Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

DAB radio test - 5 bedste med bluetooth og wifi

Afspil skøn musik og underholdende programmer med DAB radio – Se vores store test-oversigt her!

Er du på udkig efter en DAB radio, er du landet det helt rigtige sted. Vi har i vores test-oversigt udvalgt tre gode bud på radioer, der vil fylde dit hjem med stemmer og musik.

Lige nu er de bedste DAB radio i test her:

Denne test samler både de billige modeller og luksusmodellerne der næsten ingen ende har ift. features og funktioner. Se de forskellige modeller af denne type radioer herunder og find potentielt din favorit på tilbud. 

Denne test samler både de billige modeller og luksusmodellerne der næsten ingen ende har ift. features og funktioner. Se de forskellige modeller af DAB radioer herunder og find potentielt din favorit på tilbud. 

Angivelse af kilder og test

 • Den bedste samlet set er: Pure Evoke H4
 • Den bedste til sengebordet er: Pure Clockradio Siesta S6
 • Den mest prisvenlige er Pure Siesta Rise Clockradio. 

Vi starter ud med en beskrivelse af de bedste DAB radio i test, som vi har særligt udvalgt. Du får informationer og fordele og ulemper, der gør dit køb lettere. Der er til sidst også en grundig guide til, hvordan du køber den bedste model i DAB radio test oversigten, der matcher dine behov.

Lad os komme i gang!

DAB radio test oversigt 2022

Pure Evoke H4 DAB+ Radio – Radio med bluetooth med paneler i ægte finér

Hvis du holder af lækkert design og kvalitetslyd, kan vi anbefale Pure Evoke H4, der er den bedste samlet set i vores DAB radio test oversigt. Med paneler i ægte finér har denne radio et elegant design, så du kan have den stående fremme i hjemmet.

Fordele

 • Flotte paneler i ægte finér
 • Stor 2,8” farveskærm
 • DAB radio med bluetooth

Ulemper

 • Høj pris

Mere om Pure Evoke H4

Med Pure Evoke H4 er der ikke sparet på de flotte detaljer. Det er den mest elegante model i DAB radio test oversigten, hvor ægte finér pryder panelerne for et nordisk og gennemført udtryk.

Samtidigt kan du nemt holde styr på informationer om kanaler og programmer direkte på det store 2,8” farve-display. Lige under displayet har du adgang til alle knapper, så du nemt kan skifte rundt mellem programmer eller skifte over til bluetooth-funktionen.

Hvis du ønsker at lytte til musik fra din smartphone eller tablet, er det nemt og enkelt at tilslutte dine enheder til den flotte DAB radio med bluetooth. Med mulighed for også at tilslutte et headset, bliver den bedste samlet set i denne test oversigt samlingsstedet for alle dine musikoplevelser.

Du har også mulighed for at anvende Pure Evoke H4 som alarm og vækkeur, hvor der er både snooze-funktion og sleep-timer.

Specifikationer

 • Frekvenser: DAB/DAB+/DMB-R og FM-radio 87,5-108 MHz
 • Højttalere: 1 stk.
 • Skærm: 2,8" farve-display
 • Mål: B217 x H180 x D115 mm
 • Vægt: 1,43 kg

​Pure Clockradio Siesta S6 DAB+ radio – praktisk model med mange alarm-funktioner

Gør det at vågne til en behagelig oplevelse med den smarte Pure Clockradio Siesta S6. Den er det bedste bud til sengebordet i DABradio test oversigten.

Med en smart clockradio som Siesta S6 kan du vågne til op til en hyggelig morgen med musik og god underholdning, mens du gør dig klar til dagen.

Fordele

 • Mange smarte alarm-funktioner inklusiv Siesta
 • God lyd
 • Store og tydelige digitale tal
 • Automatisk dæmpning af baggrundsbelysning

Ulemper

 • Ingen ulempler.

Mere om Pure Clockradio Siesta S6

Siesta S6 er en flot clockradio, der både har mange fine alarm-funktioner og oveni spiller godt. Indbygget i vores udvalgte model i DAB radio test oversigten er en 2,5” højtaler med digital forstærker. Det giver en imponerende lyd i forhold til det kompakte design, der ikke optager unødig plads på sengebordet.

Skærmen er med store digitale tal, så du nemt kan aflæse klokkeslættet. Med baggrundsbelysning kan du både aflæse tallene om dagen i sollys, mens der automatisk bliver skruet ned for lyset, når mørket falder på.

Du kan både indstille alarmer for både hverdage og weekender, sætte en sleep-timer, snooze, mens der også er USB-stik til opladning af din smartphone indbygget. Den unikke Siesta-funktion giver dig mulighed for at indstille alarmen med 5 minutters intervaller, der er unikt i vores DABradio test oversigt.

Specifikationer

 • Frekvenser: DAB/DAB+ og FM-radio 87,5-108 MHz
 • Højttalere: 1 stk.
 • Skærm: LCD-display
 • Mål: B147 x H70 x D140 mm
 • Vægt: 0,305 kg

Pure Siesta Rise Clockradio DAB+ radio – fiks alarm med imponerende lyd

Betyder prisen noget for dig, eller er budgettet stramt, kan du med fordel tage et kig på Pure Siesta Rise Clockradio i vores DABradio test oversigt. Det er en lille, kompakt og fiks clockradio, der afspiller en imponerende lyd i forhold til størrelsen.

Fordele

 • Prisvenligt valg
 • Kompakt størrelse
 • Med vækkeur og alarm-funktioner
 • Indbygget bluetooth og USB-oplader

Ulemper

 • Ikke det mest elegante valg

Mere om Pure Siesta Rise Clockradio

Dine morgener vil være hyggelige og behagelige, når du vækkes af musik fra Pure Siesta Rise Clockradio. I vores DAB radio test oversigt er det et prisvenligt valg, hvor du får mange fine funktioner både som alarm og generelt musikafspiller.

Pure Siesta Rise Clockradio kan indstilles til alarmer både for hverdage og weekender, hvor der er både alarm-lyde og radiokanaler, du kan vågne til. Det er også nemt at snooze eller indstille en sleep-timer, der er en fordel, hvis du vælger den prisvenlige model fra vores test oversigt.

Uret kan du aflæse på det digitale display, hvor det automatisk stille om til vinter- og sommertid, når det er nødvendigt. Store digitale tal gør det nemt at holde styr på klokken, og om natten dæmpes baggrundsbelysningen, så du ikke bliver generet af lys under din søvn.

Specifikationer

 • Frekvenser: DAB/DAB+ og FM-radio 87,5-108 MHz
 • Højttalere: 2 stk.
 • Skærm: LCD-display
 • Mål: B141,5 x H63 x D137 mm
 • Vægt: 0,521 kg

Købsguide: Vælg den rigtige udgave i DAB radio test

Vi har udvalgt gode og velspillende radioer i vores DAB radio oversigt. Der er lidt forskellige muligheder alt efter, hvad du specifikt søger. Derfor bør du også gøre dig lidt overvejelser, før du klikker en af de smarte modeller i oversigten hjem.

Her kan du blive klogere på, hvad du skal overveje, når du vil investere i en udgave fra test oversigten.

Hvilken type radio fra DAB radio test oversigten skal jeg vælge?

Der er, som du kan se i vores test oversigt, forskellige typer radioer på markedet. Det er op til dig, hvad du reelt set har brug for.

Skal du bruge din DAB radio i køkkenet, stuen eller kontoret, kan du med fordel overveje den flotte model Pure Evoke H4. Den har et klassisk, firkantet design, der er opgraderet med paneler i ægte finér. Den har også et praktisk håndtag og mulighed for tilkøb af batteri, hvis du vil tage den med dig ud på terrassen på en varm sommerdag.

Skal du derimod anvende din radio som alarm, kan du vælge én af de flotte clockradioer i vores DAB radio test oversigt. Både Pure Siesta S6 og Pure Siesta Rise er clockradioer med et kompakt design, der passer til sengebordet. Du kan let aflæse klokkeslæt, indstille alarmer og vågne op til god lyd fra de indbyggede højtalere.

Overvej hvilken type radio, der bedst matcher dine behov og krav til din nye radio. Måske er der én model, der falder lige i din smag, og ellers kan du anvende vores DAB radio oversigt til at danne dig et overblik over dine muligheder.

Så er du klædt godt på, hvis du selv vil undersøge markedet for en model, der klarer både matcher dine behov og klarer sig godt i tests.

Hvad er dit budget?

Vi har medtaget gode modeller i vores DABradio test oversigt, der spiller lyd fra indbyggede kvalitetshøjtalere. Det betyder også, at prisen er i den høje ende for de tre modeller, hvor du dog kan vælge den prisvenlige udgave, Pure Siesta Rise.

Generelt ligger denne type radioer med en pris på 500,- og opefter – og kvalitet og pris hænger sammen, når det kommer til radioer. Du kan derfor med fordel overveje at spare sammen eller hæve dit budget, hvis du ønsker smarte funktioner og god lyd, som alle modeller i DABradio test oversigten leverer.

De udvalgte radioer i vores oversigt ligger omkring 1.000,-, så du får flere funktioner og smarte detaljer, end hvis du gik med en billigere model. Der er både indbygget bluetooth, alarm-funktioner og andre smarte detaljer i radioerne i vores overblik. Det kan være alle pengene værd i sidste ende.

Spar penge med DAB radio tilbud

Har du et begrænset budget, behøver du ikke spinke og spare for at få råd til en model fra DAB radio test oversigten. I mange tilfælde vil det være muligt at gøre et godt kup, hvis du holder øje med tilbud løbende.

De bedste DAB radio tilbud kan spare dig penge på dit køb, så du kan få god lyd for mindre – uden du er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan holde øje med modellerne fra vores oversigt, hvis du har udset dig en model. Det er muligt at få et godt tilbud, hvis du har en god portion tålmodighed og er villig til at vente.

Hvilket design er det bedste i test oversigten?

Når det kommer til designet af din radio, skal du sætte din egen personlige smag først. Nogle foretrækker et diskret og strømlinet design, mens andre holder af iøjnefaldende farver og udtryk. Det er helt op til dig at vælge den radio, der matcher dit hjem og personlige stil.

I vores DAB radio test oversigt har vi medtaget et elegant valg med finér, der giver et smukt og nordisk udtryk, der passer godt til den skandinaviske stil. Hvis du dog er mere til digitale tal og clockradioens kompakte design, har vi selvfølgelig også de muligheder i test oversigten.

Designet kan også have smarte detaljer som håndtag, farveskærm og lettilgængelige knapper, der alt sammen kan have betydning for dit valg.

Dyk ned i beskrivelserne, så du kan blive klogere på dine muligheder.

Tjek altid tests og anmeldelser

Inden du køber en DAB radio, bør du altid tjekke op på tests og anmeldelser. Ved at læse både eksperter og forbrugeres mening om en radio, kan du hurtigt danne dig et overblik over fordele og ulemper.

DAB radio tests kan også fortælle dig mere om de specifikke funktioner, som et givent produkt har. Måske er det vigtigt for dig, at din kommende radio har bluetooth forbindelse?

Du kan med fordel læse op på vores oversigt, hvor vi introducerer dig til tre gode bud. De kan hver især noget særligt, der gør dem oplagte valg i jagten på den bedste model.

DAB radio med CD eller DAB radio med Bluetooth?

DAB radio med CD-afspiller er ikke særlig udbredt, men det er muligt at finde, hvis det er afgørende for dig. De fleste vil dog i dag gå udenom en radio med CD og i stedet vælge en radio med bluetooth. Test oversigten har heller ingen model med CD-afspiller, fordi det i dag er en lidt forældet måde at lytte til musik.

I stedet for en radio med CD, kan du med fordel vælge en med bluetooth. Bluetooth er en smart løsning, der gør det nemt at forbinde din radio direkte med din smartphone eller tablet.

For nogle kan det være en god løsning, at du samler alle musikoplevelser i ét produkt. Det bedste bud i vores DAB radio test oversigt, hvis du vil have flere funktioner samlet, er Pure Evoke H4, der kan bruges som både radio, alarm og Bluetooth-højtaler.

Hvis du hellere vil have en clockradio, er det intet problem. Faktisk har de to andre bud i vores oversigt, henholdsvis Pure Clockradio Siesta S6 og Pure Siesta Rise Clockradio, også bluetooth og kan anvendes som musikafspiller.

Hvad er forskellen på FM-signal og DAB-signal?

Før starten af 2022 havde du stadig mulighed for at lytte radio på både FM-båndet og via signalet. Det er dog ikke længere muligt at lytte FM-radio, da det er komplet udfaset i Danmark. I stedet er vi gået helt over til DAB+ signalet, som alle apparater i test oversigten kan modtage.

Men hvad betyder det i virkeligheden? Det giver vi dig svar på her i vores guide og test oversigt.

DAB er en forkortelse for ”Digital Audio Broadcasting”, der er en engelsk betegnelse for den type radio, der kan tage digitale kanaler.

Oprindeligt blev der i 1980 forsket i, hvordan man kunne optimere det gamle FM-signal, så det var mere tidssvarende. Målet var, at man skulle have en bedre forbindelse, mens lyden også skulle være i højere kvalitet. Det resulterede i de digitale DAB radioer og signaler, som vi i dag anvender i Danmark.

Vejen dertil var dog ikke ligetil, for det har krævet udvikling og innovation, før vi er endt ved det mere effektive digitale signal, der har skubbet FM af pinden. I Danmark har vi holdt ved DAB signalet, hvilket har haft stor betydning for, at der i 2022 blev lukket for FM-båndet. Derfor skal du have en radio, hvis du i dag vil lytte til radiokanaler og -programmer.

I vores test oversigt er der en række modeller, som du med fordel kan anvende, når du vil lytte til radiosignalet. De kan nemlig tage DAB+, der bliver sendt ud i æteren i dag.

Hvad er forskellen på DAB radio og DAB+ radio?

DAB og DAB+ radio er begge Digital Audio Broadcasting, men i dag anvendes DAB signalet ikke længere i Danmark. I stedet skal du have fat i en radio, der kan modtage og afspille +, hvis du vil lytte til dansk radio. Det kan alle modeller, der er medtaget i vores  test oversigt, så du kan være helt tryg.

DAB+ er en opgradering af det oprindelige signal. Det blev lanceret i 2007, og siden har det overtaget. Det er derfor ikke længere muligt at modtage et signal af denne type med en radio, medmindre den kan tage DAB+ som dem i vores test oversigt.

Har du købt en radio, der ikke kan modtage +, skal du derfor ud at investere i en ny radio. Du kan med sikkerhed anvende en af de udvalgte modeller i vores test oversigt, der alle kan tage det nye standardsignal. De forskellige udgaver i oversigten har også unikke detaljer, der gør dem til oplagte valg, om du skal have en radioalarm eller vil lytte musik i køkkenet under madlavningen.

DAB+ radio giver dig en mere stabil lyd, og fordi det er digitalt, er der mange flere radiokanaler at vælge mellem. Derfor sikrer det dig en bedre lytteoplevelse, når du tænder for din radio.

Fordele ved DAB+ radio

Der er flere fordele ved skiftet til DAB+ radio, som du kan få adgang til med en af modellerne i vores test oversigt.

 • Bedre kvalitet og forbindelse: Hvis du køber en smart model fra vores test oversigt, vil vi også opleve, at din lytteoplevelse bliver markant forbedret. DAB+ har den store fordel, at lydkvaliteten er optimeret. Det er den vigtigste årsag til, at det er blevet udbredt og flere lande satser på den digitale radio som standard, som vi har gjort i Danmark.
 • Mindre støj og interferens: I forhold til den tidligere FM-radio, er du ikke længere bundet af bestemte frekvenser. En DAB+ radio har kun én frekvens, så signalet bliver både stærkere og mere stabilt. Det minimerer støjgener, fordi ingen andre kanaler influerer og interfererer med signalet. Det kan du også få glade af, hvis du vælger en udgave fra vores test oversigt, der modtager "+" radio.
 • Eksklusive kanaler: Den digitale frekvens betyder, at du kan tune ind på eksklusive radiokanaler, der udelukkende eksisterer digitalt. Det giver en helt ny spændvidde i dine muligheder, når du vil lytte til spændende udsendelser, programmer eller fine niche-musik til din hverdag.
 • Tuner automatisk ind: Tidligere kunne det tage lang tid at finde og fintune signalet, når du skulle lytte til radio. Med DAB skal du ikke bruge tid på at finde kanalerne, for radioen vil selv automatisk tune ind. Det frigiver en masse tid, som du kan bruge på at nyde musik og underholdning fra en af de fikse udgaver i vores radio test oversigt.

Der er derfor god grund til, at vi er skiftet først fra FM til DAB og siden fra DAB til +, fordi det giver en bedre og mere stabil lyd. Hvis du gerne vil lytte til radio i dag, kan du uden problem anvende en af modellerne fra oversigten, der alle kan modtage det nye signal og afspille musik og underholdning i høj kvalitet.

Kilder og tests

Breinstrup, Thomas: ”Så er halvdelen af Danmarks DAB radiokanaler væk”, Berlingske, 9. november 2017

Karlskov, Troels: ”Hvis din DAB-radio er blevet tavs: Sådan får du lyd ud af den igen”, DR.dk, 30. september 2017

FAKTA: Forskellen på FM- og DAB radio”, Kristeligt Dagblad, 22. oktober 2019

FAQ

Er det værd at investere i en DABradio?

Hvis du holder af at lytte til radio, er det i dag nødvendigt at have en DAB radio. Siden starten af 2022 er det gamle FM-signal blevet komplet afløst af DAB-signalet. Hvis du vælger en af modellerne fra vores radio test oversigt, er du sikker på, at du kan lytte til DAB+-signalet.

Hvad er forskellen på DAB radio og DABradio?

Forskellen mellem DAB radio og DAB+ radio er, at der i dag udelukkende sendes radio over + signalet. Det er en opgradering af det tidligere signal, hvor der en mere stabil forbindelse og en bedre lyd. De udvalgte modeller i vores test oversigt kan alle modtage + signalet.

Hvilken DAB radio skal jeg vælge?

Det er helt op til dig, hvilken radio du skal investere i. Dog er det vigtigt, at din nye radio kan modtage DAB+ signalet, der er den nye standard i Danmark.

Vi har kun medtaget modeller i radio test oversigten, der kan modtage DAB+, så du kan tune ind på dine yndlingskanaler og udforske eksklusive digitale kanaler.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle