Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Løbeur test - Find det bedste sportsur til turen i 2022

Nyder du en god løbetur, og kunne du tænke dig det fulde overblik over hvilket løbeur, der klarer sig bedst i test? Læs med i vores guide for 2022 her.
Af 
 Opdateret d. juni 8, 2022

I dag er det muligt at tracke og måle en lang række ting, når man er ude og være fysisk aktiv. Vi har undersøgt både de billigste og mere dyre alternativer på markedet. Se vores test af alle sportsure og løbeure med og uden musik i denne artikel.

Er du ellevild med at løbe, og har du brug for at tracke din tur vha. et løbeur? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi vil nemlig gennemgå nogle forskellige produkter, og du har derfor mulighed for at blive guidet - uanset om du leder efter et løbeur med musik eller et ur med skridttæller.

Sådan er vi nået frem til det bedste løbeur i vores test

Vores førstevalg er Garmin Forerunner 245 Music Sportwatch  – Det er det perfekte løbeur med musik til dig, der elsker et fedt track til din løbetur. Det klarer sig godt i vores sportsur test, da det har et smart display, der kan læses i solskin og samtidig kan det gemme helt op til 500 sange i uret.

Bedste samlet set

GARMIN FORERUNNER 245 MUSIC SPORTWATCH - Bedste i test

Prisklasse: 1300 – 1800 kr.

Funktioner: Op til 7 dages batteritid, kan gemme op til 500 sange

Fordele:

Smart display, der kan læses i solskin
Håndledsmonteret pulsmåler
Op til 7 dage i smartwatch-tilstand
Lækkert design

Ulemper:

Kun 6 timers batteritid i GPS-tilstand med musikafspilning
elgiganten logo
Markedets bedste kundefordele
Medlemstilbud hver måned


Dette løbeur med musik klarer sig godt i vores test, da det er et sportur med en masse gode funktioner til en rigtig god pris. Garmin Forerunner 245 er blandt andet testet hos Tomsguide.com, Expertreviews.co.uk og Wired.com, og rigtig mange anmeldere roser uret for de fede funktioner.

Lyt til musik på din rute

Dette løbeur med musik kan gemme op til 500 sange i uret, og det kan vise ​​smarte notifikationer fra din smartphone - du kan blandt andet læse beskeder, e-mails og se, hvem der ringer, hvilket er praktisk på en løbetur, så telefonen ikke behøver hives frem.


Læs mere om Garmin Forerunner 245 Music her


Huawei Watch GT 2e Sort Smart ur - bedste til prisen

Prisklasse: 500 - 1000

Funktioner: slidstærk urskive i rustfrit stål

 Fordele: 

  • 1,39 tommer AMOLED HD-skærm 
  • Kan lagre og afspille musik
  • Komfortable remme
  • 100 sportmodes

Ulemper: 

  • Ikke vandtæt over 50 meter 

Dette løbeur er det perfekte sportsur til dig, der gerne vil have målt og analyseret dit aktivitetsniveau hele tiden. Uret har desuden over 100 forskellige sports modes, der måler din forbrænding, puls og meget mere. 

Deudover kan dette løbeur med forbindes til din smartphone via Bluetooth, så alt dit data bliver overført automatisk. Sporturet kan måle på dit stressniveau og hjælpe med at påminde om vejrtræknings øvelser, som kan være gavnligt i en presset hverdag. 

Dette løbeur fra Garmin er derudover udstyret med et genopladeligt batteri med en kapacitet på 455 mAh, der sikrer en kontinuerlig driftstid på helt op til 14 dage, og har 7 sensorer, som kan måle forskellige ting. 

GARMIN VIVOMOVE SPORT ROSA

Prisklasse: 1100 - 1500

Funktioner: GPS løbeur med tracker gennem smartphone og rigtige urvisere

Fordele: 

  • Skjult OLED-touch screen
  • Op til 5 dages batteritid i smart-tilstand
  • Kan sende oplysninger om placering i tilfælde af ulykke
  • Lækkert og stilrent design

Ulemper: 

  • Kan nemt blive snavset under løb

Dette Vivomove sport er et stilrent og moderne ur, der er perfekt løbeur til dame og kvinder, der både kombinerer et tidløst analogt look med smarte funktioner. Når uret tilsluttes smartphone kan man eksempelvis få sms’er direkte til håndleddet. De rigtige urvisere bevæger sig væk fra touch screenen, så du kan se indgående opkald, alarm, puls, skridt og mere. 

Dette løbeur klarer sig desuden som et af de bedste i vores test, da det har en række forskellige sundheds- og velværeværktøjer - såsom energiovervågning, søvnovervågning og stressovervågning. 

Denne type løbeur er et sportsur med skridttæller til kvinde og designet passer perfekt med hverdags-outfittet - såvel som løbeoutfittet. 

Hvis du generelt holder af at være fysisk aktiv, så kan det være, at du også skal læse vores guide til de bedste vandrestøvler til både herre og dame. 

Gode råd til køb af nyt løbeur

Hvis du er nået hertil i vores artikel, så er du måske stadig i tvivl om, hvilket løbeur du skal købe, og vi hjælper dig derfor gerne på vej med lidt gode råd og andre pointer, som du bør have in mente inden et køb. 

Forskel på Smartwatch og aktivitetsmåler

Som Forbrugerrådet Tænk skriver, kan en aktivitetsmåler, et smartwatch og et løbeur meget af det samme, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad forskellen er. 

Aktivitetsmålere registrerer dine bevægelser, kalorieforbrænding og søvnrytme, og en sådan måler er dermed rigtig god til at motivere til mere motion i det daglige.

Et smartwatch og et løbeur adskiller sig i dag ikke rigtigt, men et smartwatch eller et løbeur har dog ofte langt flere funktioner end en aktivitetsmåler. Eksempelvis har de fleste løbeure indbygget GPS, og man kan, som tidligere nævnt, også få løbeur med musik. 

Hvad bør du overveje inden et køb?

Der er nogle forskellige ting, som du bør overveje, inden du kaster dig ud i køb af et løbeur. Det afhænger nemlig af, hvad du skal bruge dit løbeur til ift. hvilket ur, du bør vælge, og her er der forskellige parametre, der spiller ind. 

Løbeur med GPS

De fleste løbeure fås i dag med indbygget GPS, men der kan selvfølgelig være forskel på præcision, og hvis du ofte løber eller træner jævnligt, så kan det være en fordel med en GPS, der er hurtig til at opfange signal, og som har en høj præcision, da dette kan få betydning for antallet af meter i det lange løb. 

Tilkobling til smartphone

Hvis du ofte kommunikerer via sms og opkald, kan du overveje at købe et løbeur, der kan tilkobles din smartphone, sådan at dine notifikationer kommer hen på uret, mens du dyrker sport. 

Husk dog på, at det bedste er at nyde din tur uden forstyrrelser, og det kan for nogle personer blot stresse mere, at meddelelser også kommer ind på et løbeur under turen.  

Løbeur med pulsmåler

Hvis du træner seriøst og ofte er det rigtig smart at købe et løbeur med pulsmåler. På den måde kan du nemlig holde øje med din puls på din tur, hvilket kan være gavnligt, hvis du ønsker at komme i bedre form.

Du får ofte mest præcision med et pulsbælte, men mange løbeure og sportsure kan også måle pulsen direkte på armen, hvilket indimellem er billigere og nemmere. 

Løbeurets design

Hvis du ønsker at bruge dit løbeur eller sportsur i hverdagen, kan det være en fordel, at uret også har et moderne design, som kan matche hverdagsoutfittet. Hvis du dog udelukkende har tænkt, at dit løbeur skal bruges i naturen og til sport, så kan det være, at du med fordel kan vælge et løbeur, der ser en smule mere sporty ud. 

Vægten af dit løbeur

Noget andet, som du bør tænke over inden køb af et nyt løbeur eller sportsur, er urets vægt. Hvis du ofte føler dig generet af tunge smykker eller et tungt ur, så nytter det ikke, at du køber et løbeur, som føles tungt på armen. 

Hvis du også har tænkt at bruge dit løbeur i hverdagen, så har vægt også en betydning. Det er selvfølgelig fedest, hvis det ikke føles generende på armen, når du ofte skal have det på.

Urets funktioner

Inden du køber et nyt løbeur, så bør du også tænke over urets funktioner. Her bør du eksempelvis finde ud af, hvilke typer af sport, som du forestiller dig, at sportsuret skal bruges til. 

Det er nemlig praktisk at finde et ur, som passer bedst til dine vaner, og hvis du fx forestiller dig at bruge dit nye sportsur til svømning, så er det selvfølgelig væsentligt at det er vandtæt og kan holde til at bruges under vand i længere tid. 

Angivelse af kilder og test

L. Andresen: Smartwatch, aktivitetsmåler eller løbeur: Hvad skal du vælge?. Forbrugerrådet Tænk, 20. August 2020.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle