Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Mojito opskrift - Servér lækker og frisk mynte drink

En lækker mojito opskrift er noget de fleste bør have siddende på rygraden, da denne drink er en sikker favorit i alle aldersgrupper, og du skuffer aldrig dine gæster ved at servere denne læskende cubanske sag.
Af 
 Opdateret d. december 25, 2022
mojito opskrift drink

Den cubanske mojito drink

En mojito går man aldrig galt i byen med. Denne lækre cubanske sag af en drink er god, også fordi man så nemt kan dosere sin egen mængde af sukker, hvis man kan lide den sød. Desuden kan man også nemt bytte rommen ud med enten lys eller mørk. 

På en sådan måde kan man også servere en masse til sine gæster, og de kan selv tilføje ekstra sukker, hvis der måtte være behov. En god grund opskrift er dog altid lækkert at kunne i hovedet. Vi elsker en god frisk drink, som du kan servere nemt og flot.

mojito opskrift

Mojito opskrift

Helle Lauritzen
Lækker både sommer OG vinter.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 min
Tilb. tid 4 min
Samlet tid 5 min
Ret Drinks
Køkken Cuba
Antal 2
Kalorier 212 kcal

Equipment

 • 1 Højt glas
 • 1 Muddler
 • 1 Lang ske / Barske

Ingredienser
  

 • 8 cl rom Både mørk og lys går an
 • Isterninger
 • 4 tsk rørsukker eller normal sukker (efter behov)
 • 1 håndfuld mynte
 • 1 stk lime
 • 1 l. danskvand

Sådan gør du
 

 • Gør glas klar og fyld 4 cl. rom i hvert glas.
 • Tilføj nu 0,5 lime i hver glas, sukker og mynte (godt med mynte) og muddle det godt og grundigt. Smag til med sukker til sidst efter behov.
 • Fyld op med isterninnger og rør i glasset.
 • Tilsæt nu danskvand til glasset er fyldt og rør godt rundt.
 • Top den af med en skive lime og lidt mynte på toppen.

Video

Noter

Du kan altid pifte denne drinks op med din yndlings smag, såsom rabarber eller anden lækker frugt juice.

Nutrition

Serving: 4dlCalories: 212kcal
Keyword drinks, mojito, opskift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Udvid din mojito opskrift

Hvis du er på jagt efter et par gode og spændende variationer af denne drink, så kan vi også nemt komme med nogle små gode tips og tricks til dig, så du kan variere lidt i din mojito opskrift. Du kan blandt andet tilføje lidt mango juice eller sirup, og på den måde tilføje lidt mere frugt smag.

Du kan desuden også prøve kræfter med hindbær, hvor du mildt muddler disse med i starte af din mojito opskrift, når du muddler mynte. Det giver også en enormt flot farve på din drink, så du kan servere dem i forbindelse med en tema fest, eller som velkomstdrink.

Hvis de skal serveres som starter drink, vil vi dog anbefale at skrue lidt ned for mængden af rom, da denne cocktail er forholdsvis rig på alkohol og kan være rimelig stærk til at starte på.

Bliv ekspert derhjemme

Lige så simpel som denne opskrift er, kan du også gøre den mere og mere advanceret. Du kan som i denne youtube på siden prøve kræfter med at klargøre din mojito i isterninger, så du nemt og hurtigt kan servere denne favorit drink til dine gæster.

En cocktail som denne kan nemlig skrues godt og grundigt op for niveau, uden at skulle gå på kompromis. Du kan til at starte med benytte dig af knust is, som gør denne cocktail væsentlig bedre, da den bliver nemmere at drikke og kulden fordeles hurtigere. 

Skal din mojito drink være lidt ekstra lækker, så anbefaler vi altid at du kombinere den med en række andre drikkevare. Blive inspireret her på siden, læs eksempelvis vores guide til den perfekte margarita i 2023. 

Angivelse af kilder og test

 1. Allrecipies.com 
 2. Læs om historien for en Mojito

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle