Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Margarita opskrift - den originale, lækre tequila drink

Margarita opskrift - den gode klassiske  tequila drink, som er simpel, lækker og læskende. Se nærmere på, hvordan du laver denne sofistikerede cocktail. Du kan nemt vælge imellem den klassiske eller en frozen version i stedet for. 
Af 
 Opdateret d. december 25, 2022
margarita drink

Bliv klogere på den lækre klassiker

En sofistikeret favorit som denne er ikke til at komme udenom, og du må derfor vide endnu mere om netop de ting, som du skal bruge for at komme godt i mål med denne. Vi hjælper dig på vej, så du kan få serveret denne ikoniske drink.

Drinken er både perfekt som velkomstdrink, men også perfekt til de sene nattetimer. Følg vores bud på en nem opskrift til hvordan, du får den lækreste frozen margarita drink. 

Find også vores bud på en aperol spritz her

 

margarita

Margarita Opskrift

Helle Lauritzen
En klassisk og sofistikeret cocktail.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 1 min
Tilb. tid 6 min
Samlet tid 7 min
Ret Drinks
Køkken Mexikansk
Antal 1
Kalorier 220 kcal

Equipment

 • Cocktail glas
 • Shaker
 • Lille si

Ingredienser
  

 • 3 cl Tequila gerne god tequila
 • 1,5 cl Cointreau Triple Sec
 • 0,5 cl Sukker
 • 1 cl Limesaft friskpresset
 • Limeskive
 • Salt til kanten af glasset

Sådan gør du
 

 • Afkøl dit glas med isterninger - så det er IS-koldt.
 • Fyld din shaker med is.
 • Hæld alle ingredienser i en shakeren.
 • Ryst i minimum 15 sek.
 • Fjern isen i dit for kølede glas.
 • Fugt glassets kant og placer roligt i salt.
 • Si dernæst din væske fra shaker over i glas.
 • Skær en tynd skive lime, og sæt på kanten.

Video

Noter

Du kan med fordel prøve kræfter med Frozen margarita, som også virkelig en en god version af dette.

Nutrition

Serving: 5clCalories: 220kcal
Keyword Drink, Margarita, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Udforsk din Margarita opskrift

Du kan også prøve kræfter med den frosne version, som også er en lækker mulighed til en varm sommerdag, hvor du skal køle lidt ned. 

Drinken er både super nem at lave, og du behøver ikke at anskaffe dig alverdens ingredienser. Den kan nydes til enhver lejligheden og enhver hovedret, men går især godt til lette og kolde retter såsom kartoffelsalat. 

Læs med her og giv dig i kast med den lækreste, friske og nemme guide. Guiden henvender sig naturligvis kun til personer over 18.  

Find vores bud på en fantastisk kold kartoffelsalat her

Historien bag den klassiske Margarita drink opskrift

Der findes intet som en iskold Margarita på en lun sommerdag, og det er måske af samme årsag, at den populære cocktail ofte forbindes med landet kendt for deres tacos og tequila - nemlig Mexico. Historien siger, at det var en person ved navn Margarita Sames, der tilbage i 1948, mixede den populære cocktail for første gang. Cocktailen blev mixet i Sames feriebolig i netop Mexico, hvorfor både navn og land udspringer herfra.  

I dag er den velkendte drink dog en velkendt darling på de fleste drinkskort over hele landet - og det med rette. For med kombinationen af søde og syre, går smagen ind hos de fleste, der kan lide af nyde en cocktail eller to. 

Disse ingredienser skal du gå efter

Det er ingen hemmelighed at god tequila er en af de vigtigste ingredienser, når du skal mixe en klassisk eller frozen Margarita opskrift. Ønsker du det bedste resultat og smag, bør du derfor heller ikke gå ned på kvalitet, for der er kæmpe forskel på om du vælger den billigste eller dyreste på hylden i supermarkedet. 

Da aromaen i høj grad kommer fra tequilaen er det vigtigt, at du vælger den rette af slagsen. Nærmere bestemt skal du gå efter en blanco/silver tequila, der laves på 100% blå agave. 

Det fremgår ofte at etiketten, hvad de forskellige flasker indeholder. Står der ikke noget, vil det dog ofte være et mix af en lang række andre sukkerarter end agave. 

Vil du have mest ud af smagen, er det vigtigt at du også anvender friskpresset limejuice og undgår dén på koncentrat. Det samme gælder appelsinlikøren, der skal være af høj kvalitet. Er ovenstående ingredienser opfyldt er du godt på vej til at kunne mixe og nyde en sublim hjemmelavet cocktail. Husk på, denne kan også laves i en frozen margarita udgave, det kan bestemt anbefales at prøve i 2023. 

Sådan serverer du den populære cocktail

Du tænker måske at det er tilfældigt, at den populære drink ofte serveres i et glas med en høj stilk og en bred skål, der ofte har en ekstra lille skål i bunden. Det er dog på ingen måde et tilfælde. For formen på glasset, uanset om det er den omtalte cocktail eller en af de andre populære på drinkskortet, er på mange måder med til at bidrage til den fulde oplevelse. 

Eksempelvis giver den ekstra skål i bunden af glasset mulighed for mere ind - samtidig med, at formen skaber karakter og finesse. Det bliver simpelthen en oplevelse i sig selv at drikke af glasset. 

Tips til servering

Imponer dine gæster med den flotte og lækre frozen margarita drink. Drinken i sig selv er super flot og smagfuld, men man kan altid tage den et nyk op. Det kan du blandt andet gøre ved at tilføje lidt salt på kanten af glasset. 

Det er nok mest normalt at tilføje sukker til kanten på et drinks glas, men når det er en god tequila, vi har med at gøre i denne drink, er det jo oplagt med salt. Det er velkendt for mange at drikke tequila shots med salt og citron. 

Sådan gør du:
Tag fat i to tallerkener. Drys en cirkel af salt ud på den ene tallerken, så den passer til kanten på glasset. Pres limesaft ud på den anden tallerken. Vend nu margarita-glasset på hovedet og dyp kanten af glasset i limesaften. Derefter dypper du kanten i cirklen af salt og voila! Fjern det overskydende salt på glasset ved at banke let på det, eventuelt over håndvasken, så det ikke sviner. 

Dette tip vil give din drink prikken over i'et på udseendet og endda tilføje den velkendte saltsmag til tequilaen. Pas dog på med at fylde glasset helt op med margarita drinken, da salten derved vil blive absorberet og blive alt for salt. 

Andre former for margarita opskrifter

Det gode ved cocktails er, at du altid kan tilpasse din drink efter egne eller andres præferencer ud fra en opskrift. Opskrifter er blot en vejledning til, hvordan man kan vælge at lave sin mad eller drink. Når det kommer til en margarita er der et hav af forskellige muligheder. 

Man kan eksempelvis vælge at lave en hyldeblomst margarita eller en Spicy Jalapeno variant. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så kast dig ud i at afprøve forskellige smage. 

Angivelse af kilder og test

 1. Læs mere hos realhousemoms.com
 2. Prøv kræfter med opskrift fra delish.com

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle