Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Børne og legetøjs støvsuger - Her finder du de bedste modeller

Skal junior derhjemme være med til rengøringen? Få et overblik over de fedeste og bedste børne- og legetøjs støvsugere her i vores guide.
Børne og legetøjs støvsuger

Lad jeres barn hjælpe til med rengøringen derhjemme. Junior har formentlig set mor og far svinge støvsugeren adskillige gange, så hvorfor ikke inkludere jeres søn eller datter og investere i en børne og legetøjs støvsuger, så I alle kan kaste jer ud i “projekt rengøring” sammen?

Med en børne støvsuger kan du gøre rengøringen til en leg. Ofte vil de små størrelser derhjemme nemlig gerne hjælpe til, når rengøringen igangsættes. Men det kan være en både langsommelig og besværlig affære, hvis den lille skal svinge de rigtige rengøringsværktøjer.

Viser dit barn interesse for at hjælpe med rengøring, kan det derfor være helt oplagt at investere i en børne og legetøjs støvsuger. Nogen kan endda rent faktisk gøre rent - så læs med og find de bedste i test.

Kom til sagen - Hvad er den bedste børne og legetøjs støvsuger i 2022?

Blandt de bedste er Dyson XX. Ud over at gøre rengøringen til en leg med de små farverige kugler, der hvirvler rundt i den gennemsigtige beholder, så samler den også støv imens. Det er intet mindre end genialt, hvis junior alligevel ønsker at svinge det effektive rengøringsmiddel.

I denne artikel

Vores guide er baseret på vores valg de bedste børne og legetøjs støvsugere til børn i 2022 og vil bestå af en grundig gennemgang af de modeller, der har klaret sig bedst i test. Vi kommer blandt andet ind på de forskellige funktioner, materialer og design. Lad os komme i gang.

De bedste børne og legetøjs støvsuger i 2022

Bedste samlet set

Miele

Prisklasse: 299 – 450 kr

Specifikationer: Produktmål: 39x22x18 cm, vægt: 1,22 kg

Fordele:

Realistisk design
360 grader drejelige hjul
Hvirvelfunktion

Ulemper:

Batterier medfølger ikke
Fremragende trustpilot anmeldelser
Prisgaranti
Fri fragt

Hvorfor dyson ledningsfri børne og legetøjs støvsuger er god

Måske har du allerede en Miele til voksenbrug stående hjemme i skabet? Så kan junior gøre kunsten efter nu. Miele har nemlig også udviklet en model til børn, som er en tro kopi af den rigtige model.

Denne børne støvsuger er udstyret med tænd/sluk lys, drejelige hjul, der er lette at nagiverer og et slange, der kan sættes fast til maskinen. Desuden har denne legetøjs og børne støvsuger et batteri, som gør, at børnene oplever den helt rigtige lyd, når de svinger slangen.

Men andre ord er dette produkt et sjovt stykke legetøj til de små hjælpere derhjemme, og flere timer kan med sikkerhed bruges med denne tro kopi af den rigtige model i hånden.


Læs mere om Miele børne og legetøjs støvsuger her
Børne og legetøjs støvsuger
Bedste realistisk design 

Dyson ledningsfri børne og legetøjs støvsuger

Prisklasse: 340 – 450 kr.

Specifikationer: Produktmål: 49x16x12 cm, vægt: 1,15 kg

Fordele:

Virkelighedsnær
Kan støvsuge
Lækkert design

Ulemper:

Kræver opladning løbende
4,4 stjerner på Trustpilot.
Gode priser.

Hvorfor dyson ledningsfri børne og legetøjs støvsuger er god

I denne Dyson ledningsfri børne og legetøjs støvsuger får du ikke bare et stykke legetøj. Denne model kan nemlig også gøre rent. Det er med andre ord det, vi vil kalde for en win-win situation, når junior får lyst til at lege med dette smarte stykke legetøj. Ikke nok med, at junior får sjov og leg ud af det, så får I også gjort rent samtidig. Se det er smart.

Du skal dog ikke regne med at hele hytten kommer til at skinne fuldstændigt efter en tur med denne ledningsfri Dyson model. Det er et stykke legetøj og kvaliteten af selve rengøringen er herefter.

Modellen kommer i det genkendelige Dyson design med de farverige plastikdele og frit udsyn til støvbeholderen. Ja faktisk er det en tro kopi af voksenmodellen. Inde i cylinderen hvirvler små, farverige kugler rundt og gør støvsugningen til en leg. På baggrund af kvalitet, funktionalitet og god mulighed for leg, vurderes denne blandt forbrugere og eksperter også som et godt bud på den bedste børne og legetøjs støvsuger.


Læs mere om Dyson ledningsfri børne og legetøjs støvsuger her
Bedste værdi

Electrolux ETY03N

Prisklasse: 199 – 489 kr

Specifikationer: Produktmål: 43x26x19 cm, vægt: 1,5 kg

Fordele:

Kan støvsuge
“Støv”-kugler til opsugning medfølger
Virkelighedstro

Ulemper:

Ikke egnet til børn under 3 år
Fri levering over 400kr 
Gode priser.

Electrolux børne og legetøjs støvsuger

Der er flere brands, der gør Dyson efter. Se bare denne skønne model fra Electrolux, der til forveksling ligner den model, som rigtig mange danskere formentlig har stående hjemme i skabet - blot i voksenstørrelse.

En af grundene til, at Dyson er valgt til at være den bedste børne og legetøjs støvsuger er, at den rent faktisk kan suge støv op. Det kan denne model fra Electrolux imidlertid ikke, men det gør den ikke mindre virkelighedstro.

Den har nemlig både en meget autentisk tænd/sluk kontakt samt en lille motor der starter, når maskinen tændes. Denne model kan kun støvsuge de medfølgende hvide kugler op, som samles i en støvbeholder, der på samme vis som en voksenmodel, kan tømmes.

Med andre ord er denne model fyldt med mange gode timer i sig, hvor dit barn kan lege og få følelsen af at betjene en ægte model. Det bedste af det hele er måske, at de får en sjov oplevelse og følelsen af at være med, når hjemmet skal rengøres.


Læs mere om Electrolux børne og legetøjs støvsuger her

Den bedste børne og legetøjs støvsuger

Er junior interesseret i at hjælpe, når rengøringsmidlerne findes frem? Så er det en helt oplagt idé at få det bedste ud af det, og investere i en børne og legetøjs støvsuger. Mange børn vil gerne hjælpe og viser interesse i de rigtige hverdagsopgaver, som eksempelvis rengøring. 

Med det store udvalg af børne og legetøjs støvsugere kan ungerne derhjemme få en ægte, autentisk og sjov oplevelse, imens de også kan lære lidt om, hvad det vil sige at rengøre. En sjov og anderledes aktivitet derhjemme, som med sikkerhed kan bringe mange hyggelige stunder med sig - tro det eller ej. 

Foruden den bedste legertøjs og børne støvsuger, så findes der også et hav af andre sjove muligheder, hvis dit barn udviser interesse for at hjælpe med de huslige pligter - eller i hvert fald lege, at de gør. Blandt disse er bl.a. plæneklippere, strygebræt- og jern og meget mere. Disse er naturligvis beregnet til leg og har derfor ingen funktioner, der kan skade. 

Hvem får mest glæde af en legetøjsstøvsuger

Du vil nok som det første tænke, at en legetøjsstøvsuger ved henvende sig mest og bedst til piger. Men dette er en kæmpe misforståelse, og dersværre også en fordom, som gør det rigtig kedeligt at være pige.

Det er faktisk både drenge og piger, der er rigtig glade for at lege med en lille støvsuger, som de kan rende rundt med og hygge sig. Enten når mor og far allerede er i gang med den helt store rengøring, så barnet også kan få en oplevelse af at være med og gøre noget positivt.

Derudover kan de fleste børn mellem 3 og 6 år sagtens lege med en børne støvsuger. Nogle børn er mere modne end andre, og derfor kan det også være, at dit barn på 2 år er stort og modent nok til at lege med en lille støvsuger. Ligger dit barn derimod i den anden ende af skalaen, så kan en 7 årig også sagtens få glæde af den.

Så hvem en legetøjsstøvsuger passer bedst til er svært at sige. Det er op til det enkelte barn, deres udvikling og deres modenhed. Større børn kan sagtens være mindre modne og mere barnlige, men små og yngre børn kan være meget modne fra en meget tidlig alder og derfor sagtens kunne lege med legetøj til en ældre aldersgruppe.

 

 

Inddrag børnene

Med en lille støvsuger til børn har du mulighed for at inddrage børnene i rengøringen, så de allerede fra et tidligt tidspunkt vil finde det sjovt og opleve det, som noget positivt, fra barnsben af, når der skal gøres rent.

Ved at inddrage børnene i rengøringen, vil der også komme mere kvalitetstid og tid sammen, da der så i højere grad vil være mulighed for at være sammen, hjælpe hinanden og have det sjovt.

Rengøring behøver ikke nødvendigvis at være en dødsyg ting, der bare skal overstås, men kan blive en hygge familie ting, som hele familien kan deltage i samlet. På den må får du mere tid med dine børn, og dine børn lærer en vigtig lektie.

 

Et hav af muligheder for børne støvsugere

Skal du have fingerene i en lille støvsuger, som dit barn eller dine børn kan bruge til inkorporere i legen, eller måske hjælpe til med under rengøringen, så er der masser at vælge mellem.

Selvom de fleste legetøjsstøvsugere ikke har en særlig god eller måske slet ingen effekt, så handler det i sidste ende bare om at gøre det sjovt for børnene at bruge støvsugeren. Hvis børnene siger dig, som forælder, bakse rundt med en støvsuger og blive lidt små irriteret over det, så vil barnet også forbinde støvsugning med noget negativt.

Inkluderer du derimod dit barn i rengøring, vil der være masser af mulighed for at have det sjovt. Ved nogle legetøjsstøvsugere, som, eksempelvis, ovenstående Electrolux børnestøvsuger, medfølger der “støvpartikler”, som barnet kan suge op med støvsugeren.

En børne støvsuger kan naturligvis ikke suge alt støvet og skidtet op derhjemme, som en normal støvsuger kan, men den har lige akkurat nok sugekraft til, den kan suge de små polystyren kugler op. Disse kan så tages ud, hældes ud og støvsuges op igen.

Det er suveræn læring for barnet, og ikke mindst god underholdning for både dig og barnet.

 

Sammensæt et helt rengøringshold

Det er ikke blot en lille støvsuger, der kan drage børn ind i rengøringens verden. Nej, der findes nemlig en hel række af forskellige typer af husholdningslegetøj, som børnene kan lege med, more sig med og lære noget af.

Ikke nok med, at man kan få en smart, lille støvsuger til børnene, hvor de kan få en oplevelse af at hjælpe med rengøringen, men de kan også prøve alt muligt andet. Man kan nemlig også både få gulvskruppere fra Vileda, strygejern med strygebræt, vinduespudser udstyr og meget mere.

Ligesom med andre professioner, såsom læger, håndværkere og meget mere, hvor man kan få kitler, sprøjter, plastre, værktøjsbælter, køkkener, gravkøer til sandkassen og meget, meget mere, så findes der også et hav af rengøringsudstyr til børn, som de kan masser af sjov med.

Så skal du have gjort rengøringen derhjemme til noget sjovt, så sammensæt et helt rengøringshold med ungerne, blandt andet med en lille støvsuger, en børnegulvspand og meget mere, og få en masse sjov og kvalitetstid ud af en ellers lidt træg voksen opgave.

 

Find den bedste børne og legetøjs støvsuger på tilbud

Har du besluttet dig for at investere i en børne og legetøjs støvsuger, så bør du ikke nødvendigvis købe den første og den bedste. For kigger du dig lidt omkring, kan du ofte købe den bedste model på tilbud. 

Større supermarkedskæder som Bilka har ofte tilbud på legetøj som dette, hvorfor du med fordel kan tage et kig hos dem, inden du svinger kortet. Når det er sagt, er prisen sjældent markant høj på disse miniudgaver af voksenmodellerne, hvorfor den også kan købes, når der ikke er tilbud. 

Tilbud eller ej, så dette lille gimmick af et stykke legetøj en sjov måde og anderledes måde at inddrage ungerne i de huslige pligter derhjemme. Og hvis du ønsker at matche ungernes børne og legetøjs støvsuger med din egen, så kan du med fordel tjekke vores test af de bedste voksenmodeller på markedet.

Se relaterede artikler til støvsugere

Læs vores ledningsfri støvsuger bedst i test guide her, hvis du er træt at støvsugere med ledninger.

Er du træt af at støvsuge selv? Så kan du købe den bedste robotstøvsuger.

Hundehår over det hele? Så læs vores guide: støvsuger til hundehår.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af en børnestøvsuger?

Der er forskellige ting, der er værd at overveje, inden man begiver sig ud i købet af en legetøjsstøvsuger eller andet legetøj til børn.

Først og fremmest er det en god ide at have den enkelte barn i baghovedet, når man begiver sig ud på jagt efter en lille støvsuger til sønnen eller datteren. Her er det især en god ide at tænke på alderen. Er han eller hun ældre eller yngre end 3 år? Har det afgørende betydning for brug af legetøjet? Og så videre.

Nogle legetøjsprodukter, herunder nogle børne støvsugere er beregnet til børn over 3 år, da der kan være små dele på støvsugeren, som kan pilles af, kommes i munden og i sidste og yderste tilfælde blev en kvælningsfare. Især hvis barnet har en tendens til at komme ting i munden.

En anden god ting at overveje er, typen af børne støvsuger. Tager man eksempelvis Dyson støvsugeren, så vil der ikke være meget mulighed for barnet for at komme til at slå sig eller komme til at suge noget op, der ikke må suges op. Her fungerer det hele nemlig inde i støvsugeren.

Tager man et eksempel som Electrolux støvsugeren, så vil der i højere grad være mulighed for komme til at trække støvsugeren hen over tæerne eller falde over den. Dog er dette ikke en betydelig risiko, og derfor heller ikke noget, man skal være bekymret for, som forældre.

Se også gasbrændeovn her.

Angivelse af kilder og test

  1. Testen er blandt andet baseret på denne kilde her.  
  2. Nogle af produkterne anmeldt er også omtalt hos Nbcnews
  3. Forbrugerrådet tænk har desuden lavet denne test som er brugt som kilde, se mere her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle