Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Forårsruller i airfryer - Tilbered frosne og hjemmelavet

Er du den heldige vinder og ejer af en airfryer i dit køkken, så har du en verden af opskrifter foran dig. Det er stort set kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan tilberede dig i denne maskine. Her giver vi dig en guide til at tilberede frosne og hjemmelavet forårsruller.
Af 
 Opdateret d. oktober 11, 2022
forårsruller i airfryer

Der er ikke noget som at tilberede uden for mange fedtstoffer eller tilsætning. Der er netop det denne maskine og køkkenredskab kan gøre for dig. Den tilbereder nemlig produkterne uden olie og med varm luft. Se airfryer tilbud her.

Ovenstående er to af de bedste airfryer modeller til at lave forårsruller. Maskinerne er de to bedste som vi har testet. Med disse to får du en sprød skorpe hver gang du bruger dem.

I denne artikel

Vi kommer i løbet af denne artikel ind på inspiration til, hvordan du tilbereder frosne forårsruller og hjemmelavet i din airfryer derhjemme, så du får dem præcis så lækre som på de asiatiske restauranter. Smag de lækre fedtfattige sprøde favoritter.

Først ser du en opskrift på hjemmelavet forårsruller i airfryer.

forårsruller i airfryer opskrift

Forårsruller i airfryer - Opskrift på hjemmelavet

Helle Lauritzen
Du kan både tilberede frosne og hjemmelavet forårsruller i en airfryer.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Asiatisk
Antal 2
Kalorier 153 kcal

Equipment

 • 1 airfryer

Ingredienser
  

 • 250 g oksekød
 • 1 stk løg
 • 1 stk hvidløg
 • 1 stk lille ingefær
 • Valgfrie grøntsager ex. gulerod, hvidkål, forårsløg
 • salt og peber
 • 250 g filodej tynd hvededej

Sådan gør du
 

 • Begynd med at finsnitte alle dine valgte grøntsager (herunder også hvidløg og løg), og tilbered dit oksekød på panden.
 • Rul din filodej ud, så du kan lægge en ske med oksekødet og grøntsagerne.
 • Pensle hjørnerne med vand eller et æg.
 • Rul nu din dej stramt om dine grøntsager. Der er ofte indikeret og visualiseret en foldeteknik på pakken med filodej.
 • Dup nu igen med vand på samlingen, så den holder sig lukket inden dine forårsruller i airfryer tilberedes.
 • Tænd nu din airfryer på 200 grader og læg dem i din kurv i ca. 15 min. til de er gyldne.
 • Velbekomme!

Video

Noter

Dine hjemmelavet forårsruller i airfryer er lækkert at servere med sød chili sauce, goma dressing, soya og lignende asiatiske dips. Tilberedningen gælder den samme hvis det er frosne forårsruller.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 153kcal
Keyword airfryer, forårsruller, hjemmelavet forårsruller
Tried this recipe?Let us know how it was!

Få styr på din madlavning - frosne forårsruller i en airfryer

Vi skal starte med at fremhæve at du både kan tilberede dine forårsruller frosne såvel som friske i din airfryer. Du kan derfor med fordel sagtens lave hjemmelavet forårsruller til dig selv eller dine gæster. 

Til at starte med anbefaler vi dig at lægge et stykke bagepapir i din airfryer og din kurv, det gør, at du slipper for yderligere rengøring. Det gælder uanset om det frosne eller friske hjemmelavet.

Fremgangsmåde:

 1. Læg det ønskede antal ruller i kurven på din airfryer
 2. Lad dem tilberede ved 200 grader i ca. 10-15 minuter (frosne skal have ca. 15 min.). 
 3. Tag dem op, når de er gyldne og sprøde. 

Et lille tip er at vende dem halvvejs, så de får samme temperatur på begge sider. Det giver ekstra sprødhed til dine frosne eller hjemmelavet forårsruller. De holder dejligt på væsken, når du tilbereder dem i en airfryer. 

Tips og tricks til dine sides og saucer

Sauce: En lækker lille tilbehør til din ret er en god sauce i form af alt fra sur/sød sauce, teriyaki sauce, soya/sesam sauce eller andre asiatiske dressinger. Det er godt med de lidt saltede saucer til siden. 

Nudelsalat: En af vores favorit sides er en asiatisk nudelsalat med rejer - kold eller varm - som går rigtig godt til den sprøde forårsrulle. Tilføj gerne lidt ristede mandler eller peanuts i din salat. Det giver ekstra crunch og salt til dit asiatiske sæt. 

Sylt: En andet lille tip, som fremmer smagen i dine ruller. Hvis du har tiden til det, så er det rigtig lækkert og sprødt med lidt sylt til dine ruller, som giver noget friskhed til din ret eller snack. Det kan være alt fra syltet rødkål, syltet æble, syltet kålrabi, syltet ingefær eller andre sprøde grøntsager.

Lyder det spændende i forhold til din madlavning derhjemme? så anbefaler vi også at du kigger på denne samlede 2022 test af din næste airfryer lavet af Mydinners.

Der findes mange opskrifter til airfryer end forårsruller. Find flere airfryer opskrifter her.

forårsruller i airfryer med sauce

Hvordan laver du perfekte forårsruller til din airfryer?

Når du skal i gang med dine egne hjemmelavet forårsruller kan du med fordel både lave vegetariske ruller tilsammen med dem med kød. Til de vegetariske elsker vi selv at bruge følgende grøntsager, som skal fintsnittes til rullen:

 • Gulerod
 • Kål (spidskål eller rødkål)
 • Løg 

Steg grøntsagerne let af i en varm gryde med olie og inden du ruller dem ind i din dej.

Prøv en hjemmelavet forårsrulle fremfor den frosne. Du vil ikke fortryde det. Du kan ofte købe færdiglavet dej til dem, så du skal blot lynstege grønt og tilberede dem i din airfryer

Er du ikke til de frosne eller den færdiglavet dej, men ønsker du selv at lave din dej fra bunden. Så er der også mulighed for det, det kræver dog lidt mere fingersnilde og tålmodighed. Det kræver dog ikke alle mulige special ingredienser og råvarer.

Sådan laver du din egen dej til dine hjemmelavet forårsruller

Hvis du har det helt store overskud, så kunne det være en fordel at lave din dej til dine forårsruller i airfryer helt selv. Det er slet ikke så svært som det lyder. Lad os tage dig igennem en god og basal opskrift.

Dette skal du bruge til din dej til forårsruller:

 • 100 gram hvedemele
 • 50 majsstivelse
 • Lidt salt
 • 1 stk. Æg
 • 2 dl. Vand
 • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Først og fremmest skal du stille en stor skål, en pande på dit komfur og et piskeris klar. 

 • Nu starter du med at piske æg, mel, majsstivelse, salt, olivenolie og salt sammen i den store skål, så du kan starte basen til dine forårsruller til din airfryer. 
 • Næste step er at blande vand i stille og roligt. Du pisker her løbende så der ikke opstår klumper, eller at du pisker klumperne ud.
 • Nu kommer du til selve stegningen, som er nem og nænsom. Du skal have en pande som er medium varm - så dejen hverken sætter sig med det samme, men fortsat bager dejen korrekt. Pensel din pande med olie og fordel ca. 1 dl. Dej ud på panden og drej panden så den udglattes helt og bliver så tynd som muligt.
 • De skal IKKE vendes, og derfor kun bages på den ene side. Tag dem af når de er gennembagte.

Din dej til dine forårsruller er nu klar til at blive fyldt med dit yndlingsfyld og lukket med lidt vand på siden, så dejen lukker til før de kommer i din airfryer. Det er nemt, og kræver derfor ikke meget at lave hjemmelavet forårsruller til en airfryer.

Hvad finder du ellers på ProduktEksperten? Vi har samlet et hav af guides, anbefalinger og sammenligninger i alt fra det bedste sengetøj, hundefoder og til segboard og robotstøvsuger til hjemmet.

forårsruller i airfryer

Forårsruller kan være et dejligt måltid i sig selv med en masse tilbehør til. Husk altid chili sur-sød-sovsen, hvis du vil have dyppelse til.

Hvilke fordele er der ved en airfryer?

Airfryeren bliver mere og mere populær - og allerede nu kan den findes som en favorit blandt mange danske køkkener, når det kommer til tilberedning. At den smarte maskine er blevet så populær, er ikke helt uforståeligt - tværtimod! Den giver nemlig en ny metode til at tilberede alle dine favoritretter på en nem og sundere måde.

Er du ikke allerede hoppet med på bølgen, så er det ved at være på tide. Når først du er med på den nye tilberednings-mode, så vil du forblive - det er vi helt sikre på. Men, derfor forstår vi stadig godt, hvis du lige har brug for at høre, hvorfor jublen er blevet så stor over den forholdsvis nye køkkenmaskine. 

Her tager vi udgangspunkt i forårsruller - både hjemmelavede og frosne, for let’s be honest - dem kan man ikke få nok af! Med en airfryer kan du meget hurtigere tø dine frosne forårsruller op, samtidig med at den sørger for at de både er bløde og saftig indeni - og selvfølgelig med en knasende sprød yderside. MUMS. 

Fordelene er mange ved en airfryer. Det går hurtigere med madlavningen og du får et sundere måltid istedet for at bruge en masse fritureolie.

Forårsruller med sur sød sauce kan noget

Ligesom at du meget hurtigere vil kunne tilberede dine favorit frosne fårsruller - vegetar eller med dit yndlingskød, så kan du også meget hurtigere forberede luksus-versionen: nemlig hjemmelavet forårsruller. Med en airfryer er du sikret en saftig, blød indre og en sprød, gylden ydre - hvilket godt kan være en kunst at opnå på normal vis.

Hvis ikke den hurtige tilberedningstid af dine hjemmelavede eller frosne forårsruller har fejet dig af benene, og du allerede har klikket en airfryer i din kurv, og så småt er ved at indtaste dine leveringsinformationer, så er der lige en ekstra god grund til at investere i den næsten livs-ændrende køkkenmaskine: 

Det er nemlig sundere!

Yep, når det kommer til at tilberede hjemmelavet forårsruller er det sundere at tilberede dem i en airfryer i stedet for ved almindelig friturestegning - så sundt og nemt, what’s not to like?

Læs også omkring Invisalign København her på siden, hvis du har brug for tandretning.

Hjemmelavet rispapir forårsruller - duer det?

Du er måske stødt på den nye trend i hjemmelavet forårsruller - nemlig dem som er lavet på ægte vietnamesisk manér - forårsruller af rispapir. 

Den nye trend lader dig forme dine hjemmelavet forårsruller i rispapir, med alle dine favorit grøntsager, saucer og proteiner, hvorefter du steger dem i olie, for at give dem en sprød og gylden overflade. 

Har du allerede kastet dig ud i denne nye trend, har du sikkert opdaget, at det kan være lidt svært at opnå en god sprødhed, uden at rispapiret falder fra hinanden eller dine hjemmelavede forårsruller smager for meget af olie. Hvis du ikke allerede havde gættet det - så er løsningen forårsruller i airfryer. 

Med en airfryer vil du slippe for besværet med rispapir, som ikke forbliver om dine ruller, samtidig med at du slipper for at de smager for meget af olie, da din airfryer kun skal bruge et minimum af olie. Det er altså meget nemmere at opnå den perfekte knasende sprødhed på dine ruller. 

Hvis du er på udkig efter en ny, nem og lækker måde at tilberede nogle af dine favoritretter på, så skal du ikke vente længere - gå ombord i airfryer-verdenen og lad dig inspirere af spændende, nye hjemmelavet opskrifter til dig og familien.

Velbekomme!

Bliv endnu klogere på en masse ting i hjemmet her på siden med alt fra viden af allergivenlig hundefoder, det blødeste sengetøj og til nyt legetøj i form af segboard til børn eller robotstøvsuger til at gøre din rengøring nemmere.

Se også vores bedste gin hass opskrift, hvis du skal have en god drink.

Læs her om de bedste robotstøvsuger i test

Mangler du et fødselsdagsgave til et barn? Læs om segboard til børn her

Det kan svært at finde det bedste hundefodder på nettet. Læs vores artikel her

Har du brug for professionel facility service? Læs med her.

forskellige artikler produkteskperten

FAQ om forårsruller i airfryer

Hvordan tilbereder man forårsruller i en airfryer?
Det ønskede antal forårsruller ligges i tilberedningskurven. Herefter tilberedes de i din airfryer ved 200 grader i 10-15 minutter afhængigt af, om der er tale om friske eller frosne forårsruller, samt størrelsen. Frosne forårsruller skal typisk have omkring 15 minutter.
Hvad kan man tilberede i en airfryer?
Du kan tilberede nærmest hvad som helst i en airfryer. Skal det steges, bages, grilles eller friteres, så kan du med fordel bruge din airfryer. Du vil få et godt, sprødt og saftigt resultat, når du bruger din airfryer, og så vil det endda kunne gøre hurtigere i mange tilfælde.
Kan jeg bruge stanniol i min air fryer?
Det er ikke anbefalelsesværdigt at bruge hverken stanniol eller bagepapir i sin aifryer, hvis man vil have den fulde effekt fra maskinen. Når man tildækker bunden af sin airfryer, vil luften ikke kunne cirkulere rundt, og derfor vil du ikke opnå samme gode resultat.
Kan man tilberede frosne forårsruller i en airfryer?
Ja, man kan sagtens tilberede frosne forårsruller i sin airfryer. Det er både nemt og hurtigt. Du ligger blot det ønskede antal forårsruller i kurven og tilbereder dem ved 200 grader indtil de er gyldne. Dette tager typisk omkring 15 minutter.
Svar
Svar
Svar
Svar

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle