I og med at racen ikke er anerkendt af FCI (en sammenslutning af nationale kennelklubber), er der en stor variation indenfor racen, som beskrevet i de 10 punkter ovenover. Det skyldes som sagt, at der er forskel på, hvilke typer af puddelracen der parres med labradoren.
Det er en forholdsvis ny type hund. Avlsprogrammerne har oprindelse i USA og Australien, og det er først inden for de sidste par årtier, at denne type doodle hund er blevet udbredt i Danmark.
Er du interesseret i, hvilket hundefoder, der er bedst for din hund, så læs vores guide her.
Når det kommer til at definere en labradoodle ud fra karaktertræk, størrelse, alder og pels bliver det vanskeligt. Det kan nemlig være svært at forudsige, dominerende gener for en labradoodle hvalp. Det er afhængigt af, om den pågældende hun har arvet flest træk fra labradoren eller puddelen.
Nogen hunde har en slank krop som puddelhunden, hvor andre af samme race har en mere kraftigt bygget krop som en labrador.
I forhold til farven på denne doodle hund, så er de mest udbredte farver sort, hvid, beige og brun. Ligesom størrelsen og kropsbygningen, er pelsen også forskellig fra hund til hund.
Man må også sige, at der er stor forskel på pelsen på en puddel og en labrador, så det er måske klart at pelsen på deres blanding, kan være en smule varierende. Der er nemlig nogen, der arver labradorpelsen, som godt kan fælde en del, hvor andre arver den fine og krøllede puddelpels.
Uanset hvad, kræver en labradoodle pels en del pleje, nærmest hver dag. Den skal børstes, plejes og klippes for at den ikke udvikler pels- og hudproblemer.
Noget af det vigtigste, hvad angår hundens velbefindende, er den foder, den får. Foderet er med til at styrke hundens knogler og led samt at holde en sund fordøjelse og en sund pels.
Selvom det er vigtigt med det rigtige foder til din hund, kan der stadig være penge at spare. Læs vores guide til
billig hundefoder, og find måske dit foretrukne hundemad på tilbud.
Hvis du er interesseret i at udvide familien med en labradoodle, så er der forskellige steder, du kan finde en i Danmark. Der er mange forskellige avlere, både hobbyavl og professionel. Uanset hvad man vælger, er det altid vigtigt at tænke det grundigt igennem og være sikker på at opdrætteren er reel.
Den opvækst og socialisering som hvalpen har haft hos opdrætteren har stor betydning for dens videre liv, ej at forglemme hvalpens genetik.