Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Hvad er en airfryer - Airfryerens funktioner og kendetegn

En airfryer er en multifunktionel køkkenmaskine, som du kan bruge til at tilberede alverdens forskellige retter. Men hvad er en airfryer sådan helt konkret tænker du måske? En airfryer kan både fungere som en ovn, da den, ved hjælp af høje temperaturer og et massivt lufttryk tilbereder mad til perfektion.
Af 
 Opdateret d. september 14, 2022

Du kan både anvende din air fryer til at friturestege mad, men den er særligt smart, da den også kan fabrikere mad helt uden brug af olie eller blot en enkelt spiseskefuld olie. 

På denne måde kan din air fryer både gøre din hverdag lettere, da ved et enkelt tryk på displayet selv formår at forberede dit måltid til dig, men samtidig kan du spise mere fedtfattigt ved hjælp af den smarte køkkenmaskine. 

Desuden kan man få flere modeller, som er inddelt i flere rum, der betyder, at du kan tilberede diverse slags tilbehør til din middag, hvis du skulle få lyst til det. 

Hvad er forskellen på en airfryer og en actifry?

En actifry fungerer næsten som en airfryer - den tilbereder enhver slags mad, så du blot kan læne dig tilbage og vente på, at det er færdigt. 

Dog ligger forskellen i, at med en actifry roterer eller vender maden undervejs, så den ser helt færdig ud, når tiden er gået. 

Med en air fryer, skal den tilberedte mad røres sammen manuelt efterfølgende, da maskinen ikke røster det sammen for dig. 

Dog ser man nok ikke forskellen med det blotte øje, da begge køkkenmaskiner er en slags bord ovn, som ikke tager meget plads i et køkken. Og derudover har en air fryer og en actifry nogenlunde samme funktioner og indstillinger til tilberedning af måltider. 

Fælles er, at de begge kan tilberede alt fra kartofler og ris til grøntsager samt kød, fjerkræ og fisk. Og de kan tilberede det hele fuldstændig lige så godt som en almindelig ovn. 

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med en actifry eller en airfryer, så er det helt sikkert en køkkenmaskine, du vil blive glad for, når du skal servere aftensmad til din familie i hverdagen eller får gæster over til middag i weekenden.

Se vores guide til den bedste airfryer her.

Angivelse af kilder

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle