Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Cocker Spaniel - engelsk, livlig og hengiven familiehund

En engelsk Cocker Spaniel er en populær hunderace i Danmark og findes blandt mange familier, da den er en ren og skær humørspreder, som både er nem og medgørlig. 
Af 
 Opdateret d. december 29, 2022
chow chow

10 ting om Cocker Spaniel

 1. Cocker Spanielen besidder et højt energiniveau, hvorfor den er meget aktiv. Find det allerbedste foder til en aktiv hun her.
 2. I sin fortid er denne engelske vove en apporterende jagthund, og derfor vil du ofte se, at den bærer ting i sin mund. 
 3. Denne race er både meget opmærksom og intelligent. 
 4. En Cocker Spaniel er ikke blot en velkendt familiehund, men også yderst udbredt i de royale kredse.
 5. Vovsen er kendt for at indgå i i velkendte film som for eksempel Lady og Vagabonden.
 6. Du vil som regel opleve, at denne hund logrer med sin hale, da den typisk besidder et muntert og gemytligt humør.
 7. Inden for denne race, findes der ca. 18 farvevarianter. 
 8. Det er kendetegnet for en engelsk Cocker Spaniel, at den har en særdeles skarp næse, og den lugter sig frem til en masse og gerne i retning i lækre godbidder, den måtte finde på sin vej. Kig efter både hundemad og godbidder i butikker som Lidl og Rema1000.
 9. Racen stammer fra Storbritannien og har rødder i Wales og den sydlige del af England. 
 10. Denne vovse vejer normalt mellem 13-14,5 kg.

 

Om denne engelske hunderace

Denne aktive og energiske hunderace er oplagt til børnefamilier eller generelt personer, der selv har et højt energiniveau. På denne måde kan man sikre, at få motioneret tilstrækkeligt med sit kæledyr samt træne det gennem forskellige aktiviteter og øvelser. 

En Cocker Spaniel er glad for at løbe i det fri, og derfor kan du helt sikkert tage den med på en løbetur eller på længere gåture i skoven, langs stranden eller gennem byen. Racen nyder at opleve livet udendørs og snuse sig frem til nye dufte. 

Denne hunderace er desuden relativt madglad, og af samme grund er det vigtigt, at den får motion, så den ikke oplever helbredsproblemer og bliver overvægtig. Tjek evt, hvilke mærker, der sælger det foder, som netop din engelsk Cocker Spaniel bedst kan lide. Det kan være varianter fra Simba, Select Gold, Orijen eller Carnilove

Det er yderligere vigtigt, at foderet indeholder rette mængder kostfibre og sunde ingredienser, så din vovse bliver fodret korrekt og efter aktivitetsniveau. Foretag gerne et årligt sunhedstjek hos din dyrelæge, så du er sikker på, at din hund er sund og rask. 

En Cocker Spaniel kan have tendens til helbredsproblemer såsom hofteledsdysplasi og generelle problemer med sine knæskaller. Desuden kan den opleve øjenproblemer samt ørebetændelse og eksem på baggrund af dens lange hængeøre. Vær blot opmærksom på dette.

 

Pelspleje og træning

De fleste langhårede hunderacer har brug for en del pelspleje, hvilket er godt at være opmærksom på allerede fra hvalpealderen. På denne måde kan du implementere en god plejerutine, som din hund bliver vant til allerede i en tidlig alder. 

Ligesom andre racer som Shih tzu, Chow chow og Bichon Havanais er det vigtigt, at du plejer og børster en engelsk Cocker Spaniel regelmæssigt. På denne måde undgår du, at der kommer knuder og skidt i pelsen, du dit kæledyr kan holdes mere blød og ren. Skal din vovse beholde sin silkebløde pels, skal der altså en del pleje til.

Udover børstning af pelsen, kræver god hundepleje også at klippe negle. Det er derfor også en god ide at introducere dit kæledyr for både saks, negleklippe, trimmer og børster i en tidlig alder. 

Når du skal træne din hund, er der særlige gode øvelser, der passer godt til en Cocker Spaniel. Du kan f.eks. træne den i indkald, nu hvor den elsker at løbe frit - så skal den også komme tilbage, lige så snart du kalder. Desuden bør I have fokus på selvkontrol, da hunde er impulsstyrede og hurtigt kan få færden af noget, som gør den uopmærksom på en særlig opgave. 

Og selvom denne race er glad for at gå selv og løbe rundt, kan det være meget nyttigt at træne den til at blive fortrolig med sin snor, så den kan gå pænt, når den skal holdes i snor.  

hello world!

Angivelse af kilder og test

 1. Vuffeli kan du læse endnu mere om denne race. 
 2.  Bliv inspireret lige her

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle