Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Dark and Stormy opskrift - Bedste og friske drinks med rom

Denne lækre Dark and Stormy opskrift er en yderst populær, som mange kender for sin krydrede, men samtidig friske smag, der både indeholder lækker mørk rom, ingefær og frisk limejuice. Se vores nemme guide herunder.
Af 
 Opdateret d. december 25, 2022
dark and stormy

Dark n stormy - lækre nemme drinks med rom 

Hvis du ikke før har hørt om Dark and Stormy, den mørke drink med ginger beer, som både har den krydrede smag fra mærk rom og det friske indspark fra ingefær og lime, så er det vidst på tide, at I mødes.

Denne skønne drink har oprindelige i Bermuda, ude i Atlanterhavets britiske territorium, hvor den repræsenterer de stormfulde miljøer og den caribiske charme, som mødes netop her i Caribiens udmunding, ud mod det Nordlige Atlanterhav.

Dark and Stormy opskrift

Bibi
Med mørke noter af mørk rom og friske pust fra ingefær og lime, er denne drink en sand fornøjelse. Den kan nydes af unge som ældre, og derfor en ren vinder inden for drinks.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 3 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 5 min
Ret Drinks
Køkken Bermuda
Antal 1 cocktail
Kalorier 210 kcal

Equipment

 • 1 jigger (målebæger)
 • 1 glas eks. highball glas

Ingredienser
  

 • 4 cl mærk rom
 • 1 cl limejuice kan erstattes med eks. Rose's Lime
 • ginger beer
 • isterninger

Sådan gør du
 

 • Dit glas fyldes først halvt op med isterninger.
 • Først presses og afmåles limejuice, som hældes over isterningerne.
 • Hertil toppes der med ginger beer, så drinken fylder glasset 2/3 op.
 • Mørk rum afmåles og hældes forsigtigt oveni ingefær- og limeblandingen, så drinken skilles i to farver - nemlig den lyse nederst og den mørke rom ovenpå.
 • Server gerne med garniture af limeskiver - enten på kanten eller nede i drinken.

Video

Noter

Server denne skønne og friske drinks med mørk rom og ingefær til både unge som ældre - alle vil blive begejstret over den krydrede, men samtidig friske smag.

Nutrition

Calories: 210kcal
Keyword cocktails, dark and stormy, drinks
Tried this recipe?Let us know how it was!

Nemmeste dark and stormy opskrift

Denne lækre drink blive først blandet og drukket på Bermuda af brødrene Gosling i 1860'erne, som boede og opererede på øen. Her producerede de Gosling Black Seal rom, som var en mørk rom, der stadig, den dag i dag, kan købes og drikkes. Da øen er inden for det britiske territorium, var det ikke unormalt, at søfolk fra Storbritannien besøgte øen, og når de gjorde, havde mange skørbug og søsyge, når de nåede frem, og hertil er især ingefær godt for lindring.

Derfor blev der også på Bermuda produceret ginger beer i massevis, som søfolkene fik. Herfra kommer altså den enestående blanding af de to produkter, og herfra altså drinks med mørk rom og ingefær.

Drinks med mørk rom

Det går nok ikke nogens næse forbi, at det godt kan være både mørkt, stormfuldt og til tider også lidt noget krydret vejr, som vi har os her i Danmark, og nok netop derfor passer en Dark and Stormy opskrift så godt til danskerne. Selvom vi måske ikke er de største nydere af drinks med mørk rom, så er dette alligevel en drink, som har vundet en plads i danskernes hjerter.

Man kan, som beskrevet ovenfor, severe drinken, så den har en kontrast mellem det lyse forneden og det mørke foroven, men man kan også sagtens vælge at vende det rundt og toppe drinken af med ginger beer, så den netop for dette stormfulde udtryk, som navnet angiver, og som den er blevet så kendt for.

Er disse drinks med mørk rom også blandt dine favoritter derhjemme? vi er i hvert fald helt vilde med disse cocktails til private arrangementer med mere. 

Læs også endelig vores opskrift på en lækker og hurtig sangria hvis du leder efter mere inspiration til dit projekt derhjemme. 

Angivelse af kilder og test

 1. Her kan du læse historien om den gode drink.
 2. Engelsksproget opskrift fra Esquire.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle