Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elektrisk tandbørste bedst i test - Find den bedste el tandbørste 2022

Er du på udkig efter den el tandbørste, der er bedst i test? Find den eltandbørste, der passer til dig og dine behov. Vi har lavet en guide til dig, så du kan finde en god elektrisk model.
elektrisk tandbørste

Herunder gennemgår vi vores bud på de bedste elektrisk tandbørste ud fra forskellige test og vurderingsgrundlag.

Vores anbefalede elektriske tandbørster

Bedst i test - elektrisk tandbørste 2022

Jordan TBT-200GY Jordan Smile

Tryksensor
USB oplader
Høj kvalitet
Bedste elektriske tandbørster i 2022

Oral-B - Pro 3 3700 Crossaction

3 forskellige tilstande
Børstehoved i høj kvalitet
Indbyggede beskyttelse
bedst i test - el tandbørste

Oral-B Eltandbørste Genius 8900

2 håndtag
Intuitivt børstesystem
Fjerner op til 100 % mere plak

Interesseret i flere produkter?  🚀

Hvis du er interesseret i at se et større udvalg, kan du browse videre i kataloget her.

Se katalog
elgiganten

Kom til sagen - Hvad er den bedste elektrisk tandbørste i 2022?

En elektrisk tandbørste er det bedste valg, hvis du ønsker en tandbørste der kan give dig en korrekt og enformig tandbørsting. En af de største fordele er nemlig at en eltandbørste laver alle bevægelserne for dig, så du kun skal sørge for at bevæge din el tandbørste mellem tænderne.

Din tandbørsting bliver derfor mere dybdegående, og gør at du mere effektivt kan forebygge plak og bakteriebelægninger på tænderne.

Mange tandlæger anbefaler i dag at man bruge en elektrisk tandbørste i stedet for en normal tandbørste, der findes derfor et hav af forskellige elektronoske tandbørste på markedet. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke en man skal vælge, da udvalget er så stort. Og det kan derfor også være en god idé at se efter tilbud.

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste elektrisk tandbørster i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen, når der skal vælges en eltandbørste. Lad os komme i gang.

De bedste elektrisk tandbørste 2022

elektrisk tandbørste
Det billige

Philips Sonicare Protective Clean 4300

Prisklasse: 399 – 599 kr.

Fordele:

Indbygget tryksensor
1 x BrushSync-funktion
Skånsom mod følsomme områder

Ulemper

Fås kun i én farve
Spar 10% på Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 her

Hvorfor Philips Sonicare Protective Clean 4300 er et godt valg som elektrisk tandbørste

Denne elektrisk tandbørste har vundet bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk samt på den svenske side Radon.se. Den har samtidig fået top karakter hos flere magasiner som specificerer sig inden for tandbranchen. Med denne tandbørste er du derfor sikret den bedste af høj kvalitet og som har fået gode anmeldelser. 

Det er en enkel el tandbørste til en god pris, som er meget nem at bruge. Med denne tandbørste får du et pålideligt produkt, som kan holde i mange år, og som gør hvad den er beregnet til og så finder du den ofte på tilbud. 

Læs mere om Philips elektriske tandbørste her. Eller andre produktanbefalinger her på siden til robotstøvsuger, hundefoder, segboard og en masse andet.


Læs mere om Philips Sonicare Protective Clean 4300 her
I den dyre ende

Phillips Sonicare DiamondClean

Prisklasse: 1500 – 1700 kr.

Fordele:

Indbygget tryksensor
Smart børstehovedsgenkendelse
App Forbundet tandbørstning
4 indstillinger, 3 intensiteter

Ulemper

I den dyre ende
4,4 stjerner på Trustpilot.

Hvorfor Phillips Sonicare DiamondClean er god

Denne elektrisk tandbørste er også kåret bedst i test på flere forskellige medier og har de bedste anmeldelser fra brugerne. Den har fem børste programmer og kommer med et rejseetui med mulighed for at tilslutte den til USB. Det gør den derfor til den bedste el tandbørste at tage med på farten. 

Du får op til 31.000 bevægelser i minuttet, og viser dig efter 30 sekunder, at du skal skifte side i munden. Det er altså en tandbørste, som du kan være sikker på fungerer godt og kan ofte fås til en god pris, trods at den ligger i den dyre ende, da du ofte kan finde denne elektrisk model på tilbud.


Læs mere om Phillips Sonicare DiamondClean her
Bedste multifunktionelle

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste

Prisklasse: 1200 – 1500 kr.

Fordele:

6 børstetilstande
Trykstyringssystem
Timer

Ulemper

Ingen holder
Ikke mulighed for vægmontering
4,7 stjerner på Trustpilot.

Hvorfor Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste er god

Se produkt

Denne elektrisk tandbørste er yderst populær blandt forbrugerne og bliver vurderet meget højt i test. Tandbørsten har hele 7 funktioner og med en smart LED-skærm som gør tandbørstningen endnu nemmere. 

Du bliver blandt andet guidet i hvor hårdt du trykker, så du børster dine tænder med det mest optimale tryk. Den er samtidig udstyret med timer, så du ved hvornår du skal stoppe. 

Den ligger i den lidt dyrere ende, men er også en el tandbørste hvor du i den grad får noget for pengene, og ellers er det altid en god ide at tjekke om du kan finde den på tilbud.

 


Læs mere om Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste her
elektrisk tandbørste
Bedste multifunktionelle

Oral B Genius X 20000 Luxe Edition

Prisklasse: 1300 – 1999 kr.

Fordele:

4 Sensi UltraThin børstehoveder
3 forskellige programmer
1 smart rejseetui

Ulemper

En lidt dyrere tandbørste
elektrisk tandbørste
Køb her og få afsendt inden for 24 timer

Hvorfor Oral B Genius X 20000 Luxe Edition er god

Denne el tandbørste har ligeledes vundet bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk. Den er samtidig blevet valg som den bedste el tandbørste i magasinet Vouge og udnævnt som bedste allround tandbørste i GG Magazine. Den er en lidt dyrere tandbørste, men samtidig får du også et produkt af høj kvalitet og som er udstyret med avancerede funktioner som eksempelvis blegning af tænderne. 

Du kan vælge mellem tre forskellige programmer for funktionen af børstehovedet, hvilke indebærer blegning, gumpleje eller almindelig rengøring af tænderne. Den behøver samtidig kun at blive ladet op én gang om ugen og så får du fire ekstra børstehoveder med. 


Læs mere om Oral B Genius X 20000 Luxe Edition her

Børst tænder på den rigtige måde med en elektrisk model

Man skulle tro, at et så privilegeret folkefærd, som danskerne er, ville have styr på tandbørstningen og dermed på den gode mundhygiejne. Det viser sig dog, at dette ikke helt er tilfældet. Dansk Sundhedsinstitut har nemlig undersøgt danskernes hygiejne vaner i forhold til tandbørstning og mundhygiejne.

Det viser sig, at selvom 8 ud af 10 danskere dagligt børster sine tænder to gange, så er det det kun hver tredje dansker, der rent faktisk har en god mundhygiejne. Dette kommer af, at danskerne ikke er grundige nok under tandbørstningen, og derfor får de ikke alle ubehagelighederne med.

Du kender det sikkert allerede og har hørt det hundredevis af gange, men tandlægerne anbefaler, at man børster tænder mindst to gange om dagen. Dette sker gerne om morgenen, samt om aftenen inden sengetid. Hver disse tandbørstninger bør tag 2 minutter, for at man er sikker på, at man er kommet godt rundt. Derfor kan det være nyttigt at anvende en el tandbørste. 

På langt de fleste elektriske tandbørster er der en tidsindstilling, som indikerer, når de to minutter er gået, og på den måde ved du, hvornår du har børstet nok.

Ønsker du at spare lidt penge, eller har fundet en model uden timer på tilbud, så kan du stadig med god grund vælge denne el tandbørste. Denne eltandbørste kan sagtens være lige så god i test, som andre tandbørster. Dog vil det være en god ide, og måske også nødvendigt at have en anden form for timer på under tandbørstningen, for at sikre, at man får børstet længe og grundigt nok.

Selvom den elektriske model på tilbud du har fundet, ikke er med timer, skal du ikke afskrive den for hurtigt - en god løsning kan nemlig være at time din børstning på din telefon, så du stadig kan få fingre i den gode elektrisk tandbørste på tilbud og sikre dine 2 min. børstning.

Bedste el tandbørste 2022

Få det bedste resultat ved tandbørstningen med en el tandbørste

Når du børster tænder er det naturligvis ikke nok bare at tage de tænder, som man ser ud ad til, men det er også super vigtigt at få de bagerste med, så man undgår ubehagelige besøg hos tandlægen.

Tandlæger anbefaler, at du deler din mund op i fire zoner, så du er sikker på at få børstet tænderne ordentligt med eller uden en eltandbørste. Her foreslår Dansk Sundhedsinstitut, at du deler din mund op således:

 • Højre og venstre side
 • Under- og overkæbe
 • Inderside, yderside og tyggeflader
 • Områderne bag kindtænderne, samt mellem tænderne

Når du har disse fire zoner bliver en del af din rutine, vil du også hurtigt få en god vane og dermed et bedre grundlag for god mundhygiejne.

Det er vigtigt ikke at glemme tandkødet i tandbørstningen, da der heri også kan komme grimme overraskelser. Husk derfor også at få børst godt op på tandkødet, dog ikke for hårdt. For at skåne tandkødet bør du børste i cirkulære bevægelser med din eltandbørste, og hertil er tandtråd også din ven.

Godt nok er en el tandbørste super effektiv, men der er altså også steder hvor selv vores eltandbørste ikke kan nå. Derfor er tandtråden Robin til din Batman - din elektrisk tandbørste.

Ligesom Batman ikke kan undvære Robin, kan dine tænder heller ikke undvære tandtråd. Det kan godt være at det er din el tandbørste som redder dagen, men det kan den altså kun lidt hjælp fra din tandtråd. 

Tandtråden kan nemlig nå ned i revnerne og mellemrummet mellem dine tænder, og effektivt fange de madrester og det plak som måtte gemme sig her. Tandtråd er altså altafgørende for et sundt tandkød og for at forebygge gener og sygdomme i tandkødet, som børstning af det med en eltandbørste også hjælper til. 

Hvad er bedst? Almindelig eller elektrisk tandbørste?

Tager man igen et kig på Dansk Sundhedsinstituts rapport, så vil man se, at både den almindelige såvel som eltandbørsten er bedst i test. Så længe der børste godt og grundigt, samt at man gør det længe nok, så er begge tandbørstetyper gode valg.

Elektrisk tandbørste

Vælger man at gå med en el tandbørste, vil man få et praktisk apperat, der hjælper dig med at time din tandbørstning, og ikke mindst med at vurdere kvaliteten og grundigheden af din tandbørstning. Det er dog langt fra alle elektriske tandbørster, der er helt så avanceret.

For dig, der gerne vil have tandbørstningen overstået, men samtidig ikke ønsker at få en dårlig mundhygiejne kan en eltandbørste godt være det bedst valg, netop fordi den assisterer dig ved selv at rotere, timer og kvalitetssikrer.

Desuden er priserne på en elektrisk tandbørste blevet langt mere overskommelige end for blot 10 år siden, og nu findes vores elektriske ven ofte på tilbud. Derfor kan ethvert budget holde til investering i en god el tandbørste.

Almindelig tandbørste

Vælger man derimod at gå med en almindelig tandbørste, der ikke kører på el skal man sørge for ikke at vælge en tandbørst med for hårde hår på, da det kan skrabe emaljen af dine tænder og ødelægge dit tandkød. Din tandlæge kan hjælpe dig med at finde den rette hårdhed for dine tænder.

Med en el tandbørste gør tandbørsten det meste af arbejdet, du skal blot få kørt den rundt i hele munden og få ramt alle tænderne. Med en almindelig model skal du sørge for at lave cirkulære bevægelser fremfor bevægelser frem og tilbage.

Kunne du tænke dig at prøve en elektrisk tandbørste, så kan du med fordel se ovenstående anbefalinger til de el tandbørster, der er bedst i test.

Få vejledning til korrekt tandbørstning med denne video fra tandportalen.dk:

 

Fordele ved en el tandbørste

På institut for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen påpeger en professor, at undersøgelser viser, at tandbørstning med en elektrisk tandbørste er bedre til at fjerne bakteriebelægninger end almindelige tandbørster. Dog er forskellen ikke stor, især ikke, hvis man børster grundigt og i de anbefalede to minutter med en almindelig tandbørste.

Hvem kan drage fordel af en elektrisk tandbørste?

Børn kan synes, at tandbørstning med en el model er meget sjovere end med en almindelig tandbørste. En eltandbørste til børn kan nemlig fås i mange flotte farver og designs, som appellerer til en sjovere tandbørstning.

Det skal dog siges, at når det kommer til en elektrisk tandbørste til børn, så er det vigtigt at du er obs på at der findes modeller og børstehoveder, som er specialfremstillet til vores små pus, så du nemt og uden bekymring kan passe godt på dine børns tænder, mens du børster dem.

Desuden kan også ældre personer drage fordel af en eltandbørste, da de ikke i nær så høj grad behøver at bevæge tandbørste rundt, og så er grebet meget bedre. En elektrisk tandbørste kan derfor være den perfekte gave, som du ofte kan finde på tilbud, til en ældre person i din familie.

Det skal dog siges, at det i sidst ende er en smagssag, som man er til den gode bedst i test el tandbørste, eller om man ønsker at gå med den gode, gamle klassiker.

Hvorfor bruge en el tandbørste? 

Tandbørstningen bliver mere korrekt og ensformig
Mere dybdegående børstning
De har ofte timere der hjælper med at børste de 2 minutter der anbefales

Testning af den bedste el tandbørste i test

Når eksperter skal finde ud af, hvilke el tandbørste, der er bedst i test, så vil der være forskellige vurderingskriterier, som er relevante at se på. Herunder hører:

Brugervenlighed

Når eksperterne laver en vurdering af en elektrisk tandbørste, vil brugervenligheden være ét af de vigtigste kriterier. Her ses på, hvor let en eltandbørste er at anvende, hvor nemt hovedet taget af og på, samt udskiftes, og ikke mindst, hvordan en eltandbørste er at håndtere både før, under og efter tandbørstningen, især i forhold til greb.

Batterilevetid

Hvor længe holder en elektrisk model på én opladning? For at undersøge dette, så testes hver el tandbørste i testen i to minutter med 12 timers mellemrum, så testen bliver så realistisk som mulig. Herudfra vurderer de så batteriets levetid.

Batteriopladning

Når det nu handler om batteriet, så er det også relevant at se på, hvor lang tid en fuld opladning tager. Derfor er dette også et kriterium, som eksperterne tester.

Rengøringsevne

Enhver eltandbørste i test vil blive testet 200 gange for at sikre, at den yder samme gode rengøring af tænderne hver gang. Derudover måles mængden af plak både før og efter tandbørstningen, for at vurdere den reelle rengøringsevne.

Støjniveau

Det er ingen hemmelighed, at selv den bedste el model i test larmer lidt, men der er ingen grund til et unødvendigt højt støjniveau. Derfor er dette også et sted, eksperterne ser hen, når de skal lave en vurdering af den bedste elektrisk tandbørste i test.

Døjer du med dårlig ånde?

Det er helt normalt, at man en gang imellem har dårlig onde. Der kan nemlig være mange årsager til, at man får dårlig ånde. Dog oplever nogen at have dårlig ånde ofte, måske endda dagligt, og dette kan i mange tilfælde være et tegn på enten dårlig mundhygiejne eller forskellige sygdomme, såsom diabetes.

I man tilfælde kan en grundige tandbørstning to gange dagligt gøre det, mens der i andre tilfælde er brug noget mere indgribende. Her kan en elektrisk tandbørste fra bedst i test, som du kan læse om ovenfor, hjælpe dig igennem nogle af problemerne.

Både spisevaner og valget af mad- og drikkevarer kan ligeledes have indflydelse på din ånde. De fleste af os kender hvidløgsånden, når man har fået en god gang krydret mad eller hvidløgsklassikere som tzatziki, hvidløgsbrød eller noget andet lækkert. Denne type mad giver dig sikkert lyst til at finde din tandbørste frem - om den så er med eller uden el.

Men spiser du eksempelvis kun én eller to måltider om dagen, kan dette også have indflydelse på din ånde. Spytproduktionen nedsættes nemlig, når der går for lang tid imellem måltiderne, og det give flere bakterier og dermed ubehagelige lugte i munden.

Har du problemer med at dine tænder er skæve? Så kan du læse mere om hvordan de kan rettes til med Invisalign her på vores blog.

Sørg for mindst 2 grundige tandbørstninger dagligt
Hav styr på dine spisevaner
El tandbørste kan være med til at hjælpe

Dette kan du gøre med en elektrisk model mod dårlig ånde

Har du dårlig ånde, og vil du gerne af med den, så har vi her nogle tips til, hvad du kan gøre:

 • Børst tænder hyppigt, mindst to gange dagligt i to minutter og kom godt rundt. Her kan du bruge en eltandbørste eller en almindelig tandbørste.
 • Brug tandtråd og eventuelt tandstikker. Der er helt sikkert mulighed for at finde en billig variant inden for begge produkter.
 • Husk at børste tungen, her kan der nemlig sidde mange bakterier, der skaber lugtgener.
 • Et tilskud af zink har undersøgelser vist, kan have en gavnlig effekt imod dårlig ånde.
 • Brug mundskyl og eller tyggegummi til at holde munden frisk. Der findes flere varianter, så tjek evt. hvilke, der er på tilbud. 

Hjælper ingen af ovenstående tips, eller oplever du ofte at have dårlig ånde, så søg til tandlægen, som kan hjælpe dig med at finde årsagen. Måske er der et underliggende problem, som du bør tage seriøst.

Hold din el tandbørste frisk

Om du har den bedste elektrisk tandbørste i test eller den klassiske manuelle tandbørste, så er det altid vigtigt at holde sin model ren og frisk. Dette gøres ved at lade tandbørsten stå opadrettet mellem brug, så den ikke samler bakterier fra overflader og overskydende vand kan løbe af.

Desuden bør du udskifte modellen og tandbørstehoved jævnligt, gerne hver tredje måned. Dette gælder også for en eltandbørste, hvor hovedet nemt kan udskiftes. Du kan også vælge at koge hovedet på din tandbørste for at dræbe bakterier, så du kan bruge din tandbørste eller hovedet længere.

Ét af de værste steder, hvorfra bakterierne på tandbørsten kommer fra er toiletkummen. Det kan godt være en ubehagelig tanke, men vandet og bakterierne fra toilettet kan springe op til 25 centimeter op af toilettet ved skyld. Så husk at lukke låget ved skyld, eller i det mindste sætte din almindelige eller eltandbørste så langt fra toilettet som muligt.

Et hav af muligheder med en elltandbørste

Når det kommer til at finde den rette elektrisk tandbørste, om så den skal være på tilbud, have smarte funktioner eller komme i den helt rette farve, så findes der et hav af muligheder for lige dé specifikationer du har til en el tandbørste, da der er mange kendte mærker som producerer dem.

Flere af de kendte modeller er nævnt i vores produkter øverst i denne artikel, men vi tager dem lige igen her. En klassiker som de fleste har stiftet bekendtskab med, eller har hørt om er Oral-B, som har været på markedet siden 1950, og hører under brandet: Braun.  

Det næste kendte navn inden for verdenen af el tandbørster, som ofte er på tilbud, er Phillips. Udover at Phillips laver elektriske tandbørster, så leverer denne velkendte guldklump også mange andre elektriske produkter og appareter. 

Den sidste vi har valgt at tage med denne gang, er igen en som du tit kan finde på tilbud. Det er selvfølgelig elektrisk tandbørste fra OBH - eller som du nok også kender dem: OBH Nordica. Denne danske fabrikant er nyere, men ikke desto mindre en af de helt gode spillere på markedet. Hold derfor øjnene åbne for en elektrisk tandbørste på tilbud fra dette mærke. 

Den bedste el tandbørste for dig

Alle mennesker er forskellige - er det er deres tænder også. Der findes utallige eltandbørster, der hver især er lavet til forskellige typer tænder og dermed med forskellige formål.

Har du sarte tænder? I tilfælde af, at du har sarte tænder, der let tager skade, så bør du overvejer den mere skånsom el tandbørste. Moteren i denne slags el tandbørste er lavet til en mindre voldsomt kraft, der ikke er for voldsom for dine tænder og tandkød.

I de fleste tilfælde vil en skånsom elektrisk tandbørste dog være udstyret med forskellige niveauer. Derfor behøver du ikke nødvendigvis at finde en, som udelukkende er beregnet til skånsomme tænder, men du kan derimod finde en el tandbørste, der kan justeret i niveau. Dermed kan både du og din partner bruge samme elltandbørste ved blto at skifte tandbørstehovedet.

I mange tilfælde kan du også købe tandbørstehoveder til din el tandbørste, som er beregnet til sarte tænder og tandkød. Disse er mere bløde og dermed mere skånsomme.

En skånsom elektrisk model er ikke kun designet til at passer på dine tænder med også dit tandkød. Du kan altid søge hjælp hos din læge, hvis du er i tvivl om, hvilken eltandbørste, du skal købe.

Hvis du går op i at have gode og smarte produkter i hjemmet såsom en eltandbørste, vil du muligvis også være interesseret i en airfryer eller en robotstøvsuger, som begge er produkter der letter de huslige pligter i en travl hverdag. 
Med en airfryer kan du trygt overlade madlavningen til maskinen, mens du eksempelvis slapper af med en bog. Har du endda også en robotstøvsuger, kan den samtidig klare rengøringen uden du behøver lette dig fra sofaen. 

Her på siden har vi gjort os umage med anmeldelser af både airfryer, robotstøvsuger, segboard, sengetøj og en masse andet i mange varianter, hvis du vil blive klogere på produkterne inden du investerer. Vi håber du mener artiklen var nyttig for dig!

Elektrisk tandbørste - bedst i test 2022

Ønsker du hvidere tænder med din el tandbørste? En elektrisk model har mange gode funktioner, og et af dem er at gøre dine tænder hvidere. Tests viser, at en eltandbørste generelt vil give dig videre tændere, end hvad du kan opnå med en almindelig model.

Se flere elektriske tandbørster her

Eltandbørste til børn

Det er naturligvis ikke kun voksne eller unge, der skal have mulighed for og lov til at nyde godt af en elektrisk tandbørste mange og gode funktioner. Derfor bliver der også lavet et væld af forskellige slags el tandbørster til børn, der både har flotte farver og former, og mange af dem kan også spille musik eller underholde på anden vis.

Det er vigtigt, at også børn får børstet deres tænder ordentligt. Bare fordi børn har mælketænder, der alligevel skal skiftes ud, så skal der naturligvis også passes på tænderne. Når tandrækken så er skiftet ud med de permanente tænder i munde, så vil tandbørstningen være endnu mere vigtig.

Har børn ikke god mundhygiejne, som de eksempelvis kan få med en eltandbørste, vil de bringe det med sig ind i voksenlivet som en vane, de bare ikke kan komme af med igen. Dertil vil de have dårlig ånde, tand- og mundproblemer, og det kan i sidste ende ende ud i, at de skal have trukket tænder ud eller have gebis i en relativt ung alder.

Derfor kan en elektrisk tandbørste til børn være en rigtig god måde at lære børn om god mundhygiejne på. Her får de nemlig mulighed for at gøre tandbørstningen til noget sjovt, hvis barnets el tandbørste er farverig eller kan spille musik, og så vil en elektrisk tandbørste også ofte have en timer, der angiver hvor længe tænderne skal børstes.

Således kan du altså, som forældre, være med til at bidrage til dine børns sundhed og velbefindende. Derfor er det helt sikkert værd at overveje, om ungerne skal have en eltandbørste fremfor en almindelig, manuel en.

Proshop har stort udvalg af elektriske tandbørste til både børn og voksne.

Se forskellige el tandbørster her

Elektrisk tandbørste til børn

Dog er nogle varianter af den smarte el model dog udviklet specifikt til formålet om, at give dig så hvide tænder, som muligt. Selvom det lyder urealistisk, er denne slags eltandbørste designet og testet af eksperter, og selve teknologien bag den er simpelthen med til at give dig det perfekte hvide tandpasta smil.

Vandtæt el tandbørste? Hvis du er en af de personer, der elsker at børste tænder i badet, bør du selvfølgelig finde en elektrisk tandbørste, der er vandtæt. Selvom man skulle tro, at alle modeller er vandtætte er det faktisk ikke tilfældet. Derfor bør du lige kigge en ekstra gang efter, om din el tandbørste er vandtæt, hvis du ønsker at børste bisser i badet.

Mere kontrol med din el tandbørste: Hvis du ønsker det perfekte hvide tandpastasmil, kan du med fordel finde en el tandbørste, der har timer. En eltandbørste med timer fortæller dig, hvor længe du har børstet tænder, og hvornår, du bør skifte side. Det er især smart til dig, der ønsker mere kontrol over din tandbørstning.
Ud over timer er der mange andren funktioner, der bidrager til mere kontrol, når du børster tænder. Du kan f.eks. Finde en elektrisk tandbørste, der fortæller dig, når du børste dine tænder for hårdt eller blødt.

Du kan finde en el tandbørste, som har helt op til 7 forskellige indstillinger, hvorfor der findes en elektrisk model til enhver smag. Disse forskellige modeller er hver især lavet til at garantere dig det bedste resultat til dig og dine tænder.

Har du brug for hjælp til tandretning? Så læs om Invisalign København her.

Se også disse guides:

Mangler du et godt hundefoder tilbud test, så se med her. Har du en hund, som er lidt op i alderen og har behov for senior hundefoder. Det kan også være din hund har brug for barf hundefoder, hvis den har allergi eller lign.

Du kan også få sendt hundefoder Tyskland, hvor de har nogle gode priser på kvalitetshundefoder.

Du kan også spare på din elcykel - se elcykel tilbud. Eller købe det sjoveste segboard til dit barn

Mangler du en IKEA seng eller et lækkert sæt sengetøj? Så se vores anbefalinger her på siden.

Mangler du en racercykel? Så se disse racercykel tilbud.

Så hvilken billig el tand børste er bedst i test?

Hos Produkteksperten har vi kigget både en billig variant og flere luksus el tandbørster, fællesnævneren for sortimentet er at det ofte er muligt at finde et godt tilbud. Selvom du finder den billigste, så skal du dog være opmærksom på at særligt batteriet og følsomheden imellem maskinerne kan svinge meget.

For dig med følsomt tandkød, så kan det være en fordel løbende at kunne følge med i et elektrisk display. En infoskærm som denne, hvad end det er fra Oral B eller Phillips samt andre kendte brands, kan vejlede dig i forhold til hvor længe der er børstet og hvor hårdt du presser under børstningen.

For nogle kan det være super relevant ikke at få børstet for hårdt, da dette kan medføre at tandkødet henover tid rent faktisk trækker sig tilbage og blotter mere af tandroden end det ønskes. Sådanne eltandbørste med løbende information, kan give dig nogle gode forudsætninger for at behandle dine tænker godt dag efter dag.

Børst tænder længere end du plejer

Ifølge flere guides og test indenfor området, så oplever nogle tandlæger at vi danskere har tendens til nogle gange at hoppe hurtigt hen over rensningen af vores tænder. Gøres dette for hurtigt, eksempelvis hvis man er sent hjemme og det skal gå hurtigt, så kan betyde at du går i seng med mere urenhed og heraf potentielle bakterier end hvad det anbefales. En digital tandbørste gør typisk det, at den vibrerer hvert halve minut du har børstet, inden at produktet slutter af med at lave en særlig lyd eller vibration for at kommunikere at den anbefalede børstning er afsluttet.

Anbefalingen er derfor, prøv løbende at tag tid på hvor længe du reelt børster tænder, og noter eventuelt på et papir hvor meget intervallet svinger fra gang til gang. Så længe der ikke børstes for hårdt, eller ligges unødigt pres på dit tandkød, så er det bedre at være på den sikre side med din tandrensning i stedet for at hoppe hurtigt henover. Plejningen af dine tænder bliver hurtigt meget sjovere, med en lækker el tandbørste med den nyeste 2022 teknologi.

Børst tænder mindst 2 gange om dagen
Brug 2 cm tandpasta
Skift tandbørste ud mindst hver 3. måned

Aktuelle tilbud på din eltandbørste i august 2022

Der kan i perioder være tilbud på din næste eltandbørste, hvilket giver mulighed for at den billigste variant lige pludselig er fra en af de kendte brands såsom Phillips samt Oral B med flere. En billig kampagne kan betyde en besparelse på flere hundrede kroner til dit køb, så det kan i flere sammenhænge være relevant at vente på den helt rigtige deal.

Samtidigt skal det siges, at den rigtige pris, samtidigt afhænger kraftigt af hvilke krav og ønsker du har til produktet. Skal enheden kunne holde strøm i flere timer, har du brug for en rejsetaske eller noget helt andet? Så hav det med i overvejelserne, inden at dit køb udelukkende skal handle om pris for din næste elektrisk tandbørste på batteri.

Vores kilder

Vi har baseret vores artikel på kilder, som vi finder troværdige og oprigtige. Hertil er det vigtigt at understrege, at kilder sagtens både kan synes og virke troværdige, men ikke behøve at være det. Vi går ofte efter at bruge store, anerkendte kilder, når vi skriver artikler, for at have noget konkret rygdækning.

Der findes dog også mindre kilder, som er lige så god, og hvis ikke mere detaljere, så mere konkrete omkring et emne, der gør det til en bedre kilde end mange andre kilder.

Vi har i denne artikel gjort brug af følgende to kilder for at få viden om forskellige ormåder. Dette omhandler NBC News og New York Post.

NBC News
NBC News er en nyhedsstation, som er ejet af det amerikanske TV-netværk NBC, som står for National Broadcasting Company. Nyhedstationen er især kendt for at være den station, der har den højst rangerede nyhedsudsendelse i USA kaldet NBC Nightly News, som holder fingeren på pulsen, når resten af verden sover.

Nyhedsstationen har kørt siden 1920’erne med radio, men først med fjernsyn og nyhedsudsendelser i TV’et siden 1940. Siden har de bragt nogle af de største og mest presserende historier gennem årerne og er én af de mest anerkendte nyhedsstationer i verden.

New York Post
New York Post er den ældste nyhedsavis i USA, og avisen er i dag den syvende største avis i USA. Avisen blev grundlagt i 1801, hvor efter den har dækket adskillige historier fra ind og udland, dog primært indland. I dag rapporterer avisen om alle sager og former for nyheder, herunder også mere tabloid lignende historier.

Angivelse af kilder og test

 1. NBC News - se kilde her
 2. New York Post - se kilde her.
 3. Står du med andre problemer? Fx akut VVS København?

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle