Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Hvor meget strøm bruger en robot støvsuger? Find svaret her

Det kan være svært at vide, hvor meget strøm en robot støvsuger bruger, når man ikke selv har en, eller ikke kender nogen, der har en. Men det kan være godt at vide, hvis man har planer om at investere i den smarte rengøringsmaskine.
Af 
 Opdateret d. januar 24, 2023
hvor-meget-stroem-bruger-en-robot-stoevsuger

Det er gennem det seneste årti blevet et mere og mere populært valg at vælge en robotstøvsuger, fremfor en almindelig støvsuger med ledning, stang og rør. Og hertil vil der naturligvis dukke sprøgsmål op, om eksempelvis, hvor meget strøm bruger en robot støvsuger.

Vi vil i det følgende afdække dette område af spørgsmål, så du kan have et godt grundlag for din undersøgelse af robotstøvsugere.

Hvor meget strøm bruger en robot støvsuger?

Svaret vil naturligvis afhænge af model, brand og årgang, men langt de fleste robotstøvsugere vil nu om dage bruge omkring 20 til 40 Watt per opladning. Hertil skal man huske at tilføje den strøm, som din robot støvsuger vil bruge, når den er i standby mode. Her vil strømforbruget typisk ligge mellem 1 og 5 Watt.

Vil man sætte dette lidt i perspektiv, vil det svare til, at en 60 minutters støvsugning med en robotstøvsuger bruger samme mængde strøm, som en mikrobølgeovn bruger på 2-3 minutter.

Derudover er det også værd at nævne, at en almindelig støvsuger bruger op til 900 Watt på en enkelt støvsugning.

hvor-meget-en-robot-stoevsuger-koster-i-stroem

Hvad koster en robot støvsuger i strøm? 

Det er oplagt at spørge ind til netop dette, når nu vi alligevel snakker, hvor meget strøm en robot støvsuger bruger. Og det er da heller ikke helt uvæsentligt, når man skal ud og investere i en ny støvsuger, hvad end der er tale om en almindelig eller en med robot.

For er der egentlig forskel på de to, når det kommer til strøm, og sparer man noget ved at vælge en robotstyret fremfor en konventionel? Her er det vigtigt at huske på flere ting:

  • Anvendelsestid
  • Areal
  • Motorkraft

Og andre forskellige faktorer, som spiller ind på strømforbruget, og dermed også prisen på den elregning, der kommer efter anskaffelsen af en robotstøvsuger.

Tager vi udgangspunkt i, at strømprisen ligger på 4 kr. efter transport, så vil en støvsugning med en almindelig støvsuger koste omkring 3,6 kr. i timen, mens en robotstøvsuger, der bruger 180 minutter på støvsugning og 7 dage i standby mode, bruger omkring 4,5 kr. i timen. Dermed kan hurtigt regne ud, at hvor meget strøm en robot støvsuger bruger ikke er afgørende, men nærmere kiloWatt i timen, som gør robotstøvsugeren mere energivenlig og -effektiv.

Andre ofte adspurgte spørgsmål

Angivelse af kilder

 

menu-circlecross-circle