Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Mønstre og forsvarsmekanismer i parforholdet

At gå ind i et parforhold opleves for de fleste voldsomt sårbart. I forelskelsen er det hele vidunderligt og vi føler os både set og hørt, men når det begynder at blive hverdag og forelskelsen forvandler sig til kærlighed, kommer vi I kontakt med en masse gamle og velkendte følelser og forsvarsstrategier.
Mønstre og forsvarsmekanismer i parforholdet

Det kan bl.a. være den måde vi forsvarer eller forklarer os på, når vi bliver sårede og føler os afvist. Når vi bliver usikre, eller tænker vi er uønsket som dem vi er. Når det bliver svært for os at give udtryk for hvad vi længes efter eller hvad vi har behov for, men i stedet begynder at kritisere den anden for ikke at kunne regne det ud.

Det er ofte disse mønstre og strategier vi sidder fast i, og hver gang vi har en konflikt ender vi det samme sted igen og igen. Det sker bare, også selvom det ikke er det vi ønsker, men det kan synes i øjeblikket at der ikke er andre muligheder, end at gå ned af den samme vej og med samme resultat som sidst. At ingen af parterne føler sig set eller hørt, og måske tager lidt mere afstand til hinanden.

Hvis I oplever at I sidder fast i de samme mønstre gang på gang, eller at i taler forbi hinanden og føler jer misforstået, kan det være hjælpsomt at begynde et forløb med parterapi. En god og erfaren parterapeut kan hjælpe jer med at blive opmærksomme på jeres mønstre, så I ikke lander samme sted hver gang I har en konflikt. Men i stedet finder nye veje at kommunikere og løse konflikterne på.

Få hjælp med jeres mønstre og forsvarsmekanismer i parforholdet med en god og erfaren parterapeut.

Jeres mønstre ændrer ikke sig selv, der skal noget klarhed over hvordan I hver især bidrager til jeres konflikter, altså hvad det er I gør og ikke mindst hvordan I gør det, så I kan begynde at skabe den forandring I ønsker. Parterapeuten kan hjælpe jer med den opmærksomhed på, hvad der sættes i gang, både i jer selv og i jeres relation.

Jo længere tid I har gået med dette mønster, des sværere er det også at aflære. Men er I opsatte på at opgive kampen, og parate til at skabe forandring I jeres parforhold, er det bestemt også muligt at arbejde på.

Langt de fleste par oplever at deres parforhold bliver stærkere efter parterapi, og det bliver nemme at være sig selv, sammen.

Læs også:

  • Good House Keeping har nogle simple hacks, man måske kan bruge. Læs dem her.
  • Health Line kommer også med sine tips her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle