Vores indlæg er skrevet ud fra research og analyse af tests. Vi kan opnå en kommission, når der købes et produkt via et link. Læs mere >

Kornfrit hundefoder uden korn - Find det bedste produkt

Hvis din hund lider af kornallergier eller kornintoleranse, vil kornfrit hundefoder være oplagt, så din hund kan få et langt og sundt liv uden problemer.
Af 
 Opdateret d. august 8, 2022
kornfrit hundefoder

Kornfrit foder er dog ikke kun velegnet til hunde med allergi. Hundefoder uden korn er i løbet af de sidste år blevet mere og mere populært blandt hundeejere. Her vælger man at give ens hund en kost som hovedsageligt er baseret på hundens naturlige diæt, hvilket primært ville bestå af kød.

Vores anbefalinger af kornfrit hundefoder

Essentiel Foods

Godt med ernæring
God kvalitet
Gode ingredienser

First Buddy

God kvalitet
Fyldt med ernæring.
Godt til ældre hunde.
godt kornfrit hundefoder af kvalitet fra Arion

Arion hundefoder

Allergivenligt
100% kornfrit
Med kylling og kartoffel

Interesseret i mere hundefoder?  🚀

Se et stort udvalg af kornfrit hundefoder hos Essential Foods her.

Se katalog

Selvom fødevarens hovedbestanddel er af kød, betyder det ikke at foderet ikke opfylder alle de krav som kan give din hund den bedste hundefoder.

Metodologi
Disse guides og anbefalinger er baseret på grundig research om produkterne på baggrund af kundeanmeldelser, anbefalinger og testvindere. Læs mere her.
Vi holder løbende øje med test og anbefalinger af forskellige produkter, for at kunne tilbyde dig det bedste udvalg og information om det specifikke marked.

Kom til sagen - Hvad er kornfrit hundefoder?

Det bedste kornfrie hundefoder er fra Essential Foods, som er af ekstra god kvalitet. Din hund vil elske dig ekstra meget, hvis den får dette hundefoder at spise.

I denne artikel

Baseret på en række anbefalinger, anmeldelser og test har vi lavet en samling af produkter, som lister de bedste mærker og variationer af hundefoder uden korn, som sikrer din hund en naturlig og afbalanceret kost. Kom igang!

Det bedste kornfrit hundefoder 2022

godt kornfrit hundefoder af kvalitet
Bedste samlet set

Essential Foods

Prisklasse: 700 – 750 kr.

Fordele:

God kvalitet ift. kornfrit hundefoder
Fyldt med ernæring.
Gavner helbredet.
Gode priser.
God kvalitet.
Gratis levering.

Hvorfor skal du vælge Essential Foods?

Hos Essential Foods kan du få kornfrit hundefoder som består af 75% råvarer såsom fritgående ænder, lam, hjort, kalkun, laks eller kylling. Deres foder indeholder derfor et højt indhold af protein af god kvalitet. Kernen i deres filosofi er BOF-konceptet, som står for “Behavioural Optimizing Foods”, hvilket er et princip som hylder de mange fordele ved at holde din hunds blodsukker stabilt hele døgnet. Deres kornfrie foder er desuden blevet kåret som bedst i test i 2020.


Læs mere om produktet her
godt kornfrit hundefoder af kvalitet
Bedste samlet set

First Buddy

Prisklasse: 550 – 600 kr.

Fordele:

God kvalitet ift. kornfrit hundefoder
Fyldt med ernæring.
Gavner helbredet.
Køb kornfrit hundefoder hos Gilpa
Hurtig levering.
Smagsgaranti.
Gratis fragt.

Hvorfor skal du vælge First Buddy?

First Buddy laver 100% glutenfri kvalitetsfoder til hunde. Deres ingredisener gør, at deres foder derfor passer godt til sensitive hunde, som kan opleve problemer med normale typer af foder. De er fremstillet af de bedste råvarer som også er egnet til menneskeføde, herunder and, kylling, kanin, kartofler, ris, ærter med mere.

Det indeholder desuden et kosttilskud, som er godt til ældre, tunge og store hunde samt aktive hunde der kan belaste deres led.


Læs mere om produktet her

Acana - kornfrit hundefoder

Dette mærke producere en stor del forskellige produkter, som er kornfrit og derfor hundefoder uden korn, men baseret på dens naturlige kost - kød. Der findes varianter, som er lavet på kylling og fisk, nogle på lam og and, andre på okse, lam og gris og andre blot på de enkelte typer af kød.

Du kan derfor med dette mærke købe præcis det foder uden korn, som passer til din hund. Du kan prøve lidt forskellige produkter og varianter af, og se hvad din hund siger til det specifikke produkt. Acana og deres produkter er rig på kødprotein, som er god for helbred og muskelmasse på din hund.

Det er med dette mærke også muligt at købe produktet i en masse forskellige størrelser, alt efter dit behov. 

Fordele: 

 • God kvalitet
 • Frilands kylling
 • Fås i mange varianter og størrelser

Carnilove

Hos Carnilove får du også et hav af valgmuligheder til kornfrit hundefoder i 2022. De har alt fra vildt, bøffel, vildsvin, struds, fasan og en masse andre. De adskiller sig ved at have andre smagsnuancer end de typiske producenter som ofte laver deres foder uden korn på kylling, lam, gris og denne type kød.

De har dette produkt kaldet “Pouch Pate”, uden korn, som er et af deres bedste produkter. Det er t vådfoder, som består af kød. Deres produkter holder sig billigt, og det er derfor et økonomisk godt produkt.

Fordele:

 • Vådfoder
 • Billigt
 • Spændende vildt smagsvarianter
bedste robot stoevsuger content

Olivers

Olivers laver kornfrit hundefoder som er 100% kornfrit og glutenfrit og som samtidig indeholder kartofler og ærter som kilder til kulhydrater. Det har et højt indhold af kød og er sammensat af naturlige råvarer og så få ingredienser som muligt.

De tilbyder et stort udvalg som er tilpasset din hunds livsstadie og behov. Du kan også med fordel bestille en foderprøve hjem, så din hund kan afprøve det, hvis det ikke falder i din hunds smag, vil du få beløbet tilbage eller ombytte det til en anden slags.

Opti Life

Endnu et produkt som er godt til dig som ønsker hundefoder uden korn. Du kan med Opti Life få en sund og rask hund, som har en kost baseret på kød og naturlige produkter. Du kan hos dem købe kornfrit hundefoder, som går til alle racer. Deres “Prime” produkt er tørfoder, og ikke vådfoder, som nogle af de andre mærker på denne liste.

Du kan i deres “Prime” kollektion også få voksenfoder til din hund - uden korn - men med laks. I deres produkter er der masser af næring til din hund, en masse proteiner og lavt indhold af kulhydrater.

Fordele:

 • Tørfoder
 • God til alle racer
 • Lavt indhold af kulhydrater

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg vælger kornfrit hundefoder?

Der findes mange forskellige typer af hundefoder, det er derfor vigtigt, at man har en ide om, hvad ens foder skal indeholde, for at give ens hund en komplet og afbalanceret kost. Herunder finder du nogle af de ting, som vi mener, at du bør være opmærksom på, når du køber hundefoder uden korn.

 • Kvalitets kød uden tilsætningstoffer 
 • Lavt kalorieindhold 
 • Ekstra højt indhold af proteiner 
 • Tilpasset allergener 

Det er en god idé at sikre, at foderet er lavet med kvalitetskød eller fisk som er sammensat af et indhold af de vigtige næringsstoffer, som din hund har behov for gennem hele livet. Samtidig bør din kornfrie hundefoder ikke indeholde en tilsætning af kunstige farvestoffer, smagstoffer og antioxidanter. 

Hvis din hund har tendens til overvægt, er det en god idé at vælge kornfrit foder som har et lavt kalorieindhold, men som samtidig indeholder en masse mættende fibre, som sikrer at din hund får alle de nødvendige næringsstoffer på trods af et reduceret indhold af energi. 

Hvis din hund er meget aktiv, vil den have brug for foder som har et ekstra højt indhold af protein og derved også energi. Disse kan også bruges hvis din hund for eksempel skal tage på i vægt. 

Nogle hunde kan have særlige behov, og har derfor brug for foder som er allergivenligt og samtidig tager højde for sensitiv hud, pels eller mave. Her vil kornfrit hundefoder være et oplagt valg, da man kan gå efter forskellige slags, som specifikt hjælper din hund hvis den har en sart fordøjelse eller døjer med ledproblemer.

Kornfrit hundefoder vil indeholde et højt indhold af kød og andre udvalgte urte- og grøntsagstilsætningser som tager hensyn til hundens fordøjelse. Hunden vil derfor kunne opfylde sine fedt- og proteinbehov på en naturlig måde.

Hvis din hund er særligt følsom eller allergisk, vil de ofte reagere kraftigt på korn, som findes i mange normale typer af hundefoder. Dette kan give ubehagelige fordøjelsesproblemer, som kan være meget skadelige for din hund.

Hvad skal du overveje når du skifter til kornfrit hundefoder?

Hvis du overvejer at skifte din hunds foder ud med kornfrit foder, bør du på trinvis frem ved først at skifte en lille den af den tidligere kost ud med det nye foder. På den måde vil din hund langsomt vænne sig til det nye foder uden korn og derved ikke blive overvældet af et pludseligt skift.

Hvis din hund ikke vil spise det nye foder, kan du overveje at prøve forskellige varianter af både vådt og tørt hundefoder uden korn og se hvordan de reagerer på det.

Find kornfrit hundefoder til din hunds forskellige livsfaser

Uanset hvor din hund befinder sig i livet, vil den have forskellige behov. Du kan derfor finde kornfrit hundefoder som er tilpasset din hunds fysiske stadie, alt efter hvilken livsfase den er i. Når din hund er en hvalp, har den for eksempel et højere behov for foder som tilgodeser knogle- og ledopbygning, da den stadig vokser.  

I takt med at din hund bliver ældre, vil den også have andre behov. Her kan de have et større behov for foder med et lavere indhold af kalorier. Ofte vil man på det specifikke foder kunne se hvilket livsstadie den er tilpasset efter. Dette ses ofte ved - Puppy, Adult og Senior. 

Hvis du vælger den rigtige foder, som passer til hvor din firbenede ven er i livet, er du sikker på at din hund altid får den rigtige foder, som giver den de mest optimale betingelser for et godt helbred.

bedste robot stoevsuger content

Bosch

Hos Bosch indeholder alt deres hundefoder ingen hvede og samtidig en høj andel af kød. Derudover indeholder deres foder ß-glucaner for at gøre din hund mere modstandsdygtig overfor stress. Samt mannan for at stabilisere tarmfloraen og grøntskalsmuslingeekstrakt til brusk og led.

Hvorfor er kornfrit hundefoder godt?

Der kan være mange fordele ved at købe kornfrit hundefoder til din forbinede ven. Her er en forklaring på hvorfor, du bør købe kornfrit hundefoder.

Hunde er designet til at spise kød

Vidste du godt, at din deler næsten 100% DNA med ulven? Med andre ord betyder det altså, at din hund er designet og skabt til at spise kød. En hund har en kort tarm med et højt indhold af mavesyre, hvorfor letfordøjeligt mad er særligt godt for denne race - derfor er kød en god madvare for din hund. 

Hunden har også skarpe tænder, der er designet til at flå i kød. Kindtænderne er formet til at kunne skære kødet i stykker. Ydermere har den kraftige kæbemuskler, der gør den i stand til at tykke hårde genstande i stykker. 

Med andre ord er hunden fysisk skabt din at være kødæder, og det er en skrøne, at den ikke har godt af det. Det skal selvfølgelig nævnes, at det er meget forskelligt, hvordan forskellige hunde reagerede med forskellige madvarer, og nogle hunde kan have svært ved at fordøje meget kød ad gangen. 

Opsummering

Essential Foods er det bedste ift. vores research.
First Buddy kommer stærkt ind på 2. pladsen.
Din hund vil være godt tilfreds med kornfrit hundefoder.

Samme energibehov som andre kødædere

Hunde har det sammen energibehov som andre kødædere - herunder f.eks. Ulven. Det vil sige, at kød er hundens primære energikilde, hvorfor den ikke er afhængig af korn. Ved at købe kornfrit hundefoder vil du dermed opfylde en hunds energibehov.

Det er som ovennævnt ikke alle hunde, der har godt at samme mænge og samme slags kød. Ligesom mennesker har nogle hunde nemmere ved at fordøje rødt kød og meget kød på én gang, imens andre hunde kun tåler en lille smulle af gangen.

Det er f.eks. Størrelsen og racen på din hund, der kan være afgørende for, hvor meget og hvilken slags kød, den må indtage. Du kan med en fordel snakke med din dyrelæge, inden du køber kornfrit hundefoder for at forhører dig, hvad der passer bedst til din firbenede ven.

Kornfrit hundefoder giver mere sundhed

Ved at købe denne slags foder til din hund, vil du kunne forebygge eventuelle sundhedsproblemer, der kan opstår med andet slags foder.

I traditionelt tørfoder udgør antallet af korn ofest 40-50% af det samlede indhold, hvilket er rigtig meget. Dette er fordi, at det er den klart billigste måde at producere foder på. Du kan derfor være sikker på, at det ikke er produceret på baggrund af at skabe den største sundhed for din hund.

Derfor kan du ved at købe kornfrit hundefoder være mere sikker på, at produktet er lavet med fokus på din hunds sundhed.

Ved at købe kornfrit hundefoder mindsker du risikoen for en række sundhedsproblemer - herunder blandt andet dårligt blodsukker. Dette er fordi, at korn omdannes til sukker. På denne måde vil de skabe et ustabilt blodsukker, som vil komme til at svinge meget.

bedste robot stoevsuger content

Orijen

Orijens hundefoder har et enkelt koncept, nemlig at lave foder, som svarer til det foder som hunde normalt ville jage og indtage i naturen. Har får de kun foder som de biologisk er født til at spise og som er særligt godt for dem. Det indeholder nemlig et højt indhold af proteiner og få kulhudrater og er 100% kornfrit.

Det er biologiske tilpasset så det indeholder over 80% frisk kød og fisk og 20% planter, frugter og bær.

Desuden vil din med traditionel hundefoder få en kulhydratsindtag, der overstiger det naturlige behov, hvilket betyder, at kulhydraterne vil omdanne sig til fedt og føre til vægtøgning.

Ydermere vil du med kornfrit hundefoder mindske risikoen for, at din hund udviklet allergi. Det skyldes, at der ofte vil være ekskrementer af forskellige arter, som gemmer sig i foderen. Dette kan f.eks. Føre til kløe, ubehag hos din hund, som den ikke kan slippe af med igen.

Med andre ord er der rigtig mange gode grunde til at købe kornfrit hundefoder til din firbenede ven. Det indeholde vigtige næringstoffer, som er biologisk testet og undersøgt. Denne form for føde et naturligt produceret og tilpasset din hunds naturlige behov og vil dermed øge sundheden.

Måske forbinder du kornfrit foder med luft? Det er ingen hemmelighed, at kornfrit hundefoder i nogle tilfælde har en kraftig og dårlig lugt. Du kan dog sagtens finde varianter, som ikke har en kraftig lugt.

Hvad koster kornfrit hundefoder?

Priserne for denne type hundefoder kan godt variere en del, alt efter om du ønsker økologi eller ej, eller om det skal være specifikke proteinkilder hvad angår det kød der er i det. 

Derudover afhænger din pris naturligvis af størrelsen på pakken, så hold øje med hvilken størrelse du har valgt at lægge i kurven, når det er. Det kan være at din hund er i den store kategori og voksen, og dermed skal spise mere og have mere mad.

Dog finder man ofte 250 kr. og op til 800 kr. for omkring de 11-14 kg. Poser. Nogle steder og med nogle produkter, kan det være en fordel at købe og bestille abonnementer, så du kan spare nogle penge på dit hundefoder uden korn.

Hundefoder i forskellige former

Barf hundefoder
Tørfoder
Vådfoder

Læs også relaterede artikler om hundefoder

Du skal kun forkæle din hund med det bedste hundefoder. Læs vores artikel omkring emnet.

Kender du til de bedste hundefoder Tyskland? Så læs vores artikel.

Mange hunde og deres hundeejere er glade for Olivers hundefoder, da du blandt andet kan få forskellige smage. Og så er det ikke dyrt.

Har din hund allergi? Klør den sig meget og slikker sig på poterne? Har du prøvet allergivenlig hundefoderbarf hundefoder? Det kan være at det hjælper på det hele.

Senior hundefoder - for hunde som er oppe i alderen.

Se de skarpe priser til hundefoder her: billig hundefoder og hundefoder tilbud.

FAQ - Kornfrit hundefoder

Hvad er det bedste kornfrie hundefoder?

Ifølge vores test er det bedste kornfrie hundefoder Essential Foods, som laver hundefoder med meget ernæring og af kvalitets ingredienser.

Hvorfor skal min hund spise kornfrit?

Din hund kan have godt at kornfrit hundefoder, hvis den har allergi. For meget korn i deres mad, kan give maveproblemer, hvilket er godt at undgå.

Angivelse af kilder og test

 1. Dog Food Advisor har lavet en gennemgang - Se kilde 
 2. The Spruce Pets har testet hundefoder. Se kilde her

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle