Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Brugt ladcykel 2023 – Dette bør du være opmærksom på

Brugt lad cykel

Indholdsfortegnelse

Er du på udkig efter en brugt ladcykel til at transportere dig og din familie rundt i byen? Produkteksperten giver dig her gode råd til køb af en brugt ladcykel med eller uden el.

Det kan ofte være svært at bedømme om en brugt ladcykel er ligeså god, som den måske ser ud på overfladen. I denne guide vil du kunne finde anbefalinger til websites, hvor du kan finde det største udvalg af brugte ladcykler, samt gode råd og andre ting du skal være opmærksom på, når du skal købe en brugt el ladcykel.

Her kan du finde en brugt ladcykel i 2022?

Der findes flere steder hvor du kan købe en god brugt el ladcykel. Det største udvalg finder du hos Dba – Her kan du hver dag finde nye ladcykler som sælges af folk landet over til forskellige prisklasser, alt efter hvad du er til.

Seneste opdatering: 22. november 2023

Vi bruger lang tid på at opdatere vores brugte ladcykel side, så du som læser har den mest opdaterede viden, onkring køb af brugte ladcykler.

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste websites hvor du kan finde et godt udvalg af brugte ladcykler med eller uden el. Vi dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for en brugt ladcykel. Lad os komme i gang. 

Bedste sted at købe brugt ladcykel i 2023

Dba – Direkte handel af brugte ladcykler

Hvorfor den er den bedste samlet set

Dba er nok det website de fleste danskere vil gå hen, hvis de er på udkig efter at sælge eller købe brugte produkter. På dba kan du nemlig finde et kæmpe udvalg af alverdens produkter  – herunder også ladcykler med eller uden el. Du vil nemt kunne søge efter lige netop det produkt du er på udkig efter og se om en anden person netop sælger dette. 

Du kan samtidig se hvor sælgeren befinder sig, så du med fordel kan tage forbi og se produktet i virkeligheden, hvilket vi altid vil anbefale, for bedst at kunne vurdere cyklens stand. 

En anden fordel ved dba er at du kan finde en brugt el ladcykler til både en høj eller lav pris, uanset budget vil du derfor kunne finde den perfekte ladcykel til dig. 

Gul & Gratis – Stort udvalg af brugte ladcykler

Hvorfor bruge gul og gratis til, at finde din næste cykel?

Gul & Gratis er, ligesom dba, et website hvor du kan købe og sælge brugte produkter fra andre personer rundt omkring i landet. Her finder du også et stort udvalg af brugte ladcykler, i forskellige slags stand og til forskellige priser. For at indrykke annoncer og benytte de funktioner, der er på GulogGratis.dk, skal du være oprettet som bruger.  

Hos Gul & Gratis kan du ligeledes kategoriserer dine søgeresultater efter både placering og pris, hvilket giver dig en god mulighed for at finde den el ladcykel der passer allerbedst til dig og dit behov. 

Sustainabike – Bæredygtig platform for brugte ladcykler

Hvorfor en cykel fra sustainabike

Sustainabike er en hjemmeside hvor du kan bytte, shoppe eller sælge brugte ladcykler. De er eksperter i at servicerer og forlænge levetiden på ladcykler. Ladcykler i god kvalitet er nemlig lavet til at kunne holde i mange år og derfor også genbruges. Hos Sustainabike er deres mission at skabe en bæredygtig cirkulation af brugte ladcykler.

Hos dem kan du derfor trygt købe (eller sælge) en brugt el ladcykel med god samvittighed, og med sikkerhed for at lave en god handel.

 

Interesseret i flere cykel produkter? – Så læs mere her 

Skal du have en ny cykel? Vi har samlet et overblik til dig over den bedste el ladcykel i test 2022, eller en billig el ladcykel. Er du til det helt tredje, så læs vores anbefalinger til en god brugt ladcykel

Er du ikke klar til at købe en cykel? Så se vores anbefalinger til leasing af elcykel og få et overblik over de bedste udbydere.

Derfor bør du købe en brugt ladcykel

En ladcykel er i de seneste år blevet et grønt alternativ til bilen og mange familiers foretrukne transportmiddel. Inde i storbyen vil en el ladcykel være det oplagte valg, da du hurtigt kan transpotere dig og din familie rundt uden at skulle bekymre dig om parkering eller priser på benzin.

En ladcykel kan dog være en dyr fornøjelse især hvis du ønsker en med el. En brugt ladcykel med eller uden el, vil koste mindre end en ny og vil ofte have samme gode kvalitet. En brugt ladcykel som har været gennem et grundigt eftersyn, vil kunne opfylde alle de behov som en ny ladcykel vil kunne gøre.

Lav et bæredygtigt køb med en brugt ladcykel 

Når du køber en brugt el ladcykel sparer du ikke kun en masse penge, du sparer nemlig også miljøet for en masse belastning, da produktionen af en ny ladcykel i gennemsnit vil producere 345,7 kg CO2. Når du i stedet for køber en brugt ladcykel sparer du derfor miljøet for denne unødige CO2-udledning og andre ressourcer som bruges på produktionen af en ny cykel.

De fleste ladcykler er samtidig lavet til at kunne holde i mange år, de kan derfor sagtens holde til at blive genbrugt og som du kan have glæde af i mange år.

Dette bør du være særlig opmærksom på når du køber en brugt ladcykel 

Det kan godt virke uoverskueligt at finde en god brugt ladcykel. Inden du laver det endelige køb, er der derfor forskellige faktorer som du bør være opmærksom på. Det vigtigste er, at du er grundig med at tjekke cykelns oplysninger og kan gennemskue hvor vedligeholdt cyklen er. Om du køber en brugt cykel direkte fra en anden privat person eller fra et firma, vil der altid være fordele og ulemper.

Hos websites som Dba og Gul&Gratis vil du ofte kunne finde et produkt til en god pris, da de ofte sælges af personer, som gerne vil hurtigt af med deres produkter. Dog vil du her ikke være beskyttet af købeloven og har derfor heller ikke reklamationsret, hvilket nu cykel ikke er som du forventer.

Hvis du mener at dette kan være en for stor risiko at tage, vil du hos et firma som Sustainabike være sikker på, at cyklen har gennemgået en grundig proces hvor både stelnummeret, købskvitteringen bliver tjekket. Cykel bliver samtidig gennemgået af professionelle cykelmekanikere med ekspertise i ladcykler.

Her er 3 gode råd der sikrer et godt køb

  • Er cyklen meldt stjålet? 

Inden du foretager dit køb skal du altid bede om at få tilsendt stelnummeret på cyklen, når du har fået dette, kan du hurtigt og nemt tjekke om cykel er blevet meldt stjålet hos Politiet. For at være helt sikker, bør du også se købskvitteringen samt kontakter den butik, hvor cyklen er blevet købt. Når de har bekræftet at cyklen er blevet købt hos dem, kan du sikkert købe din brugt ladcykel.

  • Fejler cyklen noget? 

Når du skal købe en brugt ladcykel med eller uden el, er det også meget vigtigt at sikrer at cyklen er vedligeholdt ved at tjekke den for eventuelle slid og defekte dele. Dette kan væres svært at bedømme, hvis du ikke har så meget styr på cykler.

Som tip bør du være særlig opmærksom på at få tjekket kranken, kabler, pedaler, styr, brud på stellet, hjul samt dæk og bremser. Få eventuelt en cykelhandler til at lave en tilstandsrapport før købet, hvilket cirka vil lægge til mellem 200 og 350 kr. Dette kan være rigtig godt givet ud, for ikke at risikerer at komme hjem med en cykel som ikke var som du regnede med.

  • Købsaftale 

Når du handler privat med en anden privat person, bør sælgeren altid skrive under på et købsdokument. Dette er for at sikre at handlen sker i god tro og  at sælgeren kan identificere sig med et pas, kørekort eller andet ID. Hvis sælgeren ikke vil underskrive dette, kan dette betyde at personen ikke er helt oprigtig og  måske prøve at skjule noget. Du finder dokumentet ved at klikke her.

Sådan kan du sælge din brugte el ladcykel igen 

Når du tænker at du har brugt din ladcykel nok og derfor gerne vil sælge den igen, er der en række ting som du bør være opmærksom på for at gøre salgsprocessen så nem for begge parter som muligt. Du bør starter med undersøge hvad andre tager for deres brugte ladcykel af samme mærke og årgang, for bedre at kunne sætte en god startpris.

Du skal derefter i gang med at ordne cyklen, så den ser så præsentabel ud som mulig. Har kan du starte med at støvsuge og vaske sæder, kaleche og hele ladet, både udvendigt og indvendigt. Hvis din cykel ikke ser flot ud, er der en stor chance for at du bliver nødt til at gå ned i pris. Det samme gælder at sørge for, at kæde, kabler eller gear også virker optimalt.

Det er derefter vigtigt, at du har alle dine papirer klar. Dette gælder blandt andet købskvitteringen hvor stelnummeret også står, som køberen skal have med. Det er derudover en god idé at få din cykel til service før et salg. Når du kan fremvise kvitteringen, på at cykel har været til service og ikke fejler noget, vil du langt hurtigere kunne sælge din cykel og måske også få en højere pris for den.

Hvis du følger disse ovenstående gode råd vil du med garanti få et nemmere salg og ofte også 5-10% mere for cyklen.

Scroll to Top