Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Glaseret hamburgerryg opskrift - kogning og i ovn

En god gammel dansk klassiker må siges at være glaseret hamburgerryg, næsten ligeså god som bedstemor lavede den. I hvert fald får du her opskriften på en lækker tilberedningsmetode, som vil behage de fleste smagsløg. Denne tilgangsvinkel benytter først kogning og efterfølgende ovn.
Af 
 Opdateret d. december 29, 2022
glaseret hamburgerryg nem opskrift

Sådan laver du en velsmagende glaseret hamburgerryg

Du har sikkert fået den før - hjemme hos bedsteforældrene eller til det lokale arrangement i forsamlingshuset. Glaseret hamburgerryg har stået ved danskernes side så længe nulevende personer kan huske, og derfor er det ikke en dum idé at mestre denne ret. 

Server med kartofler efter eget valg, eller gå helt klassisk til værks med grønlangkål og brunede kartofler. Det er slet ikke så svært som man kunne frygte. God fornøjelse!

glaseret hamburgeryg opskrift

Glaseret hamburgerryg - nem og god opskrift

Mads Jensen
Denne nemme opskrift på glaseret hamburgerryg smager himmelsk. Koges i 40 min., hviles i 10 min. og til sidst glaseres den i 15 minutter i ovnen. Velbekomme!
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 55 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 160 kcal

Equipment

  • 1 ildfast fad

Ingredienser
  

Glaseret hamburgerryg

  • 1 kg røget hamburgerryg
  • 2 tsk brun farin
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk rasp

Sådan gør du
 

  • Først fjernes nettet om hamburgerryggen og derefter læg den i vand i en stor gryde, så det lige netop dækker kødet.
  • For ekstra god smag kan du tilsætte laurbærblade og et grofthakket løg i vandet
  • Hamburgerryggen koges i ca. 40 minutter ved svag varme under låg.
  • Mens stegen koger, rør marinaden af sennep og brun farin sammen.
  • Efter 40 minutter tages gryden af varmen og lad nu stegen hvile i vandet i 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 230 °C varmluft
  • Gør en bageplade eller et ildfast fad klar med bagepapir og placer kødet herpå og smør nu marinaden grundigt ud på hamburgerryggen. Drys med rasp.
  • Sæt den marinerede steg til glasering i ovnen i 15 minutter
  • Tag kødet ud og lad hvile i yderligere 10 minutter inden du skærer den ud. Gerne tildækket i sølvpapir.

Video

Noter

Glaseret hamburgerryg er en klassisk dansk ret, som typisk serveres med kartofler og sovs. 
Du kan variere tilberedningen af kartofler efter eget ønske, eksempelvis hasselback, ovnbagte kartofler, kartoffelmos eller cremede flødekartofler.
Velbekomme!

Nutrition

Calories: 160kcal
Keyword Dansk mad, Hamburgerryg, Traditionel mad
Tried this recipe?Let us know how it was!

Er du mere til en karryret i aften? Så kan du tjekke vores opskrift på ristaffel med kylling ud her.

Nem hamburgerryg i ovn metode 

Denne opskrift er hurtig og kan bruges i de fleste private hjem. Vi anbefaler altid at du deler din madlavning op i følgende steps: 

  • Klargør dine forberedelser og læs opskriften grundigt igennem. 
  • Sammensæt ingredienserne og doser alt efter dit antal gæster
  • Server retten og forkæl dine opgivelser med den lækre ret. 

Kogning af hamburgerryg er altid en god metode for at sikre det helt rigtige slutresultat. Læs også om vores tilbud på diverse køkkenmaskiner samt cocktail opskrifter

 

Traditionelle retter med hamburgerryg

Skulle du have rester efter middagen fra dagen før, kan det kogte stykke svinekød sagtens bruges på mange andre måder og indgå i en dejlig, velkomponeret ret. Det behøver slet ikke at være svært at bruge rester, og de behøver heller ikke nødvendigvis at indgå i en omgang biksemad hver eneste gang. 

Er du mest til de traditionelle, danske retter, der til tider kan være lidt tunge, men som bare er din absolut favoritspise, så frygt ej. Vi har et foreslag til, hvordan du kan bruge resten af din hamburgerryg i en lækker og klassisk servering dagen efter.

Hvis du køber nogle tarteletter og varmer dem i din ovn, kan du nu lave en opbagt sauce, tilføje nogle gulerødder samt ærter og tilføje skinketern. Hermed har du en velkendt klassiker, du bekæmper madspild, og samtidig får du en lækker, varm ret, der med sikkerhed vil behage dine smagsløg. Dette er både en hurtig løsning på aftensmaden og en nem opskrift.

 

Nyfortolkning af en klassiker

Glaseret hamburgerryg kan, foruden den klassiske måde at gå tilværks på, også tilberedes og serveres på andre, moderne faconer, og du kan derfor fortolke denne opskrift, som du vil og servere netop dit yndlingstilbehør til. Indtænk derfor dine råvarer i nyere retter fremfor de klassiske!

Hvis du, måske som mange andre, er lidt træt af gamle klassikere eller ikke helt ved, hvordan du skal ændre en opskrift eller fornye dine køkken-skills, så prøv at give dig i kast med lidt fornyelse ved at ændre en ret lidt ad gangen.

Du kan altid starte simpelt ud ved at udskifte klassiske kartofler med basale varer som ris, pasta eller nudler. Det vil eksempelvis klæde en kogt og glaseret hamburgerryg at blive skåret i tern og tilsat i en pastaret med ærter og fløde med revet parmesan over. Denne opskrift kan kun få dit mundvand til at løbe.

Du kan desuden forsøge dig med, at lade din hamburgerryg indgå i en asiatisk ret med nudler, sesam, soya samt pak choi. Det kræver ofte bare nogle råvarer, der tilhører et bestemt køkken, og så kan du tilføje den type protein, du har lyst til.

Hvad end du har lyst til at forsøge dig med en ret i ovn, kogning af nudler og grøntssager eller stegte ris, så skal det nok blive lækkert - Velbekomme!

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle