Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Elektrisk tandbørste - Bedst i test eltandbørste (2022)

Er du på udkig efter den bedste elektrisk tandbørste, der har været igennem test og forbi eksperter, så du er sikker på, at du får en tandbørste, der bare virker? Så læs med her. Vi har samlet de bedste på markedet.
Af 
 Opdateret d. juni 28, 2022
elektrisk tandbørste

Herunder gennemgår vi vores bud på de bedste elektrisk tandbørste ud fra forskellige test og vurderingsgrundlag.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

Kom til sagen - Hvad er den bedste elektrisk tandbørste i 2022?

En elektrisk tandbørste er det bedste valg, hvis du ønsker en tandbørste der kan give dig en korrekt og enformig tandbørsting. En af de største fordele er nemlig at tandbørsten laver alle bevægelserne for dig, så du kun skal sørge for at bevæge tandbørsten mellem tænderne. 

Din tandbørsting bliver derfor mere dybdegående, og gør at du mere effektivt kan forebygge plak og bakteriebelægninger på tænderne. 

Mange tandlæger anbefaler i dag at man bruge en elektrisk tandbørste i stedet for en normal tandbørste, der findes derfor et hav af forskellige elektronoske tandbørste på markedet. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke en man skal vælge, da udvalget er så stort. 

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste elektrisk tandbørster i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for elektrisk tandbørster. Lad os komme i gang.

De bedste elektrisk tandbørste 2022

elektrisk tandbørste
Det billige

Philips Sonicare Protective Clean 4300

Prisklasse: 399 – 599 kr.

Fordele:

Indbygget tryksensor
1 x BrushSync-funktion
Skånsom mod følsomme områder

Ulemper

Fås kun i én farve
Spar 10% på Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 her

Hvorfor Philips Sonicare Protective Clean 4300 er et godt valg som elektrisk tandbørste

Denne elektrisk tandbørste har vundet bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk samt på den svenske side Radon.se. Den har samtidig fået top karakter hos flere magasiner som specificerer sig inden for tandbranchen. Med denne tandbørste er du derfor sikret den bedste af høj kvalitet og som har fået gode anmeldelser. 

Det er en enkel elektrisk tandbørste til en god pris, som er meget nem at bruge. Med denne tandbørste får du et pålideligt produkt, som kan holde i mange år, og som gør hvad den er beregnet til og så finder du den ofte på tilbud. 

Læs mere om Philips elektriske tandbørste her.


Læs mere om Philips Sonicare Protective Clean 4300 her
I den dyre ende

Phillips Sonicare DiamondClean

Prisklasse: 1500 – 1700 kr.

Fordele:

Indbygget tryksensor
Smart børstehovedsgenkendelse
App Forbundet tandbørstning
4 indstillinger, 3 intensiteter

Ulemper

I den dyre ende
4,4 stjerner på Trustpilot.

Hvorfor Phillips Sonicare DiamondClean er god

Denne elektrisk tandbørste er også kåret bedst i test på flere forskellige medier og har de bedste anmeldelser fra brugerne. Den har fem børste programmer og kommer med et rejseetui med mulighed for at tilslutte den til USB. Det gør den derfor til den bedste elektrisk tandbørste at tage med på farten. 

Du får op til 31.000 bevægelser i minuttet, og viser dig efter 30 sekunder, at du skal skifte side i munden. Det er altså en tandbørste, som du kan være sikker på fungerer godt og kan ofte fås til en god pris, trods at den ligger i den dyre ende, da du ofte kan finde denne elektriske model på tilbud.


Læs mere om Phillips Sonicare DiamondClean her
Bedste multifunktionelle

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste

Prisklasse: 1200 – 1500 kr.

Fordele:

6 børstetilstande
Trykstyringssystem
Timer

Ulemper

Ingen holder
Ikke mulighed for vægmontering
4,7 stjerner på Trustpilot.

Hvorfor Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste er god

Se produkt

Denne elektrisk tandbørste er yderst populær blandt forbrugerne og bliver vurderet meget højt i test. Tandbørsten har hele 7 funktioner og med en smart LED-skærm som gør tandbørstningen endnu nemmere. 

Du bliver blandt andet guidet i hvor hårdt du trykker, så du børster dine tænder med det mest optimale tryk. Den er samtidig udstyret med timer, så du ved hvornår du skal stoppe. 

Den ligger i den lidt dyrere ende, men er også en tandbørste hvor du i den grad får noget for pengene, og ellers er det altid en god ide at tjekke om du kan finde den på tilbud.

 


Læs mere om Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste her
elektrisk tandbørste
Bedste multifunktionelle

Oral B Genius X 20000 Luxe Edition

Prisklasse: 1300 – 1999 kr.

Fordele:

4 Sensi UltraThin børstehoveder
3 forskellige programmer
1 smart rejseetui

Ulemper

En lidt dyrere tandbørste
elektrisk tandbørste
Køb her og få afsendt inden for 24 timer

Hvorfor Oral B Genius X 20000 Luxe Edition er god

Denne el tandbørste har ligeledes vundet bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk. Den er samtidig blevet valg som den bedste el tandbørste i magasinet Vouge og udnævnt som bedste allround tandbørste i GG Magazine. Den er en lidt dyrere tandbørste, men samtidig får du også et produkt af høj kvalitet og som er udstyret med avancerede funktioner som eksempelvis blegning af tænderne. 

Du kan vælge mellem tre forskellige programmer for funktionen af børstehovedet, hvilke indebærer blegning, gumpleje eller almindelig rengøring af tænderne. Den behøver samtidig kun at blive ladet op én gang om ugen og så får du fire ekstra børstehoveder med. 


Læs mere om Oral B Genius X 20000 Luxe Edition her

Hvis du er på udkig efter et nyt glattejern - se mere her

Børst tænder på den rigtige måde

Man skulle tro, at et så privilegeret folkefærd, som danskerne er, ville have styr på tandbørstningen og dermed på den gode mundhygiejne. Det viser sig dog, at dette ikke helt er tilfældet. Dansk Sundhedsinstitut har nemlig undersøgt danskernes hygiejne vaner i forhold til tandbørstning og mundhygiejne.

Det viser sig, at selvom 8 ud af 10 danskere dagligt børster sine tænder to gange, så er det det kun hver tredje dansker, der rent faktisk har en god mundhygiejne. Dette kommer af, at danskerne ikke er grundige nok under tandbørstningen, og derfor får de ikke alle ubehagelighederne med.

Du kender det sikkert allerede og har hørt det hundredevis af gange, men tandlægrne anbefaler, at man børster tænder mindst to gange om dagen. Detter sker gerne om morgenen, samt om aftenen inden sengetid. Hver disse tandbørstninger bør tag 2 minutter, for at man er sikker på, at man er kommet godt rundt.

På langt de fleste elektriske tandbørster er der en tidsindstilling, som indikerer, når de to minutter er gået, og på den måde ved du, hvornår du har børstet nok.

Ønsker du at spare lidt penge, eller har fundet en model uden timer på tilbud, så kan du stadig med god grund vælge denne el tandbørste. 

Selvom den elektriske model på tilbud du har fundet, ikke er med timer, skal du ikke afskrive den for hurtigt - en god løsning kan nemlig være at time din børstning på din telefon, så du stadig kan få fingre i den gode elektrisk tandbørste på tilbud og sikre dine 2 min. børstning.

Få det bedste resultat ved tandbørstningen

Når du børster tænder er det naturligvis ikke nok bare at tage de tænder, som man ser ud ad til, men det er også super vigtigt at få de bagerste med, så man undgår ubehagelige besøg hos tandlægen.

Tandlæger anbefaler, at du deler din mund op i fire zoner, så du er sikker på at få børstet tænderne ordentligt. Her foreslår Dansk Sundhedsinstitut, at du deler din mund op således:

 • Højre og venstre side
 • Under- og overkæbe
 • Inderside, yderside og tyggeflader
 • Områderne bag kindtænderne, samt mellem tænderne

Når du har disse fire zoner bliver en del af din rutine, vil du også hurtigt få en god vane og dermed et bedre grundlag for god mundhygiejne.

Det er vigtigt ikke at glemme tandkødet i tandbørstningen, da der heri også kan komme grimme overraskelser. Husk derfor også at få børst godt op på tandkødet, dog ikke for hårdt. For at skåne tandkødet bør du børste i cirkulære bevægelser, og hertil er tandtråd også din ven.

Godt nok er en el tandbørste super effektiv, men der er altså også steder hvor selv vores elektriske ven ikke kan nå. Derfor er tandtråden Robin til din Batman - din elektrisk tandbørste. 

Ligesom Batman ikke kan undvære Robin, kan dine tænder heller ikke undvære tandtråd. Det kan godt være at det er din el tandbørste som redder dagen, men det kan den altså kun lidt hjælp fra din tandtråd. 

Tandtråden kan nemlig nå ned i revnerne og mellemrummet mellem dine tænder, og effektivt fange de madrester og det plak som måtte gemme sig her. Tandtråd er altså altafgørende for et sundt tandkød og for at forebygge gener og sygdomme i tandkødet, som børstning af det også hjælper til. 

Hvad er bedst? Almindelig eller elektrisk tandbørste?

Tager man igen et kig på Dansk Sundhedsinstituts rapport, så vil man se, at både den almindelige såvel som eltandbørsten er bedst i test. Så længe der børste godt og grundigt, samt at man gør det længe nok, så er begge tandbørstetyper gode valg.

Elektrisk tandbørste

Vælger man at gå med en el tandbørste, vil man få et praktisk apperat, der hjælper dig med at time din tandbørstning, og ikke mindst med at vurdere kvaliteten og grundigheden af din tandbørstning. Det er dog langt fra alle elektriske tandbørster, der er helt så avanceret.

For dig, der gerne vil have tandbørstningen overstået, men samtidig ikke ønsker at få en dårlig mundhygiejne kan en eltandbørste godt være det bedst valg, netop fordi den assisterer dig ved selv at rotere, timer og kvalitetssikrer.

Desuden er priserne på elektriske tandbørster blevet langt mere overskommelige end for blot 10 år siden, og nu findes vores elektriske ven ofte på tilbud. Derfor kan ethvert budget holde til investering i en god el tandbørste.

Almindelig tandbørste

Vælger man derimod at gå med en almindelig tandbørste, skal man sørge for ikke at vælge en tandbørst med for hårde hår på, da det kan skrabe emaljen af dine tænder og ødelægge dit tandkød. Din tandlæge kan hjælpe dig med at finde den rette hårdhed for dine tænder.

Med en el tandbørste gør tandbørsten det meste af arbejdet, du skal blot få kørt den rundt i hele munden og få ramt alle tænderne. Med en almindelig tandbørste skal du sørge for at lave cirkulære bevægelser fremfor bevægelser frem og tilbage.

Kunne du tænke dig at prøve en elektrisk tandbørste, så kan du med fordel se ovenstående anbefalinger til de el tandbørster, der er bedst i test.

Få vejledning til korrekt tandbørstning med denne video fra tandportalen.dk:

 

Fordele ved en el tandbørste

På institut for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen påpeger en professor, at undersøgelser viser, at tandbørstning med en elektrisk tandbørste er bedre til at fjerne bakteriebelægninger end almindelige tandbørster. Dog er forskellen ikke stor, især ikke, hvis man børster grundigt og i de anbefalede to minutter med en almindelig tandbørste.

Hvem kan drage fordel af en elektrisk tandbørste?

Børn kan synes, at tandbørstning med en el tandbørste er meget sjovere end med en almindelig tandbørste. En eltandbørste til børn kan nemlig fås i mange flotte farver og designs, som appellerer til en sjovere tandbørstning.

Det skal dog siges, at når det kommer til en elektrisk tandbørste til børn, så er det vigtigt at du er obs på at der findes modeller og børstehoveder, som er specialfremstillet til vores små pus, så du nemt og uden bekymring kan passe godt på dine børns tænder, mens du børster dem.

Desuden kan også ældre personer drage fordel af en el tandbørste, da de ikke i nær så høj grad behøver at bevæge tandbørste rundt, og så er grebet meget bedre. En elektrisk tandbørste kan derfor være den perfekte gave, som du ofte kan finde på tilbud, til en ældre person i din familie.

Det skal dog siges, at det i sidst ende er en smagssag, som man er til den gode bedst i test el tandbørste, eller om man ønsker at gå med den gode, gamle klassiker.

Testning af den bedste el tandbørste i test

Når eksperter skal finde ud af, hvilke el tandbørste, der er bedst i test, så vil der være forskellige vurderingskriterier, som er relevante at se på. Herunder hører:

Brugervenlighed

Når eksperterne laver en vurdering af en elektrisk tandbørste, vil brugervenligheden være ét af de vigtigste kriterier. Her ses på, hvor let tandbørsten er at anvende, hvor nemt hovedet taget af og på, samt udskiftes, og ikke mindst, hvordan tandbørsten er at håndtere både før, under og efter tandbørstningen, især i forhold til greb.

Batterilevetid

Hvor længe holder den elektriske tandbørste på én opladning? For at undersøge dette, så testes hver el tandbørste i testen i to minutter med 12 timers mellemrum, så testen bliver så realistisk som mulig. Herudfra vurderer de så batteriets levetid.

Batteriopladning

Når det nu handler om batteriet, så er det også relevant at se på, hvor lang tid en fuld opladning tager. Derfor er dette også et kriterium, som eksperterne tester.

Rengøringsevne

Enhver el tandbørste i test vil blive testet 200 gange for at sikre, at den yder samme gode rengøring af tænderne hver gang. Derudover måles mængden af plak både før og efter tandbørstningen, for at vurdere den reelle rengøringsevne.

Støjniveau

Det er ingen hemmelighed, at selv den bedste el tandbørste i test larmer lidt, men der er ingen grund til et unødvendigt højt støjniveau. Derfor er dette også et sted, eksperterne ser hen, når de skal lave en vurdere af de bedste el tandbørster i test.

 

Døjer du med dårlig ånde?

Det er helt normalt, at man en gang imellem har dårlig onde. Der kan nemlig være mange årsager til, at man får dårlig ånde. Dog oplever nogen at have dårlig ånde ofte, måske endda dagligt, og dette kan i mange tilfælde være et tegn på enten dårlig mundhygiejne eller forskellige sygdomme, såsom diabetes.

I man tilfælde kan en grundige tandbørstning to gange dagligt gøre det, mens der i andre tilfælde er brug noget mere indgribende. Her kan en elektrisk tandbørste fra bedst i test, som du kan læse om ovenfor, hvilke dig igennem nogle af problemerne.

Både spisevaner og valget af mad- og drikkevarer kan ligeledes have indflydelse på din ånde. De fleste af os kender hvidløgsånden, når man har fået en god gang krydret mad eller hvidløgsklassikere som tzatziki, hvidløgsbrød eller noget andet lækkert.

Men spiser du eksempelvis kun én eller to måltider om dagen, kan dette også have indflydelse på din ånde. Spytproduktionen nedsættes nemlig, når der går for lang tid imellem måltiderne, og det give flere bakterier og dermed ubehagelige lugte i munden.

Dette kan du gøre mod dårlig ånde

Har du dårlig ånde, og vil du gerne af med den, så har vi her nogle tips til, hvad du kan gøre:

 • Børst tænder hyppigt, mindst to gange dagligt i to minutter og kom godt rundt. Her kan du bruge en eltandbørste eller en almindelig tandbørste.
 • Brug tandtråd og eventuelt tandstikker.
 • Husk at børste tungen, her kan der nemlig sidde mange bakterier, der skaber lugtgener.
 • Et tilskud af zink har undersøgelser vist, kan have en gavnlig effekt imod dårlig ånde.
 • Brug mundskyl og eller tyggegummi til at holde munden frisk.

Hjælper ingen af ovenstående tips, eller oplever du ofte at have dårlig ånde, så søg til tandlægen, som kan hjælpe dig med at finde årsagen. Måske er der et underliggende problem, som du bør tage seriøst.

 

Hold tandbørsten frisk

Om du har den bedste elektriske tandbørste i test eller den klassiske manuelle tandbørste, så er det altid vigtigt at holde sin tandbørste ren og frisk. Dette gøres ved at lade tandbørsten stå opadrettet mellem brug, så den ikke samler bakterier fra overflader og overskydende vand kan løbe af.

Desuden bør du udskifte tandbørste og tandbørstehoved jævnligt, gerne hver tredje måned. Du kan også vælge at koge hovedet på tandbørsten for at dræbe bakterier, så du kan bruge tandbørsten eller hovedet længere.

Ét af de værste steder, hvorfra bakterierne på tandbørsten kommer fra er toiletkummen. Det kan godt være en ubehagelig tanke, men vandet og bakterierne fra toilettet kan springe op til 25 centimeter op af toilettet ved skyld. Så husk at lukke låget ved skyld, eller i det mindste sætte tandbørste så langt fra toilettet som muligt.

 

Et hav af muligheder

Når det kommer til at finde den rette elektriske tandbørste, om så den skal være på tilbud, have smarte funktioner eller komme i den helt rette farve, så findes der et hav af muligheder for lige dé specifikationer du har til en el tandbørste, da der er mange kendte mærker som producerer dem. 

Flere af de kendte modeller er nævnt i vores produkter øverst i denne artikel, men vi tager dem lige igen her. En klassiker som de fleste har stiftet bekendtskab med, eller har hørt om er Oral-B, som har været på markedet siden 1950, og hører under brandet: Braun.  

Det næste kendte navn inden for verdenen af el tandbørster, som ofte er på tilbud, er Phillips. Udover at Phillips laver elektriske tandbørster, så leverer denne velkendte guldklump også mange andre elektriske produkter og appareter. 

Den sidste vi har valgt at tage med denne gang, er igen en som du tit kan finde på tilbud. Det er selvfølgelig elektrisk tandbørste fra OBH - eller som du nok også kender dem: OBH Nordica. Denne danske fabrikant er nyere, men ikke desto mindre en af de helt gode spillere på markedet. Hold derfor øjnene åbne for en elektrisk tandbørste på tilbud fra dette mærke. 

Se også disse guides:

Mangler du et godt hundefoder tilbud test, så se med her. Har du en hund, som er lidt op i alderen og har behov for senior hundefoder. Det kan også være din hund har brug for barf hundefoder, hvis den har allergi eller lign.

Hvis din hund spiser alt, kan du også købe billig hundefoder, som du kan læse mere om her. Du kan også få sendt hundefoder Tyskland, hvor de har nogle gode priser på kvalitetshundefoder.

Du kan også spare på din elcykel - se elcykel tilbud.

Mangler du en IKEA seng? Så se vores anbefalinger her på siden.

Mangler du en racercykel? Så se disse racercykel tilbud.

Angivelse af kilder og test

 1. NBC News - se kilde her
 2. newyourkpost - se kilde her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle