Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Chow chow - Alt du skal vide om den pelsede hunderace

Chow Chow er en stor pelset hund, som stammer fra Østasien og har været anvendt som både vagt- og jagthund og senere hen med højere status som vogter og beskytter af Buddhas hellige templer. 
Af 
 Opdateret d. december 29, 2022
chow chow

10 ting om Chow Chow

 1. Chow Chow vejer mellem 20-30 kg. Find derfor det rette hundefoder her
 2. Det er en særdeles populær familiehund - det er samme tilgang med bullets mm
 3. Det er en hund med blå tunge, som er meget karakteristisk for racen
 4. Racen besidder en tæt underuld og kræver en del pelspleje
 5. Chow Chow er en selvstændig hunderace og kræver gerne varieret træning samt belønninger. Er den meget aktiv, findes der foder til den aktive voksenhund
 6. Denne race har forsnævrede næsebor og snævre luftveje
 7. Skulderhøjden ligger ca. på mellem 46-51 cm for tæverne og mellem 48-56 cm for hannerne 
 8. Chow Chowen har meget lige bagben og tager relativt korte skridt ad gangen 
 9. Denne vovse er vagtsom over for fremmede
 10. Findes både som korthårede og langhårede, og den besidder en stor manke, hvorfor den bliver kaldt løvehunden

Omkring hunderacen

Denne familievenlige og hengive hund med blå tunge er et oplagt valg for dig, der ønsker en hund, som kan tilpasses familieliv og hyggestunder. Denne race er nemlig oprindeligt både meget vagtsom og besidder et beskyttergen over for sin ejer.

Chow Chowen har oprindeligt fungeret som både vagt-, jagt- og tempelhund i Østasien herunder i Mongoliet og Manchuriet. Sidenhen blev den medbragt på skibe i 1700-tallet af britiske søfolk, hvor den blev anvendt som selskabshund. Den er efterfølgende blevet en populær hunderace verdenover. 

Den knytter sig derfor specielt til én person, men er som regel som både hengiven og kærlig mod hele familien og velkendte ansigter. Samtidig kan den opleves som skeptisk overfor fremmede. Men dette karaktertræk er velkendt og ses hos mange hunderacer f.eks. er det samme tilgang med bullets mm. 

En Chow Chow kendes som regel både på dens kraftige og ensfarvede pels og dens korte snude. Den har som nævnt en tæt underuld, og derudover findes racen både som kort- og langhåret. Der kan forekomme flere nuancer i pelsen, men denne hund med blå tunge findes typisk i farverne sort, rød, hvid, creme eller blå. 

På grund af Chow Chowens tykke pels er det en god ide at opbygge en plejerutine, hvor du, gerne ugentligt, plejer og børster din vovses pels. Starter du allerede på at pleje pelsen på din hund med blå tunge, fra den er hvalp, kan dette gøres til en hyggelig stund, som den er vant til og værdsætter. 

 

Hvad du bør være opmærksom på

En Chow Chow er kategoriseret som en brachycephal hunderace, fordi den denne type hund besidder forkortede næseknogler, snævre luftveje samt forsnævrede næsebor. Andre racer inden for denne type hund er bl.a. en Shih tzu. På baggrund af Chow Chowens korte snude med disse kendetegn, findes nogle vanskeligheder forbundet herved. 

Det er nemlig ret almindeligt, at disse hunde oplever vejrtrækningsproblemer samt hedeslag, hvorfor du bør være ekstra opmærksom på, hvordan dit kæledyrs temperatur er på varme dage samt, om den har problemer med at trække vejret. 

Skal du finde det helt rette foder til din vovse, kan du teste list forskelligt af og se, hvad den bedst kan lide. Du kan eksempelvis se, hvilket hundefoder, der er bedst i test. Det vigtigste er, at foderet indeholder den rette mængde kostfibre, mineraler og vitaminer, der er tilpasset dit kæledyr. 

Inden for hundefoder, findes både mærker som Carnilove, Orijen og Specific. Det er dog meget individuelt fra hund til hund, hvad de har lyst til at spise. 

Da en Chow Chow er en selvstændig race, er det vigtigt at du, som ejer, prioriterer at træne og motionere din vovse. Varier gerne træninger og giv gerne dit kæledyr belønninger i form af godbidder, når den adlyder.

hello world!

Angivelse af kilder og test

 1. Læs mere her.
 2.  Få mere info her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle