Vi kan opnå kommision gennem disse links. Det er derfor en annonce. Læs mere >

Hvad er SEO - Forstå hvad søgemaskineoptimering er

Har du hørt mange tale om det ombejlede ord, men er du ikke helt med på, hvad det egentligt betyder? Lad os hjælpe dig. SEO er en forkortelse af af Search Engine Optimization og på dansk søgemaskineoptimering. Det er den organiske måde at fremme en hjemmeside på søgemaskiner som Google, hvor det på anden side er muligt med annonce og betalt marketing.
Af 
 Opdateret d. oktober 21, 2022
Hvad er SEO

Søgemaskineoptimering er som udgangspunkt nemt at forstå men det tager lang tid at mestre, da der er utroligt mange små facetter, man skal have styr på, for at få det bedst tænkelige udbytte. Hvis du mestrer SEO optimering formår du at ligge nr. 1 på Google på dine ønskede søgeord, hvilket giver dig en klar markedsfordel.

Du går ind på påvirker tekniske, content mæssige elementer på din hjemmeside og skaber autoritet til din hjemmeside for at bestige Google stigen i søgeresultaterne. 

Der findes en del SEO bureau i Danmark og især København, som er ultimativt specialister i dette område, så hvis du ikke selv tør begive dig ud i det, kan du altid kontakte et bureau eller en specialist.

Hvordan udføres søgemaskineoptimering?

Hvis man skal samle søgemaskineoptimering rigtig kort, for efterfølgende at gå i dybden, så omhandler det i bund og grund om disse tre parametre (også kaldet SEO taksonomi):

  • Links (autoritet)
  • Content
  • Teknisk SEO

Men inden man begynder at udføre og løbe afsted med SEO optimering stafetten, er det vigtigt at sætte sig en helt klar strategi. Hvis du prøver at sigte efter alt, sigter du efter intet. Derfor er søgemaskineoptimering også et yderst strategisk arbejde. Det kan tage op til 12 måneder at se resultater, men også 2-3 måneder, hvis man tænker strategisk, planlægger sin tid og prioriterer.

Denne marketingindsats er noget som kræver tålmodighed, hvorimod annoncer giver afkast med det samme. Dog vil vi altid anbefale at man ser ind i denne lidt længere investering i dine online synlighed. Når du først har udført din Google optimering er tiden ikke spildt, da du altid vil kunne fordel af dette. Hvorimod annoncer på anden side er meget tidsbegrænset succes.

Men hvordan går jeg egentlig i gang med SEO. Inden vi starter op, vil vi anbefale dig at hente nogle essentielle programmer, som gør din rejse med søgemaskineoptimering bedre og langt mere effektiv. Vi vil senere komme ind på disse programmer, men de er gode at have hentet og klargjort inden du starter.

  • Ahrefs
  • Google Search Console
  • Google Analytics

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle