Der findes forskellige typer af mundstykker, så vi vil først og fremmest komme rundt om de forskellige, og hvor du kan købe dem.

Til hårdt gulv eller underlag

Hvis du har panket gulve, trægulve, laminat eller anden glat eller hård overflade på dine gulve, er det en god ide at være ejer af denne type, da denne type børste mere effektivt kan administere denne type overflader. 

Den glider lettere langs gulvets overflade. Mærker som Miele og Electrolux har ofte dette mundstykke til støvsuger med i grundpakken, når du køber en maskine. Denne type har ofte en lille børste, så det skåner dit trægulv og dermed ikke laver ridser.

Hvis du derimod blot mangler et nyt, da dit gamle er gået i stykker, kan du med fordel købe et nyt produkt online gennem forskellige webshops såsom hos Repart. Fysisk kan du hos forhandlere såsom Elgiganten og Punkt1 også købe reservedele.

Til tæpper eller måtter

Selvom du hovedsageligt har hårde gulve elle glatte overflader, så er det altid en fordel at have et mundstykke til de mere behårede overflader - såsom til gulvtæpper, måtter m.m.

Dette produkt er godt, da det ikke har disse små børster, som sætter sig fast i tæpper og mere ru overflader. For at opnå det bedste resultat og få suget mest muligt skidt op under rengøringen anbefaler vi at have begge modeller.

Denne type ekstra udstyr er ofte med i grundpakken til din Electrolux eller Miele støvsuger, og du behøver ofte ikke at bekymre dig om denne del. Derudover findes funktionen til tæpper og glatte overflader ofte begge i en kombi-version.

Kombi-version

Hvis du ønsker alt i én, så er et kombi mundstykke til støvsuger det helt perfekte match for dig. Denne model har både funktionen til tæpper og til hårde overflader. Det fungerer ofte sådan, at det kan skiftes løbende under støvsugningen ved en enkelt lille indstilling.

Disse kombi versioner findes i mange mærker, størrelser og modeller. Ofte kan det være en idé at kigge efter et produkt der matcher præcis den støvsuger du har. Så hvis du har en Miele støvsuger skal du løbe et mundstykke i tilhørende mærke.

Du kan ofte online finde gode tilbud på dette produkt, og de koster ofte under 200 kr. Det giver dig mulighed for nemt og billigt at købe dig et nyt, hvis den version som var med i din grundpakke ikke er optimal eller effektiv. 

Hvis du er til de lidt dyrere modeller, som passer perfekt til din Miele, Nilfisk eller Electrolux støvsuger, så kan du også finde den i høj kvalitet på FnugFri.dk.

Møbelbørsten

Et andet velkendt stykke til din maskine er denne lille bedste ven i form af møbel børsten. Dette lille ekstra udstyr er undervurderet og er rigtig god at bruge i små områder, eller når du skal støvsuge din sofa eller lånestol, hvor skidtet finger vej ned i revnerne og hjørnerne.

Dens hår gør også at det er nemmere at opsamle dyrehår og andet træls skidt, som ofte er svært at få af sine møbler, tøj og ting. Denne møbelbørste er tit en del af et mundstykke sæt til en støvsuger - uanset om det er med i grundpakken eller du køber det efterfølgende. 

Du kan få disse små børste i forskellige størrelser, så overvej dine behov og hold øje med målene på dette produkt.

Se relaterede artikler til støvsugere

Led du efter de bedste ledningsfri støvsuger bedst i test? Så læs vores anbefalinger her.

Du kan også finde vores guide til Dyson støvsuger tilbud her på siden. 

Se flere af vores guides om blandt andet Mini støvsuger til bil, den bedste robotstøvsuger test eller en støvsuger til hundehår, læs med her.

Fleksible mundstykker

Et produkt som med sikkerhed aldrig er en del af grundpakken er denne smarte opfindelse - det fleksible mundstykke. Hvis du vil have fingrene i sådan et smart ekstra udstyr skal du derfor udforske og købe den separat. 

Den vil med sikkerhed gøre din rengøring sjovere og mere effektiv. Dette ekstra stykke er noget du kan tilføje til din stang, så du kan komme bag radiatore eller små lukkede områder. 

Dens form og figur gør det nemlig muligt for den at komme omkring de svære kroge. Du kan med fordel også benytte dette mundstykke til din støvsuger, når du skal rengøre bilen. Den er bøjelig og kommer ind, hvor du ikke kan.

Det er et særlig støvsugerhoved, som du kommer til at takke dig selv for at have investeret i.

Hvordan vælger du det rigtige mundstykke?

Rengøringen skal ikke være en træls pligt, og du kan derfor gøre den både sjoverer og mere effektiv med det rette udstyr og de rette redskaber. Du kan også hurtigt få det overstået, hvis du får tilkøbt det rette.

En blanding af den gode sugeevne fra en støvsuger sammen med det gode mundstykke, så kan du få den perfekte rengøring. Vi anbefaler, som tidligere, at du matcher dit Electrolux støvsuger med rette reservedel og Miele med den rette reservedel her. 

Når du udvælger dit kommende mundstykke, er der flere ting, som du kan være opmærksom på. Vi kommer her med et par stykker af dem:

  • Typen af dit gulv
  • Behovet - skal det bruges til bil rengøring, huset m.m.
  • Prisen
  • Kvaliteten
  • Mærket

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle