Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Dansk Svensk gårdhund - 5 ting du skal vide om denne hund

En Dansk Svensk gårdhund er én af de oprindelige landhunderacer i Danmark og Sverige. Den lille hund minder meget om en en Jack Russell terrier, som også er en livlig og selskabelig hund. Dog har en Dansk Svensk gårhund et større temperament og støjer derfor også lidt mere.
Af 
 Opdateret d. december 28, 2022
dansk-svensk-gaardhund

5 ting om en Dansk Svensk gårhund

  1. På grund af sit temperament, sit høje aktivitetsniveau og dens intelligens, så er en Dansk Svensk gårdhund en fænomenal jæger. Det betyder da også, at den er god at have med på jagt, hvis den trænes op til dette, og på landarealer er den god til at jagte både rotter, mus og fugle.
  2. Som nævnt ovenfor, så forveksles denne hunderace ofte med Jack Russell terrieren, men det er ikke den eneste hunderace, som den minder meget om. En Fos terrier minder nemlig også utroligt meget om den Dansk-Svenske hund. Det var faktisk en Fox terrier, der spillede den lille Dansk Svensk gårdhund, Kvik, i serien "Matador" tilbage i 1970'erne.
  3. Det er nu ikke så mærkeligt, at en Dansk Svensk gårdhund forveksles med terrier-hundene. Den blev nemlig før i tiden også kaldt for "Skåneterrieren", hvilket jo kan være forvirrende nok i sig selv, da racen faktisk er en arveart af en pinscher.
  4. Nogle af hundene af denne race fødes med en stumphale, mens andre fødes med en almindelig, lang hale. Hvorfor dette sker vides ikke, men det er ganske normalt.
  5. På grund af sin høje intelligens, er Dansk Svensk gårdhund ofte blevet brugt i cirkusser, da den både er lærenem og pligtopfyldende.

Omkring hunderacen

Denne fine lille hunderacer bliver mellem 30 og 40 cm høj, hvilket gør den til en lille til mellemstor hund. Derfor finder du den også i racegruppe 2. Denne racegruppe omfatter lignende racer, herunder pinscher-, schnauzer- og sennenhunde, der alle er mindre hunderacer. Disse hunde lever gerne i 9-15 år, alt efter helbred, som typisk er godt, livskvalitet, aktivitetsniveau og andre faktorer.

På grund af venlighed og størrelse, er det en suveræne familiehund, som både passer ind i den mindre og størrefamilie, og som både slev giver masser af kærlighed, men også behøver den. Den er god til børn og omgås også gerne mennesker.

Alligevel har en Dansk Svensk gårdhund også et relativt stort temperament, hvilket gør, at den både er livlig og lydt. Dog er den også yderst intelligent og lærenem, og derfor kan den nemt trænes til at være mindre lydt og komme, når der kaldes. Dette er særligt på grund af den blanding, som den formentlig stammer fra. Det siges nemlig, at den er en blanding mellem en terrierhund, som er gode til jagt, en greyhound eller mynde, som er en ganske agil og livlig hund, samt en beagle, som er en selskabelig og kærlig hund.

Højt aktivitetsniveau

Selvom den er lille, så er den hurtig og sprængfyldt med energi. En Dansk Svensk gårdhund er både spontan, lynhurtig, søgende og nysgerrig. Det gør da også, at den elsker at lege, og derfor vil en have uden tvivl være godt at have, hvis man drømmer om at have en sådan race. Denne hunderace er ikke kendt for at stikke af eller strejfe rundt for sig selv, men det kan alligevel være en god ide med indhegning af sin have, især hvis man bor i et byområde med store veje eller meget trafik.

På grund af det høje energiniveau kan du sagtens tage din Dansk Svensk gårdhund med ud på en løbetur, en lang gåtur og på agilitybanen. Den er nemlig suveræn til at løbe og springe, og derfor er det også en god konkurrencehund.

Angivelse af kilder og test

  1. Læs her mere om racen.
  2. Køb det bedste hundefoder til Dansk Svensk gårhund her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle