Vi kan opnå kommision gennem disse links. Det er derfor en annonce. Læs mere >

Tilbered en hel eller halv kylling i airfryer - tips og tricks

Få hjælp til at finde måder at tilberede kylling i en airfryer - både hel, halv, som stykker og frossen. Vi uddeler råd hos Produkt Eksperten. Vi er eksperter i dette køkkenredskab.
Af 
 Opdateret d. september 20, 2022
Kylling i airfryer

Med en airfryer har du et hav af muligheder i din madlavning, og du kan tilberede din mad både sundere, hurtigere og mere effektivt. Du kan både lave sunde pomfritter, tørret frugt og meget andet.

Anbefaling af airfryer til kylling

airfryer

ONYX™

5 års garanti
Dag-til-dag levering + gratis fragt
100 dages returret
999,- hos Onyx
4,7 med +1800 kundeanmeldelser

Hos Produkt Eksperten har vi været igennem rigtig mange airfryer test og læst anmeldelser. I samme forbindelse er der en del gode opskrifter, som er gode og elskværdige. Når fantasien går i stå, kan vi derfor hjælpe med lidt inspiration.

I denne artikel

I denne tekst kommer vi med lidt forskellige ideer, inspiration og tips til stegetid til, hvordan du kan tilberede en kylling i din airfryer. Vi kommer omkring, hvordan du tilbereder en hel, halv og hvordan de mest optimalt optøer en frossen.

Brug din airfryer til at lave en saftig kylling

Vi elsker vel alle sammen et sprødt skind og saftigt kyllingekød? Det er en airfryer faktisk eksperten i at lave. Derfor er det eminent, hvis du er ejer af dette køkkenredskab. Du skal ikke være dygtig fagudlært kok for at lave den perfekte ret.

En halv eller hel kylling kan nemt gå i de fleste modeller, men vær dog lige opmærksom på den type du har, så den har kapacitet til din mængde og størrelse. Et tip er dog bare at skære dit kød til, så det passer - hvis modellen er af mindre størrelse.

Det gode ved at tilberede din kylling i en airfryer er, at du kan friturestege den uden brug af en masse olie. Det gør den både sundere og nemmere at lave. Du har også mulighed for at tilberede en frossen i din airfryer.

Hel eller halv kylling i airfryer - Sådan gør du:

 • Start med at skære lårene fri, så de hænger bevægeligt. Det giver større overflade og mere sprødt skind.
 • Fyld din kylling med løg, æbler, citron. Det giver smag til kødet og gør ligeledes kødet mørt. 
 • Pensl den med olie på hele overfladen, så den bliver glansfuld og sprød
 • Drys med havsalt og groft kværnet peber. Det giver masser af smag til selve skindet. 
 • Placer din kylling - hel eller halv - i din airfryer med brystet nedad.
 • Sæt din maskine til 180 grader og lad den tilberede i 25 min.
 • Drej og vend den, hvorefter du giver den yderligere 25 min. igen på den anden side.
 • Du kan nu tage den op fra din airfryer og skære den ud i rette størrelse stykker.
 • Velbekomme.

Hvis din kylling er frossen, kan du selvfølgelig ikke gøre ovenstående. Derfor vil vi råde dig til at lægge den frosne kylling i din airfryer, præcis som den er. Det vil først og fremmest  være en god idé at sænke tilberedningstemperaturen og øge selve tilberedningstiden. Da den roligt skal tø op og tilberedes.

Så ja, din airfryer kan både tilberede hel- og halv kylling og ovenikøbet også frossen.

Tips og tricks til tilberedningen

Et lille trick, vi holder af, er, at du kan lade den ligge og hvile i 10 min efter du har taget den op. Det gør at saften fra indmaden bedre sætter sig i kødet. Det er især godt, hvis du tilbereder en hel kylling, eller hvis den kommer frossen i maskinen inden.

Se relaterede artikler til airfryer

Se vores anbefaling til Kitchen Master Airfryer her.

Phillips test bedste xxl airfryer - god maskine hvis der skal laves store portioner.   

Er du på udkig efter den bedste Holm Deli airfryer i test - så har vi den rette guide til dig.

Se de bedste airfryer opskrifter 2022 her.

Er du på jagt efter tilbud på bedste airfryer test 2022 - så læs med her.

Paneret kylling i airfryer

Det behøver bestemt ikke kun at være en hel kylling, der kan tilberedes i en airfryer. Du kan også med fordel tilberede del af kyllingen, eksempelvis kyllingebryst eller kyllingelår. Her vil du naturligvis få en flot gylden og sprød overflade, og skindet vil ligeledes blive gyldent og lækkert.

Derudover kan du også med fordel tilberede paneret kylling i din airfryer. Dette gælder både nuggets, som du kan købe på frossen og komme i din airfryer, men også lækre nuggets, du selv kan lave eller anden paneret kylling.

Du kan nemt lave lækker paneret kylling selv fra bunden af. Her kommer vi med en god opskrift på lækre og sprøde kyllingenuggets, du kan tilberede i din airfryer.

Hjemmelavede kyllingnuggets i airfryer

Du skal bruge (4 pers):

 • 400 gram kylling (gerne brydt og uden skind)
 • 2 dl rasp (du kan med også med fordel bruge panko eller knuste cornflakes)
 • Paprika
 • Hvidløgspulver
 • Salt
 • Peber
 • 2 æg

Sådan gør du:

 1. Skær kylling i mundrette bidder.
 2. Bland rasp, krydderier og salt og peber i en dyb tallerken.
 3. Pisk æg i en anden skål.
 4. Vend kyllingestykkerne først i æg og så i rasp, en ad gangen.
 5. Tilbered dine nuggets i din airfryer ved 180 grader i 10 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
 6. Server med dip.

Du kan også med fordel skære din kylling ud dagen før og lade det marinere i kærnemælk eller yogurt natten over. Dette giver mere mør og saftig kylling. Gør du dette, vil du ikke behøve æg til at panere med, inden du kommer dine nuggets i din airfryer.

Din kylling kan nydes som nuggets med ketchup, eller du kan lave en lækker chilimayo med mayonnaise og sriracha eller anden chilisovs. Spis det som en snack, eller som måltid med lækre grøntsager til.

Gode ideer og inspiration til tilbehør

Nu har du fået lidt styr på, hvordan du kan tilberede din mad i dette skønne køkkenredskab og hjælp. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave og tilberede i denne maskine.

Der kan blandt andet også tilberede forårsruller, frosne og nye friske hjemmelavet, i din maskine. De holder sprødheden præcis som på din kylling i airfryer. Det er netop derfor, at denne maskine er blevet så populær, den holder på sprødhed uden nødvendigvis at bruge olie.

Vi har samlet lidt inspiration til dit tilbehør, så du kan sammensætte den helt rette menu til dine gæster, næste gang du skal vise egenskaberne til din gode køkkenhjælper og maskine - airfryer.

Bagte grøntsager: Den sikre franske tilgang ville være (som i en kyllinge frikasseé) at tilberede sprøde grøntsager på siden. Det kan være i selvsamme maskine eller i din ovn. 

 • Giv dem 20-25 min alt efter type, så de kan serveres al dente på siden. Det kan være alt fra kartofler, gulerødder, halve løg, rødbeder og andre rodfrugter.

Sprød spidskålsalat: Det kan også klæde din kylling - halv eller hel - at have en frisk salat på siden, som kan tilbyde og bidrage med lidt syre til menuen. Derfor er en god spidskålsalat god, da spidskål er en sprød salat. Blandt lidt avocado i tern, feta, ristet pinjekerner, granatæble og æble med en lille vinaigrette. 

 • Denne salat er både hurtig og et sikkert hit alle steder. Derfor er den hurtig og lækker at forberede mens din kylling tilbereder i din airfryer.

Bagte porrer: Et lækkert og meget elegant tilbehør du også kan benytte dig af, er bagte porrer med en lille sauce på siden. Når du bager dine porrer, så skær dem ud i halve først og glasér med smør og sæt i ovnen. Det giver et væsentligt bedre resultat. 

 • Du kan med fordel også drysse dine porrer med friske urter de sidste 10 minutter, hvor de bager. Det giver smag til råvaren, og det giver lidt saft til den lidt ellers tørre porre.

Hvorfor tilberede din mad i en airfyer?

Det kan stadig være, at du tænker, hvorfor skal jeg ikke bare tilberede alt dette i en ovn, men i en airfryer i stedet. Det er forståeligt, men vi kan meget varmt anbefale, hvorfor du med fordel kan benytte en airfryer fremfor ovnen.

Fedtfattig tilberedning: 

 • En airfryer tilberede med luft, og kan derfor ofte lave mere fedtfattig tilberedning, som stadig har ultimativ sprødhed. Det sker da den ikke skal have olie fra en friture eller ovn, hvor din råvarer afgiver eget fedt.

Kortere tilberedning: 

 • Hvis man sammenligner med en normal ovn - varmluft eller ej - tilbereder du ofte hurtigere dine råvarer med en airfryer. Det kan være en fordel, hvis du hurtigt vil tilberede eksempelvis en hel eller halv kylling, som ofte tager lang tid. Det selvsamme gælder for en frossen kylling.

Nem rengøring:

 • Det er ofte nemt at rengøre din maskine, da de fleste modeller er nemme at opdele og skille ad, og hvor nogle modeller har vaskbare reservedele, som kan gå i opvaskemaskinen.

Læs også relaterede indlæg

Svar
Svar
Svar
Svar

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle