Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Lille kaffemaskine - de bedste til 2 kopper

Behov varierer, når vi taler om køkkenudstyr og maskiner, og er dine behov til en lille kaffemaskine, så kan vi anbefale et udvalg som laver 1-2 kopper.
Af 
 Opdateret d. juni 14, 2022

En maskine af denne lidt mindre version kan ofte brygge op til 4 kopper. Du kan finde mange typer og modeller, hvor nogle kan brygge én enkelt kop ad gangen, hvor andre brygger flere kopper af filterkaffe. Dine kaffe behov og drømme kan blive opfyldt med den rette maskine.

En god lille maskine til de få kopper

Der findes flere forskellige modeller, når vi taler om en model i den lille ende af kaffemaskinerne. Du finder blandt andet en Severin maskine, som består af en glaskande, og som brygger den dejligste filterkaffe. Når du har brygget en filterkaffe, kan du nemt hælde den på en termokop og tage den med to-go.

Bedst i test lille kaffemaskine:

Vores førstevalg er Philips HD2650/90 – Det er den perfekte effektiv brødrister med mange forskellige risteindstillinger, passer til alle typer brød. Det er en meget gedigen brødrister, som føles bygget til at kunne tåle at blive brugt i lang tid.

I denne artikel

Om du er til den store eller lille kaffemaskine, så er en god velbrygget kop kaffe noget af det bedste der findes. Det er både som følgesvend til morgenmaden, en varm brygget til kagen om eftermiddagen eller efter middagen om aften. Der er mange lejligheder, hvor en god kop kaffe sætter prikken over i’et.


Hvis du blot har behov for en lille maskine, der kan lave dig 1-2 kopper, så er der masser af muligheder. Der findes modeller til hele. Det kan både være en moccamaster, nespresso kapselmaskine eller noget helt tredje. Vi har samlet nogle af de bedste i test.

De bedste små kaffemaskiner 2022

lille kaffemaskine bedst
Bedste kapselkaffemaskine

Nespresso Lattissima One kapselmaskine EN500W

Prisklasse: 1500 – 2000 kr.

Type: Lille kaffemaskine til kapsler

Watt: 1250 

Funktioner: Hæve-sænkefunktion, 7 risteniveauer

Fordele:

One Touch-mælkefunktion
Justerbar volumen
Slukker automatisk

Ulepmer

Kan kun brygge en kop ad gangen
elgiganten logo
Shop Nespresso kaffemaskinen her

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Hvis du er på jagt efter en af de bedste kaffemaskiner, så er denne Lattissima One en rigtig god og lille kaffemaskine til kapsler. Lattissima One slukker automatisk, og derudover skummer den mælken direkte i maskinen, så du ikke behøver bekymre dig om denne.

Maskinen har en vandtank på en liter, og en klar fordel ved denne maskine er, at den kan lave forskellige typer af kaffe, for eksempel espresso og café latte. Spildt kaffe havner desuden i drypbakken, som også er nem at tage af og vaske op.


Læs mere om produktet her
kaffemaskine lille
Bedste kapselkaffemaskine

MOCCAMASTER Cup-one kaffemaskine

Prisklasse: 1500 – 2000 kr.

Type: Lille kaffemaskine til malede bønner

Watt: 1250 

Funktioner: Brygger en kaffe på 4 minutter

Fordele:

Autosluk
Fås i flere farver
Kompakt størrelse

Ulepmer

Ikke det mest moderne look
Shop MoccaMaster One-Cup lige her

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Denne moccamaster Cup-one er det helt perfekte valg til dig, der blot ønsker at brygge en enkelt kop kaffe ad gangen. Måske bor du alene eller er den eneste kaffedrikker i hjemmet? Så er denne lille kaffemaskine lige noget for dig.

Den fås i flere friske farver, og har desuden en konstruktion i metal, som gør at den også er holdbar i lang tid. Der medfølger 2 kopper samt 10 take away krus, som kaffen kan brygges direkte ned i.

Denne lille kaffemaskine er blevet testet individuelt for at garantere kvalitet, så du får smagfuld kaffe hver gang, og den brygger en kop kaffe på blot 4 minutter.


Læs mere om produktet her

7 gode tips til brygning af en god kop kaffe

Hvis du går og drømmer om en rigtig lækker kop kaffe fra en lille kaffemaskine, så kan du her få nogle råd med på vejen, så din kop kaffe kan blive endnu bedre.

Valg en smag, du synes om

Uanset om du vælger en lille kaffemaskine med kværn, eller om du vælger en lille kaffemaskine til kapsler, så skal det siges, at det er vigtigt, at du vælger en kaffe, som du synes smager dejligt. Smag er meget individuelt, og nogle har bedre smagsløg end andre, hvilket også betyder, at du muligvis har en bestemt kærlighed til en særlig aroma.
Du kan udvælge lige netop de kaffebønner, som du synes smager bedst, hvis du investerer i en lille kaffemaskine med kværn, og det skal også nævnes, at hele bønner holder smagen bedre.
Malet kaffe bevarer ofte smagen af bønnerne dårligere, og man kan smage forskel allerede få dage efter, at bønnerne er malet. Så sørg for at male så lidt bønner som muligt, så kaffebønnerne bevarer den gode smag.
Hvis du vælger en lille kaffemaskine til kapsler, så er der selvfølgelig også et hav af muligheder, når det kommer til smag. Først og fremmest er det værd at nævne, at de kapsler du vælger selvfølgelig skal passe til netop den lille kaffemaskine, som du har købt.
Hvis du ikke ønsker et koffein-boost, så kan du også vælge at købe kapsler, som er koffein-frie, hvilket særligt er smart, hvis du har lyst til at nyde en god kop kaffe om aftenen.

Rengør din lille kaffemaskine

Ligesom med alle andre maskiner i dit hjem fortjener kaffemaskinen med kværn og uden også kærlighed. Læs op på, hvor ofte og hvordan du skal rengøre din lille kaffemaskine, så den holder så længe som muligt.
Det kan eksempelvis være en god idé at rengøre kaffetragt, vandbeholder, mælkeskummer og andre dele, hvis det findes på din kaffemaskine. Det er nemlig vigtigt for både smag og sundhed, at din lille kaffemaskine er rengjort, så der ikke sætter sig snavs i de forskellige elementer.

Sæt dig ind i, hvordan maskinen virker

Det siger næsten sig selv, at man bør læse brugsanvisningen, inden man begynder at bruge sin maskine, men langt de fleste springer faktisk dette step over. Det er en skam, for nogle kaffemaskiner har nogle fede features og funktioner, som man går glip af, hvis man ikke kender til dem.

Måske har din lille kaffemaskine eksempelvis særlige indstillingsmuligheder for temperaturen eller gennemløbshastighed, og det kan være rart at kende til, hvis du har nogle bestemte smagsbehov og foretrækker en bestemt temperatur.

Hold styr på vandtemperaturen

De færreste kender til den optimale temperatur, når det kommer til at brygge en god kop kaffe, men vi vil gerne gøre dig til ekspert!
Den rigtige vandtemperatur til en god kaffe ligger på mellem 92 og 96 grader celsius, når vandet rammer kaffebønnerne, og det skal siges, at hvis temperaturen er for lav, så kan kaffen blive både kedelig og tynd.

Hvis temperaturen derimod er for høj, når du brygger kaffen på din lille kaffemaskine med kværn eller uden, så er der en stor risiko for, at kaffen bliver bitter, hvilket jo ikke ligefrem er at foretrække. Det er derfor en god idé at tjekke temperaturen indimellem.

Sådan opbevarer du din kaffe

Det er vigtigt at sætte sig ind, hvordan man skal opbevare kaffen, da dette rent faktisk kan have en stor betydning for smagen.
Det skal siges, at kaffe som tommelfingerregel bør opbevares i en luft- og aromatæt beholder. Mange sætter en klemme eller elastik på posen, men det er bedre at lægge hele posen ned i en lufttæt beholder med fx et lufttæt låg, da dette bevarer smagen bedst muligt.
Hvis du har en masse kaffe derhjemme, så kan det være en god idé at fryse ned. Dog skal det siges, at det kun er hele bønner, der kan tåle nedfrysning, da formalet kaffe tager skade under optøning og nedfrysning.

Angivelse af kilder og test

The Spruce Eats - Se kilde her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle