Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Gin Hass opskrift - En god frugtig cocktail med lime og mango

Prøv kræfter med den fantastiske Gin Hass opskrift derhjemme. Se med her og få en genial Gin Hazz cocktail opskrift med til gemmerne. En god mango sirup og lemon cocktail, også kendt med "hazz" eller "has". 
Af 
 Opdateret d. januar 4, 2023
gin hass drink

En vaskeægte aperitif

Når du dykker ned i din opskrift bog for cocktails, så vil denne med sikkerhed være at finde. Det er simpelthen en gammel kending, som du finder de fleste steder. En Gin Hass opskrift, Hazz eller Has er kendt for sin mango gule farve og sin dejlige syrlige lime smag. 

Ofte ser man denne serveret som aperitif, velkomst drink, til forskellige arrangementer. Som giver en god start på eventet, da en lille frugtig sag som denne er en sikker vinder. Den er både læskende og smukt. Med en lille rosmarin gren eller et mynte blad eller lime som garniture, så er du sikret æstetikken.

Den kan ligeledes piftes op med én stor isterning i sin servering. Det gør den blot endnu mere stilren og smuk at se på.

gin hass drink

Gin Hass opskrift

Helle Lauritzen
En frugtig mango og lime cocktail for alle - Klassisk Gin Hass opskrift
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 min
Tilb. tid 4 min
Samlet tid 1 min
Ret Drinks
Køkken Dansk
Antal 2 drinks
Kalorier 120 kcal

Equipment

 • glas (kan både være høje såvel som lave)

Ingredienser
  

 • 8 cl gin
 • 4 cl mangojuice
 • 4 cl limesaft eller juice
 • 2 cl lemon vand
 • 1 stk lime
 • Isterninger

Sådan gør du
 

 • Først placer dine glas, fyld op med isterninger.
  gin hass opskrift
 • Tilsæt 4 cl. gin i hvert glas.
  gin hass opskrift
 • Tilføj dernæst 4 cl. mango sirup (alt efter hvilken juice, da de kan variere i tykkelsen).
  gin hass opskrift
 • Dernæst tilføj 1-2 cl. limesaft, alt efter hvor syrlig du ønsker den.
  gin hass opskrift
 • Næst sidste step er at toppe af med lemon vand, som både kan være med eller uden brus. Brug evt. Schweppes, Fever Tree eller anden sodavand.
  gin hass opskrift
 • Pynt med en tyndskåret limeskive.
  gin hass opskrift
 • Værsgo god - en klassisk Gin Hass opskrift.
  gin hass opskrift

Video

Noter

Du kan med fordel servere denne Gin Hass opskrift med lidt mynte enten på toppen, eller lige knuse lidt ned i selve drinken også.

Nutrition

Serving: 8clCalories: 120kcal
Keyword drinks, gin hass, has, hazz, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kombiner din Gin Hass opskrift

Denne drink kan med fordel også kombineres med andre klassikere, hvis det kunne være et ønske. Du kan først og fremmest blande den med en mojito, som giver den lidt mynte, og smule dybde i sin rom og med lidt sødme fra sukkeret. Pas dog på med for meget sukker, da mango sirup i selv kan være rimelig sødt.

Det afhænger dog af din valgte sirup, hvor tyk den er, hvor sød den er osv. Du kan desuden pifte din opskrift op med hindbær, som giver lidt ekstra farvekontrast til den gule mango. Vi ville dog anbefale ikke og muddle hindbær i, men blot tilføje dem ned i din drink hele, eller som garniture.

Du kan også lave den som Frozen drink, hvis du kører den i en blender med isterningerne. Du får på denne måde en dejlig cremet Gin Hass opskrift og Hazz drink, som er enormt lækker på en varm sommerdag. Du får således det spændende mix med en daiquiri.

Hvilken gin skal du bruge?

Du kan faktisk bruge de fleste Gin i din opskrift for din "Hazz drink". Alt efter hvor meget smag af "gran" du ønsker i din cocktail. Du kan derfor helt selv vælge, hvilken alkohol, der er din favorit. Hvis du ikke er en så god kender på dette område, kan du med fordel prøve Bombay eller Tanquery.

Nogle forhandlere laver faktisk også denne cocktail som "RTD" Ready-to-drink cocktail. Så du kan købe den på farten. Vi kan dog varmt anbefale at du prøver kræfter med at lave den derhjemme først og fremmest, så du kan dosere din Gin Hass opskrift præcis efter dine behov.

Gode alternativer til...

Hvis der er nogle af ingredienserne til en Gin Hass, du ikke har eller bryder dig om, kan du sagtens udskifte nogle af dem, med lignende produkter, og stadig får en god og velsmagende drink.

Gin

Har du eksempelvis ingen gin, men vodka, kan du godt vælge at bruge det i stedet. Det særlige ved ginen er, at den giver en lille bitterhed, som klæder det søde fra mangoen og det syrlige fra lime og lemonsodavand rigtig godt. Denne får du ikke med vodka. Gin kan dog have en lidt markant smag, der ikke falder i alles smag, så her kan vodka fungere som en lidt mere neutral smagsgiver. Vi vil dog mene, at de andre elementer i drinken sagtens kan overdøve smagen af gin, hvis det er ønskværdigt. 

Mangosirup

Som alternativ til mangosirup, kan du godt vælge at bruge mangojuice i stedet for. Dette kan man ofte finde i større velassorterede supermarkeder, sammen med andre typer juice. Det vil ofte være kaldt mango sirup nectar eller noget lignende. Bruger du samme mængde af dette i din drink, så kan du også få et rigtig fint og frugtigt resultat med din gin hash opskrift. Du kan også vælge at købe sirup med andre smage end mango, hvis du vil prøve noget nyt eller ikke bryder dig så meget om mangosmagen i din cocktail.

Lime

Du kan naturligvis også skifte lime ud i opskriften. Står du kun med citroner, som kom dem i, i stedet for. Som men ginen, så har lime også en lidt mere bittersmag, som ligeledes klæder det søde og syrlige. Det betyder dog ikke, at du ikke vil kunne få de gode egenskaber fra en anden citrusfrugt. Dette kan være helt afgørende for en lækker Gin Hass opskrift.

Lemon sodavand

Hvad angår lemon sodavand, kan du næsten ikke komme uden om dette. Dog kan du godt, i yderste nødstilfælde, udskifte sodavanden med danskvand eller tonicvand, og så tilføje ekstra citrus og mango, så du stadig får syren og sødmen i din Gin hass.

Vi anbefaler naturligvis, at du bruger de rette ingredienser, som findes i opskriften, men skulle du have glemt at købe én, kan du erstatte den med én af ovenstående alternativer. Du kan også eksperimentere med forskellige smage og produkter, for at mixe det lidt op en gang i mellem, hvis du ofte får den samme drink.

gin hass opskrift drink

En dansk klassiker

Du kender måske allerede historien bag den famøse Gin Hass opskrift, men hvis ikke, så giver vi her en kort gennemgang af, hvor den forfriskende drink kommer fra.

Den er nemlig, selvom man godt kan få fornemmelse fra varmere himmelstrøg, opfundet i Danmark. Nærmere bestemt i Odense i 2007. Det var nemlig bartenderen Kim Hass, som afholdt et bartenderkursus for en gruppe deltagere, der i et snuptag fik mixet den drink, som mange i dag elsker og gerne nyder til både fester og mindre formelle komsammener. 

Født ved et tilfælde

Selvom man skulle tro, at den lækre drink er en gennemtænkt genistreg, så er ligger landet faktisk sådan, at den populære drink blev født ved et tilfælde. Bartender Kim Hass kunne nemlig fornemme på sine kursister, at de var ved at blive noget skeløjede af alle de metoder og teknikker, de havde fået proppet under huden den dag, og derfor blev han spurgt, om han ikke nok ville vise dem noget simpelt.

Hertil blev tankerne vendt, og en blanding af den bitre gin og den søde mango blev skabt som en ide og et modstykke til den klassiske Gin & Lemon, der består af gin og lemon sodavand eller anden citrusdrik.

Dog fandt han hurtigt ud af, at den søde mango ikke kunne bære drinken alene, og derfor blev lime tilsat som et sidespark, der skulle give drinken den friskhed, som man også finder i førnævnte drink. Og vupti, så var Gin Hass opskrift født.

At mixe gin, mango og lime var intet mindre end en genistreg fra Kim Hass' side, og derfor kan han da også klappe sig selv på skulderen over den drink, der blev skab tilbage i 2007 på et bartenderkursus.

gin-hass-mango-opskrift-oprindelse-historie

Originalt navn

Selvom man kunne have fundet på mange andre spændende navne, som Gin Mango eller noget skørt som Mangolicious, så valgt Kim Hass, på opfordring, at navngive sin drink Gin Hass.

Han er selv god til at understrege, at det er vigtigt at give nye drink, som man finder på, et navn, så man kan bruge dem igen og igen. Derfor var det da også vigtigt, at denne drink fik et navn, og hvor var det godt, at han gjorde det, for i dag drinken ekstremt populære hos både unge som gamle.

Kim Hass valgte endda at ændre sit eget navn, så Gin nu er hans mellemnavn.

Servér en lækker Gin Hass til festen

Der findes mange gode tidspunkter, hvorpå en gin hass er et godt valg. Du kan både servere den til en hyggelig sammenkost i haven eller stuen, men du kan også sagtens servere den som en velkomstdrink til en fest, eller som drink til en mindre eller større fest.

På grund af sin gode balance mellem syre og sødme, er den frisk og derfor kan næsten alle lide denne gode drink. Men pas på, den smager så godt at der nemt kan ryge mange glas ned og hvis der ikke er sparet på mangosirup, så kan man måske ikke helt smage, hvor meget gin der rent faktisk er i drinken.

Lækker Gin Hass opskrift til 2023

Det er altid vigtigt med en lækker drink, når du får besøg af dine gæster i 2023. Bliv desuden inspireret med nogle af vores andre nye cocktail opskrifter til året. Se eksempelvis denne guide til en nem og hurtig sangria, en sikker måde at forkæle dine gæster på. Et godt alternativ til din gin hass opskrift, hvis dit selskab skal have flere ting at vælge imellem.

Inspiration til drink i samme kategori

Er du ikke så meget til denne cocktail eller drink, så er der også masser af andre læskende drinks, som er i ca. samme kategori. Det kan give dig lidt inspiration til hvad du ellers kan lave og servere for dine gæster, hvis du skal holde dig inden for samme sortiment og kategori.

Mango Mojito

Du kan blandt andet prøve dig af med en Mango Mojito, som er en mindre sød version, da den indeholder rom (som en normal mojito), hvilket er en anelse mere aromatisk og dyb i smagen. Dertil gør det godt for din cocktail, at den har lidt kant i sin smag med lidt mynte.

Nu hvor du alligevel har mango fra din Gin Hass opskrift, og til disse drinks. Så skal du blot tilføje mynte, rom, rørsukker og danskvand til din indkøbsliste.

Hugo - lime/mynte

Nu hvor du så både har lime, gin, mynte og dansk vand kan du ligeså væld tilbyde dine gæster en klassiker som Hugo. Den laves egentlig originalt på champagne eller prosecco, men er også rigtig fin med gin. Bland blot gin, mynte, lime, hyldeblomst saft og danskvand og servér ISkold.

Det er nemt, da du blot skal købe hyldeblomstsaft eller sirup udover det, du bruger i din Gin Hass opskrift og Mango Mojito. Det kræver ikke meget, når du først har samlet de første ting til dine drinks.

Gin & Tonic

Ej at forglemme er den ganske klassiske long drink, Gin Tonic, som de fleste kan lide og drikker. Du mangler efter disse ovenstående opskrifter derfor blot Tonic Water, som vi kraftigt anbefaler at købe i en lækker version. Du kan evt. kigge efter Fever Tree eller Fentimans, eller andre hos delikatesse forretninger.

Det er heller ikke dårligt at tilføje en smule Tonic Water i din Gin Hass opskrift, blot for at gøre den mindre sød, hvis dette er behovet og du kan lide din drinks sådan.

gin-hass-opskrift-andre-drinks

Hvordan kan jeg pifte min garniture op?

Du kan på mange måder pifte din garniture til din Gin Hass eller anden drink op ved blot få tricks. For er du typen, der elsker at eksperimentere og hader bare at servere en drink med en skive citron, lime eller mynte blad, så kan vi hjælpe dig lidt på vej med ekstra gode tips og tricks.

Det kan være både være flot og smagfuldt at brug én eller flere af nedenstående som garniture i drinken eller på kanten af glasset:

 • Lime - i både eller skiver
 • Citron i skiver
 • Jordbær - hele eller i skiver
 • Hindbær
 • Blåbær
 • Mynte
 • Grape i skiver
 • Kiwi i skiver
 • Ananas i kvarte skiver

Dekorer dine drinks med hjælp af dehydrator eller airfryer

Er du den heldige ejer af en dehydrator, eller airfryer, så kan du faktisk lave nogle virkelig spændende ting til at dekorere dine drinks med. Du kan nemlig tørre frugt eller grønt heri, og placere med din drink. Det er blandt andet rigtig pænt med citrus frugter i tynde skiver og tørret på toppen. Alt fra blodappelsin, lime, grape og citron.

Gin Hass kalorier

Det kan være syndigt at drikke cocktails og alkohol generelt, da det ofte ikke blot er en enkelt, der ryger ned i løbet af en aften. Hvis du derimod godt kan styre det og holde det til en enkelt, så er det ikke så galt med gin hass kalorier. 
 
Mængden af kalorier afhænger naturligvis af blandingsforholdene, valget af ingredienser og størrelsen på drinken. Men som udgangspunkt indeholder en drink på 8 cl. omkring 120 kalorier. 

Hvis du gerne vil spare på kalorierne kan du med fordel købe lemon sodavand uden kalorier eller vælge et andet kalorie og eller sukkerfrit alternativ i din Gin Hass opskrift.

Eksempler på kalorier i andre drinks

Til sammenligning har mange andre drinks flere kalorier:
 • Cosmopolitan: 140 kcal
 • Daiquiri: 170
 • Old Fashioned: 220
 • Dark and Stormy: 250
gin-hass-opskrift-andre-drinks-opskrifter

Der findes et væld af gode drinks derude, og derfor er det bare om at finde din favorit. Du kan med fordel gå gennem vores mange opskrifter på både drinks, snacks og lækre retter, som du kan lave derhjemme, når du får gæster, eller når der skal være fest.

Andre opskrifter

Som før nævnt er det kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til smagssammensætninger og alternative ingredienser i cocktails. En Gin Hass opskrift laves på mangosirup og lemonsodavand, men man kan i princippet bruge opskriften og udskifte ingredienserne med hvilken som helst frugtsirup og sodavand samt spiritus. Det vil ikke længere kategoriseres som en gin hass, men det er helt okay at lade sig inspirere og ændre på opskrifter. 

Selvom en cocktail med mango egner sig utrolig godt til de varme måneder, så findes der også andre variationer, der kan passe perfekt til en varm sommerdag. Det kan eksempelvis være med rabarbersirup og hyldeblomstgin. Det er en smagssammensætninger, der bare skriger dansk sommer. 

Der findes efterhånden også en lang række alkoholfri alternativer til alkoholiske drikke. Hvis du selv eller nogen i selskabet, ikke drikker alkohol, kan drinken også sagtens laves på alkoholfri gin. 

FAQ

Hvad består en Gin Hass af?

Denne drink, og opskrift, består ofte af gin, mangosirup og lemonsodavand. Det er den helt simple model og metode til at skabe drinken. Det er selvfølgelig en mulighed at opgradere den med andre sirupper eller smage, som er relevante for netop din yndlingsdrink.

Hvilken alkohol bruger man i en Gin Hass?

Når du laver en Gin Hass/ Gin Hazz, bruger du altid gin, hvilket navnet også indikerer. Du kan selvfølgelig godt bytte denne alkohol ud, hvis du ikke kan lide gin. Men den fungerer bedst med denne lidt "klare" smag, som der er i gin.

Hvor lang tid tager det at lave en Gin Hass?

Denne drink er hurtig at lave, og kræver næsten ingen ingredienser. Gin, lemon sodavand, og mangosirup eller mangosodavand. Bland disse ting sammen og det tager omkring 3-5 minutter. Pynt evt. med mynte eller lime.

Hvordan smager en Gin Hass?

En Gin Hass smager mest af mango og lemon sodavand, da det er de to bærende ingredienser, der er i denne drink. Idet du bruger mangojuice eller sirup tager det meget af smagen fra alkoholen, gin, som er let i smagen.

 

Angivelse af kilder og test

 1. Læs mere på Sundhed.dk 
 2. Fever-tree.com har deres bud på en opskrift

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle