Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Bedste kontinentalseng i test 2022 - Guide til kvalitetsseng

Af 
 Opdateret d. september 13, 2022
bedste-kontinentalsengedste-kontinentalseng

Vi bruger omtrent en tredjedel af vores liv i sengen, så derfor er det også vigtigt, at man ligger godt, når man ligger i den.

Kontinentalsengen har de seneste år haft stigende popularitet, og det er der ikke noget mærkeligt i. Med en kontinentalseng får du nemlig langt mere komfort end i en almindelig standardseng. En kontinentalseng er nemlig opbygget af en boxmadras toppet med en springmadras, og for at øge komforten yderligere så er øverste lag en topmadras.

Der er altså stort fokus på komforten, så når du køber en kontinentalseng, er du sikret en god nattesøvn. Dette er både gældende for dig, der har dårlig ryg, allergi eller andre lignende problemer. Med vores guide kan du også blive klogere på, hvilke forhandlere der har de bedste kontinentalseng tilbud.

Bedste Kontinentalseng 2022

bruxelles kontinentalseng
Bedste samlet set

Bruxelles Kontinentalseng

Prisklasse: 6.999 kr.

Fordele:

Allergivenlig
Danskproduceret
18 cm tyk springmadras
Budget venlig
bruxelles kontinentalseng

Det skal du vide, før du køber Bruxelles Kontinentalseng

Til dig med allergi

Bruxelles kontinentalseng er lavet i et flot nordisk design og måler 180x200. Selvom der er tale om en budgetvenlig kontinentalseng, så er der bestemt ikke gået på kompromis med kvalitet og komfort.

Springmadrassen er hele 18 cm tyk og er udstyrret med pocketfjedre, som er syet ind i hver deres lille pose. Den ovenpåliggende topmadras er lavet af åndbart latexmateriale, og betrækket er af polyester og naturlige træfibre, der giver god komfort og en behagelig sovetemperatur. Sengen er desuden OEKO-Tex-certificeret.

Sengen giver den bedste nattesøvn ved at have stort fokus på ergonomi, så du undgå smerter og andre gener. De fem komfortzoner gør, at din kropsvægt fordele ud over hele madrassen, så du får støtte i hele rygsøjlen.

Når du bestiller denne kontinentalseng kan du vælge mellem farverne grå og sort. Desuden kan du vælge mellem flere forskellige slags sengeben og sengegavle, samt forskellige typer fasthed af madrasserne.

Er du mere til en seng med opbevaring? Læs vores guide til de bedste senge med opbevaring

Venus Natural
Bedste samlet set

Venus Natural

Prisklasse: 11.999 kr. 

Fordele:

Naturlatex med høj absorberingsevne
En massiv boksmadras med pocketfjedre
Antiskrid indbygget

Det skal du vide, før du køber Venus Natural Kontinentalseng

Til dig med øje på miljøet

Med en Venus Natural kontinentalseng får du en seng med bedste og højeste kvalitet. Denne kontinentalseng lever nemlig op til Svanemærkets strenge krav for at passe på miljøet. Du kan altså nyde din nye seng i fulde drag med god samvittighed.

Sengen har en springmadras i topklasse, som blandt andet betyder, at du ligger supergodt i den. Springmadrassen er nemlig inddelt i syv komfortzoner med trykaflastende pocketfjedre. Det betyder, at hele kroppen støttes gennem natten, og Venus Natural er det bedste eksempel på dette.

Bomadrassen i denne kontinentalseng fra Venus er bygget op af en 14 cm tyk træramme, der gør sengen både fast og stabil. Dette understøttes af yderligere pocketfjedre i boxmadrassen.

Sengen fås i standardstørrelsen 180x200, samt alle andre størrelser mellem 140x200 og 21x210. Der kan desuden vælges mellem farverne lysegrå, grå, sort og beige.

Norhland Prestige Komfort
Bedste samlet set

Norhland Prestige Komfort

Prisklasse: 11.995 kr.

Fordele:

Seng i højeste kvalitet
Dansk design
Kan sammensættes lige efter behov

Det skal du vide, før du køber Norhland Prestige Komfort

Til dig med ondt i ryggen eller hofterne

Denne kontinentalseng fra Norhland er én af de bedste, når det kommer til komfortoplevelse. Derudover får du et flot stilrent design af din seng, som kan passe ind i ethvert soveværelse.

Norhland Prestige Komfort kan sammensættes på en måde, så den passer præcis til dine behov og dine ønsker. Her kan du nemlig selv vælge farve, topmadrastype, sengeben, madrassens fasthed og til- eller fravælge sengegavl.

Madrassen ved denne kontinentalseng findes i tre forskellige typer; medium (velegnet op til 75 kg), fast (velegnet mellem 75 og 95 kg) og ekstra fast (velegnet til over 95 kg). Madrassen har desuden masser af komfortzoner, herunder hofte- og skulderzoner, der sørger for den bedste støtte til lænd, nakke, skuldre og hofter.

Sengen fås i standardstørrelsen 180x200, samt alle andre størrelser mellem 140x200 og 21x210. Der kan desuden vælges mellem farverne lysegrå, mørkegrå, blå, sort og sand, og der findes to forskellige farver til sengebene. Nemlig sort og eg.

Norhland Prestige Komfort kan fås i flere forskellige størrelser:

- 140 x 200 cm
- 160 x 200 cm
- 180 x 200 cm
- 180 x 210 cm
- 210 x 210 cm

Venus Natural
Bedste samlet set

Edda Fjäll 

Prisklasse: 8.995  kr. 

Fordele:

Fem forskellige komfortzoner
Flot nordisk look
Ofte gode tilbud

Det skal du vide, før du køber Edda Fjäll

Til dig der ønsker en god, ergonomisk seng

Denne smukke kontinentalseng er en danskproduceret kontinentalseng, der passer rigtig godt ind i en nordisk indretningsstil. Desuden består Edda af tre madraslag, der sikrer den bedste liggekomfort. Der er en trykaflastende topmadras, en springmadras med to lag ergonomiske pocketfjedre og en boxmadras, der sikrer stabilitet i bunden. 

Hvad er den bedste kontinentalseng?

Der er naturligvis forskel på, hvad man mener er den bedste kontinentalseng. Det varierer nemlig fra person til person, alt efter behov. Nogle er mere til faste madrasser, mens andre finder en helt blød seng, som man synker ned i, som værende den bedste.

Når du skal vælge dig en ny kontinentalseng, så er det helt sikkert anbefalelsesværdigt, at du tager ud til en forhandler og fysisk prøver sengen af, inden du foretager et køb. Her har du nemlig mulighed for at mærke efter, om det er den faste seng, den bløde seng, en seng med meget støtte, eller noget helt fjerde, du behøver. 

Desuden kan de ansatte i butikken hjælpe dig til at finde den rette seng, så du få den bedste kontinentalseng for dine behov. De kan nemlig være dig behjælpelig med typer, størrelser, fasthed og meget mere viden. Herefter kan du altid gå hjem og bestille sengen online og kigge efter de bedste kontinentalseng tilbud hos forhandlerne.

Få den bedste søvn i en kontinentalseng

Det er vigtigt at få god søvn hver nat. Sover du dårligt mere end tre nætter om måneden, kan det kaldes for reel søvnløshed. Sådan en type søvnløshed kan medføre forskellige livsstilssygdomme.

Har man længerevarende søvnproblemer kan du risikere at opleve fedme og overvægt, depression, forhøjet blodtryk, forkortet livslængde, visse kræftformer, diabetes-2 og neurodegenerative sygdomme, såsom Alzheimers, demens, Parkinsons og mere.

Når vi sover, restituerer kroppen, og får du ikke den rigtige søvn, vil du opleve mange negative konsekvenser i dit liv. Derfor kan en god kontinentalseng i bedste tilfælde gøre din hverdag og dit liv langt rigere.

De bedste råd til at falde i søvn

Der er ikke noget værre end at ligge og dreje sig en helt nat. Derfor kommer vi her med nogle gode råd til at falde i søvn nemmere.

Læg telefonen væk

Det blå lys fra telefonen, samt sociale medier eller nyheder, er alt sammen med til at stimulere hjernen til at holde sig vågen. Læg derfor telefonen væk, gerne en time før sengetid.

Mørkt og koldt værelse

Når du skal falde i søvn, skal der være helt mørkt i dit værelse. Desuden skal der ikke være for varmt i rummet. 18 grader er den optimale temperatur at sove ved.

Vågn samme tid hver dag

Står du op samme tid hver dag, vil din krop vænne sig til at blive træt om aftenen, og dermed vil det blive nemmere at falde i søvn, uden at skulle rulle rundt i flere timer.

Gear ned

Slutter du dagen af med at se TV, se videoer eller læse en bog, kan det være sværere at falde i søvn. Brug gerne en times tid i et mørkt rum, hvor du kan bruge tiden på at meditere, reflektere over dagen, eller have en samtale med din partner.

Hvad er en kontinentalseng?

Vi får ofte spørgsmål: “Hvad er en kontinentalseng?”, og det vil vi hellere end gerne hjælpe med at svare på. En kontinentalseng er en helt særlig type seng, som er opbygget på en anden måde end andre senge. Først og fremmest består en kontinentalseng af flere lag. Der er typisk tale om tre lag, hvor det nederste lag er en slags boxmadras, som udgør selve bunden på sengen. 

Den nederste ramme i en kontinentalseng kan opbygges på flere forskellige måder, og det er selve fjedersystemet, der giver den seng høj komfort.

Der findes eksempelvis 3 typer af fjedre

  • Pocket-fjedre: Her er hver enkelt fjeder indkapslet i stofposer, der mindsker slid og forhindrer støj fra madrassen. Disse mange støttepunkter gør, at en madras med pocket-fjedre formes efter kroppen og giver god komfort.
  • Bonell-fjedre: Denne type fjeder er timeglasformede fjedre, som er lavet af en tyk metaltråd. En sådan type madras giver dig en fast overflade med stor stabilitet og en lang levetid til en overkommelig pris. 
  • LFK-fjedre: Når du køber en kontinentalseng med LFK-fjedre får du en seng med cylinderformede fjedre og tyndere metaltråde. De er mindre end bonell-fjedre, og en madras med LFK-fjedre har derfor flere fjedre og dermed flere støttepunkter, så den tilpasser sig til kroppens.

De andre lag i en kontinentalseng

Efter boxmadrassen kommer typisk et lag med en springmadras. En springmadras på en kontinentalseng består af et fjedersystem, polstring og betræk. Øverst på en kontinentalseng ligger en topmadras, som typisk består af latex eller det der kaldes memory foam.

En kontinentalseng har typisk ikke en sengeramme, som mange andre senge ellers har. I stedet udgøres selve bunden i en kontinentalseng af boxmadrassen, og dette er yderst behageligt at ligge på. Det er derfor ofte værd at holde øje med kontinentalseng tilbud hos forhandlere. 

Tænker du stadig: “Hvad er en kontinental seng?”, så læs videre her, og bliv klogere på, hvilke fordele der er ved en god kontinentalseng, samt hvad man bør overveje inden et køb. 

En kontinentalseng har flere fordele 

Typisk er en kontinentalseng højere end en klassisk seng med en sengeramme, og derfor er de yderst populære. Det betyder nemlig, at den er nemmere at komme i om aftenen og op af om morgenen. Derfor er en kontinentalseng ofte et oplagt valg for ældre og andre personer, der døjer med ondt i ryggen og kroppen. 

Ved at købe en kontinentalseng kan du også slippe for den irriterende revne midt i sengen, der ofte kan adskille dig og din partner, når I sover. Både en kontinentalseng 180x200 og en kontinentalseng 140x200 er dækket af en topmadras i et stykke. Dermed kan revnen dækkes, og det giver en god komfort, som kan forbedre din søvn.

Hvad bør du overveje, når du skal købe en kontinentalseng?

Er du i tvivl om, hvad du skal kigge på, når du skal købe en ny kontinentalseng? Hos ProduktEskperten vil vi hellere end gerne guide dig, og derfor har vi herunder listet nogle punkter, som du bør overveje, når du går på jagt efter den bedste kontinentalseng. 

Valg af madras

Mange mennesker vælger en alt for blød springmadras til deres seng. Det kan være svært at vurdere, hvilken madras der passer til dig, men du skal altså ikke bare gå efter det første og det bedste kontinentalseng tilbud, for du bør også sætte dig ind i, hvilken madras der er bedst til dig. 

Husk på, at du brugere helt op mod 3000 timer i seng hvert eneste år, og derfor er det altså vigtigt, at du ikke får gener af at vælge den forkerte madras. 

Det er ofte fastheden af springmadrasssen, der afgør, hvor hård en kontinentalseng er, og det der afgører, om du skal have en hård eller blød madras er faktisk din vægt. Derfor nytter det heller ikke noget, at du lyver dig lettere, hvis en forhandler spørger om din vægt, når du er ude og prøve en ny kontinentalseng. 

Tilpas fastheden individuelt

Hvis du har en partner og I overvejer at købe en kontinentalseng sammen, så kan man faktisk nemt tilpasse hver side af sengen individuelt. 

Springmadrassens hårdhed kan nemlig justeres, og I kan dermed undersøge, om I kan få en kontinentalseng hos forhandleren, hvis I ønsker en kontinentalseng 140x200 eller eksempelvis en kontinentalseng 180x200.

Der ligger typisk to springmadrasser i et springmadras-lag, og dermed er de to madrasser blot holdt sammen af et betræk, der sørger for at springmadraslaget ligger stabilt oven på boxmadrassen. Ved at vælge en springmadras med den rigtige fasthed i forhold til din vægt, kan liggekomfort altså tilpasses individuelt til hver af jer.

Prisen på en kontinentalseng

Uanset om du er på jagt efter en kontinentalseng 140x200 eller eksempelvis en kontinentalseng 180x200, så koster de fleste kontinentalsenge altså ret mange penge. Derfor kan det være værd at overveje, om du bør købe en anden type seng, hvis du blot skal bo et sted midlertidigt, men en kontinentalseng kan være et rigtig godt valg i længden. 

Kvalitet og pris hænger ofte sammen, men indimellem er der gode kontinentalseng tilbud, og dem bør du holde øje med. Her hos ProduktEksperten har vi givet nogle bud på forskellige forhandlere, og der kan du altså regelmæssigt tage en kig på, om de har nogle gode kontinentalseng tilbud. 

Størrelsen på en kontinentalseng 

Hvis du skal købe en kontinentalseng, er det selvfølgelig også væsentligt at tænke over størrelsen. Vi bevæger os alle om natten, men nogle bevæger sig en smule mere end andre. Du skal selvfølgelig have nok plads i sengen, da du ellers kan risikere at vågne flere gange om natten. 

Hvis du leder efter en kontinentalseng til både dig og din partner, skal der også være plads nok til, at I kan vende jer og dreje begge to. Nogle bruger også sengen til både at se TV, læse en bog og arbejde i, og derfor er det rart, hvis sengen har en god størrelse. 

Du kan få en overblik over størrelserne her: 

  • Kontinentalseng 140 x 200 
  • Kontinentalseng 160 x 200
  • Kontinentalseng 180 x 200 – En typisk dobbeltseng
  • Kontinentalseng 180 x 210 – En typisk dobbeltseng med mere længde
  • Kontinentalseng 210 x 210 – En king size seng

Sådan kan din søvn påvirkes 

Der er faktisk rigtig mange ting, der kan påvirke din søvn, og derfor er det værd at tænke over, om der er noget du bør ændre for at få en bedre nattesøvn. 

Valg af den rigtige seng

Først og fremmest har valget af seng en stor betydning. En kontinentalseng er værd at overveje, hvis du drømmer om den bedste nattesøvn fremadrettet. I vores kontinentalseng test kan du få nogle bud på, hvilken seng du bør overveje at købe, og mange forhandlere har også indimellem nogle gode kontinentalseng tilbud. 

Drop kaffe og alkohol før sengetid

Koffein kan have en dårlig indvirkning på søvnen, og dermed bør du droppe dette inden du lægger dig til rette i din kontinentalseng. Koffein gør det sværere for kroppen at falde til ro og dermed falde i søvn. 

Du bør også tænke over at droppe alkohol før sengetid, da det er vanddrivende, og det kan blandt andet betyde, at du skal op og tisse om natten, hvilket nemt kan forstyrre din søvn. 

Dyrk rigeligt med motion

Folk der døjer med søvnproblemer anbefales typisk at være mere fysisk aktive. Man bør dog ikke være fysisk aktiv lige i de sidste timer før sengetid, men fysisk aktivitet kan hjælpe med at nedsætte stress og spændinger, og på den måde kan man opnå en bedre søvn. En bedre søvn kan dog også sikres ved at du, som sagt, finder en af de bedste senge på markedet, og derfor bør du altså tage et kig her i vores test af de bedste kontinentalsenge. 

Sådan vedligeholder du en kontinentalseng

Har du fundet et godt kontinentalseng på tilbud og ønsker du at finde ud af, hvordan du vedligeholder den? Så har vi din ryg. 

Der er nemlig flere forskellige små ting, du kan gøre, som kan være med til at forlænge din kontinentalsengs levetid. Samtidig kan de nedenstående råd også gøre, at du får et bedre og mere sundt indeklima i dit soveværelse. 

Vend madrasser

Hvis det er muligt, så kan du med fordel vende boxmadrassen i bunden af din kontinentalseng 3-4 gange om året. Dermed bliver slitagen fordelt over hele madrassen, og det kan gøre, at din kontinentalseng holder længere.

De fleste springmadrasser på en kontinentalseng er desuden også vendbar, så sørg for at vende og dreje disse flere gange årligt. Dermed bliver belastning på polstring også fordelt henover hele madrassen. 

Beskyt din topmadras med en rullemadras

Det kan være en rigtig god idé at beskytte den øverste madras med en rullemadras. En rullemadras vil skåne topmadrassen for slid og fugt, og en rullemadras fås ofte på tilbud til gode priser, så dette er klart en overvejelse værd.

Luft og ryst betræk jævnligt

Dine madrasser på en kontinentalseng er ofte beklædt med et betræk. Dette betræk kan med fordel luftes og rystes jævnligt for at holde det frisk og lækkert. 

Luft ud i soveværelset

Det er vigtigt at lufte godt ud i soveværelset. Husk at fjerne dyner og puder fra sengen, sådan at din kontinentalseng får en masse luft og mulighed for at ventilere under udluftningen. 

Støvsug dine madrasser

Hvis du ønsker at vedligeholde din kontinentalseng kan det være en god idé at støvsuge dine madrasser jævnligt. Dette vil holde madrasserne rene og pæne og fjerne støv mm. På den måde kan du også undgå at udvikle allergi. 

Hvad koster en kontinentalseng?

En kontinentalseng kan fås i rigtig mange forskellige prisklasser. Denne pris afhænger typisk af, hvordan madrassen er sammensat. Man skal, som sagt, huske på, at pris ofte hænger sammen med kvalitet.

Du bør derfor være opmærksom på, at hvis en kontinentalseng sælges meget billigt, så kan det skyldes, at der er brugt nogle billige materialer i produktionen. Dette kan på sigt have en negativ indvirkning på din søvn, hvilket man jo ikke ønsker.

Dog skal det også siges, at der ofte kan findes gode kontinentalseng tilbud hos forhandlerne, og dette kan betyde, at du kan finde en rigtig god seng til en virkelig god pris. Husk blot, at du kan researche en masse for at finde ud af, hvilken seng der passer bedst til dig. 

Find ud af hvilken boxmadras, springmadras og topmadras, der passer bedst til dig ud fra dine behov og præferencer og den tidligere i forbindelse med din vægt. 

Vores guide til de bedste produkter 

Måske er du egentlig slet ikke på jagt efter et godt kontinentalseng tilbud? Hvis du leder efter et helt andet produkt, så er vi her hos ProduktEksperten altid på banen for at hjælpe dig. 

Vi har blandt andet testet de bedste minikøleskabe, og hvis du leder efter den bedste el ladcykel, så er der også hjælp at hente.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle