Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Glutenfrit hundefoder - Find den rette glutenfri version

Kan din hund ikke tåle gluten eller har andre allergener, eller har den maveproblemer som du ønsker løst, kan det være en idé at kigge mod glutenfrit hundefoder. Vi hjælper dig lidt på vej med en oversigt over dine muligheder.
Af 
 Opdateret d. september 14, 2022
glutenfrit hundefoder forside

Ønsker du ligeledes at vide mere om hvad dette produkt er, hvad det gør og mange andre spørgsmål, kan du læse med og blive klogere inden du begiver dig ud i denne type hundemad til din hund. 

Hvad er glutenfri hundemad?

Det kan være svært at finde det helt rette produkt til sin hund, da alle hunde er forskellige. Vi vil dog først og fremmest anbefale dig at tale med din dyrlæge om din hunds specifikke behov. Det kan være at ubehag eller anden adfærd kan skyldes andet end gluten i maden. 

Glutenfrit hundefoder består ofte hovedsageligt af kød, grøntsager og frugt. Det er ofte i mange typer af tørfoder at du finder et højt indhold af gluten. Der er ofte meget korn og andre elementer såsom gluten. Du kan blandt andet overveje hundemad såsom BARF, der er råkød, hvor der ofte ikke er gluten at finde.

Med glutenfrit hundefoder kan du skåne din hund for hvede, byg og andre undersorter. Gluten er nemlig et planteprotein som man ofte finder i byg, hvede og rug. Hunde såvel som mennesker kan nemlig både lide af cøliaki eller være intollerante overfor disse produkter.

glutenfrit hundefoder

Hvem laver glutenfrit hundefoder?

Der findes mange producenter, når det kommer til dette glutenfri produkt. De større, og lidt mere velkendte, er blandt andet Arion, Taste of the Wild, Vuffeli og Calibra. Disse producenter laver mange forskellige valgmuligheder med diverse smagskombinationer. 

Det er ofte alt fra ris/lam til okse/kylling til laks. De fleste producenter leverer glutenfrit hundefoder med højt indhold af protein, grundet mængden af kød. 

Producenterne adskiller sig ofte på smage, pris og tilsætningsstoffer i deres glutenfri hundemad.

Se vores guide til det bedste hundefoder her.

Angivelse af kilder

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle